Acasa Revista Presei Revista presei. An negru pentru binomul SRI — DNA

Revista presei. An negru pentru binomul SRI — DNA

scris de Z.V.
109 Afisari

Punerea sub acuzare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, într-un nou dosar, demisia avocatului Gheorghe Piperea din funcția de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, precum și moțiunea de cenzură pe care PNL o va depune împotriva Guvernului, dar și anunțul lui Ionuț Negoiță referitor la intenția de a vinde FC Dinamo sunt printre principalele subiecte ale zilei de 14 noiembrie.

An negru pentru binomul SRI — DNA. Indubitabil, 2017 a fost un an negru, chiar cel mai negru, pentru Binomul SRI — DNA, prin prisma dezvăluirilor în cascadă privind metodele și mecanismele prin care a controlat principalele instituții și domenii de activitate din România în ultimii ani. Începutul anului a fost bulversat de dezvăluirile omului de afaceri Sebastian Ghiță, fost deputat PSD și membru al Comisiei parlamentare de control a SRI în legislatura 2012-2016, cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu capii Binomului, generalul Florian Coldea și procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, în locații ale SRI (vilele K2, K4, T14 din București și vila de la Sinaia), în podgoria Budureasa din Prahova și la casa sa de vacanță de la Cheia, scrie Cotidianul.

Cum a declanșat Oficiul European Antifraudă ancheta în dosarul lui Liviu Dragnea. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea (55 de ani), a fost pus ieri sub acuzare în cel de-al treilea dosar penal. Acuzațiile procurorilor DNA sunt dintre cele mai grave. Liderul PSD este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, fraude europene și abuz în serviciu, infracțiuni care i-ar putea aduce și șapte ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Faptele ar fi fost comise în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, funcție pe care Dragnea a ocupat-o timp de 12 ani, în perioada 2000-2012, potrivit Adevărul.

Băsescu s-a războit cu UDMR în Parlament. Replici dure despre zilele naționale ale României și Ungariei. Comisia pentru drepturile omului a Senatului a adoptat, luni, raport suplimentar de respingere pentru propunerea privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România. Motivul invocat de senatori a fost că deja se sărbătorește Ziua Minorităților Naționale pe data de 18 decembrie, transmite Evenimentul Zilei.

După ce i-a cerut demisia lui Dragnea, consilierul Piperea pleacă el din Guvern. Gheorghe Piperea, consilierul onorific al premierului Mihai Tudose, susține că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze ca urmare a problemelor pe care le are cu justiția. Avocatul Gheorghe Piperea și-a anunțat, luni seara, demisia din funcția de consilier onorific al primului-ministru, demisia sa survenind la câteva ore după un atac dur la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea, informează Gândul.

Liviu Dragnea: Pentru Tel Drum au fost multe dosare, s-au deschis, s-au închis. Daca era ceva, găseau. Iohannis „este beneficiarul politic al execuției mele”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că toată „istoria” cu firma teleormaneană Tel Drum a început în 2004, într-o campanie electorală pentru alegerile locale, și că au existat „multe dosare” legate de acest caz, dar toate „s-au deschis, s-au închis”. „Eu resping categoric orice acuzație din acest dosar”, a spus Dragnea, la România TV, relatează Hotnews.ro.

Familia lui Florian Coldea, încă o firmă cu activitate în domeniul medical. Probleme cu Fiscul încă de la debut. O nouă companie care a fost înființată de familia lui Florian Coldea, la Cluj-Napoca, a înregistrat în primul an de activitate un profit de aproximativ 60.000 de euro. Societatea, care se ocupă cu comerțul specializat de produse farmaceutice, îi aparține soției lui George Tudor Coldea, văr primar cu fostul prim-adjunct al șefului SRI și, până în luna septembrie a acestui an, a avut instituită o poprire din partea ANAF, potrivit Jurnalului Național.

USR propune modificarea legilor electorale. Senatoare: E nevoie de oameni noi în Consilii Locale, Parlament și PE. USR a depus un pachet de proiecte de legi, prin care solicită între altele reducerea pragului pentru accederea în Parlament și eliminarea celui fix pentru alegerile locale și europene. Senatoarea USR Florina Presadă spune că „este nevoie în continuare de oameni noi în Consilii Locale, Parlament, Parlamentul European. Credem că acest lucru va duce la o creștere a încrederii oamenilor în aceste instituții. Este inadmisibil ca pentru forurile direct alese de către cetățeni să avem o rată atât de mică de încredere’, conform Rfi.ro.

Conducătorul tezei de doctorat al lui Kovesi: Prea abuzăm de abuzul în serviciu. Profesorul doctor Viorel Pașca de la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara afirmă, într-un articol de specialitate, că una dintre soluții este redefinirea lui într-o formă care să ducă la abrogarea articolului din Legea 78/2000 ce incriminează fapta ca fiind în competența DNA. Dacă s-ar face acest lucru, procurorii anticorupție ar mai putea deschide dosare pe abuz în serviciu doar dacă este săvârșit în conivență cu infracțiuni efective de corupție, transmite România Liberă.

Senatorii sunt de acord ca persoanele condamnate definitiv să poată intra în Parlament: Doar 38 s-au opus. Senatul a respins luni propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari PNL prin care persoanele condamnate penal definitiv au interdicție de a candida pentru Parlament. În favoarea respingerii au votat 74 de senatori, 38 fiind împotrivă, scrie Stiripesurse.ro.

PNL depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose. De marți încep negocierile pentru susținere. PNL va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, iar de marți liberalii vor începe negocierile cu toate partidele și formațiunile parlamentare, cu excepția PSD, în vederea susținerii acestui demers, a anunțat, luni, președintele partidului, Ludovic Orban. „PNL a hotărât, la reuniunea Biroului Executiv, împreună cu grupurile parlamentare, în unanimitate, depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului PSD — Dragnea — Tudose”, a spus Orban, informează Ziare.com.

Sindicatele din Petrom, Rompetrol, Lukoil, Azomureș, Michelin și Policolor se unesc pentru a opri trecerea contribuțiilor la angajat. Sindicatele din cadrul a 12 companii din domeniul chimiei și petrochimiei, între care cele din Petrom, Rompetrol, Lukoil, Michelin și Policolor, își unesc forțele pentru a obține abrogarea ordonanței care transferă contribuțiile sociale de la angajator la angajat. Acestea acuză că măsura va duce la scăderea cu 17% a salariilor din mediul privat și o compară cu reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, operată de către Guvernul Boc în 2010, conform Libertatea.

Cursul leu — euro: ce urmează până la sfârșitul anului. În ultimele zile evoluția cursului de schimb leu — euro se confruntă cu o tendință clară de depreciere și o mai mare volatilitate decât cea cu care era piața obișnuită. Analiștii financiari cred că volatilitatea leului va continua și chiar va fi dublată și de o creștere a dobânzilor: euro în jur de 4,7 lei pentru final de an și majorarea dobânzii de politică monetară în primul trimestru din 2018, scrie Economica.net.

Doar zece dintre cele mai puternice 100 francize din lume au venit în România. Dintre cele mai puternice 100 de francize din lume, doar zece sunt prezente pe piața locală, arată o analiză bazată pe clasamentul realizat de revista Entrepreneur. Cele zece provin aproape exclusiv dintr-un singur domeniu, HoReCa, respectiv din două sub-sectoare — restaurante și hoteluri. Excepție fac Re/Max (imobiliare) și GNC (retail specializat), informează Ziarul Financiar.

Negoiță renunță: „Mă retrag”. Cât vrea pe Dinamo. Nu mai este cale de întors pentru Ionuț Negoiță! Pleacă de la FC Dinamo Bucuresti. Cât costă, de fapt, clubul. „Mi-aduc aminte acum după ce am deschis TV-ul, că Gigi Mulțescu mi s-a spus un lucru: ‘La ce ați intrat la Dinamo cu atâtea datorii, e o problemă. Că trebuie investit și în jucători’. Acum, sau pe parcurs, i-am dat dreptate. Greșeala mea a fost că am preluat un club cu datorii mari, cu probleme finaciare foarte grave, la limită aș putea spune. Pot spune că după aproape cinci ani petrecuți la Dinamo, cu bune și rele, n-aș considera ca o înfrângere. Am salvat un club, nu am câștigat campionatul, dar faptul că Dinamo trăiește este o realizare”, a spus Ionuț Negoiță la un post de televiziune, relatează Fanatik.ro.

Marica uimește! Câți bani a câștigat din fotbal. Ce l-a determinat să semneze cu FCSB. Fostul atacant Ciprian Marica (32 de ani) a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia, în cadrul emisiunii Tribuna Zero de la Europa FM. Acesta a vorbit despre momentul de cotitură al carierei sale, când a ales să semneze cu FCSB, marea rivală a lui Dinamo, dar și despre faptul că a fost tentat să investească la roș-albi. „Am fost tentat să investesc. Vreau să întorc fotbalulului o parte din ceea ce el mi-a oferit. Aș vrea să ajut, este nevoie de oameni care iubesc și simt fenomenul. Am încercat să am o discuție cu Ionuț Negoiță înainte să ajung la Steaua, dar lucrurile nu s-au finalizat”, a mărturisit Ciprian Marica, potrivit Gazetei Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult