Acasa Revista Presei Republica Moldova alege. Est sau Vest (revista presei)

Republica Moldova alege. Est sau Vest (revista presei)

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Republica Moldova este la rând la alegerea drumului său: spre Uniunea Europeaă, spre Vest, spre NATO sau spre Rusia, explică România liberă. Spre democraţie, stat de drept, anticorupţie, ori spre autarhie, izolare, faliment, teroare. După România, care a ales, o parte din România, despărţită de patria-mamă samavolnic, prin Pactul Ribbentrop-Molotov, numită acum vremelnic Republica Moldova, alege.

Revista Presei. Republica Moldova decide încotro se uită

Revista Presei. Republica Moldova decide încotro se uită

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, ieşiţi din burta monstrului, spun acum adevărul: a fost bătaie de joc deliberată, arată Adevărul. Liderii PSD, explică cei doi, au premeditat blocarea votului din diaspora, pentru ca astfel să obţină victoria lui Victor Ponta. Prin orice mijloace. Fără scrupule.

Încălcând Legea Română, aşa cum susţine Marian Vanghelie, citat de Hotnews. Datele presupusei infracţiuni, explică pesedisul expulzat (nu că el ar fi mai breaz, dar acum se înfig cuţitele), ar fi uşor de descoperit în convorbirile telefonice care sunt ţinute de operatorii de telefocnie mobilă timp de şase luni şi al căror transcript ar proba infracţiunea. E probabil penală, numai să se mişte subordonaţii procurorului general Tiberiu Niţu. Dar acesta ar fi omul lui Ponta…

În acest timp, taberele din PSD au pornit războiului sfârşitului PSD. E foarte interesant cum le numeşte Gândul: Iliescu şi Pontaghiţă! Conflictul pare atât de grav, încât căile de conciliere între tabere sunt destul de puţine.

Comisarul dă şi direcţiile de evoluţie ale PSD în perioada următoare: în februarie, o combinată Dâncu – Corina Creţu – Bogdan Aurescu ar urma să fondeze noul PSD (adică noul partid social-democrat modern). Dâncu e ultimul sociolog din aria de dezbateri pesedistă care a continuat să creadă în Victor-ia lui Victor Ponta.

Spre deosebire de Alin Teodorescu, care anunţase înfrângerea încă din primăvară, când s-a retras din partid. Corina Creţu, afuzaleea care i-a luat minţile lui Colin Powell, n-are nici o legătură, iar Bogdan Aurescu e un diplomat onest, pe care părtăşia cu aceşti oameni l-ar compromite.

Credem că aşa-zisa numire a lui Dan Mihalache şef al Cancelariei Prezidenţiale a fost o petardă. Bietul fanfaron guraliv a fost lăsat să se laude, apoi i s-a spus: ne pare rău, îţi mulţumim pentru aportul din campanie, dar non si puo. De ce aşa? Ziua News dă pe surse că Mihai Răzvan Ungureanu va fi şeful Cancelariei Prezidenţiale. Aceasta ar fi o veste excelentă. Aşteptăm să o vedem concretizându-se.

Un semn bun, care ar confirma această posibilitate, este anunţata, tot de către Ştiri pe surse, a unei entităţi pentru Reforma Constituţiei şi reforma instituţiilor publice, condus de un reputat constituţionalist, prof.univ. Elena Simina Tănăsescu, de la Universitatea din Bucureşti.

Curentul susţine că Pavel Abraham ar fi fost infiltrat în Clanul Bercea exact înainte ca membrii acestuia să fie înhăţaţi. Noi credem că Abraham nu poate fi infiltrat decât în propria sa minte.

Antena 3 fuzionează cu Antena 1, susţine Comisarul. Motivul: nu mai sunt bani. De ce nu mai sunt bani? Felix e în puşcărie şi forţa sa politică şi de şantaj a scăzut enorm. Poate scăpăm de această vomă jurnalistică, mult rău a făcut în toţi aceşti ani.

Trofeul de excelenţă al Camerei de Comerţ Bucureşti a fost decernat ambasadorului Chinei în România, doamna Huo Yuzhen, informează Curierul naţional. Doamnă, doamnă, mai upgradaţi-vă interfaţa la ambasadă, că dacă vrea să vorbească presa cu dv. trebuie să folosească porumbeii sau să vă aducă la poartă e-mail-urile trimise şi necitite.

Bursa arată că la Bursa din New York cotaţia petrolului e în scădere spre 65 de dolari barilul. Dacă petrolul ajunge sub 60 de dolari, Rusia intră în sevraj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult