Acasa Revista Presei Revista presei: Andrei Marga, incoerent, la rând

Revista presei: Andrei Marga, incoerent, la rând

scris de Florin BUDESCU
190 Afisari

Curentul: Miniștrii Guvernului Ponta, dușmanii de moarte ai limbii române Andrei Marga: “Nu știu dacă Liviu Pop are aceeași problemă, nu am verificat, dar…cum îmi explic? Simplu! Trebuie recunoscut, în România este un declin al acestor formări, pentru aspecte care par formale: gramatica, logica.

marga

foto: puterea.ro

Noi încă nu am intrat în întrebarea sau în capitolul deschis de întrebarea «câtă logică este chiar în raționarea publică de multe ori?». Ori sunt erori de logică, dacă vreți, pe scară foarte mare… Să revin. Sigur, această pregătire sub aspectul formal, dacă vrem reguli de gramatică, reguli de logică, de ce nu, și reguli de etică elementară. Această pregătire ar trebui restabilită în învățământul nostru. Vedeți bine, a venit valul computerelor, oamenii se lucrează pe computere și neglijează celelalte lucruri, ori nu trebuie neglijate”

Adevarul: Taxă pe fast-food şi pe bere “Noua Lege a sănătăţii ar putea stipula ca produsele de tip fast-food şi berea cu alcool să fie taxate suplimentar. Astfel, s-ar diminua găurile financiare din sistemul medical şi s-ar îmbunătăţi starea de sănătate a românilor”

EvZ: Ponta cedează, dar acuză: Cred că voi ajunge la Consiliul European, dacă nu acum, tot o să merg. La Băsescu este o problemă de orgoliu ”Eu aştept să văd, pentru că primul Consiliu European este pe 28 iunie. Pe 23 mai este o întâlnire informală, convocată în special la solicitarea lui Francois Hollande (preşedintele Franţei – n.r.), preşedinte de centru-stânga, pentru a se discuta despre ce facem la Tratatul fiscal pentru că adăugăm chestii economice şi sociale. Ce poate domnul Băsescu să discute seara pe această problemă?”

Romania libera: Noua filozofie în sănătate: Te asiguri pentru cancer, nu pentru răceală! “Astfel, potrivit ministrului Vasile Cepoi, statul va deconta mai degrabă serviciile şi medicamentele scumpe decât pe cele banale, cum ar fi siropul de tuse sau analgezicele. Pe acestea va trebui să ni le cumpărăm singuri”

Gandul: Academia Română a desfiinţat, după nici 24 de ore, Comisia care trebuia să analizeze cazul de plagiat al lui Ioan Mang: “Misiunea noastră s-a încheiat” “Misiunea noastră s-a încheiat. Practic, această comisie nici nu a apucat să lucreze, pentru că ieri am înfiinţat-o şi azi colegii mei trebuiau să înceapă analizarea acestui caz”

ZF: Economia este nevoită să se adapteze pe un nou palier de curs: 4,5 lei/euro ”Creşterea cursului spre pragul de 4,5 lei/euro poate ajuta exportatorii, care se confruntă deja cu dimi­nua­rea cererii din ţările zonei euro şi ar putea să susţină strategia băncii centrale de încurajare a creditării în lei, însă o depreciere suplimentară poate antrena deteriorarea portofoliilor de credite ale băncilor şi creşterea creditelor neperformante”

Puterea: Ofensivă maghiară împotriva României ”La scurtă vreme de la ieşirea UDMR din Guvernul de la Bucureşti, dinspre Budapesta au început să curgă acuzaţii de încălcare a drepturilor maghiarilor din România. Politicienii unguri reclamă vehement începuturile discriminării la adresa maghiarilor din România”

Curierul national: 3,2,1… Grexit! ”Ieşirea Greciei din zona euro este în faza numărătorii inverse după ce Banca Centrală Europeană a oprit finanţarea către unele bănci elene. Toată săptămâna, grecii, panicaţi, au retras miliarde de euro din băncile locale, cash, sau trimiţând banii în alte ţări. Europa se cutremură, nu numai fiindcă creditorii Greciei vor fi loviţi sever, ci şi pentru că se va crea un precedent cu posibil efect de domino”

Bursa: Ieşirea Greciei din zona euro va fi pe masa Consiliului European de pe 23 mai ”Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, ieri, că opţiunea ieşirii Greciei din zona euro urmează să se afle pentru prima dată pe masa Consiliului European, cu ocazia reuniunii informale programate pentru data de 23 mai la Bruxelles”

StareaPresei.ro

2 comentarii

urbos 18-05-2012 - 14:15

Vorbesti de Bashina al tau imputitule?

urbos 18-05-2012 - 14:16

Pai sterge acuma, ca l-ai ras p-ala de-i raspunsesem.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS