Acasa Revista Presei Revista presei. Aliatii PSD vs. Basescu

Revista presei. Aliatii PSD vs. Basescu

scris de Ziua Veche
3 afisari

Romania libera: Aliaţii PSD în lupta cu Băsescu (editorial de DC Turturica). „Evident că bătălia mogulilor cu Băsescu nu are nici o legătură cu PSD, aşa cum nici iniţiativa PSD de trecere la secret a averii sindicaliştilor nu are vreo legătură cu faptul că mulţi dintre liderii care ar dori să-şi ţină agoniseala departe de ochii sindicaliştilor de rând sunt foşti sau actuali colegi în acţionariatul Grupului Realitatea. Toţi cei care afirmă contrariul sunt doar noii duşmani de clasă”

Curentul: La iRealitatea TV, Nuş – cu o clasă peste Funeriu. „Cum ordinul primit pe linie mogulică trebuie executat, şi nu comentat, Realitatea lui Tănăse a început să emită în noua „epocă de aur“ aceleaşi materiale slabe şi tendenţioase asupra unor membri ai Guvernului.”

Ziarul financiar: A deprecia sau a nu deprecia cursul, întrebarea strategică pentru economia românească. „Pe 4 octombrie 2004, cursul leu-euro era 4,12. Azi este 4,26 lei/euro, cu 3% mai mare. Între timp inflaţia a fost 42%. Cât de sustenabil este acest curs şi cât costă economia susţinerea lui? Dar cât ar costa o depreciere abruptă? Intensificarea încleştării la nivel mondial pentru protecţia economiilor şi sprijinirea exporturilor prin deprecierea monedelor din ultimele săptămâni aduce în prim-plan şi în România problema cursului de schimb.”

Financiarul: Razboiul Rompetrol: statul ataca cu conventia de emisiune, kazahii se apara cu ordonanta. „Razboiul dintre statul roman si kazahii care controleaza grupul Rompetrol ajunge in instanta, du pa ce premierul Emil Boc a anun tat ca Ministerul Finantelor si ANAF au primit deja mandat sa atace ho tararile Adunarii Generale de la finele lunii trecute, prin care actionarii Rom petrol Rafinare (RRC) au aprobat conver sia in actiuni a obligatiunilor nerascum parate.”

Curierul national: Evaziunea, un sport naţional. „În economia românească fraudarea bugetului de stat a devenit un sport naţional, iar paguba atinge uşor pragul de 15 mld. euro anual. Rădulescu (BNR): Există slăbiciuni majore pe întregul lanţ de colectare, controalele ajung numai la cei fraieri. Pîrvu (CNIPMMR): Controalele autorităţilor merg pe principiul „lasă-l mă pe ăla, că-i de-al meu””

Evenimentul zilei: Cum s-au împărţit banii pentru săli de sport şi canalizare. „Decontul parţial pentru votul dat la Legea pensiilor arată astfel: din banii pentru investiţii în infrastructură, aproape jumătate ajung la primarii PDL, câte 20% la cei ai PSD şi PNL şi 15% la UDMR.”

Bursa: Securizarea la BVB nu a existat niciodata. „Zvonul că o echipă CNVM s-ar afla la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ca să examineze sistemul de securizare a datelor confidenţiale de piaţă, zvon pe care l-am menţionat într-un articol de joi, se confirmă drept ştire certă.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult