Acasa Revista Presei Putin împresoară România (revista presei)

Putin împresoară România (revista presei)

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Putin împresoară România. Putin împresoară însă mai multe state, împresurând România. Putin împresoară fiecare dintre aceste state, fezandându-le în aceeaşi manieră în care procedează şi cu România.

Putin strânge România în menghină de la nord şi de la sud, de la est şi de la vest „A avea legături economice cu Rusia, acum, în timpul noului Război Rece reprezintă o imensă bătaie de cap. Iar, dacă locul tău pe hartă e între Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, ţări masiv influenţate de Rusia, bătaia de cap devine o migrenă fără leac” (Adevărul)

Replici acide între palate pe tema propunerilor la Cultură şi Buget. Băsescu: „N-aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copiii bipezi” „Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, despre nominalizările transmise de premierul Victor Ponta pentru funcţiie de ministru al Culturii şi ministru delegat al Bugetului, că le consideră nepotrivite, adăugând că îi transmite public premierului Victor Ponta «rugămintea ca, până marţi-miercuri, poate se gândeşte la alte soluţii» privind nominalizările pentru ministerele Culturii şi Bugetului, «care să fie reprezentative pentru Guvernul României»” (Bursa)

Rozalia Biro şi Claudiu Manda, propuşi la două ministere „Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că a transmis la Preşedinţie propunerile pentru numirea Rozaliei Biro în funcţia de ministru al Culturii şi a lui Claudiu Manda în postul de ministru delegat pentru Buget, adăugând că nu ştie dacă preşedintele Traian Băsescu este de acord cu aceste propuneri” (Curierul naţional)

Dosarul ICA. Cum au explicat magistraţii metoda prin care Dan Voiculescu a spălat bani „Peste trei zile Curtea de Apel Bucureşti reia dezbaterile în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de fraudarea privatizării Institutului de Chimie Alimentară. Fondatorul PC a anunţat că instanţa urmează să dezbată infracţiunea de spălare de bani pentru care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Potrivit DNA, operaţiunea de preluare a ICA de către Voiculescu a început încă din anul 1991 şi s-a încheiat în 2004-2005, ultimul element fiind spălarea de bani” (Gândul)

Kovesi îi calmează pe Ponta şi pe sinucigaşi „Premierul speriat de valul de sinucideri creat în dosarul șpăgilor pentru pensionări ilegale, în ledința de guvern a anunțat că va amnistia toți pensionarii care chiar dacă au greșit, nu a au vrut să se îmbogățească. A doua zi, Ponta probabil după ce a primit câteva atenționări a întors-o: că doar amnistie fiscală și doar pentru cei cărora le-au fost dați mai mulți bani din vina funcționarilor” (Curentul)

Victor Ponta: Amnistia, aplicată doar celor care trebuie să restituie bani din cauza unor erori administrative „Premierul Victor Ponta a declarat vineri că, legea privind amnistia va fi aplicată doar pentru persoanele care au beneficiat de pensii sau indemnizaţii pentru mame, iar acum sunt obligate, din cauza unor erori administrative, să restituie bani. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că este o amnistie fiscală, nu penală” (Puterea)

În pragul unei catastrofe subterane. Șobolanii rod cablurile de la Metrou „Gunoaie, mizerie și întârzieri tot mai dese. Așa arată metroul de câteva luni. Mai grav, rozătoarele s-au înmulțit foarte mult și au început să distrugăcablurile din subteran” (EvZ)

Naționala de handbal U18 a României, în finala Campionatului Mondial din Macedonia! „Naționala de handbal feminin Under18 a României s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Macedonia. Tinerele tricolore au reușit o calificare istorică, după ce au învins, în semifinale, Muntenegrul, cu scorul de 28-25″ (România liberă)

Israel şi Hamas au acceptat o încetare a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza „Israel şi Hamas au convenit asupra unei încetări a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza, teatrul unei ofensive militare israeliene îndepând cu 8 iulie, a anunţat vineri dimineaţa secretarul de Stat american, John Kerry, aflat într-o vizită la New Delhi” (Cronica română)

StareaPresei.ro

3 comentarii

Titircă Inimăbună 02-08-2014 - 18:06

. O Rusie mai puțin, o planetă mai ok.

Privesc la valul de evenimente și declarații care vin dinspre Republica Moldova și nu pot decât să mă bucur. Mă bucur dintr-un motiv simplu și oligofren și anume că țara noastră trebuie să fie mare și fumoasă și puternică și eventual dacă o supără cineva, să se ducă peste acel cineva și să-l sau să îl ia un pic la pmulă.

În afară de asta însă, lucrurile pot fi privite și din altă perspectivă. Și cred că, de fapt, asta e perspectiva corectă. Cu alte cuvinte, cine are nevoie de Rusia? Nimeni, evident, nici măcar rușii înșiși, care probabil că s-au plictisit chiar ei să se uite în oglindă și să-și dea seama, din nou și din nou, ce popor de căcat sunt. Popor de căcat din mai multe motive. Unul pe care deja l-am amintit și anume că sunt singurul popor din istoria omenirii care se urăsc pe sine. Și nu oricum, ci cu talent, cu obstinație, cu o îndîrjire care te face să te miri cum de au rezistat pînă azi și pe lîngă care ura românilor de sine pare o mică copilărie.

Doi la mînă: rușii sunt o cultură de super-căcat, care au produs la un moment dat niște lucruri valabile, dar care astăzi nu mai pot fi apreciate și nici măcar înțelese de nimeni. Filmele rusești care se fac astăzi, iarăși, trebuie să fii Bulă ca să le poți urmări. Probabil nici măcar el. Asta ca să nu mai vorbim de limba rusă, care, atunci cînd deschide cineva gura și o vorbește (normal, din greșeală), pare o glumă sinistră. Adică ei se aud vorbind vreodată? Mai mult ca sigur nu, altminteri ar rămîne muți pe veci, ca și confratele lor Andrei Rubliov. Lucru care ne duce la o altă concluzie și anume că având o limbă atît de lipsită de muzicalitate, nici măcar muzică ca lumea nu pot avea. Sincer, voi ascultați vreodată muzică rusească? Nu, normal. Iar dacă vorbim de Vîsoțki, păi chestia aia nu se poate asculta decît dacă ești foarte, foarte beat și te afli la un baieram cu niște distruși atît de mari, încît pe lîngă ei Remus Cernea ar părea un mic copil.

Mai e nevoie de argumente? Nu cred. Sau dacă da, argumentul suprem este că rușii se detestă atît de mult încît nici măcar copii nu mai fac, singurii oameni din Rusia la ora asta nemaifiind decît

Vladimir Putin și Medvedev, plus vreo doi-trei redactori de la Vocea Rusiei, care se sună unii pe alții și se felicită spunîndu-și că ce țară mare și frumoasă au și cum reprezintă ea coloana vertebrală a lumii, cu toate că de fapt nu e decît o mare întindere de gheață locuită de urși. Deci pmula Rusia, nu e nicio Rusie.

Să felicităm prin urmare toate popoarele și în general pe orice om care întoarce spatele acestui munte de căcat inutil care a fost dintotdeauna această civilizație. Și să sperăm zi și noapte la distrugerea ei definitivă și ștergerea ei de pe hartă. O Rusie mai puțin, o planetă mai ok.

– fratii Marx –

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-08-2014 - 19:44

Mandat de arestare pe numele fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în SUA. Ce spun americanii

email print
0

02 Aug 2014 – 18:53
Mandat de arestare pe numele fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în SUA. Ce spun americanii
Mandat de arestare pe numele fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în SUA. Ce spun americanii

Un tribunal georgian a emis sâmbătă un mandat de arestare pe numele fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, aflat în prezent în Statele Unite, după ce luni el a fost inculpat pentru abuz de putere şi folosirea excesivă a forţei în reprimarea manifestaţiilor din anul 2007, acuzaţii pe care susţinătorii săi le consideră motivate politic, transmite agenţia Reuters.

Au fost emise de asemenea mandate de arestare, în urma întocmirii unor dosare penale cu aceleaşi capete de acuzare, pentru fostul ministru al apărării David Kezeraşvili şi pentru fostul procuror general Zurab Adeişvili, ambii fiind şi ei în străinătate.
Sursa credibila jn

UnUL 03-08-2014 - 07:23

?????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult