Acasa Revista Presei Revista presei. Aurul din telefonul mobil

Revista presei. Aurul din telefonul mobil

scris de Z.V.
16 afisari

Doi europarlamentari PSD au votat în favoarea Rusiei o rezoluţie la Bruxelles. Unul dintre ei va fi din nou pe lista PSD pentru europarlamentare. Parlamentul European a votat o rezoluţie în care se afirmă că UE trebuie să impună sancţiuni suplimentare în cazul în care Rusia continuă să încalce dreptul internaţional. Dintre europarlamentarii români, Doru Frunzulică şi Gabriela Zoană s-au opus acestei rezoluţii. Gabriela Zoană, care a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă la Bruxelles, va prinde din nou lista PSD la euroalegeri, informează Adevărul.

Ce păţeşti dacă foloseşti telefoane inteligente (studiu)Aurul din telefonul mobil. Ce intră în compoziţia unui smartphone. În fiecare an sunt produse 1,4 miliarde de telefoane în întreaga lume. Pentru a încuraja reciclarea, o echipă de cercetători a transformat un smartphone în praf (cu ajutorul unui blender) şi a făcut o analiză chimică asupra elementelor pe care le conţinea. Printre alte substanţe, dispozitivul conţinea şi 36 mg de aur, ceea ce înseamnă că pentru a crea un singur telefon sunt necesare între 7 şi 10 kg de minereu de aur de înaltă calitate, potrivit Economica.net.

Meleşcanu cere Germaniei să susţină aderarea României la Schengen. Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, cere Germaniei să susţină în mod activ aderarea României la Spaţiul Schengen, argumentând că autorităţile române utilizează tehnologii ultramoderne pentru protejarea frontierelor şi că România este „mai sigură” decât Berlinul, Parisul sau Bruxellesul, potrivit Cotidianul.

Semnal de alarmă tras de Viorica Dăncilă. Apelul făcut de premier. 2019 trebuie să fie un an în care trebuie consolidată încrederea cetăţenilor şi de continuitate la nivel european, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la reuniunea primarilor europeni, notează Evenimentul Zilei.

Şeful Autorităţii Electorale Permanente, pus în funcţie la propunerea PSD, a suspendat controalele privind subvenţiile primite de partidele politice. Preşedintele AEP, Constantin Buică, pus în funcţie recent la propunerea PSD, a dispus suspendarea controalelor la partidele politice privind subvenţiile primite de la bugetul statului în 2017 şi 2018. Acestea vor fi reluate, titrează Gândul.

Teodorovici: În ANAF au fost detaşaţi mai mult de 250 de ofiţeri SRI. „Categoric da, au fost ofiţeri detaşaţi în acei ani, dar nu mai sunt astăzi”, a declarat Teodorovici, care a precizat că în prezent mai sunt detaşaţi în jur de 200 de angajaţi ANAF la Parchet. „Pe măsură ce detaşările expiră, nu se mai prelungesc, nu mai putem accepta aceste detaşări”, a spus ministrul. „Au existat astfel de practici, ofiţerii ocupau funcţii de conducere, îşi trimiteau dosare singuri” de la ANAF la SRI, a adăugat Teodorovici, informează Hotnews.ro.

Manipulare grosieră făcută de Siegfried Mureşan pentru compromiterea ministrului Teodorovici. O manipulare clasică, prin lansare de fake news menită să-l compromită pe ministrul Orlando Teodorovici are la activ europarlamentarul Siegfried Mureşan. Europarlamentarul român a afirmat că Teodorovici, aflat la conducerea lucrărilor Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare (ECOFIN) a apărat paradisurilor fiscale în faţa miniştrilor din UE care luau decizia stabilirii listei ţărilor necooperante. Lucrurile stau de fapt invers, Teodorovici asigurând cadrul de dezbateri echilibrat care a avut la final decizia de extindere a listei ţărilor necooperante, potrivit Jurnalul.ro.

PSD vrea să se concentreze mai mult pe online. PSD a decis să schimbe „optica” în campaniile electorale, urmând să comunice mai mult în zona de online, a declarat vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea. El a spus că este important ca PSD să fie din ce în ce mai prezent în zona online pentru a contracara „mesajele care dezinformează”, potrivit România Liberă.

Petre Daea va prezida al doilea Consiliu Agrifish. Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va prezinda al doilea Consiliu Agrifish (Agricultură şi Pescuit) la Bruxelles, luni, 18 martie. În cadrul Consiliului, vor avea loc informări cu privire la rezultatele Congresului pe tema “Planuri strategice ale PAC-Explorarea unor programe ecoclimatice”, respectiv şi decizia camerei tehnice de apel a Oficiului European de Brevete privind posibilitatea de a breveta rezultatele obţinute prin metode clasice de îmbunătăţire a plantelor, precum şi rezultatele atelierelor organizate de Grupul operativ al Comisiei privind apa şi agricultura, relatează Ştiripesurse.ro.

Când încep negocierile în cazul Kovesi. Parlamentul European şi Consiliul UE au stabilit prima rundă de negocieri pentru conducerea viitorului Parchet European, la capătul unei proceduri îngreunate de tentativele Guvernului României de a bloca accederea în această funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, informează Ziare.com.

Încetinirea Europei se vede dramatic în exporturile României. Dragoş Cabat, economist: Ne putem aştepta la o devalorizare puternică a leului şi la o recesiune. Dependenţa României de evoluţia economiilor din zona euro s-a reflectat puternic în volumul exporturilor, în prima lună din an. Exporturile (5,5 mld. euro) au crescut cu doar 1,6% faţă de aceeaşi lună a anului precedent, dar importurile (6,77 mld. euro) au crescut cu 9,2%, ceea ce a provocat un deficit comercial nemaiîntâlnit în prima lună din an, din 2008 încoace (1,2 mld. euro), notează Ziarul Financiar.

Curtea de Apel: Iohannis a perturbat grav activitatea Armatei. Curtea de Apel Bucureşti a publicat motivarea deciziei de a suspenda decretul prezidenţial de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei. În documentul Curţii de apel se arată că există o îndoială serioasă asupra legalităţii actului, iar încălcarea legii produce perturbare gravă a activităţii Armatei, scrie Qmagazine.ro.

Invazie la meciul lui Haţegan din Europa League. Imagini impresionante: premieră istorică pe San Siro. Aproximativ 13.500 de fani ai lui Frankfurt vor asista la meciul de pe San Siro. Va fi recordul istoric de fani oaspeţi deplasaţi la un meci din Europa pe emblematica arenă din Milano. Precedenta performanţă era deţinută de cei de la Newcastle, cu 12.000 de fani în 2003. Partida din faza grupelor Ligii Campionilor s-a încheiat atunci 2-2, potrivit Gsp.ro.

România riscă excluderea din Fed Cup! FR Tenis este anchetată de Federaţia Internaţională. Echipa de Fed Cup a României riscă excluderea din competiţie, după ce Federaţia Internaţională de Tenis a deschis o anchetă în care verifică legitimitatea conducerii forului de la Bucureţti. ITF a început să analizeze acest caz din cauza situaţiei juridice neclare a FR Tenis, dar şi după ce a primit o scrisoare din partea lui Marius Vecerdea, proprietarul clubului de tenis Pamira, informează Fanatik.ro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult