Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea bagă zânzanie între Iohannis și Cioloș

Revista presei. Dragnea bagă zânzanie între Iohannis și Cioloș

scris de Z.V.
3 afisari

Depunerea jurământului de învestitură de către noii miniștri ai Educației, Transporturilor și pentru relațiile cu românii de pretutindeni, trimiterea în judecată de către DNA a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, participarea președintelui Klaus Iohannis la Summitul NATO de la Varșovia, alegerea viceprimarilor generali ai Capitalei, precum și punerea sub control judiciar a directorului financiar al Hotelului Marriott, dar și alegerea lui Christoph Daum ca antrenor al echipei naționale de fotbal a României sunt principalele subiecte ale zilei de 8 iulie.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Dragnea bagă zânzanie între Iohannis și Cioloș: Premierul a încercat să confiște proiectul de țară al președintelui din foame de faimă. Președintele PSD Liviu Dragnea a arătat că premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Costin Borc au încercat să confiște proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis, din dorința de a-și crește capitalul politic, gest care l-a deranjat și pe șeful statului, scrie Adevărul. „Ce m-a deranjat pe mine — și cred că l-a deranjat și pe președinte, cred, nu știu — este că după discuția de luni, de la Palatul Cotroceni, Guvernul a vrut să-l transforme în lansarea proiectului de țară”, a spus Dragnea.

Noii miniștri, Mircea Dumitru, Sorin Bușe și Maria Ligor, au depus jurământul. Iohannis: „Aveți domenii sensibile și grele de păstorit”. Mircea Dumitru, Sorin Bușe și Maria Ligor au depus, azi, jurământul de învestitură în funcțiile de miniștri ai Educației, Transporturilor, respectiv ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în fața președintelui Klaus Iohannis, transmite Evenimentul Zilei. La ceremonie au participat premierul Dacian Cioloș, membri ai Cabinetului, președintele interimar al Camerei Deputaților, Florin Iordache, și mai mulți consilieri prezidențiali.

Gafă la depunerea jurământului: Maria Ligor, noul ministru al Departamentului pentru relațiile cu românii de pretutindeni, a jurat și a plecat fără să semneze. Jurământ cu eveniment neprevăzut la palatul Cotroceni, notează Curierul Național. Maria Ligor, noul ministru al Departamentului pentru relațiile cu românii de pretutideni a jurat și a plecat fără să semneze. A revenit după ce a fost atenționată că procedura nu a fost îndeplinită.

Ponta: Actualul guvern are miniștri și interese care nu au legătură cu România. Victor Ponta îl atacă destul de dur pe actual premier, Dacian Cioloș, scrie Curierul Național. Acesta este de părere că actualul Cabinet are interese care nu au legătura cu țara noastră. „Actualul guvern are miniștri și interese care nu au legătură cu România. Nu se bucură alții dacă România nu mai ia bani și nu le mai strică bugetul? Noi importăm energie în acest an”, a declarat Ponta.

Dragnea: Nu s-a mai întâmplat vreodată în România ca ministrul Educației să fie schimbat exact în perioada Bacalaureatului. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că nu s-a mai întâmplat vreodată în România ca ministrul Educației să fie schimbat exact în perioada examenului de Bacalaureat, transmite Jurnalul Național. „N-am înțeles foarte bine de ce a fost schimbat ministrul Curaj. Chiar n-am înțeles. Deci a întârziat pe câmpul pe luptă împotriva plagiatului și schimbi ministrul Educației în perioada Bac-ului”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Ce va face Klaus Iohannis două zile la Varșovia. Programul oficial. Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 8-9 iulie a.c., la Summitul NATO de la Varșovia, relatează Q Magazine. Cu acest prilej, vor fi organizate mai multe reuniuni în formatul Consiliului Nord-Atlantic, o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina, precum și o întâlnire în formatul Misiunii Resolute Support pentru Afganistan. Agenda Summitului vizează, cu prioritate, adoptarea de măsuri privind consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței, pe fondul multiplicării provocărilor de securitate, precum și proiectarea stabilității în vecinătățile estică și sudică ale NATO, arată un comunicat la Președinției.

Călin-Popescu Tăriceanu: „Președintele nu a informat Parlamentul privind mandatul pentru Summit-ul NATO”. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține că președintele Klaus Iohannis încalcă spiritul Constituției prin fixarea unui mandat privind Summitul NATO de la Varșovia fără consultarea Parlamentului, potrivit unui comunicat trimis redacției, scrie Bursa. „În următoarele zile va avea loc la Varșovia Summitul NATO, unde vor fi luate o serie de decizii politice cu un impact deosebit de important asupra securității României. Fără să încalce litera Constituției, ci doar spiritul ei, președintele Iohannis și-a fixat un mandat pentru acest summit fără măcar să informeze Parlamentul și fără măcar să invite pe liderii partidelor parlamentare la o consultare reală”, a declarat Tăriceanu.

Reacția lui Tăriceanu după ce a fost trimis în judecată de DNA. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu vrea să comenteze acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA, dar asigură că nu iese din viața politică, transmite Evenimentul Zilei. „La solicitarea mai multor ziariști acreditați la Senat, declar că am luat cunoțtinâă din mediul ‘on line’ de faptul că DNA a trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție dosarul pe care mi l-au instrumentat”, spune Tăriceanu într-un comunicat de presă.

Tăriceanu: De o bucată de vreme, ALDE și eu suntem demonizați la comandă de divizia de presă controlată de Președinție. Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că el și partidul său sunt „demonizați la comandă” de către „divizia de presă controlată de Președinție”, conformJurnalului Național. „Perspectiva înfrângerii PNL la alegerile parlamentare din toamnă, care se conturează din ce în ce mai clar în urma eșecului înregistrat de acest partid la alegerile locale, a pus o serie de forțe oculte în stare de alertă maximă. Cu evidența faptului că PNL are cea mai slabă conducere din istoria sa, președintele României, ‘guvernul său’ și laboratoarele oculte, în care se ticluiesc aranjamente de menținere la putere cu orice preț, au renunțat la aparențe și au preluat nemijlocit inițiativa pe baza unui plan de forță”, se arată într-un comunicat de presă transmis de liderul ALDE.

O veste de la PSD pentru PNL. Cine ar putea fi noul șef al liberalilor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că vicepremierul Costin Borc poartă discuții cu PNL să intre în partid ”pentru a fi într-un ipotetic guvern PNL viitor” și că a auzit ”zvonul” că vicepremierul ar putea fi viitorul președinte al liberalilor, transmite Gândul. ”În primul rând, domnul Borc — e condamnabil că nu se face la vedere — are contacte serioase cu cei de la PNL pentru a intra în partid la un moment dat, pentru a candida, pentru a fi într-un ipotetic guvern PNL viitor”, a spus Dragnea într-o emisiune televizată.

Dilema lui Dragnea: prim ministru sau șef de partid?Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut joi că „nu este foarte interesat de funcția de prim-ministru”, argumentând că nu i se pare în regulă ca președintele partidului să fie în același timp și șeful guvernului, iar pentru el „partidul este mai important”, relatează Gândul. „Personal, am mari rezerve să merg prim-ministru. Și rezervele astea sunt generate de rezervele mele în a susține varianta ca președintele partidului să fie și prim-ministru”, a declarat Dragnea în cadrul unei emisiuni televizate.

Ce planuri are Klaus Iohannis în privința Holocaustului. O delegație a Comitetului Evreiesc American, condusă de directorul executiv David Harris, însoțit de rabinul Andrew Baker a fost astăzi la Cotroceni, anunță Evenimentul Zilei. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România are nevoie de o structură educațională instituționalizată care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la discuții, reprezentanții Comitetului Evreiesc American au felicitat România pentru modul în care exercită președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, cât și pentru adoptarea definiției antisemitismului la ultima sesiune plenară a organizației.

Brexit și Schengen, pe agenda discuțiilor premierului Cioloș cu europarlamentarii români. Premierul Dacian Cioloș i-a invitat vineri pe europarlamentarii români la Palatul Victoria, unde vor discuta despre efectele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și despre aderarea României la spațiul Schengen, conform Ziarului Financiar. „Apreciez faptul că premierul ne-a invitat. Așa cum a promis, are un dialog constant cu parlamentarii români de la Strassbourg. Au mai fost și alte întâlniri, însă nu au fost publice tot timpul”, a declarat europarlamentarul Cristian Preda.

Premierul Cioloș: Tehnologia informației — cheia ca administrația să țină pasul cu era digitală. Tehnologia informației este cheia pentru ca administrația să țină pasul cu era digitală, dar s-a făcut prea puțin până în prezent în această direcție, a scris premierul Dacian Cioloș joi pe Facebook, potrivitCapital. „Tehnologia informației este cheia pentru ca administrația să țină pasul cu era digitală și să răspundă prompt nevoilor cetățenilor. O știm cu toții, dar prea puțin s-a făcut până acum în această direcție”, afirmă premierul Cioloș.

Tăriceanu: Ministrul de Externe ar fi trebuit să îl convoace pe Hans Klemm la discuții. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Ministerul de Externe ar fi trebuit să îl convoace pe Klemm și să îi explice limitele statutului său diplomatic, după declarațiile făcute de oficialul american inclusiv legate de activitatea Parlamentului, relatează Cotidianul. „Cred că Ministerul de Externe ar fi trebuit să-l convoace imediat pe domnul ambasador și să-i pună în vedere că tocmai statutul său diplomatic îi interzice aceste ieșiri publice și de aceea îi pune în vedere să se abțină în viitor de la astfel de ‘observații'”, a spus Tăriceanu.

Dacian Cioloș, despre programul ‘Școala pentru toți”: Este datoria noastră să ne sprijinim copiii. Premierul Dacian Cioloș a scris, pe Facebook, despre programul de educație lansat de Ministerul Fondurilor Europene, „Școala pentru toți”, prin care se încearcă reducerea abandonului școlar, scrie Libertatea. Cioloș atrage atenția că, în România, un copil din cinci abandonează școala și că „este de datoria noastră să ne sprijinim copiii și tinerii să meargă la școală”.

PNL îi cere Gabrielei Firea să-l revoce pe viceprimarul Tudor Ionescu. PNL cere PSD și Gabrielei Firea revocarea viceprimarului Tudor Ionescu, pe motiv că CV-ul acestuia nu conține nicio recomandare pentru ocuparea funcției, singura lui calitate fiind relația cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, al cărui fin este, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raețchi, conformGândul. „Alegerea unui astfel de viceprimar se datorează, însă, presiunilor exercitate asupra PSD de către președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în condițiile alianței pe care cele două formațiuni o au la nivelul Bucureștiului”, a declarat, joi, deputatul PNL Ovidiu Rațechi, potrivit unui comunicat de presă remis presei.

Ce spune Gabriela Firea despre Tudy: „Voi fi destul de circumspectă”. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va fi „destul de circumspectă” în ceea ce privește delegarea unor atribuții noului viceprimar Tudor Ionescu, dar a menționat că a acceptat propunerea ALDE în baza înțelegerii politice încheiate la nivel național, în condițiile în care copreședintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, l-a lăudat pe acesta pentru implicarea în campanie, relatează Libertatea.

Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată în dosarul retrocedării Fermei regale Băneasa. Procurorii DNA Brașov l-au trimis joi în judecată pe șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Snagov și a Fermei regale Băneasa, anunță Adevărul. Tăriceanu a reacționat, spunând că această împrejurare nu-i schimbă cu nimic poziția, proiectele de viitor și atitudinea constant critică exprimată public. Anchetatorii afirmă că Tăriceanu a mințit atunci când a fost audiat în legătură cu dosarul „Ferma Băneasa”, în care Remus Truică, prințul Paul, Dan Andronic și mai mulți milionari israelieni au fost deja trimiși în judecată.

București: Percheziții la Hotelul Marriott. Directorul financiar, pus sub control judiciar. Procurorii și polițiștii bucureșteni efectuează, joi dimineață, percheziții la Hotelul Marriott din Capitală, pentru suspiciuni de evaziune fiscală, relatează România Liberă. În replică, reprezentanții hotelului au precizat că activitatea unității se desfășoară normal. Directorul financiar al Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează Hotelul Marriott din Capitală, Kathrin Brettschneider, a fost pusă sub control judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în dosarul în care este investigată o evaziune fiscală de peste 7,5 milioane lei,

Virgil Măgureanu, fost director al SRI, a fost audiat în dosarul Mineriadei. Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi în dosarul Mineriadei, informeazăCurierul Național. În acest dosar, Măgureanu a fost pus sub învinuire în octombrie 2015 pentru crime împotriva umanității. La ieșirea de la audieri, fostul șef al SRI nu a vrut să facă declarații.

Mai mulți profesori universitari de la Iași, trimiși în judecată. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a mai multor profesori universitari de la Facultatea de Drept a Universității „Petre Andrei” din Iași, acuzați că au cerut mită sau au fost complici pentru ca un student al facultății să promoveze în anul 3 deși nu luase examenele din anii precedenți, nu fusese la cursuri și nu achitase taxele de școlarizare, transmite Q Magazine.

Rise Project: Firmele lui Dorin Cocoș au încasat 85 de milioane de euro din contracte cu spitalele de stat. Firmele lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, au încasat, în nouă ani, 85 de milioane de euro, prin vânzarea de reactivi de teste medicale, către spitalele de stat, scrie România Liberă. Totodată, prețurile au fost umflate cu 300%, arată RiseProject. Reactivii de laborator sunt substanțe utilizate în majoritatea analizelor medicale, unele dintre acestea fiind extrem de uzuale.

Avocatul Poporului susține că OUG privind deținuții-scriitori ar fi neconstitutională. Avocatul poporului a transmis Curții Constituționale un punct de vedere în care le ia apărarea deținuților-scriitori și susține că Ordonanța de Urgență adoptată pe 28 iunie de Guvern, care prevede că deținuților li se scad doar 20 de zile din pedeapsă indiferent de numărul cărților scrise în detenție, ar fi neconstituțională, conform Bursa. Victor Ciorbea susține că motivul pentru care OUG încalcă legea fundamentală este acela că se aplică inclusiv pentru deținuții care terminaseră de scris o lucrare sau chiar mai multe în momentul în care actul normativ a intrat in vigoare.

ANP: la acest moment nu sunt înregistrate revolte în nici o unitate de detenție. Directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Claudiu Bejan, a declarat joi că la acest moment nu sunt înregistrate revolte în nicio unitate de detenție, potrivit România Liberă. „Nu sunt înregistrate revolte în nici o unitate de detenție. Nemulțumiri, sesizări, plângeri din partea deținuților sunt depuse în mod curent la nivelul întregului sistem. Este important de subliniat că anumite mesaje publice pot accentua aceste stări, de aceea consider că trebuie să dăm dovadă cu toții de responsabilitate socială și să prezentăm opiniei publice informații corecte, complete și mai ales verificate”, a precizat Bejan în cadrul unei declarații de presă la sediul ANP

MAI se opune înființări unei structuri de poliție judiciară la DIICOT. Ministerul Afacerilor Interne se opune înființări unei structuri de poliție judiciară la nivelul DIICOT, invocând, printre altele, norme constituționale conform cărora Ministerul Public trebuie să își exercite atribuțiile prin procurori, nu prin polițiști, și discrepanța de salarizare, transmite Cotidianul. Poziția MAI se regăsește într-un punct de vedere semnat de ministrul Petre Tobă și trimis către Ministerul Justiției, pentru propunerea de completare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciar și proiectul de lege privind organizarea și funcționarea DIICOT, inițiate de Ministerul Justiției.

„Omul cu porcul la moschee”, plângere la DNA împotriva lui Ponta. Fostul premier Victor Ponta a fost denunțat la DNA pentru abuz în serviciu de Cătălin Berenghi, cunoscut publicului drept „omul cu porcul la moschee”, scrie Puterea. Plângerea a fost depusă după ce Curtea de Apel a dat primul termen de judecată în dosarul în care i se cere Guvernului să anuleze hotărârea prin care a fost concesionat terenul pentru construirea unei moschei.

Care sunt noile taxe pentru pașaport și permisul auto. Unde le puteți achita. Taxele percepute pentru eliberarea pașapoartelor și o serie de tarife auto, printre care și cele percepute pentru eliberarea permiselor de conducere, pot fi achitate și la oficiile Poștei Române, anunță Q Magazine. Decizia se aplică în urma modificărilor aduse de OUG 41/2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare a procedurilor de încasare a unor taxe și tarife prevăzute de actele normative referitoare la circulația pe drumurile publice și regimul liberei circulații.

Nicușor Dan, singurul consilier care nu a fost inclus în nicio comisie de specialitate a CGMB. Consiliul General al Municipiului București a votat în ședința de joi membrii comisiilor de specialitate, Nicușor Dan fiind singurul consilier general care nu se regăsește în niciuna dintre comisii, el considerând că această situație a apărut din cauza unei „ambiții copilăroase a PSD”, conform Adevărul. Nicușor Dan a declarat că situația sa a apărut din cauza faptului că PSD nu a respectat negocierea pe care a avut-o în urmă cu două zile cu USB.

RATB a primit fonduri suplimentare pentru repararea aparatelor de aer condiționat din autobuze. Proiectul privind rectificarea bugetului municipiului București pe anul 2016 a fost aprobat cu 32 de voturi pentru și 15 împotrivă, 7,3 milioane de euro urmând să ajungă la RATB iar 96.000 de euro vor fi folosiți pentru dezinsecție, transmite Capital. Suma alocată pentru Regia Autonomă de Transport București (RATB), în cuantum de 7,3 mil euro, va fi folosită pentru cumpărarea de piese de schimb, repararea aparatelor de aer condiționat și alte necesități tehnice pentru autobuzele din Capitală, s-a stabilit joi în cadrul sedinței Consiliului General al Municipiului București.

Căsătoriile între credincioși de diferite culte, interzise. Înalții prelați ai Bisericilor din întreaga lume au stabilit la Sinodul Ecumenic Pan-ortodox din insula Creta, interzicerea căsătoriilor între credincioși de diferite culte, această uniune fiind posibilă doar dacă ierarhul locului dă o dezlegare în acest sens, conformLibertatea.

Poliția Transporturi, acțiuni pe Lacul Snagov pentru descurajarea celor care perturbă antrenamentele canotorilor. Poliția Transporturi desfășoară pe Lacul Snagov acțiuni de descurajare a perturbării antrenamentului lotului olimpic de kaiac-canoe, scrie Jurnalul Național. Potrivit unor surse din Poliție, acțiunile au avut loc pe parcursul întregii săptămâni, după ce sportivii s-au plâns Căpităniei Snagov.

Pedeapsă inedită pentru șoferii prinși fără centură de siguranță. Zeci de șoferi care au trecut prin Piața Universității din Capitală fără să aiba centura de siguranță au fost opriți, joi, de polițistele de la Brigada Rutieră, conform Puterea. Femeile agent nu i-au amendat pe șoferii care au acceptat să viziteze expoziția de scaune auto rămase după accidentele rutiere organizată într-un cort instalat în apropierea filtrului rutier, pe esplanada cu statui din Piața Universității.

Turda. Un tânăr a fost găsit mort într-o galerie părăsită a Salinei. Un tânăr în vârstă de 36 de ani, care a dispărut de acasă pe 1 iulie, a fost găsit mort într-o galerie părăsită a Salinei Turda, conform Puterea. Surse judiciare au precizat că acesta a fost găsit cu ajutorul unor echipe de salvamontiști și salvatori minieri din Cluj, Petroșani și Praid.

Statul lansează o emisiune de titluri pentru populație, cu dobândă fixă de 2,15% pe an. Statul lansează pe 11 iulie o emisiune de titluri de stat pentru populație de 100 de milioane de lei, denumită „Centenar”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, anunță Economica.net. Un certificat costă 100 de lei. Dobânda fixă pe an este de 2,15% , iar scadența este în 2018, când statul va organiza și o loterie pentru deținători, în urma căreia, 100 dintre ei vor câștiga câte 1.000 de lei.

Costescu: „Ordonanța pentru separarea CNADNR — elaborată”. Textul Ordonanței de Urgență care prevede separarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) în două companii separate, de Investiții și de Mentenanță, este deja elaborat, fiind programat să fie prezentat în Guvern în luna august, potrivit lui Dan Costescu, ministrul demisionar al Transporturilor, anunță Bursa. Reprezentantul MT a precizat că țara noastră va putea operaționaliza, în acest an, în baza actului normativ, Compania de Investiții Rutiere.

Ancheta Comisiei Europene pe piața gazelor din România a pornit de la o plângere din Ungaria — surse. Direcția Generală de Concurență (DG Competition) din cadrul Comisiei Europene a declanșat investigația pe piața gazelor din România în urma unei plângeri depuse de o companie din Ungaria, au declarat surse din sectorul energetic, potrivit Economica.net. „Comisia Europeană este foarte pornită împotriva Transgaz pentru faptul că, de mai mulți ani, a tot tergiversat investiția prin care să poată fi posibil exportul de gaze din România spre Ungaria (prin conducta Arad-Szeged — n.r.)”, au spus sursele menționate.

Biriș: Nu avem niciun parteneriat public-privat pentru că nu s-au realizat proiecte finanțabile. În România nu există în acest moment niciun parteneriat public-privat (PPP), dar nu din lipsa legislației, ci pentru că nu au existat proiecte bancabile, a declarat, joi, Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, în cadrul unei dezbateri pe teme de profil, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României, conform Capital. „Nu avem nevoie de o lege a holdingului ca să avem holdinguri funcționale în România. La fel și în cazul parteneriatelor public-private”, a spus Biriș.

ARB „avertizează” bancherii să nu apese prea tare pedala creditării. Bancherii locali sunt îndemnați de Asociația Română a Băncilor (ARB) să fie prudenți în ceea ce privește creditarea și să încerce să fie mai degrabă contra­ciclici, mergând pe un o finanțare mai temperată care să îi ferească de potențiale riscuri și de neperformanță, relatează Ziarul Financiar. „Suntem într-un mediu de dobânzi scăzute la nivel mondial și trebuie să luăm în calcul riscul asociat cu majorarea acestor dobânzi. S-ar putea să creștem creditul, dar într-un moment în care dobânzile sunt jos”, a declarat Sergiu Oprescu, președintele ARB, în cadrul conferinței „Creditarea economiei reale și impactul legislației”.

România este la coada clasamentului în ceea ce privește utilizarea mobile banking. Aproape jumătate dintre europeni folosesc deja mobile banking, în timp ce în țări dezvoltate precum Olanda procentul utilizatorilor depășește 60%, scrieEconomica.net. România este pe ultimul loc, în condițiile în care doar un locuitor din cinci folosește acest serviciu.

Ministerul Finanțelor a fost în roadshow în Asia să caute noi investitori pentru obligațiuni. Reprezentanții Ministerului Finanțelor de la Trezorerie au fost în iunie într-un roadshow în Asia pentru prezentarea României în fața investitorilor, care s-au arătat interesați de obligațiunile emise de România până acum pe piețele externe, transmite Ziarul Financiar. Anca Dragu, ministrul finanțelor publice, a declarat ieri că au fost primite reacții pozitive de la mediile investiționale în urma demersurilor de promovare a economiei românești și a instrumentelor de datorie pe care le emite statul român.

Evenimentul muzical al toamnei: șase mari orchestre din Europa și Asia, la RadiRo. Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016, Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio — RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume, anunță Cotidianul. În cele 9 zile de Festival vor concerta la Sala Radio 5 ansambluri simfonice care au scris istorie în Europa și, pentru prima dată la RadiRo și la București, o orchestră din China: Orchestra Simfonică din Shenzhen.

FRF a făcut anunțul: Christoph Daum este noul selecționer al României. Azi a avut loc Comitetul Executiv al FRF în care a fost oficializată numirea lui Christoph Daum ca selecționer, scrieGazeta Sporturilor. Decizia ar putea fi contestată de reprezentații LPF care s-au opus și au boicotat ședința. Potrivit informațiilor, neamțul a semnat pe doi ani, iar dacă va califica România la CM 2018, contractul i se va prelungi.

Oficial. Christoph Daum e noul selecționer: „Concepția mea despre fotbal: vom ataca întotdeauna, chiar dacă mingea este la adversar. Vrem să controlăm jocul, să avem inițiativa!” Primele declarații ale neamțului. Noul selecționer susține că va încerca să formeze o echipă ofensivă, cu jucători care să atace jumătatea adversă indiferent dacă au sau nu mingea, relateazăProSport. Daum a comentat și faptul că șase membrii ai Comitetului Executiv au încercat să boicoteze numirea sa. Antrenorul în vârstă de 62 de ani a comentat elegant. „Fiecare comitet este un grup democratic în care fiecare votează cum vrea. Am fost primit din tot sufletul. Am fost în negocieri cu foarte multe federații. Dacă domnul Burleanu nu mă convingea, probabil că acum eram antrenorul altei federații”, a mai spus Daum,

Curtea de Apel a respins cererea Rapidului! Nicio șansă pentru giuleșteni să joace în Liga 1, în viitorul sezon. Curtea de Apel București a respins în această dimineață cererea Rapidului de judecare în regim de urgență a suspendării sentinței care a decis falimentul clubului, informează ProSport. Giuleștenii nu mai au nicio cale de atac, astfel că dosarul pentru suspendarea deciziei de intrare în faliment va fi judecat așa cum fusese stabilit inițial, pe 20 iulie, cu doar două zile înainte de startul oficial al noului sezon al Ligii 1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult