Acasa Revista Presei Revista Presei: Alegeri în România și în Ucraina separatistă

Revista Presei: Alegeri în România și în Ucraina separatistă

scris de Z.V.
0 afisari

Victor Ponta (PSD) și Klaus Iohannis (PNL) vor intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, potrivit sondajelor realizate de partide și centralizarea a peste 50% din voturi.

Revista Presei: Alegeri în România și în Ucraina separatistă (foto:ziarebotosani.ro)

Revista Presei: Alegeri în România și în Ucraina separatistă (foto:ziarebotosani.ro)

Victor Ponta și Klaus Iohannis se vor întâlni în turul al doilea al prezidențialelor, informează Gândul. Diferența dintre cei doi variază între opt și zece procente, în favoarea lui Ponta, în funcție de realizatorii sondajelor. În turul doi, Ponta va încerca să obțină voturile candidaților din coaliția aflată la putere — Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor sau Dan Diaconescu. Iohannis mizează pe alegătorii care au votat în primul tur cu Monica Macovei sau Elena Udrea.

Personalul diplomatic de la Ambasada României din Paris au solicitat intervenția poliției, duminică seară, după ce sute de cetățeni români nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de urne, relatează Adevărul.Oficialii ambasadei au decis la ora 21.20 să nu mai permită accesul românilor în curtea instituției, după ce urnele s-au închis la ora 21.00, conform legii.

Victor Ponta a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din România în fața lui Klaus Iohannis, dar imaginea țării este grav afectată de manifestațiile ad-hoc organizate în fața ambasadelor, notează Gândul. Românii din marile capitale europene au rămas în fața ușilor ferecate, așteptând să voteze după ce au stat ore în șir la cozi interminabile. Au strigat: ‘hoții, hoții’.

Separarea estului Ucrainei, legalizată prin vot, titrează Adevărul. Regiunile separatiste din estul Ucrainei au votat, duminică, pentru a-și alege președinții și parlamentele, într-un scrutin susținut de Moscova, dar denunțat de Kiev drept ‘o preluare a puterii’ neconstituțională.

Consiliul de Administrație al BNR se va reuni mâine în noua formulă, la ultima ședință pe probleme de politică monetară programată în acest an, urmând să decidă cel mai probabil o diminuare a dobânzii-cheie la un nou minim istoric, sub pragul de 3%, după cum indică așteptările analiștilor, transmite Ziarul Financiar. Noul CA al băncii centrale va aproba și raportul trimestrial asupra inflației.

Băncile mamă au retras din țara noastră 1,5 miliarde euro doar în primul trimestru al acestui an, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank, ziarului Bursa.Potrivit domniei sale, până acum, retragerile au depășit cu siguranță două miliarde euro, de la începutul crizei scăderea expunerii băncilor străine pe piața noastră fiind de 9 miliarde euro.

Fermele de familie, motorul sectorului agricol, titrează Curierul Național. Fermele mici, fermele de familie pot aduce diversitate producției și pot face față mai ușor crizelor și schimbărilor din piață, deoarece au o capacitate mai mare de adaptare față de alți operatori, spune Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Programul „Prima Mașină” începe să prindă contur, notează Puterea. Persoanele care au între 18 și 35 de ani și care vor să cumpere cu credit un autoturism prin acest program trebuie să depună un avans de cel puțin 5% din prețul de achiziție, iar în cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul crește la minimum 10%. Programul „Prima Mașină” va beneficia în acest an de un plafon total al garanțiilor de 50 de milioane de lei.

Pe rău-platnici îi urmăresc și băncile, și statul, scrie Libertatea. În fiecare zi, 50 de persoane primesc vestea că au fost începute procedurile de executare împotriva lor. În timp ce ele își fac bagajele, altele stau pe net și le vânează casele. Cea mai dificilă etapă în achiziționarea unui apartament executat silit e însă găsirea ofertelor.

Regii amfetaminei au adus un drog nou studenților: ‘Diamantul’, titrează Evenimentul Zilei. „Bercea” și „Șarpele Roșu”, cei mai mari dealeri de amfetamine, au fost prinși în urma unei operațiuni de amploare, denumită codificat „Muntele”. Captura: 4.012 pastile de droguri. Capii rețelei au fost capturați de polițiști după o monitorizare de aproape trei luni.

FNT — ediția cu numărul 24 — s-a văzut nu numai în sălile de spectacole, unde au fost zeci de reprezentații cu producții selectate din București și din țară, fie ale teatrelor instituționalizate, fie ale independenților, ci s-a văzut și în săli de cinema, în centre culturale, la metrou, în librării, în ceainării, la tv… S-a și auzit… pe calea undelor, la teatrul radiofonic. S-a văzut și prin intermediul internetului, relatează Jurnalul Național.

Cele mai puternice echipe din rugbyul românesc se vor întâlni în finala Cupei României, pe 30 noiembrie, la Cluj-Napoca, transmite Pro Sport. CSM Știința Baia Mare și RCM UV Timișoara s-au calificat duminică în ultimul act al competiției după meciuri diametral opuse. Dacă bănățenii au defilat cu Dinamo, scor 78-12 (36-7), maramureșenii au avut emoții mari în a-și asigura victoria în duelul cu CSM Olimpia București, scor 18-16 (0-3). Ambele meciuri au avut loc pe stadionul Steaua.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult