Acasa Opinii Vulcani, meteoriti si averi paranormale

Vulcani, meteoriti si averi paranormale

scris de Ziua Veche
2 afisari

Eruptia vulcanului Eyjafjallajokull a demonstrat cat de fragili suntem in fata naturii dezlantuite, in ciuda super-tehnologiilor, a super-calculatoarelor si a super-monitorizarilor promovate intens pe plan mondial.


 

 

Generatiile actuale sunt obligate sa inteleaga ca am intrat in era provocarilor extreme, care vin atat de la Planeta-mama cat si din Univers. De la modul de abordare a acestor pericole pleaca totul. Tot ceea ce gandim si tot ceea ce vom face pentru viitor. Nici la nivelul societatilor din tarile civilizate, unde se presupune ca oameni se informeaza si comenteaza evenimentele, nu s-a nascut inca acel sentiment de responsabilitate majora, care sa inlature nepasarea si sa posteze omenirea in starea de veghe necesara. Facilitatile oferite de o societate de consum ajunsa la apogeu nu permit in prezent o trezire la realitate, care sa constituie o mutatie majora in mentalul colectiv. Cand conduci masini puternice si ai la dispozitie super-tehnologii de comunicatie, sentimentul ca tu – alaturi de intreaga omenire! – stapanesti natura este dominant.

Mileniul trei reprezinta perioada in care viata umanitatii nu mai depinde de modul de productie si de relatiile de productie, cit de resursele naturale si de sanatatea naturii. Nu se va mai pune problema ca un sat sau un oras nu are apa potabila. Se va pune problema ca un intreg continent sufera de sete. Pasul urmator: Planeta va suferi de sete. In jurul nostru totul se epuizeaza sau se transforma. Oamenii ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa-i oblige pe politicieni, printr-o opinie comuna ferma, sa promoveze politici publice responsabile.

Din ce in ce mai des, de undeva din umbra, unde a fost tinut intr-un arest preventiv, apare la lumina un personaj care se pare ca este destinat sa devina idolul suprem al omenirii: binele comun. Inainte de a pieri, sau de a se transforma, ca orice sistem din Univers, civilizatia umana va trece printr-o faza de Uniune Planetara, un alt soi de comunism adaptat la provocarile mondiale. Cand majoritatea covarsitoare a omenirii va sti ca a doua zi nu va mai avea apa potabila si nu va mai respira aer curat, va alege singura solutie salvatoare: unire si solidaritate planetara. Acum suna patetic, dar in spatele acestui patetism se ascunde tragismul neperceput inca, al unor vremuri viitoare.

Atunci va fi momentul cand va disparea definitiv influenta nefasta a banului in viata omenirii. Societatea viitoare va fi o societate fara bani si mai ales, fara detinatori de bani. Unirea si solidaritatea umana vor alunga definiti banul din viata oamenilor si vor ridica pe piedestal un nou lider planetar: binele comun. Acesta este un scenariu teoretic optimist al viitorului omenirii. Pentru ca este posibil ca in 2012, un meteorit fatal sa curme viata omenirii. Sau, ca in 2031 un virus cumplit sa intrerupa existenta civilizatiei umane. Oamenii celui de-al treilea mileniu nu vor putea sa nu ia in seama un adevar simplu: in Univers totul este posibil si nimic nu este etern. Nici chiar Universul.  

Motivati de sumele uriase din conturi, politicienii romani nu vor lua niciodata in serios avertismentele. Sunt mult mai tentante tepele probabile sau tunurile sigure. Deocamdata, banul ne determina machiavelic destinele. Chiar daca un nor negru urias a dat un semnal ca natura este mai puternica si ca trebuie luata in seama, pentru politicieni sunt mai importante privilegiile si averile. Meteoritul? Poate sa mai astepte! Sa rezolvam intai cu pensiile nesimtite!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult