Acasa Revista Presei Revista presei. Accidentele lui Shimon Naor

Revista presei. Accidentele lui Shimon Naor

scris de Ziua Veche
2 afisari

Acum 10 ani, conform ziarului Puterea, Shimon Naor declara asa: „Ce s-a întâmplat cu “Puma” si cu “Tigareta” au fost accidente”.Probabil ca da, daca vrem intr-adevar sa credem in multiplele surse care afirma existenta statului-bandit in societatea moderna, care numeste operatiuni speciale contrabanda, traficul de droguri si de armament, pe care le condamna cand este vorba despre persoane fizice sau organizatii care nu au ausvaisul statelor.

 

Adrian Panaite de la Curierul National se intreaba, oarecum retoric: „Să ne mai încredem în pieţele financiare?”.

Apoi continua astfel: „Riscul sistemic rămâne ridicat, iar informatizarea completă a tranzacţiilor a mărit pericolul în loc să îl diminueze. Problema a fost readusă în discuţie de prăbuşirea cu 1.000 de puncte a indicelui Dow Jones al Bursei de la New York în doar câteva minute la debutul sesiunii de joi”.

Interesant este ca discutam despre lucruri asupra carora altii, ca Alvin Toffler, Hans-Peter Martin sau Harald Schumann atrageau atentia de acum 15 sau 20 de ani, dar au fost considerati visatori sau nebuni.

Romania Libera titreaza: „Pensionarii şi bugetarii trebuie să sufere pentru că politicienii au refuzat reformele. Cum a ratat România şanse de miliarde”. Asa este. De 20 de ani tot amanam reformele dure, de dreapta, iar aceasta in primul rand din cauza stangii, care a avut un singur scop: sa se perpetueze la putere cu orice pret.

Sa trecem la Evenimentul Zilei: „Boc, în rolul mesagerului cu veşti bune. După ce preşedintele a adus ştirile proaste pentru bugetari şi pensionari, premierul a făcut un inventar pozitiv a ceea ce ar putea urma”.

Ce ar putea urma ne spune Ziarul Financiar: „Basescu avertizeaza: Daca nu se reduc salariile bugetarilor, vom avea nevoie de un nou credit. Numai in acest an trebuie sa platim in contul datoriei anterioare 10 miliarde de euro. Noua tinta a deficitului bugetar este de 6,8% din PIB, cu aproape un miliard de euro mai mult decat cea bugetata”.

Foarte interesant ce a spus Patriciu, conform Gandul, la emisiunea „Dupa 20 de ani” de pe Pro TV, dar inainte o paranteza – aceleasi lucruri le-a spus si pe Realitatea TV cu o zi in urma, iar acum esenta declaratiei: „Ar trebui concediaţi 600.000 de bugetari, dar să li se ofere pachet de „exit”. Propun amnistie fiscală. În Elveţia sunt 18 miliarde de euro din România”.

Bun, avem cateva probleme: concedierea celor 600.000 de bugetari, cu pachete de exit, mai treaca-mearga, ar putea fi o solutie, cu toate ca nu stiu, Dinule, de unde ai scos cifra asta. Dar amnistia fiscala… nu am auzit tampenie mai mare! Si am si o intrebare: de unde stii dumneata, Dinule, ca in Elvetia sunt 18 miliarde de euro din Romania? Cum ai facut calculul? Cati din acesti bani iti apartin?

 

http://www.stareapresei.ro/

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult