Acasa Opinii Zgomotele şi teama

Zgomotele şi teama

scris de Marin Neacșu
10 afisari

Se apropie. Vine! Daca apleci urechea la pământ auzi cum freamătă. România trăieşte un horror, dar nu din acela de doi bani ci unul veritabil. Nimic nu sperie mai mult, nimic nu înspăimântă mai mult decât necunoscutul. Frica de necunoscut paralizează. Când ştii ce te aşteaptă, oricât de mare ar fi pericolul, îţi mai iei măsurii de apărare, te pregăteşti, te ascunzi, faci ceva să atenuezi să amortizezi lovitura dar când nu ştii ce e, de unde vine, cum loveşte, te omoară spaima până să vezi că de fapt te-ai speriat degeaba. Mai e mai puţin de o lună şi vedem cum stăm. Până atunci echipele de zgomote lucrează.

Marin NeacsuDinspre ANI se aude zgomot de incompatibilitate vuind spre USL. Bat tobele, se mişcă frunzele copacilor, televiziunile văd sânge, dar trece teama, a fost un vânt.

Dinspre DNA se aude vuiet de flagrant, zornăit de crăiţari, dar vai, zornăitul nu venea de la bani ci de la o legătură de chei. Flagrantul se dovedeşte o simplă întâlnire la drum de seară, dar ca să nu se prindă lumea că a fost păcălită, PDL-ul îşi muştruluieşte clientul, mai mult că s-a lăsat descoperit decât că a făcut ceva, în timp ce procurorul Ponta îl face scăpat pe cel surprins de flagrant nu în flagrant, schimbând rolul cu Buldogul.

Dinspre Târgu Jiu se aude zgomot infernal de mici PoPulari care ARDD pe grătar; imediat zgomotul este amplificat de un Amplituner care face ca brăţările, se vorbeşte de încălcarea legii proaspăt apărute privind miloaga electorală, dar fâs, miloaga electorală nu este electorală pentru că nu s-a dat startul Marii Milogeli Electorale, iar miloaga în general nu se pedepseşte. În oricare sport, dacă un sportiv fură startul este sancţionat, dar politica nu este un sport aşa că nu va fi nimeni pedepsit. Nici cei din sport care au furat nu sunt pedepsiţi, li se arată doar câte o pereche de butoni se spune cât costă butonii şi oamenii de bun simţ vor sări să sponsorizeze fabrica de brăţări ca să scape. Ca în cântecul acela „dă-te Radule legat ca să scapi nevătămat!”

Dinspre grajdurile de partid se aude fornăit, ai zice că sunt cai pur sânge,nervoşi să intre în cursă bătând cu copitele nerăbdători. Cei care nu s-au speriat şi s-au apropiat de uşile închise au văzut printre scânduri că se fac eforturi disperate de a ţine în viaţă nişte mârţoage care abia se mai ţin pe picioare, dar sunt ţesălaţi de zor şi li se toarnă orz de dimineaţa până seara. De jar nu se atinge nimeni, cine e prost să se frigă ?

Dinspre Cotroceni se aude glas de „democraţie” La prima vedere ai zice că s-a instaurat pacea pe pământ şi corectitudinea la preşedinţie. Catârul dobrogean se declară apolitic şi arată poporului care sunt regulile de nezdruncinat ale familiei. Ce principii, ce lege, ce democraţie, nimic nu are valoare, decât banul, măria sa banul: ”a câştigat vreun român un leu când USL a încercat să îngrădească atribuţiunile CCR?” Cum care CCR, aia condusă de un handicapat, cu judecători condamnaţi. Nu a câştigat nici unul. Dar au câştigat o grămadă pe timpul guvernării PDL: Mircea Băsescu, Elena Udrea, Videanu,Blejnar, Falcă, şi mulţi alţii. În faţa domnului Băsescu dacă nu faci bani, nu ai făcut nimic, totul se măsoară în bani. Când loveşti un copil, de regulă se cheamă că eşti agresiv. Când înjuri o ziaristă se cheamă că eşti bădăran. Când promiţi şi nu te ţii de cuvânt se cheamă că eşti fără caracter, când spui neadevăruri se spune că eşti mincinos, când uiţi de interesele naţionale şi dai unui străin bunuri care aparţin ţării se cheamă trădare. Toate acestea ar fi rămas fără nume, dacă nu ar fi fost EL dar pentru că trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Băse.

Zgomote, multe zgomote. Lumea aude dar nu vede, vrea dar nu face nimic, speră dar nu crede, comentează dar nu vorbeşte, cere dar nu dă, nu merge la vot, dar vrea să iasă cum ar fi votat el. Şi toate astea pentru că îi e teamă. Îi e teamă că orice ar face, orice ar spune, orice ar da, orice ar crede, oriunde ar pune ştampila, cei care vor veni, necunoscuţi acum, vor fi aceiaşi cu cei care i-au speriat de 20 de ani încoace, indiferent cum s-ar numi ei. Unii au schimbat herghelia, dar balega e aceeaşi, unii vin cu aer nou dar intră în aceleaşi herghelii în care după două-trei încrucişări s-au corcit, sau îi bat toţi cu copitele până cad la pământ.

Apar herghelii populare care se consideră noi dar iau pentru prăsilă mârţoage care nu s-au putut impune în fostele grajduri. Unii văzând grajdul nou au impresia că toate sunt noi acolo dar nu se uită la grăjdar. Nimic nu e nou de fapt, se fac selecţiile după aceleaşi principii, se cer aceiaşi bani pentru a participa la cursă,se aleargă după aceleaşi reguli, pe aceeaşi pistă, cu acelaşi arbitru. Unde e noutatea?

Şi teama se menţine, o teamă ucigătoare o teamă fără speranţă, o teamă fără sfârşit, o teamă care ucide până şi gândul că se mai poate face ceva.

38 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-11-2012 - 13:34

—-,,Şi teama se menţine, o teamă ucigătoare o teamă fără speranţă, o teamă fără sfârşit, o teamă care ucide până şi gândul că se mai poate face ceva.”—-Nea Marine ,respecte ! I-ti voi raspunde cu un …citat aproximativ din Bennito Musolini cunoscut si dupa denumirea EL DuCE :—,,Decat sa traiesti o viata lunga ,intreaga ca un soarece care tremura la orisice , mai BINE o singura ZI ca un LEU ! Nea Marine RESPECTE pentru un OFITER ADEVARAT ….,parpanghel

CAMY 13-11-2012 - 15:11

“I-ti” ? Du-te, bah, si te pise de-aici, panarama ce esti!!

BULA 13-11-2012 - 14:29

De acum va incepe partea cea mai nasoala, cu saracirea pop.ulatie pana peste limita de suportare. Pun pariu ca vor fi miscari sociale in strada, la cel mult un an de la alegeri. USL nu va rezista la guvernare si vom avea alegeri anticipate.

CAMY 13-11-2012 - 14:32

Mai sa fie, neacsule, ai devenitara si patetic, in ultima vreme. Ti se trage de la „toamna” ? Sau de la inevitabila „cadere” ? Cel mai usor in jurnalism (si nu numai) este sa adopti aerul apocalipsei, a deznadejdiei, pentru ca, nu-i asa, nu ai cum sa nu dai gres cind vine vorba de Romanika. Orice ai spune negativ despre Romanika, prinde imediat la public, pentru ca publicul e amarit, nu are de niciunele, e strivit de saracie, de neajunsuri. O „dai” pe apocalipsa, pe dilematica, pe ura, pe lehamite, ai cistigat sigur. Or, neica neacsu ce sa faca si el in lipsa de audienta, de cititori? O baga „pe-asta” cu „e nasol taticu”, s-a ales praful de tot si de toate. Succes asigurat! Sa vezi ce plin de sine va fi neica neacsu cind se va uita la „Spune-ti parerea” si va vedea mesaje de genul : „de data asta ai dreptate, neacsule”; „da, neacsule, asa e precum spui”, etc. Trebuie sa fi prost sau ingramadit sa pui botul la momeala acestui otv-ist de neacsu! Toate „negativismele” pe care el ni le prezinta sa sursa de aplauze pentru gindirea lui „entelegenta” nu tin prea mult la o analiza cit de cit pertinenta si faqc imediat plici precum baloanele de sapun. Eu nu m-as lega de „angoasele” dilemelor pe care el nu le poate penetra cu cei doi neuroni ai lui, si aia deviati, decit despre ce bolboroseste el despre Tirgu Jiu si ppdd-ul pe care, desi il iubeste cel mai mult, il defaima in scris tocmai ca sa ne demonstreze contrariul.

Toti, dar absolut toti aspectatorii si telespectatorii stiupunctele de vedere ale lui DD privind schimbarea strategiei lui pentru cistigarea alegerilor din 9 decembrie, calcindu-si pe inima si pe citeva principii privind primirea in rindul ppdd-ului a citorva politicieni de la alte partide. Numai ca, aceste persoane de la alte partide nu au fost primite doar pentru simplul motiv ca nu le-a mai placut la partidul lor, ci, pentru ca ele au fost marginalizate, sau pedepsite pentru faptul ca in partidul lor au au avut un caracter cinstit si au intrat in conflict cu mafiotii. Dupa fulminantul interviu de aproape 8 ore a pdl-istei Placinta, trebuie sa fii schizofrenic si sa nu vezi ca tipa a fost strivita de conducerea mafiota a pdl-ului. La fel si cu Visan, sau Minca de la punr. DD a explicat si alt punct de vedere, si anume, multi dintre cei care sunt aruncati de partidele lor pentru faptul ca nu accepta mizeriile baronilor si mafiotilor, sunt oameni credibili la ei in colegiu, si indiferent de partidul in care sunt integrati, ei cistiga alegerile cu brio. Asa se intimpla cu Placinta, spre exemplu. Si atunci, de ce sa nu schumbe putin cirma DD si sa nu aduca in partid niste oameni, romani si ei, care sa cuistige colegii pentru ppdd? Asa fac toate aprtidele, pina la urma. Adica, neica neacsu il blameaza pe DD ca primeste pdl-isti in echipa lui, dar nu vede nimci despre faptul ca el a mintit si a exagerat luni de-arindul improscindu-l pe DD cum ca se va uni cu unpr-ul, scriind mizerii dupa mizerii despre acest lucru, ca, pina la urma, ce sa vezi? PUNR-ul s-a aliat tocmai cu usl-ul, care usl-ul il blestema de moarte si spuneau ca acest partidulet format din transfugi nu este nimic altceva decit uneltele lui Basescu. Acum, nu mai sunt uneltele lui Basescu ci ale lui Ponta si domnisoarei Crinutza Cacareasca. Putina rusine nu-ti este, mai neacsule?

despre Oltchim, si adevarul pe care DD l-a cucerit prin faptul ca Ponta Mincinosul nu a facut nimic altceva decit sa-l impiedice pe DD sa il cumpere, neacsu nu ne spune nimic. Iata ca, din iulie de cind a fost inchis Combinatul, Ponta Mincinosul n-a facut nimic pentru oamenii de-acolo. A schimbat conducerea cu un fost vinzator de drpsuri Tic-tac, si liderul de sindicat cu un om dela conducerea locala a psd-ului. Ce s-a intuimplat ? Nimic! Iata ca acum muncitorii il urasc, il huiuie pe Ponta Mincinosul si usl-ul lui, si-i da dreptate lui DD. Insa, acest eveniment nu intra in dilemele si deznadejdiile lui neacsu. El o „arde” pe teme binecunoscute si le da o turnura apocaliptica si de lehamite in dorinta lui, NU de a le discuta sau a le penetra cu niscaiva genialitate gazetareasca, ci numai si numai pentru a prinde citiva naivi in plasa exagerarilor lui. Cred ca neacsu e masochist daca nu narcisist. Te pomenesti, neacsule, ca te privesti in oglinda si-ti numeri fierele de par de pe piept si te crezi mai frumos ca George Clooney? Nu ti-ai tiparit altzipiguri, ma, sa-mi lipesc si eu unul pe bara din spate de la Loganul meu? Vorba schizofrenicului de Huhu Ciu : PTIUUUU !

neacsum 13-11-2012 - 15:00

Tine aproape Camy, am ceva special pt tine.

CAMY 13-11-2012 - 15:07

Tu ai ceva special pt. mine? Vai de capul tau ! Te bate nevasta-ta cu papucul in cap pina cind ti-l face patrat!

ValVerde 13-11-2012 - 15:36

Numai la prostii iti zboara mintea…omul se referea la vreun eseu cu dedicatie, sau vreun regulament militar legat in piele, editie speciala…si tu….maturoiu si nevasta !!! Omori poezia, rautate cu slapi sexy.

digital 13-11-2012 - 15:42

tu ai impresia că toate poartă șhlapi infecți,așa ca tine?!

neacsum 13-11-2012 - 15:01

Incepe sa-ti fie frica?Pune urechea la pamant

CAMY 13-11-2012 - 15:10

Mie frica? De ce si de cine, fraiere? Am tot ce-mi trebuie si nu depind de nimeni. Poate te referi la DD si PPDD? Nu mi-e frica deloc. DD stie ce face si e pe cai mari la Tirgu Jiu. Daca e vorba de frica, pai atunci acela esti tu, nu eu. Tie ti-e frica, pt. ca vezi ca spui aiureli de atita vreme si nimic nu se adevereste din ceea ce spui. Dai numai „manga”!

ValVerde 13-11-2012 - 15:42

Dar de ce stai cu urechea la pamint ???

CAMY 13-11-2012 - 14:39

Da, mah, fraiere, ca Camy sa faca, sa aibe afacerea ei, sa nu depinda de nimeni si de nimic, sa-mi permit sa umplu un cos la Billa pe saptamina. Si care-i problema ta, fraiere cordit?

ValVerde 14-11-2012 - 01:26

Pe urbos l-ai auzit cum râma ?

neacsum 14-11-2012 - 08:53

Ai auzit bine. E zgomot de parlamentar .

CAMY 13-11-2012 - 15:19

Neacsule, daca-l baga la pirnaie pe Abu Bakr Kasem Mochd Jamil Nasser, esteticianul faimos? Tu cum o sa ramii cu imaginea? Nu ti-ai sculptat si tu pectoralii la el? 🙂

ValVerde 13-11-2012 - 15:20

Neacsule, nu dispera !!!

Vine ValVerde pe cal alb cu E40,000/vot si va da la toti.

Votati Partidul si mai Popu lar, VV !!!!

PS Nu te uita la PP, asta e competitie costeliva, promite doar E20,000. Va crede milogi !! E o ofensa !!! Nu votati cu cei care cred ca va pot amagi cu maruntis.
La popor le da E20,000 si lui Camy i-a dat E100,000 sa-si ia slapi noi si sa-si deschida „business”. Jos DD si jos slapii !!!

ValVerde 14-11-2012 - 15:15

Alea le platiti cu banii de la DD !

CAMY 13-11-2012 - 15:24

Neacsule, nu i-ai dat si tu telefon lui Andreea Lambru? Ai vazut ce facea fetita pe canapeaua lui Crin? Partid serios, pnl-ul asta, domnule, partidul intelectualilor care s-a murdarit cu Becali. Andreea, si ea era o intelectuala care lustruia cu bucile mobilierul lui Crin din biroul lui. Vorba aia, oameni fini si subtiri, intelectuali, dar in fatza bucilor, niste panarame de lingai spurcati. Poporul asteapta bunastarea de la phutangii si perversii astia scirbosi? Halal sa le fie !

ValVerde 13-11-2012 - 15:32

Am si eu niste mobila care trebuie lustruita….
Dac o pun pe sest in biroul lui Crin, crezi ca se prinde ??

ValVerde 13-11-2012 - 15:41

Asa tratezi tu competitia politica onesta?
Iti pierzi alegatorii.

PS Cum arata Andreea?

jan dinu 14-11-2012 - 07:47

Buna de tot – asha face din EA – port …-:)))
JD-USA

digital 13-11-2012 - 15:38

Billa e pe centură?!

neacsum 13-11-2012 - 15:28

Macar la Crin se uita fetele, dar la DD cine sa se urce pe birou, Magda Ciumac ? Locul lui DD e acolo unde l-a bagat Tolea, la ghena !

CAMY 13-11-2012 - 16:02

Se vede ca esti om de casa, in papuci si cu butoi de varza pe balconul inchis. Pai, mai „ginditorule”, la banii lui, DD poate sa-si permita ceea ce tu nici in vis nu-ti poti permite. Ce inseamna pentru el o gagica precum Andreea? La banii lui, DD poate sa-si permita si o Carla Bruni. El are birouri a la Crin cu duiumul, si asta o stii si tu. Dai din drimba cu tomberonul. Hai, zi pe bune, nu-i asa ca astepti cu sufletul la gura cecul de 20 de mii de euro de la DD? Pervers mic si nastrusnic ce esti! 🙂

ValVerde 13-11-2012 - 16:25

Hm…DD are destui bani ca sa intilneasca o dragoste adevarata…e buna si politica la ceva…

PS Sa-ti speli slapii cind te duci sa votezi pentru Danutz

neacsum 13-11-2012 - 17:46

Da ce cauta DD in tomberon , gagicile alea pe care si le poate permite sau banii sa cumpere Oltchimul? Cine sa se uite la stirbu ala de Diaconescu? Are bani sa o cumpere pe Carla Bruni si nu are bani sa-si puna dintii .Dracu a mai vazut parlamentar stirb ? brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… parca e moartea cand vorbeste.

urbos 13-11-2012 - 17:49

Un prapadit ca Diaconescu nu poate avea femeie decat daca plateste. Mult! Asta vrea sa spuna Camelutul.
Ca si daca plateste, doar se uita, e alta treaba.

CAMY 13-11-2012 - 18:07

Mai, neacsule, te-ai uitat ani de zile noapte de noapte la otv si nu ai retinut motivul pentru care DD nu-si pune dintii? De fapt, ce spun eu dintii? E vorba de un singur dinte care, culmea, nu-i lipseste, ci este deplasat, din nastere, si da impresia unui gol. Oricum, sa stii, ca, virgula, ca imagine, DD arata mult mai sexi decit tine. Asta ti-o spune o femeie. Tu i danga balanga cu tomberonul. Chestii rasuflate. Si Reagan a fost actor, unul de mina a doua, dar asta nu l-a impiedicat sa devina presedinte. Crezi ca destinul lui Diaconescu o sa te intrebe pe tine daca sa cistige sau nu? Haida de, neacsule, Mai trebuie sa-ti repet ca-ti trebuie vreo 10 mii de ani lumina ca sa-l egalezi pe DD? DD fumeaza „jurnalisti” ca tine, fara filtru ! Cred ca ai fi in stare sa-l pupi pe picioare ca sa-ti dea un job la otv!

ValVerde 14-11-2012 - 03:03

„E vorba de un singur dinte care, culmea, nu-i lipseste, ci este deplasat, din nastere, si da impresia unui gol.”

Il tine asa ca sa scuipe pe dusman !
Iese fara sa deschida gura si nimereste 9 din 10.

Huhu e palid de ciuda.

Cum sa astupi asa o gaura, asa un dar de la Dumnezeu, de care se va bucura tot poporul.

Care natie se poate lauda ca are un Presedinte care scuipa dupa colt ??!!

BULA 14-11-2012 - 05:40

@ValVerde

Recunoaste ca te visezi cu Dioaconescu in pat, cand ti-o trage cu dintele ala.

neacsum 14-11-2012 - 10:44

NU DINTELE E DEPLASAT, CI DIACONESCU. DINTELE SARACU E SINGURUL CARE E DREPT IN EL, IN REST TOTUL E DEPLASAT.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-11-2012 - 18:23

Nea Marine, este greu pt. unul ca mine sa poat intelege cum un om de valoarea DV. sa poarte un simulacru de dialog cu o scursura ca si sleampy asta care numai prin apartenenta la ppdd lui D.Dandanache este DESCALIFICATA ! Dandanache este cel mai jalnic subprodus al politichiei dambovitzene , chiar mai jalnic decat mentorul sau t. basecu !

CAMY 13-11-2012 - 18:56

Mai, panarama, pune mina pe citirea de-a 4-a si pe urma vino pe un forum ca sa vomiti prostii ! Hi sictir, gloabo!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-11-2012 - 19:39

Qlitorydiano, ciocu mic, ca esti gramada, Magda Ciumac a fost ultima intelectuala de certa valoare din kuppleraiul vostru ! Si nu te mai flamba , ca-ti prajejti labiile care atarna ca ventilatoarele !PTIU scursura !

neacsum 13-11-2012 - 20:16

Paranghele, nu cu hermafroditul Camy vorbesc ci cu ceea ce reprezinta el. Daca ii lasi, li se pare ca au dreptate si se lauda ca au castigat prin forta argumentului. Vorbeste de moralitate , cand stirbu se uita cu balele curgand la Magduta si o indemna sa ii arate dedesupturile. Cred ca a fost prima pereche de budigai pe care a vazut-o lowlanderul Diaconescu la viata lui de aproape si altfel decat in magazine. Asta trebuie sa isi aminrteasca hermafroditul Camy, ca sa nu creada cumva ca s-a umplut lumea de prosti, Se uita prea des in oglinda.

CAMY 13-11-2012 - 20:39

Bai, frustratule, cu cit inaintezi in discutii iti dezvalui caracterul tau de limbric. Esti un om marunt, limitat, ingradit, fara talent. Tu te simti ca facind parte din lumea celor „valorosi”, a celor care sunt de partea justetei, a celor buni, iar una ca mine in tabara cealalta, a prostilor, a celor care nu se ridica la nivelul vostru de inteligenta ca sa va urmam indemnurile voastre. Mai, mai, mai ! Te-ai si vazut in fruntea unor baricade cu harebalda in mina, luptind in apararea „desteptilor”, in timp ce hoardelor de prosti le tai capul ! Prostovane ! Lasule ! Limbricule ! Traiesti intr-o lume paralela, alergi de unul singur si iesi pe locul al 2-lea. Imi pierd timpul cu tine, pompalaule. In lumea asta, in realitatea aceasta nu esti nimic altceva decit un digit dintr-un numar. Atit si nimic altceva. Cu cit vei cred ca ai mai multa valoare decit altul cu atit te vei afunda si mai mult in propria ta prostie. Nu esti nimic altceva decit propria ta umbra.

neacsum 13-11-2012 - 20:50

QED

jan dinu 14-11-2012 - 07:45

Am descis sa cred ca nimic nu-s-ar intimpla
fara „incognitele – d-lAlamar .
Acum ca a cistigat OBAMA shi democratii cred ca
sta ascuns shi-i trage tare cu – felatii – ….
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult