Acasa Revista Presei Revista presei 29 aprilie. Legea lustratiei este aproape gata

Revista presei 29 aprilie. Legea lustratiei este aproape gata

scris de Ziua Veche
3 afisari

Evenimentul Zilei arata ca Legea anticomunisti e aproape de adoptare. Este o vorba: „niciodata nu e prea tarziu”. Oare? Chiar a trebuit sa-mi apara fire de par albe pe cap ca sa vad ca fostii comunisti sunt indepartati din structurile statului pentru cinci ani?

 Am fi avut de castigat mult daca acest lucru se petrecea la inceputul anilor ’90. Eram mai putin corupti si Romania era un stat mai democratic acum. Si pe urma raul a fost facut: Ion Iliescu a avut patru mandate de sef al statului, iar comunistii si-au indeplinit obiectivul: au franat timp de 20 de ani Romania…

Legea ANI se naste greu in Parlament, informeaza Curentul. Astfel, „razboiul de guerila dintre putere si opozitie, care se desfasoara de cateva saptamani bune în Parlament, si-a aratat ieri consecintele nefaste, cand proiectul de modificare a legii Agentiei Nationale de Integritate a ajuns în plen”.

Asa va fi in continuare, sunt convins de aceasta. Asa cum scrie si Romania Libera, despre cum isi ascund demnitarii averile in noua Lege ANI. Interesant este ca RL muta centrul de greutate si tunurile pe Cabinetul Boc, ca si cum acesta ar fi atacat vechea Lege ANI, nu actuala Opozitie.

Aceasta la putin timp dupa ce o gluma (nereusita) a lui Basescu, referitoare la casa din Mihaileanu, a fost ridicata de presa la rangul de „aha, si Basescu isi ascunde averea!”.

Avem si o revolta. Anume in grupul parlamentar al PSD. Pentru ca nu s-a livrat spaga pentru votarea bugetului pe anul trecut. Teapa lui Hrebe, sustine Puterea. Promisiunea ar fi fost facuta de catre premierul Emil Boc: 3 miliarde de lei vechi, pentru votarea bugetului pe anul 2009.

Parlamentaurii sustin ca nu au primit nici pâna în ziua de astazi banii pentru colegiile pe care le reprezinta. Logic, si eu m-as supara! Nici macar nu as vota pana nu as primi un aconto din acesti bani, sa zicem de 10… ba nu! 30% inainte de vot!

Grecia evita razant colapsul. Isarescu spune ca bancile grecesti locale sunt bine capitalizate, conform Ziarului Financiar. Sa-l credem? Cert este ca, asa cum explica Gheorghe Cercelescu in Gandul, situatia din Grecia este menita sa se constituie intr-un avertisment pentru România.

Bun, hai sa vedem ce spune un tip care chiar stie cu ce se mananca piata de capital si cea valutara, Iulian Panaite, in Curierul National: „Criza Greciei a atins ieri un nou moment de vârf, iar în piata se vorbeste deja despre pericolul de contagiune.

Situatia este exploziva, întrucât si alte state din zona euro, precum Portugalia, Spania si Irlanda au probleme privind datoriile suverane. Un înalt oficial BCE avertizeaza ca trendul actual din zona politicilor fiscale este pur si simplu nesustenabil”.

Aferim! Situatia este cu adevarat critica…

www.stareapresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS