Acasa Revista Presei Revista presei. AEP propune oficial amânarea alegerilor locale

Revista presei. AEP propune oficial amânarea alegerilor locale

scris de Z.V.
74 afisari

Culise. De ce i-a cerut Orban demisia lui Costache. Care au fost problemele din minister. Premierul Ludovic Orban i-a cerut demisia ministrului Sănătăţii, susţin surse politice pentru Adevărul. Principalul reproş: Costache nu a luat măsuri din timp pentru a asigura protecţia medicilor. Picătura care a umplut paharul a fost declaraţia ministrului că vor fi testaţi toţi bucureştenii, lucru imposibil. Pe de altă parte, surse din minister susţin că Guvernul a alocat bani târziu pentru achiziţii, transmite Adevărul.

AEP propune oficial amânarea alegerilor locale. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis către președinte, premier și președinții celor două camere ale Parlamentului o propunere pentru modificarea Codului administrativ pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși locali, în condiţiile în care este puţin probabil ca alegerile locale să poată fi organizate în luna iunie, informează Stiripesurse.ro.

Strigăte din „Lombardia României”: Moldova întâi, nu Bucureștiul! Anunțul ministrului demisionar al Sănătății Victor Costache și al primarului general al Capitalei Gabriela Firea conform căruia vor fi testați toți bucureștenii pentru COVID-19 a stârnit nemulțumiri în alte zone ale țării. Primele semnale de nemulțumire au început să le dea politicienii, relatează Cotidianul.

Politicienii șocați de demisia lui Costache: A fugit din prima linie! Demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, a produs reacții dintre cele mai diverse în rândul reprentanților clasei politice. Unii se declară șocați de gestul său, de a părăsi prima linie într-un moment de criză și aproape toți vorbesc de lipsa de competență managerială care se reflectă în situația dezastruoasă a sistemului medical, potrivit Evenimentului zilei.

Ședinţă de Guvern. Ordonanța care îngheață ratele la bănci, adoptată azi. Când are loc rectificarea bugetară. Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o Ordonanță de urgență cu măsuri privind amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme. Ordonanța pe care o adoptă azi Guvernul Orban prevede o amânare de mxim nouă luni pentru ratele bancare, atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice, anunţă Gândul.

Proiect de lege USR: indemnizațiile parlamentarilor se diminuează cu 25% pe o perioadă de 6 luni. USR a depus, joi la Parlament, un proiect de lege care propune diminuarea cu 25% a indemnizației senatorilor și deputaților, pe perioada instituirii stării de urgență și ulterior acesteia, timp de 6 luni calendaristice. Inițiatorul prpiectuliu de lege , deputatul USR Tudor Benga propune la articolul 42 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor introducerea unui alineat nou care prevede ca, pe perioada instituirii stării de urgenţă şi ulterior acesteia timp de şase luni calendaristice, indemnizaţia lunară a parlamentarilor se reduce cu 25%, informează Hotnews.ro.

Ludovic Orban: Vineri dimineață voi avea o discuție cu Nelu Tătaru pentru a adopta un nou set de măsuri în domeniul sănătății. Ludovic Orban, premierul României, a spus, în cadrul ședinței de guvern de joi după-amiaza, că îi mulțumește lui Victor Costache pentru activitatea pe care a desfășurat-o în fruntea Ministerului Sănătății până acum și lui Nelu Tătaru pentru responsabilitatea pe care și-a asumat-o, prin preluarea acestei funcții. „Îi mulțumesc lui Victor Costache pentru că a făcut parte din echipa guvernamentală și a contribuit la activitatea Guvernului în domeniul sănătății. Propunerea formulată către președintele României este în persoana domnului Nelu Tătaru, care a venit dintr-un punct fierbinte, din Suceava, unde a trebuit să fie prezent la fața locului pentru a lua un set de măsuri pentru stoparea răspândirii coronavirusului și funcționarea spitalului din Suceava”, a afirmat Orban, conform Jurnalului naţional.

Lia Olguța Vasilescu condamnă că Orban se sustrage de la plafonarea prețurilor. Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, critică afirmaţiile premierului Orban cu privire la imposibila implementare a unei plafonări a preţurilor la alimente. Deputatul PSD oferă exemplele din Italia şi SUA şi aminteşte că starea de urgenţă permite luarea unor asemenea măsuri, transmite România liberă.

Guvernul a amânat OUG care prevede sporuri pentru cei care luptă cu epidemia de Covid-19. Guvernul a amânat, joi, Ordonanţa de Urgenţă prin care personalul medical, poliţiştii, militarii, dar şi alţi angajaţi care se expun în combaterea COVID-19 urmau să primească sporuri. Actul normativ care oferă mai mulţi bani pentru cei expuşi la virus a fost amânat, deoarece nu are toate avizele, notează Ziare.com.

Viorica Dăncilă: Românii așteaptă măsuri și au parte de povești. Președintele Klaus Iohannis a apreciat fosta guvernare, pentru că în timpul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene a fost închis un dosar care își dovedește utilitatea în plină pandemie de coronavirus. „La nivel european s-a decis, în baza unui proiect aprobat în timpul Președinției noastre la Consiliul Uniunii Europene, constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă”, a spus Iohannis în această după amiază. În acest context, Q Magazine a discutat cu fostul premier Viorica Dăncilă despre criză.

CEZ continuă procesul de vânzare a activelor din România, în ciuda crizei coronavirus. Dacă nu obţine câţi bani vrea, nu vinde. Grupul ceh CEZ va continua procesul de vânzare a activelor din România, în ciuda contextului economic dificil creat de pandemia de coronavirus. Dacă nu vor obţine suma de bani pe catre şi-o doresc, cehii vor renunţa să vândă, scrie România liberă.

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert: Vom asista la o criză cât se poate de evidentă, la falimente nu doar de afaceri mici, ci şi de businessuri mari. Dan Şucu, proprietarul Mob­ex­pert, unul dintre cele mai mari grupuri din industria mo­bilei, spune că sectorul de mobilă şi decoraţiuni este la fel de afectat precum cel al turismului de cri­za generată de coronavirus şi crede că anul acesta va fi mai dificil decât în 2009, potrivit Ziarului financiar.

Vestiarul de la FCSB, rupt în două! Cei care au semnat înjumătățirea salariilor, acuzați de colegi: „Trădătorilor! Oamenii lui Gigi”. Gigi Becali a decis cu de la sine putere să înjumătățească salariile jucătorilor de la FCSB. A discutat cu căpitanii de echipă, cu Florin Tănase, cu Florinel Coman, iar aceștia au fost cureaua de transmisie către colegi, rerlatează Fanatik.ro.

Hagi, în Top 10 decari all-time ai Barcelonei! 90min.com, unul dintre cele mai mari site-uri de fotbal din lume, l-a plasat pe Gică Hagi al 10-lea în ierarhia celor mai buni „10” din istoria clubului catalan, într-o companie fabuloasă, alături de Messi, Maradona, Romario, Rivaldo sau Ronaldinho, anunţă Gazeta sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult