Acasa Revista Presei Revista presei 27 aprilie. ANI se transforma

Revista presei 27 aprilie. ANI se transforma

scris de Ziua Veche
0 afisari

Va mai aduceti aminte cantecul lautaresc „Jana n-a muritu’ / Jana se transforma”? Ei bine, Curentul crede ca ANI nu e moarta, ANI se transforma. Asa ar si trebui, pentru ca altfel ne indreptam in trap marunt spre periferia lumii civilizate, unde ilicitul este cumva infractiune. Subiectul este tratat cu destul pesimism de catre Evenimentului Zilei, care trage concluzia (cel putin preliminara) ca averile demnitarilor devin semisecrete. Iar aceasta pentru ca „noua lege privind Agentia Nationala de Integritate protejeaza multe dintre informatiile relevante despre bogatiile acumulate de acestia”.

 Si Romania Libera trateaza subiectul, vorbind despre competitia pentru resuscitarea ANI. De acord, acum problema este cum anume se face aceasta incercare de resuscitare. Civilizat ar fi gura la gura. Cine garanteaza ca asa se si procedeaza?

Dupa principiul „cainii latra, caravana trece”, UDMR isi vede, cu verticalitate si eleganta nedisimulata, de agenda proprie, paralela cu prioritatile fraierilor de majoritari. Pentru unii, importanta e functionabilitatea  Romaniei. Pentru altii, scoaterea sintagmei „stat national unitar”.

Cam aceasta rezulta din interviul realizat de catre Ovidiu Nahoi si Ion M. Ionita cu Marko Bela pentru Adevarul, dincolo de fonfleurile si monumentalismele intelectuale practicate de dibacele lider UDMR, al carui discurs pare simplu, dar in realitate fandeaza permanent, acolo unde se ating teme sensibile.

Gandul face o avanpremiera a frustrarilor pe care cred jurnalistii de la acest cotidian ca ar trebui sa le simtim anul acesta, mergand la mare de 1 Mai. Adeca: „Cu trenul sau cu masina, 1 Mai la mare tot departe este. Pe litoral ne asteapta Elena Udrea, marsul bucatarilor, bolizi si cluburi de fite”.

Sincer? Mi-o si imaginez pe Udrea cu toroipanu-n mana, la colt de DN 39, intampinandu-ne cu un ranjet sadic pe fata si spunand: „Bine c-ati venit, gongomutilor! Ha-ha-ha-ha-haaaaa!”.

La iesirea din coma indusa, Amelia Antoniu ar fi spus: „Nu pot sa… sing!”, sustine ziarul Puterea. Explicatia autorului ar fi ca Amelia si-ar fi exprimat astfel obsesia ei, dragostea ei deosebita de a se manifesta artistic si frustrarea ca nu poate sa cante.

Si Financiarul scrie despre baronii subventiilor mascate: „Alro si ArcelorMittal se bucura deja de curentul de la Hidroelectrica, iar InterAgro si Azomures sunt beneficiarele unei legi care le permite sa cumpere gaz doar din productia proprie, mult mai ieftina”. Trai neneaca!

http://www.stareapresei.ro/

0 comentariu

xyz 19-11-2010 - 12:51

nu stiu daca este adevarat, dar am citit undeva ca in SUA nu exista indemnizatie pentru cresterea copilului si nici alocatie, dar daca o familie (sot si sotie) fac un copil atunci statul le scade 25% din impozitele pe salariu la ambii parinti, pentru 2 copii 50% si tot asa.
cred ca este cea mai buna lege.
incurajeaza munca si creste automat natalitatea.
tiganii si cei care nu muncesc ar muri de foame.
munca la negru ar fi eliminata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult