Acasa Revista Presei Revista presei. Ameninţările Rusiei la adresa României

Revista presei. Ameninţările Rusiei la adresa României

scris de Z.V.
7 afisari

Amenințările Rusiei la adresa României; ce spune președintele despre pensiile speciale ale parlamentarilor; autostrada Comarnic-Brașov nu se mai face; băncile pun stăpânire pe viața oamenilor; românii cu studii medii, de două ori mai bisericoși decât cei cu studii superioare; Udrea rămâne în arest și doi români în finala la paralele a CE de gimnastică, iată temele care țin pagina de gardă a ziarelor apărute vineri, 17 aprilie.

Generalul rus Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse

Generalul rus Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse

Generalul rus Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse, lanseaza o amenintare directa tuturor tarilor ce vor gazdui sistemul antiracheta dezvoltat de Alianta Nord-Atlantica, primele vizate fiind Romania si Polonia, scrie Jurnalul Național.

Primul-ministru Victor Ponta a postat o reacție la mesajul venit din Rusia: ‘Resping categoric amenințările și criticile formulate de diverși oficiali ai Federației Ruse! Nu ne intimidează și nu ne schimbă strategia!’, relatează Gândul.

Sistemul antibalistic NATO nu este îndreptat împotriva Rusiei, afirmă purtătorul de cuvânt al Alianței, explicând că instalațiile militare din România și Bulgaria nu vor avea capacitatea tehnică de a doborî rachete intercontinentale ruse, scrie Adevărul.

Liberalii încep să-și concretizeze planul de schimbare a majorității parlamentare. Primul pas — semnarea unui protocol de colaborare parlamentară cu UDMR, afirmăGândul. Șefa liberalilor susține că nu-și dorește o majoritate parlamentară cu cineva care nu crede în PNL și programul său.

Proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus ieri la Camera Deputaților, fiind semnat de 255 de deputați și senatori, din toate partidele politice, inclusiv zeci de parlamentari ai Opoziției. Dacă proiectul va fi votat, parlamentarii vor primi pensii speciale între 1.500 și 4.000 de lei, în funcție de vechimea în Legislativ, notează România Liberă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referindu-se lapensiile speciale pe care și le pregătesc parlamentarii, că i s-ar părea „un lucru excepțional” ca de acest drept să beneficieze „oamenii de cultură”, notează Cotidianul.ro.


Consiliul Concurenței vrea să finalizeze în acest an mai multe investigații, precum cele care vizează trucarea unor licitații din sectorul laptelui, al energiei și din domeniul IT. Președintele CC, Bogdan Chirițoiu, afirmă însă că în acest an nu vor mai fi sancțiuni de nivelul celor de anul trecut, când cea mai mare amendă a fost de 35 milioane de euro, afirmă Puterea.

Premierul Victor Ponta a lăsat să se înțeleagă că autostrada Comarnic-Brașov este departe de a ajunge să se construiască,infirmând astfel declarațiile ministrului Transporturilor, Ioan Rus, care o dădea începută de anul acesta. Cauza ar fi interese politice majore care se opun autostrăzii de pe Valea Prahovei și care o sprijină pe cea de pe Valea Oltului, potrivit Economica.net.

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat, pe Facebook, căRomânia are un Masterplan pentru construcția de autostrăzi încă din 1999, susține Evenimentul Zilei.

Mall-urile mai vechi, din prima generație, sunt în faliment sau au deja mari probleme finnaciare. Sunt prăfuite, mici, prost amplasate și nu mai au clienți. În schimb, centrele mari, dominante, cu suprafețe de peste 70.000 de mp, atrag ca un magnet atât branduri de renume, cât și vizitatori. Ce face diferența? Explică Jurnalul Național.

Noua legislație fiscală a fost analizată preponderent raportat la viziunea diminuării în sine doar a cotelor de impozitare, fără a se avea în vedere acele elemente care pot reprezenta sau nu o nouă abordare pe fond a opticii și viziunii fiscale. Ce aduce nou Codul fiscal la nivelul impozitării profiturilor firmelor, explică publicația Capital.

Băncile pun stăpânire pe viața oamenilor, titrează Bursa. Imaginea neîncrederii în bănci: debitorii nu mai vor credite, deponenții sunt nemulțumiți de reducerea dobânzilor, mii de procese pe clauze considerate abuzive sunt pe rolul instanțelor, iar operatorii bancari recunosc că simt distanța dintre ei și clienți.

Agricultorii s-au bătut în această primăvară pe sacii cu semințe de soia convențională, iar însămânțările sunt estimate la 110.000 de hectare, un plus de o treime față de anul trecut. Acesta este și cel mai mare pariu pe soia făcut de fermieri după 2007, afirmă Ziarul Financiar.

Agenția Națională a Medicamentului din România a emis, recent, o avertizare cu privire la administrarea vaccinului Rotarix, după ce instituția omonimă din Franța a făcut public un raport privind efectele adverse ale acestuia, scrieEvenimentul Zilei.

Doar 77% din români se mai declarau religioși anul trecut, față de 85% în anul 2005, potrivit celui mai recent sondaj internațional despre gradul de religiozitate, realizat de Gallup. Un alt sondaj, realizat în acest an de Avangarde, arată că doar 54% din români se consideră ‘în mare măsură’ sau ‘în foarte mare măsură’ religioși, notează Adevărul.

Urmează prohibiția tutunului?, titrează Curierul Național. Aproape 5 milioane de români (după cum arată ultimele studii) vor fi nevoiți să fumeze la periferia localităților, loc unde, de altfel, își vor putea cumpăra și țigările, dacă inițiativa antitutunva intra în vigoare.

Elena Udrea va fi cercetată în continuare în stare de arest preventiv în dosarul „Gala Bute”, a decis, joi, Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit ziarului România Liberă.

Eugenie Bouchard o apără pe Simona Halep după ce aceasta a renunțat să vină în Canada pentru meciul din Fed Cup. Adversara noastră recunoaște însă că acest lucru avantajează echipa gazdă, lăudînd-o foarte mult pe ocupanta locului 3 WTA, susține Gazeta Sporturilor.


România va avea reprezentanți într-o singură finală la Europenele de gimnastică de la Montpellier. Marius Berbecar și Andrei Muntean vor concura pentru podium în finala la paralele. Berbecar s-a calificat cu al doilea punctaj 15,566, după ucraineanul Oleg Verniaev, 16,000, în timp ce Muntean s-a calificat de pe locul 6, cu 15,300, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult