Acasa Revista Presei Klaus Iohannis: România susține avansarea aderării Turciei la UE

Klaus Iohannis: România susține avansarea aderării Turciei la UE

scris de Z.V.
142 Afisari

Participarea președintelui Klaus Iohannis la Summitul Uniunea Europeană-Turcia de la Bruxelles, declarațiile făcute de președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un interviu, repetițiile pentru parada de 1 Decembrie, inițiativa legislativă a unor parlamentari referitoare la introducerea „Minutului de știință” în jurnalele de știri, precum și demisia lui Mirel Rădoi de la conducerea echipei Steaua, dar și înfrângerea lui Lucian Bute de britanicul James DeGale sunt principalele subiecte ale zilei de 30 noiembrie.

iohannis la consiliul europeanKlaus Iohannis, la summitul UE-Turcia: România susține avansarea aderării Turciei la UE. Această țară are un rol cheie în soluționarea crizei migratorii. Klaus Iohannis a participat duminică la Summitul Uniunea Europeană — Turcia, desfășurat la Bruxelles, relatează Evenimentul Zilei. Discuțiile din cadrul reuniunii s-au axat pe consolidarea relațiilor de cooperare cu Turcia pe diverse domenii de interes comun, inclusiv pe aspecte legate de gestionarea fenomenului migrației și pe intensificarea cooperării în domeniul politicii de securitate. Potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale, în cadrul summit-ului s-a adoptat o declarație politică prin care „se reafirmă angajamentul de a gestiona în comun riscurile și amenințările actuale, se subliniază necesitatea revigorării procesului de negociere a aderării Republicii Turcia la Uniunea Europeană, precum și intensificarea dialogului, cu accent pe întâlnirile la nivel înalt”.

Klaus Iohannis, omagiu în memoria victimelor din Paris: „O mână de fanatici au produs atâta suferință…” Klaus Iohannis, aflat la Paris, a mers duminică seara în fața restaurantului „La Belle Équipe” în care a avut loc unul dintre atacurile teroriste petrecute pe 13 noiembrie, anunță Libertatea. Președintele României a depus o jerbă în fața restaurantului „La Belle Équipe” din Paris, locul unde a avut unul dintre atacurile din 13 noiembrie. Aici, și-au pierdut viața 19 oameni, printre care și doi români, Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu, ce se aflau în seara fatidică la o aniversare.

Iohannis la conferința pentru schimbările climatice de la Paris. La întrunirea de la Paris privind clima va participa și președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat duminică Administrația Prezidențială, conform Puterea. Luni, 30 noiembrie, va avea loc în Capitala Franței Conferința Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. La deschiderea Conferinței Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice vor lua parte șefi de stat și guvern din peste 145 de țări, precizează comunicatul Administrației Prezidențiale.

Dragnea, despre cazul Șova: Am solicitat colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la PRO TV, că a solicitat colegilor senatori „să lase” judecătorul să decidă în cazul senatorului Dan Șova, transmite Jurnalul Național. „Am solicitat foarte clar colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Eu sper că marea majoritate a colegilor senatori vor ține cont de această decizie politică, care dincolo de chestiunea personală a domnului Dan Șova, nu vreau să mai aibă efecte asupra partidului nostru în special”, a precizat Dragnea. El a adăugat că judecătorul trebuie să decidă în astfel de cazuri și nu parlamentarii, care nu ar trebui să aibă imunitate.

Dragnea: 12 parlamentari PSD au votat împotriva Guvernului Cioloș. Au vrut să facă pe vedetele la TV. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, la ProTV, că, în ciuda deciziei partidului de a vota în favoarea Guvernului Cioloș în Parlament, 12 parlamentari social-democrați au votat împotrivă, el adăugând că nu vor exista consecințe împotriva acestora, dar imaginea lor în partid „începe să se deterioreze”, relateazăEvenimentul Zilei. Întrebat dacă printre cei 115 parlamentari care au votat împotriva Guvernului Cioloș se regăsesc și senatori și deputați PSD, Dragnea a spus că voturile împotrivă au venit de la toate formațiunile, inclusiv de la cea pe care el o conduce.

Dragnea, despre posibilitatea retrimiterii în Parlament a legii dării în plată a imobilelor ipotecate: Noi susținem în continuare proiectul. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, în cadrul unui interviu la ProTV că social-democrații susțin proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite și dacă președintele Klaus Iohannis îl va retrimite în Parlament, conform Adevărul. „Noi susținem acest proiect de lege, l-am votat în cunoștință de cauză și cu toată încrederea”, a ținut să sublinieze Dragnea.

Dragnea: Ponta este un om cu potențial în politică. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminică, la PRO TV, că Victor Ponta este un fost președinte de partid foarte bun, un fost prim-ministru foarte bun, precum și un om „cu potențial și cu viitor în politică”, conform Jurnalului Național. „Victor Ponta este un om cu potențial și cu viitor în politică. Trece printr-o perioadă grea, a trecut printr-o perioadă foarte grea și nu i-a fost foarte ușor, am fost și sunt alături de el, îl sprijin moral cât pot sau cu orice pot”, a afirmat Dragnea.

Campanie de informare privind votul prin corespondență, anunțată de ministrul Dan Stoenescu. Lansarea unei campanii de informare în legătură cu votul prin corespondență și a unor consultări privind accesarea de fonduri europene pentru diaspora sunt obiectivele invocate de ministrul delegat pentru Relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, care s-a întâlnit cu românii din Spania, scrie Evenimentul Zilei. Ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut mai multe întâlniri cu românii din Spania, în perioada 28-29 noiembrie, cu ocazia unor evenimente dedicate Zilei Naționale, evenimente organizate la Madrid de ambasada României și de Institutul Cultural Român.

Senatorul Sorin Bota (PSD): „Guvernul trebuie să mențină programele Prima casă și Prima mașină”. Senatorul PSD Sorin Bota, membru al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senatul României, declară, într-un comunicat de presă, că Guvernul trebuie să mențină programele „Prima casă” și „Prima mașină”, având în vedere că acestea susțin achizițiile de bunuri de valoare mare și sunt importante pentru bugetul anului viitor, conform Bursa. „Aceste programe sunt esențiale pentru sustenabilitatea bugetului în 2016, mai ales în contextul noilor reglementări legate de asumarea echilibrată a riscurilor în cazul ipotecilor”, a afirmat Sorin Bota, potrivit comunicatului menționat.

Traian Băsescu explică de ce merge la România TV. Fostul președinte Traian Băsescu le-a explicat prietenilor lui de pe Facebook de ce acceptă invitațiile la emisiunile difuzate pe postul de televiziune România TV, notează România Liberă. Astfel, Băsescu a arătat că dorește să atingă prin discursul său și publicul țintă al acestui post de televiziune. După ce anunțat pe Facebook că a acceptat invitația RTV de a participa la emsiunea Andreei Crețulescu, internauții fie l-au condamnat pentru decizie și ai cerut explicații, fie și-au manifestat încrederea că fostul șef de stat știe ce are de făcut.

Un grup de 75 de parlamentari cere introducerea „Minutului de știință” în jurnalele de știri. Posturile de radio și televiziune ar putea fi obligate să introducă în jurnalele de știri un minut de informație științifică, potrivit unei inițiative legislative semnate de 75 de parlamentari de la toate partidele, care invocă faptul că România este pe primele locuri la analfabetism științific, conformBursa. Un grup de 75 de senatori și deputați PSD, PNL, UDMR, ALDE și minorități a depus la Camera Deputaților o propunere legislativă de modificare a Legii audiovizualului prin care cere introducerea „Minutului de știință” în jurnalele de știri, fie că este vorba despre posturi publice sau private de radio și televiziune, argumentând că toate studiile arată că România se află pe primele locuri în Europa la capitolul analfabetism științific, 42% dintre români afirmând că Soarele se învârte în jurul Pământului și 80% din populație neavând cunoștințe științifice elementare.

Crinuța Dumitrean, arestată preventiv în dosarul ANRP 4, a fost mutată la Spitalul Penitenciar Rahova, pentru că este însărcinată în luna a opta. Crinuța Dumitrean, fosta șefă ANRP, pe numele căreia a fost emis mandat de arestare de 30 de zile, a fost mutată la Spitalul Penitenciar Rahova, informează Curierul Național. Însărcinată în luna a opta, femeia ceruse încă de vineri seara să fie dusă la maternitate din sala de judecată.

Repetițiile pentru parada de 1 Decembrie s-au încheiat în Piața Constituției, traficul a fost reluat. Repetițiile pentru parada de 1 Decembrie, care au avut loc în cursul dimineții în Piața Constituției, s-au încheiat, iar traficul a fost reluat în zonă, urmând să fie din nou restricționat de luni până marți după-amiază, transmite Gândul. Peste 2.600 de militari și 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS și Poliția Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală, manifestările desfășurându-se pentrru al doilea an consecutiv în Piața Constituției.

Repetiții în mai multe orașe din țară pentru parada de Ziua Națională a României. Pe lângă repetițiile de 1 Decembrie din Capitală, mai multe orașe din țară au făcut exerciții pentru ca Ziua Națională a României să se desfășoare în cele mai bune și frumoase condiții, relatează Curierul Național. La Cluj-Napoca peste 500 de militari au defilat prin Piața Unirii, dar în timpul antrenamentelor a avut loc un incident. Unul dintre vehiculele militare a atins cablurile electrice.

PF Daniel: Toți românii, instituțiile și cultele religioase avem datoria să cultivăm darul unității. Toți cetățenii României, instituțiile statului și cultele religioase avem datoria să păstrăm și să cultivăm darul unității naționale ca fiind un simbol al demnității poporului, obținut cu multe jertfe de vieți omenești și multe eforturi spirituale și materiale, spune PF Daniel, de 1 Decembrie, conform Gândul. „Pentru toate binefacerile Marii Unirii, aducem astăzi mulțumire lui Dumnezeu Cel preaslăvit în Sfânta Treime și pomenim cu recunoștință pe toți eroii români care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român”, spune PF Daniel în mesajul trimis cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

România, la o lună de la tragedia din Clubul Colectiv. Prima lună de la incendiul din Clubul Colectiv s-ar putea rezuma în felul următor: 60 de vieți curmate, zeci de răniți, dintre care unii încă sunt internați în stare critică, demisii și demiteri la vârf, proteste de amploare, căderea unui guvern și instalarea altuia, noteazăAdevărul. La patru săptămâni de la tragedia din clubul Colectiv, cea mai mare din ultimii 25 de ani, 60 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci încă se zbat între viață și moarte în spitale din țară și din străinătate. Între timp, protestele din stradă au adus la conducerea țării un nou guvern, ancheta penală este în plină desfășurare, iar capetele celor din sistem abia ce au început să cadă.

Mărturie impresionantă despre unul dintre eroii de la Colectiv. Chitaristul Cătălin Scânteie, unul dintre răniții în infernul de la Colectiv, care a fost externat vineri, povestește cum a fost salvat de Claudiu Petre, tânărul decorat post-mortem, alături de Adrian Rugină, pentru curajul, altruismul și dăruirea de care au dat dovadă în timpul incendiului, scrie Cotidianul. Artistul spune că nu îl cunoștea pe salvatorul său Claudiu Petre și nici acesta nu îl cunoștea pe el.

Când se aprind luminile de Sărbători în București. Cele aproape 3 milioane de beculețe de tip LED care vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor fi aprinse luni, la ora 16.40, odată cu iluminatul public, a anunțat Primăria Capitalei într-un comunicat, potrivit Cotidianul. Conform sursei citate, anul acesta, traseul iluminatului festiv însumează 29 de kilometri și cuprinde 46 de zone din București.

Coloană de mașini pe DN 1 în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei. Traficul rutier este îngreunat duminică după amiază pe DN 1 în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, mașinile rulând pe tronsoanele aglomerate cu viteză redusă, informează Jurnalul Național. Potrivit IPJ Prahova, se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Brașov, segmentele rutiere aglomerate fiind în zona localităților Comarnic, Sinaia și Bușteni. Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Popescu, a declarat că pe aceste zone se circulă cu viteză mică, iar pe alocuri se staționează.

Mii de români petrec mini-vacanța de 1 Decembrie la munte. Mii de români petrec vacanța de 1 Decembrie în stațiunile de la munte, conform Puterea. La Bran sau Poiana Brașov, pensiunile și hotelurile sunt aproape pline. Cei care au vrut să schieze au ales Rânca, unde a fost deschisă una din cele cinci pârtii din stațiune. La Rânca, administratorii au reușit să amenajeze una din cele cinci pârtii existente. Zăpada abundentă care a căzut azi noapte i-a luat prin surprindere in special pe proprietarii centrelor de închirieri, care unele dintre ele sunt închise.

Cod portocaliu de inundații, prelungit. MAI: „Nu sunt localități izolate, traficul e normal”. Hidrologii au pus sub avertizare de cod portocaliu de inundații râuri din județele Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov, până la ora 16.00, duminică, interval în care vor fi și sub cod galben râuri din 14 județe, scrie Adevărul. Avertizarea de cod portocaliu de inundații rămâne valabilă până luni seară, pe râul Neajlov, în județul Giurgiu, în timp ce râuri din alte șase județe sunt sub cod galben până marți dimineață, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA).

Vremea se încălzește. Cum arată prognoza meteo pentru luni și marți. Meteorologii au anunțat că, începând de luni, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, cu precădere în sud și sud-veste, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), informează România Liberă. Astfel, cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul unde acestea vor fi mixte. În zona montană vor predomina lapovița și ninsoarea, iar în Munții Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Sirieni ascunși într-un camion românesc. Autoritățile bulgare au reținut sâmbătă nouă sirieni, ascunși într-un camion românesc, în Trecătoarea Republica — cunoscută și ca Hainboaz — în centrul Bulgariei, relatează duminică site-ul Novinite.com, conform Cotidianul. Patru bărbați tineri, patru femei și un copil în vârstă de un an au fost reținuți după ce șoferi care traversau trecătoarea au informat poliția că în camion se aflau migranți.

Șase dintr-o lovitură! Gest scandalos al unui șofer din Timișoara. Scandal la Timișoara, unde un bărbat a lovit cu mașina mai multe persoane pentru a putea fugi de ele, relateazăLibertatea. Totul a pornit după ce, sâmbătă după-amiază, un profesor universitar de la Politehnică s-a blocat în mașina sa pentru a nu-i fi ridicată de „hingheri”. Bărbatul susținea că a parcat doar pentru puțin timp și cerea să fie iertat, însă angajații firmei de tractări nu au mai stat la discuții, ci l-au ridicat cu tot cu mașină.

Legea dării în plată. Clienții bancari răspund argumentelor ARB. Clienții bancari răspund comunicatului de presă al Asociației Române a Băncilor (ARB) privind legea dării în plata, subliinind, într-un „contracomunicat” remis redacției, „caracterul jignitor, aroganță care transpare din comunicat”, scrie Bursa. Mai jos, redăm în întregime poziția clienților bancari din GCCC.

Corina Martin: România trebuie să profite de conflictul Rusia-Turcia. „Putem deveni o atracție turistică pentru ruși”. Turismul românesc trebuie să reprezinte o alternativă pentru cetățenii ruși, având în vedere conflictul dintre Rusia și Turcia, astfel că autoritățile de profil din țara noastră ar trebui să lanseze o campanie puternică de promovare pe piața din Rusia, a declarat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), potrivit Capital. Autoritățile de turism ale României trebuie să lanseze o campanie puternică de promovare pe piața din Rusia. Asociația Litoral — Delta Dunării va porni imediat o campanie de promovare și de marketing pe piața rusă.

Aproximativ 18% dintre locuințele din România aveau asigurare obligatorie la finalul lunii octombrie. Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut în primele zece luni cu 45.000, la 1.536.329, astfel că, la finalul lunii octombrie a acestui an, 18,07% din cele 8,5 milioane de locuințe din România aveau asigurare obligatorie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări, transmiteCapital. La finalul anului trecut, erau active 1.491.329 polițe PAD, în timp ce în octombrie 2014 erau active 1.542.040 polițe.

Creștere de aproape 13% a importurilor de autoturisme second-hand, în România, în primele 10 luni. 12,8% față de aceeași perioadă din anul anterior, ajungând la 204.000 de unități, relevă analizele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), conform Economica.net. Potrivit statisticii, tendința de creștere a importurilor de autoturisme rulate a condus astfel la un raport de 3,2 la 1 între importurile de autoturisme rulate și vânzările celor noi, ușor mai ridicat, comparativ cu cel care se înregistra după aceeași perioadă din anul 2014, respectiv de 3,1 la 1.

România exportă sute de tone de parfum în Bulgaria și Republica Moldova. România a importat anul trecut 6.190 tone de parfum în valoare de 69,9 milioane de euro, în creștere cu 54,6% față de anul precedent, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS), scrie Puterea. Pe de altă parte, au fost exportate 813 tone, cu 22,4% mai mult decât în 2013. Valoarea totală a exporturilor de parfum s-a situat la 21,3 milioane euro.

ASF ar trebui să atenționeze șoferii să încheie polițe RCA numai la societățile de asigurare solvabile. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar trebui să atenționeze utilizatorii de RCA, respectiv carte verde, să încheie polițe la societățile de asigurare solvabile deoarece, în situația în care un asigurător intră în faliment, chiar dacă Fondul de Garantare ar mai avea resurse pentru despăgubiri, acestea sunt limitate la 100.000 euro pe cererea de despăgubire, susțin reprezentanții transportatorilor rutieri din România, potrivit Economica.net.

Uzunov: Legea privind darea în plată va crea probleme băncilor. Legea privind darea în plată va crea probleme băncilor pentru că au destul de multe produse generate de criză, dar nu va afecta negativ piața imobiliară, a declarat Eduard Uzunov, expert imobiliar, scrie Economica.net. „Motorul afacerilor este banca. Este extrem de important ca băncile să funcționeze normal, inclusiv pentru investițiile companiilor, indiferent de domeniu. Această Lege va crea probleme băncilor pentru că multe locuințe sunt oricum evaluate mai sus, la nivelul anilor 2007-2008”, a spus Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

Angela Gheorghiu, concert caritabil pentru răniții din Colectiv. Soprana Angela Gheorghiu a susținut, duminică seară, la Ateneul Român, un concert caritabil pentru victimele din clubul Colectiv, relatează România Liberă. Cântăreța a interpretat atât lucrări celebre, precum ariile „Vissi d’arte” și „O mio babbino caro”, de Giacomo Puccini, cât și rugăciunea „Tatăl nostru” și imnul național al României. Concertul susținut de soprana Angela Gheorghiu a fost menit să strângă fonduri pentru tratamentul victimelor incendiului din clubul Colectiv, și a fost realizat cu participarea Corului și a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu” și a dirijorului Tiberiu Soare.

Litografiile lui Pablo Picasso vor fi aduse la Bușteni. Începând cu data de 11 decembrie, până pe 6 martie 2016, iubitorii de artă vor avea ocazia de a se întâlni față în față cu tușele geniului lui Picasso, în Castelul Cantacuzino din Bușteni, transmiteLibertatea. Mai mult de 120 de litografii realizate de artist sub influența întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustrații pe texte semnate de artistul Tristan Tzara și regizorul Jean Cocteau, vor fi expuse în cadrul expoziției „Que Viva Picasso”.

Mirel Rădoi a plecat de la Steaua! „Îmi asum responsabilitatea. Vreau ca staff-ul să continue. Sper să vină și să ajute echipa marii steliști de la televizor”. Planurile pe termen scurt. Mirel Rădoi pleacă de la Steaua, după doar 19 etape petrecute pe banca echipei, anunță ProSport. Anunțul a fost făcut chiar de antrenor, la câteva minute după ce echipa sa a pierdut meciul de la Pitești, cu Astra, scor 0-1. Fostul căpitan din Ghencea părăsește echipa în momentul în care Steaua ocupă locul al patrulea, la 10 puncte în spatele liderului Astra, e calificată în sferturile Cupei și în semifinalele Cupei Ligii.

Bute pierde prin decizie unanimă în fața lui DeGale, după un meci extrem de echilibrat! Huiduieli în sala din Quebec! Televiziunea engleză dăduse meciul egal. Lucian Bute a revenit frumos la cel mai înalt nivel, dar nu a fost de ajuns pentru a se impune în fața lui James DeGale, notează ProSport. Gălățeanul a pierdut lupta de la Quebec City, însă în niciun caz la diferența dată de doi dintre arbitri (117-111 în favoarea britanicului.). Cel de-al treilea arbitru a văzut doar o diferență de patru reprize între ei (116-112). Decizia a fost primită cu huiduieli și i-a surprins chiar și pe comentatorii britanici, care văzuseră o decizie mult mai strânsă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult