Acasa Revista Presei Cum se raportează românii la noul coronavirus

Cum se raportează românii la noul coronavirus

scris de Doru Dragomir
122 Afisari

Klaus Iohannis: Va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă cu o lună. Săptămâna viitoarea emit decretul. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, că săptămâna viitoare va emite un decret prin care va prelungi starea de urgenţă cu o lună. De asemenea, a cerut nu doar o rectificare bugetară, ci analize clare privind veniturile şi cheltuielile, potrivit Adevărul.

Cum se raportează românii la noul coronavirus. Cinci din zece spun că amploarea epidemiei a fost exagerată de presă. Cinci din zece români (47%) cred că presa a exagerat amploarea epidemiei de coronavirus şi mai puţin de jumătate dintre ei sunt îngrijoraţi pentru ei înşiţi. Şi-au modificat însă în mare parte comportamentul: vor să stocheze alimente, dar o treime nu îşi permit şi sunt mult mai deschişi să testeze produse noi. Majoritatea cred că lucrurile vor intra în normal în iunie, publică Economica.net.

Schimbări aşteptate în industria românească. Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a cerut aviz de la Ministerul Sănătăţii pentru a produce biocide, iar OMV Petrom va cere acelaşi aviz în cursul acestei săptămâni, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu. Farmec Cluj are deja avizul aprobat şi va primi autorizaţia, pentru a începe producţia. Mai mult, medicamentul care este vehiculat a fi un posibil tratament pentru infecţia cu noul coronavirus ar putea intra în producţie la Iaşi, relatează Cotidianul.
Guvernul ia măsuri dure! Patru şefi de la DSP, daţi afară. În plină pandemie de COVID-19, Guvernul Orban ia măsuri dure. Din cauza problemelor mari din teritoriu, Ministerul Sănătăţii a dat afară patru şefi ai Direcţiilor de Sănătate Publică. Totul a fost făcut public chiar de către Ministerul Sănătăţii, care a confirmat totul, publică Evenimentul Zilei.

Violeta Alexandru anunţă că valabilitatea indemnizaţiei pentru creşterea copilului se prelungeşte. Violeta Alexandru susţine că este interesată ca fiecare părinte să primească în această perioadă semnalul că este văzut de Guvern. „Prelungirea are loc automat, prin efectul legii. Părinţii nu trebuie să depună niciun document, nu trebuie să facă niciun demers. Suntem aici”, a declarat Violeta Alexandru, scrie Gândul.

PNL a atacat la CCR legile PSD privind rambursarea creditelor şi supendarea plăţii la utilităţi. Ciolacu: Atacarea la CCR loveşte în români şi în firmele româneşti. PNL a depus două contestaţii la Curtea Constituţională care vizează cele două legi propuse de PSD şi adoptate de Parlament săptămâna trecută. Liberalii invocă fapul că celor două iniţiative le lipsesc punctul de vedere al Guvernului şi impactul socio-economic, juridic şi bugetar. În replică, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu susţine că demersul PNL loveşte în românii şi firmele româneşti care aşteptau un sprijin real din partea statului, notează Hotnews.ro.

Marcel Ciolacu: Plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni ar putea fi o soluţie în acest moment pentru ca românii să fie protejaţi, iar preţurile alimentelor să revină la normal. ”De asemenea, am discutat despre iniţiativa PSD privind promovarea produselor româneşti şi mă bucur că există o mare deschidere pentru ca marile magazine să aibă pe rafturi mai multe produse fabricate la noi în ţară (…)”, a declarat Marcel Ciolacu, transmite Jurnalul.ro.

Starea de urgenţă se va prelungi cu încă o lună în România. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după şedinţa de evaluare de la Palatul Cotroceni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, întrucât “nu suntem încă la vârful epidemiei”. „Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine vârful epidemiei sub control”, a susţinut preşedintele Iohannis. El a spus că va emite decretul de prelungire a stării de urgenţă la începutul săptămânii viitoare, menţionează România Liberă.

Virgil Popescu a anunţat că mii de firme au cerut deja certificatul pentru situaţii de urgenţă. ”A fost lansată platforma prevenire.gov.ro, prin care se eliberează certificate de situaţie de urgenţă. Până acum au fost eliberate 2700 de certificate de situaţii de urgenţă, lucrurile funcţionează foarte bine (…)”, a declarat Virgil Popescu. Firmele care vor accesa aplicaţia pot primi certificate albastre care atestă că o companie a avut activitatea oprit total sau parţial, potrivit Stiripesurse.ro.

Conducerea militară a dat două opţiuni personalului medical de la Suceava: Ori nu mai merg acasă la familii, ori lasă locul liber. Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat că angajaţii spitalului vor trebui să intre în carantina instituţionalizată, pentru a limita riscul îmbolnăvirii din afara unităţii medicale, notează Ziare.com.

La primele licitaţii din aprilie, Ministerul Finanţelor s-a împrumutat greu de pe piaţa internă. Ministerul de Finanţe a împrumutat de la bănci 598 milioane lei în urma a două licitaţii de titluri de stat, sub nivelul programat, de un miliard de lei, cererea venind din partea a şase dealeri primari. Prima emisiune licitată de certificate de trezorerie cu discount avea o valoare nominală de 500 milioane lei şi scadenţa la un an, iar valoarea totală a cererii a fost de 463 milioane lei. Din suma totală, dealerii au oferit în cont propriu 396 milioane lei, iar restul au fost oferte necompetitive, anunţă Ziarul Financiar.

Scandal la Romatsa: Sindicaliştii cer ministrului să renunţe la politizare. În scrisoarea adresată ministrului se arată că în plină pandemie de coronavirus a survenit „în mod brutal” o schimbare majoră şi nejustificată. Concret, la conducerea Direcţiei Regionale Bucureşti a fost numit Florentin Adrian Ulmeanu, membru USR, inginer diplomat „în cadrul unui compartiment laborator de metrologie din altă direcţie/subunitate, deci fără nicio experienţă în activitatea de bază ”, menţionează QMagazine.ro.

Impresarul lui Bogdan Planic îl ia peste picior pe Becali: „Gigi, uită-te bine pe contract!”. Bogdan Planic (28 de ani, fundaş central) a rămas singurul jucător de la FCSB care nu a semnat pentru înjumătăţirea salariului. Impresarul sârbului, Zvonko Milojkovic, l-a luat peste picior pe Gigi Becali, după declaraţiile făcute de finanţatorul roş-albaştrilor, scrie Gsp.ro.

Câţi bani pierde Simona Halep din cauza pandemiei de coronavirus! Şanse minime să repete câştigurile financiare din ultimii doi ani. Înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze sportul mondial, Simona Halep anunţase că nu va participa la Indian Wells din cauza unei accidentări. Turneul a fost amânat ulterior, aşa cum s-a întâmplat cu toate celelalte competiţii din circuitul WTA până la mijlocul lui iulie. Din moment ce nu va evolua la niciun turneu în perioada martie-iulie, Simona Halep ar urma să piardă în jurul sumei de 1.576.160 de dolari, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS