Acasa Revista Presei Revista presei. Ambasadorul SUA: ‘Trăim vremuri nesigure și periculoase!’

Revista presei. Ambasadorul SUA: ‘Trăim vremuri nesigure și periculoase!’

scris de Z.V.
214 Afisari

Zgonea, nemulțumit de gestionarea cazului copiilor cu sindrom hemolitic-uremic; Victor Ponta îl acuză pe Orban că ar fi prejudiciat statul cu 250 de milioane de euro; candidatura Gabrielei Firea la Capitală nu mai e sigură; Guru Bivolaru, arestat cu ajutorul unor jurnaliști; Orban cere „construirea unei linii de apărare” de-a lungul graniței cu România; armistițiul din Siria, încălcat: șase orașe au fost atacate aerian duminică; sute de persoane vor aplicarea legii dării în plată; 45 de copii cu diaree sunt internați în Argeș, iar alți 7 au sindrom hemolitic uremic și sunt spitalizați în București; luni încep înscrierile la clasa pregătitoare; lista nominalizărilor la Oscar; subvenții APIA 2016, dar și Gyor a câștigat și în București cu CSM și are asigurat cel puțin locul 2 în Grupa 2 a Ligii Campionilor sunt principalele titluri de astăzi.

Hans Klemm

Hans Klemm

Ambasadorul SUA: ‘Trăim vremuri nesigure și periculoase!’ Hans Klemm atrage atenția asupra atitudinii revanșarde a Rusiei și pericolului reprezentat de un eventual Brexit — ieșirea Marii Britanii din componența UE. În discursul pe care l-a susținut recent la Grupul de reflecție și analiză internațională CITADEL, cu subiectul ‘Provocări prezente de securitate în spațiul euro-atlantic’, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a trecut în revistă principalele amenințări la adresa securității europene, punând accent pe dezvoltarea capabilităților militare ale Rusiei la Marea Neagră. Oficialul american constată faptul că ‘trăim vremuri nesigure și periculoase’, considerând că principalul factor de instabilitate îl reprezintă atitudinea Rusiei, pe care o cataloghează drept ‘revanșardă’, transmite ziarul Puterea.

Zgonea, nemulțumit de gestionarea cazului copiilor cu sindrom hemolitic-uremic: Vreau să știu cine sunt vinovații.Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a spus duminică la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, că social-democrații sunt nemulțumiți de modul în care este gestionat cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, transmite Gândul.

Victor Ponta îl acuză pe Orban că ar fi prejudiciat statul cu 250 de milioane de euro. Ludovic Orban este acuzat de fostul premier că ar fi adus un prejudiciu statului român de 250 milioane de euro pe vremea când era ministru al Transporturilor, potrivit România Liberă.

Românii nu mai pot afla cum votează parlamentarii.Majoritatea PSD-UNPR-ALDE din Camera Deputaților a luat două decizii cu impact major, săptămâna trecută, asupra situației din Legislativ: suspendarea votului electronic și revotarea unor legi deja votate. Acestea au fost mai puțin comentate, fiind acoperite de alte evenimente, dar au început deja să producă efecte, notează România Liberă.

Candidatura Gabrielei Firea la Capitală nu mai e sigură. Schimbarea liberală — Orban în locul lui Bușoi—, a dat peste cap planurile PSD, social-democrații luând în calcul acum soluții alternative. Liderii PSD au declarat că, la începutul lunii martie, vor anunța candidații pentru Capitală și pentru sectoarele Bucureștiului, însă situația nu este clarificată nici la nivelul PSD, nici la nivelul aliaților, în condițiile în care se așteaptă un nou sondaj comandat de conducerea partidului, informează ziarul Puterea.

Dan Voiculescu îi acuză pe Traian Băsescu și Monica Macovei că vor să-l ÎMPIEDICE să iasă mai repede din PUȘCĂRIE. După ce presa a relatat că Dan Voiculescu vrea să scape mai repede de închisoare fiind pontat pentru munci pe care nu le-a efectuat niciodată și a executat ore de muncă în paralel cu orele de „studiu” pentru cele 10 opere științifice, fondatorul PC a formulat un răspuns pentru cei care l-au atacat, relatează Evenimentul Zilei.

De ce sunt neconstituționale pensiile nesimțite pentru primari. Mai există o șansă pentru aleșii locali, dar ar fi fatală pentru buget. Curtea Constituțională a lovit exact în temelia legii pensiilor speciale pentru aleșii locali, argumentând că cei care au optat pentru o carieră politică n-au statut special, deci nu trebuie neapărat să beneficieze de un cadou financiar din partea statului. Totuși, CCR lasă o portiță Parlamentului să ofere privilegii, deși ar însemna o puternică lovitură pentru bugetul de stat, notează Adevărul.

Adrian Năstase: Procurorii vor construi propriul sistem de interceptări. Fostul premier Adrian Năstase crede că decizia CCR de a limita drepturile procurorilor să folosească interceptările SRI va da naștere unui ‘nou sistem de interceptări’. Năstase propune înființarea unei ‘agenții de interceptare’ care să funcționeze în subordinea Parlamentului, relatează Adevărul.

Guru Bivolaru, arestat cu ajutorul unor jurnaliști. Ani de zile,Gregorian Bivolaru, stafful MISA și adepții gurului din umbră s-au luptat cu presa din România. Fiecare jurnalist care îndrăznea să dezvăluie aspectele negative ale Mișcării era dat imediat în judecată și târât ani de zile prin procese, notează Evenimentul Zilei.

Reacția MISA la arestarea lui Gregorian Bivolaru. Arestarea lui Gregorian Bivolaru a tulburat comunitatea yoghinilor care susține că liderul MISA este victima unui abuz din partea autorităților și a presei, relatează România Liberă.

Mihai Gâdea a anunțat că îl va da în judecată pe Traian Băsescu după ce fostul președinte al României a cerut boicotarea produselor care își fac reclamă la Antenele lui Voiculescu: „Îi vom cere despăgubiri uriașe”. Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, a anunțat, pe pagina personală de Facebook, că îl va da în judecată pe liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, anunță Evenimentul Zilei. Gâdea s-a arătat deranjat de apelul făcut de fostul președinte al României la boicotarea produselor care își fac reclamă la posturile trustului Intact.

Mădălin Voicu, despre procurorii DNA: Eu o să rămân acasă, ca să mă cheme bulangiii ăștia, să văd ce vor de la mine. Cumetre, dacă-i ‘bal’, ‘bal’ să fie. Deputatul Partidei Romilor, Nicu Păun (51 de ani), a fost arestat sâmbătă seara, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență și influențare a declarațiilor, toate în formă continuată, anunță Adevărul.

Decizie istorică la Strasbourg: Parlamentul European a votat pro eliminării vizelor de intrare în UE a cetățenilor moldoveni.Plenul reunit al Parlamentului European a votat regulamentul care va permite eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul Uniunii Europene pentru cetățenii Republicii Moldova. Votul de duminică urmează să fie confirmat de Consiliul Uniunii Europene în luna aprilie, potrivit Evenimentul Zilei.

Orban cere „construirea unei linii de apărare” de-a lungul graniței cu România. Premierul ungar Viktor Orban a cerut consolidarea măsurilor de securizare a granițelor Ungariei în contextul afluxului de migranți către Europa și a reafirmat că miniștrii apărării și afacerilor interne ungari au primit dispoziții de a face pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniței cu România, relatează Cotidianul.

Varșovia: miting de susținere pentru Lech Walesa. Mai multe mii de persoane, 15.000 potrivit poliției, au manifestat duminică la Gdansk (nord) în sprijinul fostului președinte polonez Lech Walesa, acuzat de colaborare cu fosta poliție secretă comunistă (SB), a constat un corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului, potrivit România Liberă.

Recep Erdogan, despre eliberarea jurnaliștilor acuzați de terorism și arestați în noiembrie anul trecut: NU RESPECT decizia Curții Constituționale. Președintele turc Recep Erdogan a declarat că nu este de acord cu afirmația Curții Constiuționale că reținerea a doi jurnaliști „de opoziție” este o încălcare a drepturilor lor. Cei doi jurnaliști au fost eliberați vineri, datorită deciziei magistraților turci, scrie Evenimentul Zilei.

Armistițiul din Siria, încălcat: șase orașe au fost atacate aerian duminică. Avioane de vânătoare au atacat, duminică, șase orașe din provincia Alep din vestul Siriei, anunță organizația Obesrvatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la o zi după intrarea în vigoare a armistițiului parțial stabilit de SUA și Rusia, potrivit Gândul.

ISIS face RAVAGII în Bagdad. Bilanțul dublului atentat sinucigaș a ajuns la 70 de morți și peste 100 de răniți. Atentatul a avut loc într-o piață din cartierul șiit Sadr, fiind comis de doi atacatori-kamikaze care se deplasau pe motociclete prin piață când s-au detonat, potrivit unor surse din poliție, scrieEvenimentul Zilei.

Când va fi redeschisă autostrada Orăștie-Sibiu. Circulația pe autostrada Orăștie-Sibiu va fi reluată în august-septembrie, după refacerea tronsonului care a fost demolat din cauza fisurilor, a anunțat, duminică, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, transmite Gândul. Finanțarea acestor lucrări se va realiza pe garanția de bună execuție depusă de constructor, în sumă totală de 90 de milioane de lei.

Sute de persoane vor aplicarea legii dării în plată: „Am ajuns niște cifre, nu ne bagă nimeni în seamă!” Românii ies din nou în stradă nemulțumiți de modul în care acționează băncile. Peste 500 de persoane și-au anunțat participarea la marșul din centrul Capitalei, relatează Jurnalul Național.

Petrolul și gazele se termină în 20 de ani! Atât mai ajung rezervele României dacă producția se menține la nivelul actual. România mai are rezerve de țiței și gaze care să ne ajungă cel mult două decenii. Dacă rezervele actuale de gaze al României se vor epuiza în 15 — 20 de ani, având în vedere producția actuală, consumul și rata de înlocuire de 80%, în ceea ce privește rezervele actuale de țiței ale României, acestea se vor epuiza în aproximativ 20 de ani, la producția medie anuală din ultimii ani (3,9 milioane tone) ?i în condițiile unui declin anual constant al rezervelor sigure de 5%, potrivit Puterea.

COȘMARUL bebelușilor continuă. 45 de copii cu diaree sunt internați în Argeș, iar alți 7 au sindrom hemolitic uremic și sunt spitalizați în București. Cauza îmbolnăvirilor rămâne o necunoscută pentru autorități. Prefectura Argeș a anunțat că în spitalele din județ sunt internați, duminică, 45 de copilași, dintre care 32 au vârste sub 2 ani, toți cu sindrom diareic acut. În București sunt 7 copii, din care 6 la ‘Marie Curie’ și unul la ‘Matei Balș’, conform Evenimentului Zilei.

Luni încep înscrierile la clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții. Luni, 29 februarie 2016, încep înscrierile la clasa pregătitoare. Părinții vor completa online sau vor depune la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererile tip de înscriere. Ultima zi de depunere a cererilor este 18 martie, anunță Gândul.

40 de tone de carne de pui expirate, confiscate de poliția din Capitală. Aproape 40 de tone de carne de pasăre, având termenul de valabilitate expirat, au fost descoperite de polițiști în urma mai multor controale efectuate la firmele din Capitală. La unul dintre controale, Poliția a găsit carne de pasăre expirată din luna noiembrie a anului trecut. Marfa urma să ajungă la Iași, scrie Jurnalul Național.

El este eroul care a sărit în apele reci ale Dâmboviței și a salvat două vieți. Un tânăr de 30 este eroul care a sărit în apa rece a Dâmboviței și a scos la mal victimele prinse între fiarele contorsionate ale mașinii căzute ieri în râu, scrie Gândul.

Loto 6/49 din 28 februarie. Numerele câștigătoare la Loto 6/49, Joker si Loto 5/40. Loto 6 din 49. Loto 6/49 din 28 februarie. Ca în fiecare duminică, și astăzi, 28 februarie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc. Rezultate Loto 6/49 din 28 februarie numai în Jurnalul Național.

Lista nominalizărilor la Oscar. Duminică seara are loc la Los Angeles Gala laureaților celei de-a 88-a ediții a premiilor Oscar. Filmul ”The Revenant” pleacă din postura de mare favorit, cu 12 nominalizări, urmat de ”Mad Max: Fury Road”, cu 10 nominalizări, scrie Cotidianul.

Subvenții APIA 2016. Lista documentelor ce trebuie depuse odată cu cererea unică de plată. De marți începând, fermierii vor putea depune cererile unice de plată pentru anul 2016, așa cum a dat asigurări ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Persoanele care nu vor respecta termenul-limită de depunere, 16 mai, vor fi penalizate pentru întârziere, anunță Economica.net.

Gyor a câștigat și în București cu CSM și are asigurat cel puțin locul 2 în Grupa 2 a Ligii Campionilor. CSM București a terminat cu o înfrângere grupele principale ale Ligii Campionilor, după ce a pierdut cu 24-22 partida cu Gyor. Echipa lui Kim Rasmussen merge în sferturi de pe locul 4, lucru cunoscut înainte de acest joc. În schimb, Gyor și-a asigurat cel puțin locul 2, astfel că va juca pe teren propriu returul în sferturile de finală, informează Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS