Acasa Revista Presei Revista presei. Alina Gorghiu şi golănia politică

Revista presei. Alina Gorghiu şi golănia politică

scris de Z.V.
13 afisari

Răpirea unui român în Burkina Faso; prima extragere în loteria bonurilor fiscale; de ce sunt scumpi carburanții; românii sunt inteligenți, competitivi și muncitori – ce le lipsește?; sărbătoarea Floriilor și scandalul din handbalul românesc sunt temele care țin capul de afiș al presei centrale de duminică, 5 aprilie.

Alina Gorghiu, noul preşedinte al PNL

Alina Gorghiu, noul preşedinte al PNL

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, caracterizează convocarea, pentru ziua de marți, a plenului Parlamentului drept „golănie politică”, explicând că, în acea zi, „foarte mulți colegi parlamentari, din pricina sărbătorilor legale, nu vor fi prezenți la Parlament”, iar aleșii au fost chemați „tocmai marți” pentru „a nu putea fi votate actele necesare punerii în legalitate” a Regulamentului cu Constituția, relatează România Liberă.

Mai multe persoane înarmate au răpit un ofițer de securitate român de la Mina de mangan Tambao din Burkina Faso. Gherguț Iulian, care avea și cetățenie franceză, este victima unui grup de teroriști din Mali, scrie Evenimentul Zilei.

Surse din industria mineritului au declarat că incidentul din Burkina Faso ar putea fi legat de faptul că Pan African Minerals a avut relații tensionate cu comunitatea locală din zona minei, notează Gândul.

Global Firepower, una dintre cele mai cunoscute organizații de analize militare din lume, a întocmit topul celor mai puternice armate. Statele Unite ale Americii se află, și anul acesta, pe primul loc; pe locul doi se află Rusia iar ultima poziție pe podium revine Chinei. În top, apare și România, pe locul 56 din 100, informează Evenimentul Zilei.

Adevărul arată cum îi strâng americanii cu ușa pe ruși. De la sancțiuni economice și inundarea planetei cu petrol ieftin până la curtarea aliaților Vietnam, Cuba, Iran.

Premierul Victor Ponta îi îndeamnă pe români, pe pagina Facebook, să ceară și să păstreze bonurile fiscale deoarece luni, 13 aprilie, are loc prima extragere la loteria bonurilor fiscale, scrie Cotidianul.ro.

Persoanele care au păstrat bonurile fiscale primite în perioada 2 februarie-28 martie 2015 vor participa la extragerea organizată în a doua zi de Paște, pe 13 aprilie, cu premii totale de un milion de lei, iar datele bonurilor câștigătoare vor fi afișate pe site-urile Ministerului Finanțelor și ANAF pe o perioadă de minimum 30 zile, anunță Adevărul.

România percepe o acciză de 461 de euro pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și 430 de euro pentru motorină, nivel mult mai ridicat decât statele din jurul nostru, potrivitEconomica.net. Acesta este unul dintre motivele pentru careprețurile la carburanți sunt atât de ridicate.

Adria și Frutti-Fresh, mărci deținute de European Drinks — compania fraților Micula din Bihor — s-au menținut și anul trecut în coasta brandurilor Coca-Cola și Pepsi ca volume vândute pe piața locală a băuturilor ră­co­ritoare carbogazoase, arată o analiză a Ziarului Financiar făcută pe baza datelor preliminare ale companiei de cercetare de piață Canadean.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a postat pe Facebook un filmuleț în care vorbește despre posibilitățile tot mai reduse de a fura în România și ce trebuie făcut în viitor. Acesta s-a hotărât să-i învețe pe români să facă afaceri, dându-le idei despre cum ar trebui să beneficieze de fonduri europene sau bani de la guvern, scrie Curierul Național.

Orange, Vodafone și Telekom cei mai importanți operatori de telefonie mobilă de la noi, îi taxează corespunzător pe utilizatorii recalcitranți care folosesc abuziv serviciul Relații cu Clienții, afirmă Capital.

Floriile sau Duminica Stâlpărilor se celebrează pe 5 aprilie de ortodocși, fiind cea mai importantă sărbătoare, care vestește Paștele. Ziua de Florii amintește de intrarea lui Iisus în Ierusalim, și este totodată și sărbătoarea celor cu nume de floare, noteazăPuterea.

Românii sunt mai puțin toleranți cu ceilalți, sunt foarte religioși, dar și foarte adaptabili și știu să facă o impresie bună, consideră Daniel David, psiholog și profesor universitar doctor la Universitatea Babes-Bolyai, citat de Gândul.

Reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor rămân probleme dificile ale societății românești, atât în mediul urban, cât și în cel rural, în ciuda campaniilor și eforturilor depuse în ultimii ani de diverse organizații de mediu sau de inițiative private. Aruncarea gunoaielor „pe gârlă” a ajuns un fel de sport național, afirmă România Liberă.

Simona Halep a revenit în țară, după ce a fost eliminată în semifinalele turneului de la Miami de Serena Williams, și a găsit o mulțime de susținători pe aeroport, notează Gazeta Sporturilor. Românca a dezvăluit că nu va merge în Canada, acolo unde România va avea un meci greu în Fed Cup.

Handbalul nu se mai joacă pe teren! Este una dintre ideile care circulă cu mai multă insistență prin handbalul românesc. Scandalurile s-au înmulțit în ultima vreme și pe fondul unor acțiuni ale Federației care au dat naștere la speculații, la interpretări. Ce se ascunde în spatele unor delegări dubioase în handbalul românesc aflați din Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS