Acasa Revista Presei Revista presei. Amenda uriasa de la Comisia Europeana

Revista presei. Amenda uriasa de la Comisia Europeana

scris de Ziua Veche
1 afisari

Adevarul: Cine sunt vinovaţii pentru amenda uriaşă de la UE. „Comisia Europeană a sancţionat România cu 10% din suma destinată subvenţiilor directe la hectar pentru 2007. Decizia de la Bruxelles vine după nereguli constatate la declararea suprafeţelor de teren agricol, dar şi din cauza plăţii întârziate a subvenţiilor.”

 

Bursa: Reţeaua transfrontalieră Kiss-Taylor. „Firma prin care Kiss Laszlo Gyorgy lucrează în România, Lamark Tax Planning Consult SRL, este veriga unei controversate reţele offshore specializată în acoperirea identităţilor. Organizaţia se ramifică pe toate continentele şi este investigată pentru trafic de armament între ţări supuse embargoului, pentru spălarea banilor unui cartel mexican de droguri şi pentru evaziune fiscală în Balcani.”

Evenimentul zilei: Cristian Preda: “Baza partidului sunt eu. La vârf, PDL a stins lumina”. „“Oaia neagră” a PDL. Pur şi simplu, n-a vrut să înveţe că sinceritatea nu e tocmai o virtute în politica românească. A deprins alt principiu şi merge cu el până în pânzele albe: politica înseamnă dialogul unor oameni liberi.”

Curentul: PNL, în zodia degringoladei interne. „Prins în războiul anulărilor reciproce cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi în lupta împotriva şefului statului, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a început să dea semne de oboseală în relaţia cu liderii social-democraţi, ceea ce-i perturbă serios pe liberalii din teritoriu.”

Curierul national: Bolovanul arieratelor ne ţine în recesiune. „Isărescu: Arieratele sunt una dintre explicaţiile pentru care avem şi recesiune, şi inflaţie. ”Statul trebuie să dea exemplu despre plata la timp a obligaţiilor sale, nu să dea exemplu negativ”. Potrivit guvernatorului BNR, lanţul de întârzieri de plată este mai periculos decât deficitele mari”

Financiarul: Lazea: „FMI, doar un traducator a ceea ce vor pietele financiare“. „Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, considera ca ajustarile si reformele din economia roma­neasca nu ar trebui realizate doar pentru a indeplini conditiile din acordul cu FMI si UE, ci pentru a obtine increderea pietelor financiare. In opinia sa, aceasta ar fi solutia pentru ca investitorii straini sa-si indrepte fluxurile catre Romania, in lipsa acestora tara noastra neavand sanse de dezvoltare.”

Ziarul financiar: Oficialii BNR despre posibilitatea ieşirii din criză: Ajustarea bugetului e doar începutul reformelor. „”Reforme” este cuvântul care a fost rostit cel mai frecvent în cadrul unui seminar de trei zile organizat de BNR şi Asociaţia Română a Băncilor pentru jurnaliştii din domeniul economic, la sfârşitul săptămânii trecute. Confruntată cu perspectivele unui al treilea an consecutiv de scădere economică în 2011, România lucrează încă la ajustarea deficitelor – atât din sectorul bugetar, cât şi de cont curent – însă nu a făcut aproape nimic pentru a avea o economie mai „competitivă”.”

Gandul: Harta autostrazii care va taia Bucurestiul şi va trece pe sub Dealul Parlamentului. „Primarul Sorin Oprescu promite că, la începutul anului 2012, bucureştenii vor putea străbate Capitala de la nord la sud în doar 20 de minute. Noua autostradă, botezată „diametrala Nord-Sud”, va avea 12,5 kilometri şi va străbate Bucureştiul inclusiv printr-un tunel lung de 37,5 metri.”

StareaPresei.ro 

0 comentariu

cercetas 27-11-2010 - 14:27

de aia si Boc umbla cu bocancii prin educatie si da mat economia, ca ie vorba da iechipa pedeliceasca

cercetas 27-11-2010 - 14:31

dar nu toti sunt blonde, deci nu prea poarte, ca e democratie si nu se face sa fie obligatoriu

Parpanghel 28-11-2010 - 01:20

Ori daca nu avortati pina atunci, sigur veti trece de partea diaconescu&tepelea&galbini cu cei 15000 de specialsti ai lor, veti forma o adevarata forzza puuli tica.Daca veti …ajunge!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult