Acasa Revista Presei Revista Blogurilor – Mircea Badea schimb cu Mogulul, Pretul corect al tigarilor…

Revista Blogurilor – Mircea Badea schimb cu Mogulul, Pretul corect al tigarilor…

scris de Ziua Veche
2 afisari

@ Lui Mircea Badea http://www.mircea-badea.ro/blog/ ii face Tic Tac ceasul lui Felix

Am facut schimb de ceasuri cu mogulul. S-a intamplat ieri la un botez. A fost exact ca in reclama aia la branza de vaci: “tie iti place sa facem schimb?”.

Intr-un context generat de migratia uzuala a petrecaretilor dintr-un loc in altul m-am trezit juxtapus (observati exprimarea complexa si deloc banala). Cum nu-l vazusem decat de vreo doua ori in realitate si asta pentru ca am privire de lunetist, am simtit nevoia sa sparg gheata:”Aveti un ceas foarte frumos!” i-am spus. “Si al tau la fel” a venit replica. Urmarea a venit firesc, fara pasi intermediari.

Am fix in acest moment la incheietura ceasul mogulului si, foarte probabil, si inversa este valabila.

P.S. Data viitoare ii laud casa.

@ 85% din pretul unui pachet de tigari care se vinde legal in Romania este reprezentat de accize. „Pretul real al unui pachet de tigari, Kent 8 de exemplu, este de 1,5 lei. Diferenta este alcatuita din accize”, mi-a spus un reprezentant al British American Tobacco (BAT) – nu-i dau numele aici.

Si mai tare mi s-a parut urmatoarea precizare a reprezentantului BRAT: „In alte tari UE, accizele reprezinta in jur de 60-65% din pretul total”. Adica, noi suntem mai cu motz.

Care este reculul acestor accize excesiv de mari? Contrabanda cu tigari a luat amploare, incat a ajuns la un nivel de 36%. Adica 1 din 3 tigari care se fumeaza in Romania provine din contrabanda. Mai mult pe blogul lui George Lacatus http://georgelacatus.blogspot.com

@ Ultimele evenimente globale, de la semnarea tratatului Obama-Medvedev (n-START) si pana la tragedia de ieri, care a lovit greu in Polonia anti-comunista,  m-au facut sa ma intreb daca sunt aceste evenimente dispersate sau fac parte dintr-o ofensiva rusa pentru o reconsolidare geopolitica. Presa romaneasca, la fel ca cea internationala, a trecut peste evenimentele din Kirgistan cu o usoara neatentie, voita sau neglijenta. O analiza de exceptie, pe care am citit-o in prestigiosul Frankfurter Allgemeine, m-a inspirat in scrierea acestui articol. Adica “Kirgistan: sah la Presedinte”, cititi-l pe http://theophylepoliteia.wordpress.com

@ Urmeaza circul polonez zice Paul Gabor http://paulgabor.com/

“Poate ca mintile noastre gandesc la cald, iar caderea pasarilor de fier ne cutremura mai mult decat orice. Un popor care nu se transforma-n populatie si a stiut sa ramana o natiune, este decapitat in acest moment. Sigur ca putem vorbi de destin, de vesnicul Dumnezeu ce-si innoieste nomenclatura cu oameni buni sau ne putem gandi ca asa a fost sa fie. Sau poate ca intreaga conducere a unui stat ce a aratat lumii ca se poate tine si singur pe picioare, a fost trimisa intr-un loc mai ferit. Devenise un ciot. Iar Baiazid mai are inca treaba”.

@ Zoso www.zoso.ro/ se ocupa de Afaceristi de carton

“Recentele arestari din zona de afaceri ne confirma un fapt cunoscut si paracunoscut. Afaceristii romani sunt tributari politicului, fie ca i-au ajutat sa isi puna pe picioare firmele, fie sa primeasca contracte de la stat, acestia exista doar pentru ca esalonul superior al politicienilor romani vor sa traiasca mult mai bine decat le-ar permite salariile…”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult