Acasa Revista Presei Germania se cearta cu Marea Britanie pe Serviciul European de spionaj

Germania se cearta cu Marea Britanie pe Serviciul European de spionaj

scris de Ziua Veche
5 afisari

Potrivit unei note diplomatice confidentiale, citate de EUobserver, Germania este nemultumita de “participatrea excesiva a Marii Britanii” la acest proiect, subliniind si faptul ca “influenta disproportionata a Marii Britanii in organizarea si numirea unor persoane in functii de conducere trebie evitata”.Serviciul European de Actiune Externa (EAS – External Action Service) este o institutie ce a fost infiintata prin Tratatul de la Lisabona, care indeplineste functia unui serviciu diplomatic extern al Uniunii Europene, fiind subordobata Inaltului Reprezentant pentru Politica Externa, Catherine Ashton.

 

Institutia va fi formata din functionari ai Comisiei Europene, ai Consiliului Uniunii Europene, precum si diplomati din statele membre ale UE. Pana la sfarsitul lunii aprilie, Catherine Ashton trebuie sa prezinte un proiect privind viitoarea structura a EAS, acesta fiind realizat in colaborare cu un grup de coordnare format din 13 oficiali.

 

Se pare ca Berlinul este nemultumit si de faptul ca in acest grup, Marea Britanie are trei reprezentanti, iar Germania doar unul. In acelasi timp, desi nu a fost facut inca nici un anunt oficial in privinta persoanelor care vor ocupa functii de conducere in cadrul EAS, cele mai vehiculate nume sunt cele ale unor britanici: Patrick Child, seful delegatiilor straine din cadrul Comisiei Europene, David Leakey, seful comitetului militar al Consiliului Uniunii Europene si William Shapcott, seful departamentului de informatii al Comitetului militar. Saptamana trecuta, oficialii francezi si olandezi au criticat-o pe Ashton pentru ca nu a participat la summitul informal al ministrilor apararii din UE, acuzand si lipsa ei de experienta. In acelasi timp, aceasta presupusa lipsa de experienta si calatoriile frecvente in Marea Britanie au alimentat speculatiile potrivit carora Inaltul Reprezentant ar fi “manipulat” de Londra.

https://www.ziuaveche.ro/externe/890-uniunea-europena-isi-face-un-mega-cia

0 comentariu

Europeanuul 19-11-2010 - 14:50

„golanii” (Hello Don Iliescu si Nastase) „tigancile imputite”, „gaozarii” (Hello Don Basescu) si „trancanistii” (Hello Don Isarescu) din mass media sa-si tina gura-n-chisa, sau pe limba lor sa-si tina fleanca. In Romania si Bulgaria aceasta „cultura” domina toate partidele politice, conducere&opozitie. Publicul spectator (electoratul) e dus mereu de nas, in eroare… Lupta pentru ciolan din aceste tari nu mai are nimic comun cu mult asteptatele reforme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS