Acasa Revista Presei Revista presei. Ajutor de chirie pentru comercianţii afectaţi de Covid-19

Revista presei. Ajutor de chirie pentru comercianţii afectaţi de Covid-19

scris de Z.V.
45 afisari

Claudiu Năsui, atac la Guvernul Orban: Planul de relansare propus de PNL, o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor. Deputatul USR Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, afirmă că planul de relansare anunţat de Guvern este ”o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a investiţiilor în prag de alegeri”. Năsui afirmă că „se reia chiar şi ideea eşuată a domnilor Dragnea şi Vâlcov a unui fond suveran de investiţii”, potrivit „Adevărul”.

Ajutor de chirie pentru comercianţii afectaţi de Covid-19. Şi 30.000 de euro de IMM pentru panouri solare. Statul va face o schemă de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate Covid-19, în care le plăteşte practic chiria pe trei luni. De asemenea, există un program de granturi pentru IMM care vor să îşi monteze panouri solare. Valoarea maximă care poate fi accesată aici este de 30.000 de euro şi sunt bani nerambursabili, transmite Ziarul Financiar.

Oamenii lui Arafat din Grupul de Manipulare Strategică al lui Iohannis. Bau-baul „Grup de Comunicare Strategică”, cel cu care întreaga populaţie a României a fost terorizată încă de la începutul pandemiei Coronavirus, a fost ţinut pînă acum în secret, deşi absolut toate comunicările publice au venit doar cu aprobarea acestui grup misterios. Pe surse aflasem doar că şeful acestui „Grup de Comunicare Strategică” este un oarecare Andi Manciu, fost reporter la Realitatea TV, a cărui nevastă, Narcisa Manciu, este consilier prezidenţial la Cotroceni, scrie Ion Spânu în Cotidianul.
CCR explică de ce internarea obligatorie şi carantina sunt neconstituţionale. Conform CCR, dispoziţiile celor două articole atribuie ministrului Sănătăţii competenţa instituirii carantinei şi a internării obligatorii în vederea prevenirii răspândirii unor boli contagioase, măsuri care implică restrângerea unor drepturi fundamentale, fără a fi stabilite, la nivelul legislaţiei primare, condiţiile, procedura şi limitele în care autorităţile administrative pot acţiona în sensul restrângerii acestor drepturi, respectiv garanţiile care protejează cetăţenii de o eventuală aplicare ilegală, discreţionară sau abuzivă a acestor măsuri, titrează Evenimentul Zilei.

Blocul Naţional Sindical, atac frontal la Guvernul Orban! Salariul minim, mărul discordiei. Blocul Naţional Sindical este la cuţite cu Executivul. BNS acuză Guvernul Orban de lipsă de interes în respectarea recomandării Uniunii Europene privind introducerea unui mecanism obiectiv de stabilire a salariului minim pe piaţa muncii, menţionează Gândul.

PSD acuză PNL că i-a furat autostrăzile şi spitalele pe care nu le-a făcut niciodată pentru că avea, de fapt, altă treabă / Scurtă analiză a faptelor. Planul de relansare propus de Guvernul PNL este vehement contestat de PSD care-i acuza pe liberali că le-au copiat măsurile. O scurtă analiză a planului de relansare economică propus de PSD pe 10 mai şi a celui făcut public astăzi de PNL arată că doar trei măsuri sunt similare, respectiv ajutorul pentru persoanele cu venituri reduse, stimulente de reinserţie pe piaţa muncii şi amânarea şi reeşalonarea unor taxe, scrie HotNews.ro.

Guvernul a atacat la CCR legea privind acordarea de măşti gratuite. Guvernul a atacat la CCR legea care prevede acordarea a câte 30 de măşti de protecţie persoanelor vulnerabile, lunar, până la încheierea epidemiei de coronavirus, deoarece există o prevedere similară aprobată prin OUG, ceea ce înseamnă că este o dublă reglementare, transmite Jurnalul.ro.

Florin Cîţu cere modificarea programului „Prima Casă”, pentru că a crescut preţul construcţiilor. Programul „Prima Casă” trebuie modernizat şi adus la preţurile actuale, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Declaraţia lui Florin Cîţu intervine după ce premierul Ludovic Orban semnalase că preţul pe metrul pătrat construit a crescut, menţionează România Liberă.

Măsuri de precauţie extreme la evenimentul PNL: Microfoanele au fost dezinfectate după discursul lui Iohannis. Klaus Iohannis a susţinut primul discurs din cadrul evenimentului, în faţa invitaţilor aşezaţi pe scaune la distanţă de câţiva metri unii de alţii şi cu măşti pe faţă. Preşedintele şi-a dat masca jos când a vorbit, iar imediat după ce şi-a terminat discursul şi a părăsit scena, organizatorii au dezinfectat cele două microfoane, potrivit Stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis: Guvernul m-a asigurat ca vor fi finalizate lucrările de infrastructură aflate în mare întârziere. Presedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au prezentat Planul naţional de investiţii şi de relansare economică, „Reclădim România”, care prevede investiţii de peste 100 de miliarde de euro în şcoli, spitale, grădiniţe, construirea a mii de kilometri de autostradă şi drumuri expres, dar şi o line de metrou în Cluj, transmite Ziare.com.

Directorul Romgaz, Adrian Volintiru, ameninţat: „Venim acum!”. Adrian Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz, a fost ameninţat printr-un mesaj trimis de la un telefon localizat în maşina lui Horaţiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină. Parchetul cercetează deja ameninţările, scrie QMagazine.

Răsturnare de situaţie în cazul lui Giedrius Arlauskis! Unde va evolua portarul lui CFR Cluj în sezonul următor. Giedrius Arlauskis (32 de ani) a decis să îşi prelungească înţelegerea cu CFR Cluj pentru o lună, astfel încât să termine sezonul alături de liderul din Liga 1. Din vară, lituanianul va merge la Al-Shabab, menţionează Gsp.ro.

Cu cine joacă CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor! Grupă „de foc” pentru bucureştence. România va avea pentru al doilea an la rând două reprezentante în EHF Champions League. Este vorba de SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. Sistemul de desfăşurare al EHF Champions League a fost schimbat din acest an. Cele 16 formaţii calificate sau invitate în competiţie vor fi împărţite în două grupe de câte opt formaţii. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult