Acasa Revista Presei Revista presei.ICCJ a decis: deputatul Gheorghe Coman, cercetat în libertate

Revista presei.ICCJ a decis: deputatul Gheorghe Coman, cercetat în libertate

scris de Z.V.
3 afisari

ICCJ a decis că deputatul Gheorghe Coman va fi cercetat în libertate; benzina și motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2014 cu câte 9 bani pe litru; pe ce dau românii un miliard de euro în magazine; ce cred românii despre imigrație și ce se va întâmpla de la 1 ianuarie; iată temele care țin pagina de gardă a cotidienelor apărute sâmbătă, 28 decembrie.

Deputatul PC Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupție, după ce a fost prins în flagrant luând mită putea fi arestat pentru că în a treia zi de Crăciun deputații și-au dat acordul pentru arestarea sa preventivă, acesta fiind al doilea caz din istoria postdecembristă a Parlamentului, după cel al fostului deputat PDL Mihai Boldea. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că deputatul Gheorghe Coman va fi cercetat în libertate, notează Gândul.

Chemați din vacanță pentru a aproba arestarea colegului lor de la PC, Gheorghe Coman, deputații au umplut ieri cu greu sala de plen. Unii s-au declarat chiar iritați că „asta nu e șpagă!”, susține Evenimentul Zilei. Într-o încercare de a spăla imaginea Parlamentului pe ultima sută de metri, jumătate dintre membrii Camerei deputaților au reușit să ajungă, totuși, la ședința de plen pentru a-i ridica imunitatea colegului de la Partidul Conservator.

Proiectul Roșia Montană, conflictul provocat de liberalul Sorin Roșca Stănescu și marțea neagră a Parlamentului au fost cele mai dificile momente care au pus la încercare solidaritatea USL. Chiar dacă protocolul funcționează în continuare, semnalele date de liderii USL arată că alianța a fost la un pas de destrămare în mai multe ocazii, în anul 2013, afirmă Adevărul.

La un an de la preluarea mandatului în Sănătate, ministrul Eugen Nicolăescu a lansat, vineri, în dezbatere publică strategia de sănătate până în 2020, informează Evenimentul Zilei. Avalanșa de acte normative de la Ministerul Sănătății la acest sfârșit de an, printre care și această strategie, a fost explicată de Nicolăescu prin angajamentele luate în fața FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene.

Benzina și motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2014 cu câte 9 bani pe litru față de prețul de pe 31 decembrie 2013, chiar dacă actualul guvern a amânat majorarea accizelor la carburanți cu 7 eurocenți pe litru pentru 1 aprilie, susține Capital. De la 1 aprilie, în eventualitatea în care guvernul nu se răzgândește și renunță la majorarea accizelor, va fi aplicată etapa a doua a scumpirilor implicate de modificările aduse codului fiscal, de aproximativ 40 de bani pe litru.

Petrom, cea mai mare companie din România, va plăti până la 100 de milioane de euro ca urmare a introducerii noii taxe pe construcții speciale, potrivit unor surse din sectorul energetic, preluate de Economica.net. ‘Dacă se iau în calcul și celelalte două taxe care un intrat în vigoare mai demult, impactul echivalează cu o dublare a redevenței pe care Petrom o plătește bugetului” au declarat sursele citate.

În luna decembrie, cea mai bună lună din an pentru comerțul modern, românii lasă la casele magazinelor din comerțul modern (hipermarketuri, supermarketuri, magazine de tip discount și cash&carry) între 800 de milioane de euro și 1,2 miliarde de euro, respectiv 10-15% din vânzările din întregul an, respectiv calculelor Ziarului Financiar pe baza datelor din piață.

Trei români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie și-au expus, pentru cotidianul The Guardian, opiniile referitoare la apropiata ridicare a restricțiilor asupra accesului lucrătorilor români și bulgari pe piața forței de muncă din Marea Britaniemăsură care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2014, scrie Jurnalul Național. Leonard Băcică (32 de ani), freelancer în domeniul designului artistic stabilit în Londra, a explicat că „deși poate părea stupid, motivul pentru care a venit în Marea Britanie are mult de-a face cu Premier League (prima divizie de fotbal din Anglia) — fiind un mare fan al lui Manchester United”.

Libera circulație a forței de muncă provenite din România și Bulgaria nu va intra în vigoare în Elveția la 1 ianuarie 2014, contrar situației din statele membre ale Uniunii Europene, informează vineri ziarul local Le Nouvelliste, conform ziarului România Liberă. Restricții privind permisul de ședere în Elveția, care nu este membră a UE, sunt posibile până în 2016, iar clauza de salvgardare poate fi activată până în 2019. Aceste măsuri au fost adoptate în 2009 prin vot popular.

În contextul eliminării restricțiilor de pe piața europeană a muncii de la 1 ianuarie 2014, au apărut serioase temeri și acuze că românii și bulgarii vor da buzna pe piața muncii din Marea Britanie generând abuzuri. Într-un interviu acordat RFI,ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, se arată însă convins că un asemenea val masiv de muncitori români nu va exista, menționează Cotidianul. El a subliniat că românii nu vor pleca în Regatul Unit „cu mâna întinsă”, ci ca să muncească.

Zilele lui Victor Pițurcă la naționala României sînt numărate.Dacă Gică Popescu va cîștiga alegerile de la FRF, cel mai probabil Hagi îi va lua locul pe banca naționalei actualului selecționer, potrivit Gazetei Sporturilor. ‘Îl susțin pe Gică Popescu. Dacă va cîștiga alegerile FRF și va apela la mine, îl voi ajuta. Lui îi place mai mult partea administrativă, mie cea tehnică, îl pot ajuta cu ideile mele. Este nevoie de un proiect de zece ani’, a spus Hagi.

Alexandru Maxim a lăsat o impresie excelentă după prima parte a acestui sezon, deși în ultima perioadă a avut o scădere de formă. Românul este considerat una dintre cele mai inspirate achiziții atât în Germania, cât și la nivel mondial. Cei de la bleacherreport.com l-au inclus în TOP 10 cele mai inteligente mutări făcute în anul 2013, precizează Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult