Acasa Revista Presei Cantarile lui Solomon, mirarile lui Isarescu si crimele lui Clita

Cantarile lui Solomon, mirarile lui Isarescu si crimele lui Clita

scris de Ziua Veche
38 afisari

Cazul Solomon, un fel de Becali la scara olteneasca, un experminte pe viata reala facut de Isarescu si miscarile din PNL sunt cateva dintre stirile care pot fi citite in presa de vineri. Tot din ziarele prezenta pe tarabe mai puteti afla ca ucigasul dizidentului Ursu, Marian Clita, a fost eliberat pentru buna purtare in Romania si a ucis in Danemarca. Un articol tulburator puteti citi in Romania libera care scrie despre Toma Caragiu, dintr-o carte de memorii a unui fost medic veterinar si director in anii ’70 al Institutului de Cercetari Avicole de la Corbeanca, intitulata „Stacana. Triptic cu Ahoe si Toma Caragiu”. Aflam din amintirile unui anume  Miron Costin, ca omul care tinea treaz spiritul romanului si avea curaj sa vorbesca codat despre regim a fost de fapt un las. Asa sa fi fost? E drept ca mortii nu mai pot vorbi, dar cei ramasi in viata se pot imbogati pe spinarea lor.

 


Lacrimi, cantari, bannere, strigate si lozinci pentru Solomon. Judecatorii l-au inchis 29 de zile pentru ca ar fi luat spaga, iar functionarii primariei Craiova se dau de ceasul mortii sa convinga lumea ca seful lor nu e un corupt. Scena surprinsa de presa imi aduce aminte de circul de sustinere al lui Becali. Un personaj care a fost eliberat pentru ca acum, la cativa ani de la scandalul cu pricina, acuzatorii sa-si retraga plangerea. Nu era oare mai bine ca ciobanul sa stea dupa gratii pana cand cazul se rezolva? Adevarul.ro scrie: “Operatiunea free-Solomon. Sustinatorii lui Antonie Solomon au iesit si ieri in strada pentru a cere eliberarea edilului. In timp ce functionarii Primariei Craiova protesteaza cu afise lipite pe birouri, oamenii de rand au fost mobilizati pentru „mitinguri“ si slujbe religioase intru eliberarea lui Solomon”. “ Toata lumea il iubeste pe Solomon”, titreaza si Evenimentul zilei. “PROPTELE. PDL amana sa ia o decizie in privinta ridicarii sprijinului politic acordat primarului Craiovei, in vreme ce orasul a fost umplut de mesaje de incurajare.”, mai aflam din EvZ.

 

EvZ se ocupa in deschidere de manevrele din PNL: “PDL ii momeste cu functii pe liberali. Dupa hemoragia de parlamentari din PSD trecuti la independenti, PDL ii pandeste pe liberalii aflati cu un picior in afara partidului sa-i adopte dupa Congresul PNL. Prin liderii de filiale, democrat-liberalii au declansat deja operatiunea de antamare a mai multor deputati PNL cu care se afla in tratative. PDL-istii ii vizeaza insa, in paralel, si pe liberalii din gruparea lui Gabriel Oprea. Pe langa intarirea PDL in parlament, scuturarea „progresistilor”, oficial pe criterii ideologice, are ca miza limitarea preventiva a influentei in coalitie a independentilor care ar putea emite, in scurt timp, pretentii la un numar de functii egal cu al UDMR”, scrie EvZ.

 

Gandul povesteste de o intamplare prin care a trecut chiar guvernatorul BNR. “Cetateanul Isarescu, deghizat in Cuza, umilit de functionara de la ghiseu. De ce romanii ii urasc pe functionarii publici: pentru ca sentimentul e reciproc. A constatat- o pe propria piele guvernatorul BNR. Cetateanul Isarescu este un mic om de afaceri, are probleme cand merge sa-si plateasca taxele si isi face griji in privinta pensiei. In rolul de „simplu cetatean”, guvernatorul BNR are experiente traumatizante, dupa cum a marturisit in urma unei operatiuni de deghizare „precum Cuza”, in scopul de a lua pulsul economiei reale. Cititi in pagina cum a fost repezit Isarescu la ghiseu, precum si o analiza “pe cifre” despre relatia functionar-cetatean, in care ura este sentimentul reciproc. 40 dintr-o suta de romani considera ca, dintre bugetari, medicii ar trebui sa fie in fruntea grilei de salarizare si doar un roman din 200 le-ar da lefurile cele mai generoase functionarilor publici din ministere”, titreaza Gandul care reda si o declartie elocventa a guvernatoului: “Le-am intrebat pe functionare: «Ce faceti acolo?» Si mi-au raspuns: «Da’ ce te intereseaza pe dumneata?» Uite ca ma intereseaza!”

 

Daca e adevarat e trist. Romania libera scrie, la 33 de ani de la moartea marelui actor, despre Toma. “Caragiu: „Vrei sa faci din mine turnatorul tau? O carte de memorii a unui fost medic veterinar si director in anii ’70 al Institutului de Cercetari Avicole de la Corbeanca, intitulata „Stacana. Triptic cu Ahoe si Toma Caragiu”, dezvaluie o fata necunoscuta a marelui actor, de la a carui disparitie s-au implinit ieri 33 de ani. Miron Costin, autorul volumului, ii face un portret nuantat lui Toma Caragiu: artistul de o mare generozitate era in acelasi timp si un fricos secretar de partid al Teatrului Bulandra, grijuliu cu propria imagine, care facea balet intre PCR si prietenii sai. „Tin la reputatia mea. (…) Faci un banc tampit si iti distrugi viata, cariera, familia. Nu vreau sa fac tampenii pe care sa le regret. Sunt un las, daca vrei”, se confesa actorul in discutiile cu cei apropiati.” Asa sa fi fost? Vorba spune ca despre morti numai de bine.

Cea mai calda stire este despre un ucigas cu sange rece. Marian Clita, cel care la indicatia Securitatii l-a bautu pe inginerul Gheorghe Ursu pana l-a omorat, a fost eliberat pentru buna purtare in 2008. In momentul comiterii crimei el trebuia sa se afle dupa gratii in Romania! Ucigasul disidentului Gheorghe Ursu a omorat o stewardesa in Danemarca, dupa ce a fost eliberat din arest pentru buna purtare. Marian Clita nu ar fi comis crima din Danemarca daca era lasat sa-si ispaseasca toata pedeapsa, care i-ar fi expirat de drept la 31 martie 2010. Teribila crima comisa de ucigasul disidentului Gheorghe Ursu, Marian Clita (58 de ani), a scos la iveala ca eliberarea infractorului din penitenciarele romanesti s-a facut in baza unei caracterizari – semnata de seful Directiei de Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane, comisarul-sef Constantin Duvac – din care reiesea ca este „un om model””, scrie Adevarul.ro

 

 

0 comentariu

kapa 19-11-2010 - 15:12

eu cred in Dumnezeu dar nu in preoti.
in fond preotii sunt oameni si „unelte” nu totdeuna in sluba Domnului.ortodoxia totdeuna a fost un pret comunista iar cea rusa imperiala sub toate avatarurile ei.in romania la ora actula 50-60% din preoti ce pot fi santajati dpv „ante 89”.Scuzele reprezentantilor ortodoxiei sunt patriotarde specifice unui segment politic de stanga ,fara a pune problema asanarii morale a celor ce isi aroga merite nemeritate ,in tipicul moralei crestine.

Andreiqwerty1 19-11-2010 - 15:37

Articolul e mai mult un copy-paste. 50% este preluat de pe blogul lui Savatie Boastovoi. Se stie ca primul si ultimul capitol din manualul lui Kuraev a fost scris de alta persoana. Iar aceste capitole apar si in manualele pentru celelalte culte din Rusia. Deci, ideile din aceste doua capitole nu apartin lui Kuraev. Cu atat mai mult ca sunt si informatii false, cum ar fi: Kuraev a declanşat … o amplă campanie împotriva hotărârii guvernului …pentru introducerea în şcoli … a obiectului „Religia”- FALS! Nu a declansat Kuraev nimic, pe atunci!Iar acum putem vedea ca initiativa guvernului este sustinuta de Kuraev. O alta afirmatie falsa este: „fostul şef de serviciu secret a primit şi sprijinul premierului Vlad Filat” – FALS! Filat a fost impotriva initiativei lui Pasat de la bun inceput. Din acest motiv a si invitat cei doi mitropoliti la Guvern!
Daca tot scrieti un articol, informati’Va mai bine!!!

ochiu neadormit 20-11-2010 - 11:30

Copy-past, esti vreun fan Kuraev cumva? Vezi ca sunteti pe cale de disparitie, tre sa va mutati in China sau in Iran, unde nu va stie nimeni.

Va cam frige adevarul. Nu zici nimic de Abhazia, Transnistria, misiunile speciale ale taicai Kuraev. E clar cu voi.

Adrian M 24-11-2010 - 06:40

Jos labele de pe Basarabia sovieticilor!
Detul ati martirizat-o.
Gata cu prosteala!

cat despre Hyde Park, mi se pare ca tot ei au deturnat spre violenta si ultimele proteste de la Chisinau…

cercetas 02-12-2010 - 00:18

dar sa fie fara violente, deportare, sau daca nu domiciliu prin Baragan, care 10 familii de sat romanesc.
ma mai gandesc

cercetas 02-12-2010 - 00:22

paduche!

oblique 02-12-2010 - 03:49

Evreii se trag din maimute, iar rusii din porci. Dupa 1917 evreii si rusii vin la pachet, unii calare pe tancuri si ceilalti la manete.

oblique 02-12-2010 - 04:00

Am uitat sa precizez ca tancurile sovietice sunt de fapt americane…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult