Acasa Revista Presei Revista presei. 100.000 de euro recompensă

Revista presei. 100.000 de euro recompensă

scris de Z.V.
4 afisari

Ponta: săptămâna viitoare, în ședința JAI se votează împotriva aderării României la Schengen; Dușa: o minoritate să respecte legile țării în care trăiește; Dragnea, despre buletinele de vot pentru alegerea președintelui PSD; recompensaZgonea: nu e o bucurie să devii președinte executiv al PSD; precum și recompensă de 100.000 de euro pentru persoanele care aduc dovezi că legea Concurenței a fost încălcată, dar și FCSB a reușit să se impună pe terenul celor de la CSMS Iași, scor 2 – 1, sunt principalele subiecte.

Recompensă de 100.000 de euro pentru persoanele care aduc dovezi că legea Concurenței a fost încălcată. Potrivit Ziarului Financiar, persoanele care reclamă la Consiliului Concurentei, cu dovezi, că o anumită firmă sau mai multe încalcă Legea Concurenței pot beneficia de recompense de până la 1% din amenda aplicata firmei, dar nu mai mult de 100.000 euro.
Consiliul Concurenței vrea să aducă un amendament la actuala Lege a Concurenței prin care această măsură să poată fi aplicată.
Ponta: Săptămâna viitoare, în ședința JAI se votează împotriva aderării României la Schengen. Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seară că în ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen deoarece statele care au fost împotriva aderării, vor vota și acum contra, relatează Evenimentul Zilei.

Ponta: Intervenția Rusiei în Siria nu rezolvă foarte mult, s-ar putea să complice lucrurile. Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că în discuțiile cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour, a susținut că intervenția Rusiei în Siria ”nu rezolvă foarte mult”, ba chiar ar putea să complice lucrurile, informează Evenimentul Zilei.

Ponta către omologul iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionați problema uriașă a refugiaților. România apreciază modul în care Iordania gestionează criza refugiaților, dar și faptul că Regatul Hașemit rămâne „o insulă de stabilitate și libertate”, într-o zonă măcinată de conflicte. Acest mesaj a fost transmis, sâmbătă, la Amman, de premierul Victor Ponta omologului său iordanian Abdullah Ensour, scrie Jurnalul Național.

Dușa:O minoritate să respecte legile țării în care trăiește. Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat, sâmbătă, la întâlnirea reprezentanților românilor din Harghita, Covasna și Mureș, că o minoritate trebuie să respecte Constituția și legile țării în care trăiește, iar disputele referitoare la autonomia teritorială ‘nu își au locul’, transmite România Liberă.

Dragnea, despre buletinele de vot pentru alegerea președintelui PSD. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la Iași, că au fost deja tipărite și trimise în județe buletinele de vot care vor fi folosite la scrutinul din 11 octombrie pentru alegerea președintelui Partidului Social Democrat, conform Cotidianul. Potrivit lui Dragnea, va fi organizată minim o secție de vot în fiecare localitate, iar procesul de votare se va desfășura între orele 8,00 ? 20,00.

Președintele interimar al PSD vrea să implementeze un ‘program de gestiune a carierei’. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Iași, că în partid numirile în diverse funcții, inclusiv cele din administrație, nu trebuie să se facă în baza prieteniilor, ci în funcție de expertiza fiecărui membru, adăugând că este necesar un program de gestiune a carierei, conform Gândul.

Zgonea: Nu e o bucurie să devii președinte executiv al PSD. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la Botoșani, că nu este extrem de bucuros că ar putea prelua președinția executivă a Partidului Social Democrat.
El a declarat, potrivit Cotidianul, că performanțele obținute de Liviu Dragnea din poziția de președinte executiv sunt foarte mari, astfel încât și obligațiile sale vor fi la fel de mari.

Cine este noul președinte al organizației județene PSD Iași. Liderul interimar al PSD Iași Victorel Lupu a fost ales, sâmbătă, președinte al organizației județene, conferința de alegeri, desfășurată în prezența lui Liviu Dragnea, fiind tensionată, cu retrageri de candidaturi și acuze între candidați, transmite Gândul.

Acuzațiile fostului partener politic al șefului PSD. ‘Liviu Dragnea a sifonat peste un miliard de euro’. Un fost apropiat al lui Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, a dezvăluit faptul că ascensiunea liderului politic s-ar baza pe o privatizare ilegală, relatează Evenimentul Zilei. Teodor Nițulescu, fost primar de Alexandria și prefect de Teleorman, a făcut o serie de acuzații la adresa lui Liviu Dragnea, cei doi fiind colegi de partid până în 2007.

Dosarul ‘țigancă împuțită’ în care a fost cercetat fostul președinte Traian Băsescu a fost clasat, titrează Evenimentul Zilei. Procurorii au clasat dosarul în care s-au făcut cercetări cu privire la un incident dintre Traian Băsescu și o jurnalistă, în 2007. Este vorba despre faptul că fostul președinte i-a luat telefonul mobil și ar fi jignit-o pe jurnalistă.

Avocatul edilului: Facem o nouă cerere ca Sorin Oprescu să fie dus la medic. Cel puțin despre una dintre cele 12 afecțiuni Oprescu nu știa. Alexandru Chiciu, unul dintre avocații lui Sorin Oprescu a declarat sâmbătă că judecătorul de drepturi și libertăți atestă existența a 12 afecțiuni grave de care suferă edilul suspendat al Capitalei. Totodată, avocații lui Oprescu anunță că vor depune o nouă cerere ca edilul suspendat să fie dus la medic, pentru noi investigații medicale, conform Evenimentul Zilei.

Elena Udrea este executată silit, dar nu pentru vreun dosar. Elena Udrea a fost executată silit și are poprire pe indemnizația de deputat. După ce i s-a pus sechestru pe conturi și clădiri, fostul ministru al Turismului s-a trezit și cu ultimul venit tăiat, relatează Jurnalul Național. De mai bine de patru luni, Udrea încasează doar puțin peste 2500 de lei pe lună. Poprirea i s-a pus nu ca să plătească găurile din bugetul de stat ci pentru că a pierdut un proces cu Monica Tatoiu. Instanța a obligat-o să-i plătească despăgubiri în valoare de 31 000 de lei.

România încasează 483 de milioane de euro de la UE prin POSDRU. România a încasat suma de 483 milioane de euro aferentă rambursării de către Comisia Europeană a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectelor europene finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007-2013, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene, conform Economica.net.

R.Moldova:Liderii proruși au blocat centrul Chișinăului și amenință cu paralizarea drumurilor naționale. Liderii moldoveni pro-ruși Igor Dodon și Renato Usatîi au dat startul așa-numitului „plan B”, cerându-le susținătorilor lor să ocupe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, astfel că multe dintre cele circa 300 de corturi care erau amplasate până acum pe trotuare au fost mutate pe carosabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează România Liberă, care adaugă că cei doi amenință acum cu paralizarea drumurilor naționale.

De luni intră în vigoare schimbări importante pentru obținerea permisului AUTO. Candidații respinși la proba practică a examinării pentru obținerea permisului auto nu vor mai fi nevoiți să susțină din nou proba teoretică, potrivit unui act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial. Practic, asta înseamnă că, dacă vor trece cu succes de proba teoretică, aceste persoane vor putea susține proba practică de mai multe ori, dacă o pică. În prezent, pentru a obține permisul, cei care sunt respinși la proba practică trebuie să dea din nou ambele probe, informează Jurnalul Național.

În ultima etapă a turului, FCSB a reușit să se impună pe terenul celor de la CSMS Iași, scor 2 — 1, după golurile marcate de Chipciu și de Tahar, anunță Pro Sport. Pentru ieșeni a marcat Vasile Gheorghe, în penultimul minut al prelungirilor. Elevii lui Rădoi ocupă locul secund în campionat, la două puncte distanță de liderul Astra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult