Acasa Revista Presei Revista Presei: Șeful ANRSC vrea sǎ interzicǎ ȋnchiderea caloriferelor

Revista Presei: Șeful ANRSC vrea sǎ interzicǎ ȋnchiderea caloriferelor

scris de Z.V.
6 afisari

Doru Ciocan, președintele ANRSC, vrea să fie interzisă prin lege închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare.

Revista Presei: Șeful ANRSC vrea interzicǎ ȋnchiderea caloriferelor (foto:informatorulmoldovei.ro)

Adevǎrul: Doru Ciocan, președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), vrea să fie interzisă prin lege închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare, pe motiv că „șmecheria” de a beneficia de căldura venită prin pereți de la vecini ar fi o încălcare a Constituției, în legătură cu care s-au primit numeroase plângeri. Întrebat care sunt rațiunile acestei intenții, Ciocan a spus: „Citiți articolul 44 din Constituție. Să-l respectăm! E pe asigurarea confortului oamenilor și sănătatea clădirilor”.

Gȃndul: Vicepremierul Daniel Chițoiu și-a anunțat, joi seara, demisia din Guvern. Noul vicepremier ar urma să fie Eugen Nicolaescu, actualul ministru al Sănătății. El își va da demisia de la Sănătate și va prelua ministerul Finanțelor. În locul său, la Sănătate, ar urma să fie numit Cristian Bușoi, au explicat surse din PNL.

Jurnalul Național: Declarația fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, anterior director al Serviciului de Informații Externe, despre ‘capabilitățile’ Serviciului de Telecomunicații Speciale ridică un mare semn de întrebare asupra rezultatelor alegerilor. MRU este în poziția chelului care își pune mâna în cap atunci când, vrând să-l apere pe generalul Opriș, spune că „USL are nevoie în fruntea acestui serviciu apolitic, care nu este serviciu de informații, de un om politic capabil care la alegeri să intervină prin tertipuri pentru fraudarea rezultatului electoral”

Adevǎrul: Ion Iovcev, directorul liceului românesc ‘Lucian Blaga’ de la Tiraspol, contabilul și șoferul instituției sunt cercetați de miliția separatistă, fiindcă n-ar fi declarat ‘valuta străină’ la așa-zisa vamă de la Nistru. În timp ce experții de la Chișinău vorbesc de o nouă încercare a rușilor de destabilizare a Basarabiei, singura intervenție a Guvernul de peste Prut a fost doar declarativă.

Ziarul: Ministrul bugetului susține că schema ‘Rate la jumătate’ atacă problema deficitului de cerere. Românii sunt cei mai îndatorați din UE după ciprioți, iar schema ‘Rate la jumătate’ va răspunde problemei venitului disponibil al oamenilor cu salarii sub medie care în prezent este înghițit de ratele la bănci, a spus Liviu Voinea, ministrul bugetului.

Curierul Național: În economia națională se economisește. „Înclinația pentru economisire este un fapt”, spune Mugur Isărescu, subliniind că acest lucru se vede atât la nivelul firmelor, cât și la cel al gospodăriilor populației. BNR nici nu dorește să apese o pedală astfel încât românii să nu economisească, întrucât acest fenomen este unul pozitiv.

Evenimentul Zilei: Graba de a pune în aplicare noile Coduri Penale și de Procedură Penală a dus la situații paradoxale. Noua reglementare, cea de arest la domiciliu, nu poate fi pusă în aplicare deoarece poliția nu are sistem de supraveghere prin GPS și brățări electronice. Brățările de supraveghere prin GPS nu pot fi folosite în cazul arestaților la domiciliu. Motivul: nu există lege specială care să explice cum se pot folosi, cine și cum monitorizează deținuții.

Pro Sport: Eva Tofalvi (35 de ani) trăiește sportul la prezentul continuu. Participantă pentru a cincea oară la o ediție a Jocurilor Olimpice, biatlonista din Harghita a luat parte în această seară la deschiderea casei P&G de la Soci. Câștigătoare a unei ediții a Cupei Mondiale din 2008, Eva a vorbit despre modul în care-și întreține pasiunea pentru sport, despre cadrul idilic în care-și desfășoară antrenamentele în stațiunea preferată a lui Vladimir Putin, dar a abordat și subiectul centrat pe scăpările organizatorilor.

9 comentarii

BULA 07-02-2014 - 11:38

Ce smecher se da kakatul asta, Doru Ciocan, de se baga el peste proprietari, in apartamentele lor. Adica vrea sa le ia banii cu forta, sa le vanda la suprapret caldura de la CET.

Kakatii din PSD isi dau seama ca vor pierde majoritatea votantilor, daca pun in practica astfel de talharii ?

pathfinder 07-02-2014 - 12:13

Majoritatea votantilor PSD sunt din mediul rural.

BULA 07-02-2014 - 12:34

O sa ramana fara ei, dupa ce ii vor pune sa plateasca impozit pe gaina, porc, catel, vitel, pe orice. Dar cel putin jumatate dintre votantii PSD sunt din orase. Niste cretini !

pathfinder 07-02-2014 - 12:36

Bu prea ne intelegem la cifre, dar nu-i bai.

„Niste cretini !”
Absolut si total de acord!

BULA 07-02-2014 - 12:46

Ce nu pricepi ? Nu traieste jumatate din pop.ulatia tarii in orase ? Ai uitat cum au votat ca disperatii cu FSN-ul la primele alegeri ? Nu isi dau seama ca sefii din varful PSD au fost racolati de CIA si ca le pun lozinci de stanga ca sa voteze cretinii PSD-ul, iar PSD-ul i-a lasat someri, fara fabrici si uzine. Nu iti amintesti ca atunci cand s-a votat intrarea in NATO, Oliviu Gherman s-a ridicat in picioare si a ridicat ambele maini in sus, a votat cat pentru doi parlamentari ? Astia care tradasera tara inca din anii ’60, au stat cu kakatul la kur pana sa intram in NATO, de frica sa nu fie condamnati. Dupa aia s-au linistit, ca se parea ca situatia devine ireversibila, cel putin pe timpul vietii lor.

mircea 07-02-2014 - 19:42

O sa vezi tu cand Ciocan asta i-si va baga ceva sub plapuma ta sa-ti ia temperatura la picioarele si o sa dea peste ale sotiei tale.Si asa pentru cultura ta Ciocan este din Cluj-arde-leano

UnUL 07-02-2014 - 20:01

”ÎȘI” fără cratimă, prostovane !

mircea 07-02-2014 - 13:29

Din anii 1994 cand se dezbatea proiectul legii 114/97 s-a cerut de catre asociaATIILE DE PROPIETARI UN SOFT UNITAR DE CALCUL.Dar toti am uitat ca reabilitare termica nu inseamna paltonarea cladirilor cu polistiren,de-a valma fara studii,analize si proiecte.Cate imobile captusite cu plastic sub obladuirea guvernului si autoritatea locala la niste costuri inimaginabile.DA profitul cine-l incaseaza??? si garantie de la guvern,canci,la fel ca si la mansardare.De ce reabilitarea nu s-a facut cu distributia pe ORIZONTALA???? Pai cum dracu sa mai fie perpetuat programul de reforma Basescu-Vanghelie.Pe langa ANRSC s-au aciuit diferite firme de prestari pentu fini,afini,nepoate si amante.Ce cauta ANRSC pe o propritate,toate ordinile care produc dezordine se opresc la limita de propritate.Toata gargara facuta de ANRSC este pentru gurile care trebuie sa manance mult de la ci multi si prostiti,cu repartitoare.Unde este tabelul cu valorile minimale furnizate de producatori-furnizori,ANRSC nu este nici can nici camila,aceasta autoritate se face ca reglementeaza numai ce-i adce un profit de imagine,de ce nu reglementeaza toate serviciile la limita de propietate?????Bunastare politica.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-02-2014 - 22:01

„SCRISOARE DESCHISĂ

În atenția d-nei Laura Georgescu, Președinte al C.N.A

Dragă doamnă,

Vă scriu, trebuie să recunosc, cu oarecare emoție, nu din frică politică pentru funcția importantă pe care o aveți, ci din frică creștină că nici de data aceasta, probabil, n-o să mă înțelegeți și am să vă pierd pentru totdeauna. Și atunci, totuși, de ce vă scriu? Scriu cu nădejdea, tot creștină, vă rog să rețineți, că, poate, vreun tânăr sau oricare alt român de calitate din țara asta, citind această scrisoare, se va lămuri. Știu că sunteți foarte supărată pe mine pentru că am afirmat că, timp de 24 de ani, am fost și suntem “conduși”, mai bine zis distruși politic, economic, cultural și, mai ales sufletește, vă rog să rețineți ultima dimensiune, dragă doamnă, care este foarte importantă pentru un simplu om, apoi pentru o țară întreagă, de o “șleahtă de securiști mafioți”!

Trebuie să recunosc acum, privind cu detașare în timp, că termenul “mafiot”, pe care l-am folosit, nu a fost foarte potrivit. Mafia, de bine de rău, are codul ei, onoarea ei și, mai ales, legile ei nescrise dar respectate. Cei care ne mutilează zi de zi, nu cunosc nicio lege, niciun cod. Sunt, în fond, niște suflete chinuite. Știu că ați afirmat, cu o oarecare undă de mândrie “patriotică” că și dumneavoastră faceți parte din rândul lor. Personal, am fost cam zdruncinat fiindcă nu mă așteptam la o asemenea “solidaritate”!

Și totuși, doamnă, lasați-mă să vă reamintesc! Cei pe care îi susțineți, cu care pesemne vreți să vă confundați ideologic și sufletește până la neantizare, au făcut multe lucruri, cum nu trebuie, în această țară. Au asasinat cu sânge rece oameni și, mai ales tineri, ca lovitura de stat din 1989 să fie poleită cu sângele lor nevinovat și declarată astfel Revoluție. Apoi, s-au grăbit, ca nimeni alții, să-și prăduiască fără de niciun scrupul, propria țară, s-o vândă, pe nimic străinilor. Cine sunt ei, dragă doamnă, v-ați întrebat vreodată? De ce v-ați alăturat lor? Ce v-a determinat?

Da, știu că și ei vorbesc românește dar nu sunt români, sunt “mutanți ideologici”. Nu v-ați prins? Și rușii, și bulgarii, și ungurii și toți cei care au cunoscut experimental communist au asemenea specimene. Cum să dai în propria țară? Ce suflet îți trebuie să faci asta? V-ați gândit vreodată că tinerii noștri, în acești ultimi ani, nu au avut șansa să învețe niciodată istoria adevărată a acestui neam? Că țăranul roman își bagă grâul în sobă ca să îl ardă, fiindcă nimeni nu i-l cumpără și că azvârle laptele în apă, ca să-l bea pe cel de la supermarket? La pensionarii mutilați, deveniți muribunzi , condamnați cu cinism la agonie socială? La tinerii dezorientați, descurajați, umiliți și cu zborul frânt, ce nu mai îndrăznesc să privească nici măcar cerul? La viitorul lor ucis, v-ați gândit vreodată, doamnă? La bieții oameni goniți de sărăcie, obligați să fie sclavi pe “plantațiile occidentale”, lăsându-și copiii la bunici și la rude? La numărul mare de sinucideri din rândul acestor mici nevinovați, făcute din disperarea singurătății?

Da, dragă doamnă, gândiți-vă și la singurătatea tragică a acestui popor! Mai înainte de a fi dimpreună și deodată cu cei pe care îi apărați, și cu mândrie vă prezentați că din rândurile lor faceți parte, mai bine ați încerca să faceți un pas către cei mulți, care suferă în tăcere, încă. Încă, dragă doamnă! Căci nu e departe ziua, când această tăcere se va transforma în furtună. Și mă rog, ca furia ei să nu vă prindă! Se ridică poporul, dragă doamnă, și dumneavoastră vă ocupați de amenzi?

Spuneți-le încet, docil, poate chiar în șoaptă, băieților care vă înconjoară și votează în unanimitate, că vremea lor a trecut. Un duh nou cuprinde țara, dragă doamnă, iar duhul acesta nu vă va recunoaște. Iar ca lucrul acesta, să nu se întâmple, grăbiți-vă! Începeți cu un gest mic, nesemnificativ, minor în aparență. Lăsați-i în pace, pe tinerii jurnaliști, care spun adevărul! Ei sunt, în fond, dovadă că, organismul sănătos al țării, există. Cât despre mine, uitați-mă! În schimb, vă rog din tot sufletul, nu uitați cele pe care vi le-am spus. Nu-i niciun pic de ură în ele, ci doar o panică de suflet creștin că, încă un om, se poate pierde.

Cu aleasă considerație,

Dan Puric”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult