Acasa Opinii Wag the dog

Wag the dog

scris de Marin Neacșu
216 afisari

Am văzut ieri un film pe care îl mai văzusem de câteva ori, aproape că îl ştiam pe dinafară, dar Dustin Hoffman şi Robert De Niro sunt doi actori pe care nu îi poţi refuza când îţi apar în faţa ochilor nici dacă s-ar transmite concomitent pe un alt post, să zicem, alegerile în PDL.

Marin NeacsuÎn ceea ce priveşte subiectul, este atât de vechi şi atât de nou, încât ori de câte ori îl vezi, te fascinează. O mai bună prezentare a modului în care se poate manipula opinia publică nu se poate face decât dacă se prezintă dedesubturile evenimentelor din 89. Doar că manipulaţiunea la americani se face cu ocazia unor alegeri prezidenţiale, iar războiul şi victimele sunt fictive, inventate, pe când la noi gloanţele şi victimele au fost doar la început fictive, apoi lucrurile au evoluat şi au devenit reale, iar victimele au fost rezultatul manipulării, nu procedeul de manipulare.

 Nu regret că l-am revăzut, dar nu pot să nu-mi pun o întrebare de baraj. De ce a fost prezentat acest film acum? Să fi fost legat de recentele alegeri „naţionale” cu „candid camera” aninate deasupra urnelor ? Unde va ajunge statul ăsta, ţara asta, dacă, chiar în cadrul alegerilor partidului de guvernământ, se spionează şi se intră adânc în sufletul omului pentru a-l verifica, controla, manipula stăpâni şi influenţa? Cât de paranoici sunt unii şi cât de departe se va ajunge cu metodele de constrângere, intimidare, control şi şantaj ? Greu de spus. Ce alte exemple mai vrea românul pentru a înţelege că trebuie să ia atitudine?

 Să fie vre-o legătură cu evenimentele petrecute cu înalţi oficiali FMI ? Deja unii analişti de renume, raportori recunoscuţi pe la diferite ambasade de peste ocean, au avansat ideea că este posibil ca evenimentul în care este implicat şeful FMI să fie o punere în

aplicare a metodei folosite de De Niro. Adică, vezi Doamne, ceea ce vedeţi nu e adevărat, şeful FMI nu a agresat pe nimeni, zgârieturile de pe corp sunt rodul imaginaţiei sau trucaje ordinare, ca şi în cazul lovirii copilului de către nu spui cine, în altă campanie, iar telefonul şi obiectele uitate la hotelul de la care a plecat nu le-a uitat din grabă, ci pentru că aşa e dânsul, la plecare lasă cadouri gazdelor, aşa cum şi monseniorul Sarkozy „uită” stilourile cu care semnează documentele oficiale în buzunarele proprii sau genţile de la fabricile pe care le vizitează. Că şeful FMI este un posibil contracandidat al domnului Sarkozy este ştiut. Că acest scandal este o continuare a filmului Wag the Dog, este o speculaţie. Între film şi realitate, de la Hangar 18 încoace, nu mai e nici o diferenţă, dar cine mai ştie ce e film şi ce e realitate?

Oricum ar fi, filmul a picat numai bine si să sperăm că îl vom revedea şi în preajma alegerilor din 2012. Pentru pregătirea electoratului.

14 comentarii

Nashu 18-05-2011 - 18:46

Marinica,
Ai incercat din nou sa spui ceva – si ai spus nimic.
Razbate din efortul matale incercarea de a lega orice (ganguritu’ porumbelului, guitzatu’ scroafei, boncanitu’ parciului, etc) de pedelei si de speranta esecului in orisice fac (n-am zis fuck).
Trateaza-ti obsesia asta, Marinica. Nu cu rachie de Domasnea (de care sigur ai gustat). Ci cu mintea limpede.
Pe cine vrei? Pe cine nu vrei stim toti. Zi-ne pe cine vrei? Un clasic de pe site-ul asta, acu’ multi ani (Gili) s-a cacat pe el la intrebarea asta.
Pentru ca toti suntem „contra”. Si-atat…

digital 18-05-2011 - 18:53

uite ma io nu m-am ca cat!
o vrem pe mata,e ok?!

urbos 18-05-2011 - 19:18

Ce speranta esecului la pedalaci ma vierme? Nu se vede deja cat de incapabili si ticalosi pe deasupra sinteti? Hai mars d-aici.

neacsum 18-05-2011 - 19:07

Digital
Nashu,nu merita nici macar raspunsul tau. Nu te cobora la nivelul lui.

digital 18-05-2011 - 19:26

mai jos de mocirla in care ne-au adus acesti *idoli de neanlocuit* nu pot cobora chiar daca as dori, si poate mi-as dori acest lucru din varii motive pe care chiar nu doresc a le expune aici!!!

Ciu Huhu 18-05-2011 - 22:49

In Romania lui Basescu romanii-s mai ascultati, mai urmariti, mai filati, mai intimidati decit in Romania lui Ceausescu, faptele securistilor acoperiti de azi o spun, vezi cazul cu camerele de luat vederi scoase din zidul de linga tocul usilor din birourile vicepresedintilor consiliului judetean IASI care-i doar unul din milioane de cazuri asemanatoare!!

digital 18-05-2011 - 22:54

ce mai faci mai ciuhule?! sa nu-mi spui ca ai trecut la prasila,ori poate la copilit?!

Ciu Huhu 18-05-2011 - 23:48

Am semanat gazon unde nu era iarba, replantez rasaduri de rosii in locul celor ce s-au uscat (70% din ele, nu am patit niciodata asa ceva).

digital 19-05-2011 - 12:07

ti-ai facut blogu* ala,odata?!

Ciu Huhu 19-05-2011 - 15:49

Am doua bloguri, unul pe wordpress unul pe blogspot, nu prea stiu sa le intrebuintez, mai dureaza pina invat sa le folosesc cu usurinta.

digital 19-05-2011 - 16:20

bine mai ciuhule,nu mai fi desperados,cand termini cu blogu-urile anunta-ne discret si pe noi!!!

Seneca 19-05-2011 - 19:36

Totuşi, ce legătură are însăilarea defetistă de mai sus cu o privire echilibrată asupra societăţii în care trăim?

neacsum 19-05-2011 - 21:56

Defetista? Ce parere ai despre realitate domnule Seneca ? Sau poate ai vrea sa spunem ca in tara curge lapte si miere ? Unde?

digital 19-05-2011 - 19:51

briliantule ia prezinta-ne echilibrul de care n-am aflat si care sigur exista!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult