Acasa Revista Presei Revista presei. Angajații pot fi concediați și prin e-mail

Revista presei. Angajații pot fi concediați și prin e-mail

scris de Z.V.
11 afisari

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, mesajul Ambasadei SUA pentru Guvernul Grindeanu, anunțul președintelui Klaus Iohannis potrivit căruia va promulga legea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, amânarea pronunțării în procesul în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști, audierea lui Gelu Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei, efectele ninsorilor și ale viscolului din noaptea de 10 spre 11 ianuarie, precum și revocarea din funcție a directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, sunt principalele subiecte ale zilei de 12 ianuarie.

angajat concediere e-mailICCJ: Angajații pot fi concediați și prin e-mail, citim în Curierul Național. Angajatorii pot transmite decizia de concediere a unui salariat prin intermediul e-mailului, conform unei decizii a Inaltei Curți de Casatie si Justitie (ICCJ), scrie Legislatiamuncii.ro. Judecatorii au ajuns la concluzia ca aceasta modalitate de a elibera un lucrator din functie este legala, dar vor fi anumite conditii care trebuie sa fie indeplinite. Decizia ICCJ nr. 34/2016 a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a fost anuntata in data de 24 octombrie anul 2016, in data de 9 ianuarie 2017 a fost publicata in Monitorul Oficial, iar de acum incolo are efecte la nivel national.

Ce i-a promis Grindeanu lui Iohannis la Cotroceni. „Nu va fi ușor, dar e obligatoriu”, titrează Gândul. Premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, i-au promis președintelui Klaus Iohannis că se vor încadra în ținta de deficit de 3% în aplicarea măsurilor cuprinse în programul de guvernare al PSD-ALDE. „Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, dar el e obligatoriu”, a spus Iohannis, precizând că Parlamentul și Guvernul trebuie să vină cu soluții în acest sens. Prima reacție din partea Executivului a venit la scurt timp printr-un comunicat de presă în care se precizează că actualul Cabinet abordează ‘cu maximă responsabilitate construcția bugetului pe 2017″, în așa fel încât să se încadreze în limita deficitului de 3% și că prioritățile Guvernului se referă la asigurarea a 2% din PIB pentru Armată și la continuarea ritmului de creștere economică.

Premierul Grindeanu s-a întâlnit la Guvern cu Liviu Dragnea, imediat după întrevederea cu președintele Iohannis. Prim-ministrul Sorin Grindeanu și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au întâlnit, la Guvern, imediat după ce premierul s-a întors de la întrevederea avută cu președintele Klaus Iohannis, scrieEconomica.net.

Iohannis îl pune pe Cioloș să explice miliardele neîncasate, informează Evenimentul Zilei. Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, ieri, foștilor miniștri tehnocrați conduși de Dacian Cioloș, să explice diferența de 10-14 miliarde de lei între veniturile prognozate și cele încasate la buget în 2016. ‘E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă’, a explicat șeful statului, la finalul unei întâlniri la Palatul Cotroceni cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, și cu premierul Sorin Grindeanu. Legat de investigația parlamentară declanșată pe acest subiect, Iohannis a spus că problema ar trebui lăsată în seama celor ‘care se pricep’. ‘Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului’, a zis el.

Guvernul experților de la Bruxelles a luat cei mai puțini bani de la Uniunea Europeană. Bugetul pentru 2016 a estimat venituri din fonduri UE de 13,5 mld. lei și a primit în final, după primele estimări, în jur de 4,4 mld. lei, adică o treime din suma estimată, aflăm din Ziarul Financiar. Cele nouă miliarde de lei ‘lipsă’ la buget din fondurile UE sunt acum mărul discordiei între noua putere și fostul guvern, fiind principala poziție bugetară care a provocat ‘gaura de 10 miliarde de lei’, cum impropriu a numit-o liderul PSD Liviu Dragnea. Totul ar fi pornit, spun reprezentanții fos­tului guvern, de la estimarea greșită pri­vind absorbția fondurilor UE cuprinsă în proiectul de buget pe 2016 realizat de gu­vernul Ponta și preluată tel-quel de guvernul Cio­loș. Absorbția de doar 4,4 mld. lei în 2016, fa­ță de 17 mld. lei în 2015, este cea mai redusă din 2009 încoace. O treime din membrii gu­ver­nu­lui Cioloș au venit de la Bruxelles, unde se și întorc.

Iohannis va promulga legea care elimină CASS și impozitul de 16% pentru pensii, informează Adevărul. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că va promulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum și a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei. ‘După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile’, a afirmat Klaus Iohannis. Camera Deputaților a adoptat, în 5 ianuarie, în sesiune extraordinară, cu 207 voturi ‘pentru’ și 29 de voturi ‘împotrivă’, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum și a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Cum ar putea încuraja măsurile Guvernului Grindeanu evaziunea fiscală și de ce ar amâna investițiile, citim înGândul. Noile măsuri anunțate de Guvernul Grindeanu ar putea încuraja evaziunea fiscală, a declarat consultantul fiscal, Dan Schwartz. Acesta spune că anumite investiții ale companiilor ar putea fi amânate pentru a se evalua impactul negativ al măsurilor fiscale. Noul Executiv a anunțat o serie de măsuri cu impact asupra bugetului, dar și al mediului de afaceri și a veniturilor românilor. Printre acestea se numără creșterea salariului minim pe economie, modificarea modului de impozitare a micilor afaceri, dar și a salariilor etc.

Guvernul Grindeanu aruncă în economie prin reduceri de taxe și creșteri de salarii și pensii 4 mld. euro. Cum va construi însă bugetul? Primele evaluări făcute de Consiliul Fiscal arată un impact negativ la buget de 8,9 miliarde de lei în 2017 ca urmare a noilor măsuri aprobate de guvern privind creșterea de salarii și micșorările de taxe, determinat de majorări de cheltuieli de 5,7 miliarde de lei și de reduceri de venituri de 3,2 miliarde de lei, scrie Ziarul Financiar. Impactul negativ de 8,9 miliarde de lei se adaugă unui minus de 9,3 miliarde de lei determinat de intrarea în vigoare de la 1 ianuarie a măsurilor din codul fiscal de eliminare a supraaccizei, a impozitului pe construcții și a reducerii TVA de la 20% la 19%, precum și de creșterea de salarii în educație și sănătate.

Dragnea: Am cerut Guvernului ca în această săptămână să elimine corvoada numită Formularul 088, titrează Jurnalul Național. Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că a solicitat Guvernului ca în această săptămână „să elimine corvoada numită Formularul 088”. Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost „coșmarul” oamenilor de afaceri, „o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv”.

Ambasada SUA felicită noul guvern român și îndeamnă autoritățile ‘să colaboreze pentru a continua lupta împotriva corupției’. Ambasada SUA felicită noul Guvern și noul Parlament al României și așteaptă cu interes să colaboreze cu premierul Sorin Grindeanu și membrii Cabinetului său. ‘Așteptăm cu interes să colaborăm cu prim-ministrul Sorin Grindeanu și cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta și mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al cărui scop este creșterea securității comune, sporirea prosperității reciproce a națiunilor noastre și consolidarea instituțiilor democratice’, se arată într-un comunicat remis ziarului Evenimentul Zilei.

Republicanul John Boehner, la o întâlnire cu Maior: România are o conduită exemplară ca membru al NATO și aliat al SUA, scrie Economica.net. Fostul președinte al Camerei Reprezentanților, John Boehner, a salutat miercuri conduita exemplară a României în calitate membru NATO, aliat și partener al Statelor Unite în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la Societatea Națională a Apelor Minerale, anunță Bursa. Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a trimis Corpul de Control la Societatea Națională a Apelor Minerale SA și a cerut constituirea unei comisii de analiză pentru verificarea sesizărilor primite la minister, în luna decembrie 2016, referitoare la activitatea administratorilor acestei societăți. „Am considerat important să verific care este adevărul la societatea Ape Minerale, pentru că ne dorim un management profesionist și transparent, bazat pe integritate și performanță, la fel ca și la celelalte companii din portofoliu”, a declarat ministrul Petrescu, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

PNL face primul pas. Un fost deputat liberal îl invită pe Dacian Cioloș în partid, informează Evenimentul Zilei. Fostul deputat liberal Ludovic Orban este de părere că Dacian Cioloș este binevenit în PNL, dar insistă că nimeni nu îi poate promite acestuia că va fi ales în vreo funcție.”Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloș este binevenit în Partidul Național Liberal. Cu condiția să își dorească și el lucrul acesta. Ar fi fost mult mai bine dacă făcea pasul acesta înainte de alegerile parlamentare. Nu a fost să fie. Cred, de asemenea, că Dacian Cioloș poate să candideze la orice funcție în PNL în cadrul alegerilor din partid. Nimeni din PNL sau din afara lui, însă, nu poate să îi promită că va fi și ales. Acest lucru nu îl pot decide decât membrii PNL care vor participa la Convenția Națională a PNL”, a scris Orban pe Facebook.

Clotilde Armand anunță sfârșitul USR: „Va trebui să găsim o cale”, titrează Evenimentul Zilei. Clotilde Armand, vicepreședinte al Uniunii Salvați România a afirmat că partidul s-ar putea eroda din cauza diferențelor ideologice din interior. De asemenea, ea a comentat și excluderea soțului ei din USR.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova refuză să se pronunțe în chestiunea retragerii cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu. Curtea Constituțională a Republicii Moldova a refuzat să se pronunțe în chestiunea retragerii cetățeniei moldovenești pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță România Liberă. Curtea Constituțională a precizat marți că legalitatea retragerii cetățeniei moldovenești fostului președinte al României, Traian Băsescu, este de competența exclusivă a instanțelor judecătorești și a restituit deputatului Grigore Cobzac sesizarea prin care acesta a solicitat verificarea constituționalității decretului semnat de președintele Igor Dodon privind retragerea acestei cetățenii.

Iohannis, despre presupusele înregistrări pe care le are Băsescu cu Kovesi și Coldea: A văzut sau a auzit cineva? Să le pună la dispoziția procurorilor, scrie Adevărul. Președintele Klaus Iohannis a spus că fostul președinte Traian Băsescu ar trebui să pună la dispoziția procurorilor presupusele înregistrări cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și Florian Coldea, prim-adjunctul șefului SRI, dacă acestea există. ‘A văzut sau a auzit cineva aceste înregistrări? Dacă are aceste înregistrări să le pună la dispoziția procurorilor’, a răspuns Klaus Iohannis, întrebat despre părerea sa cu privire la filmulețul în care Traian Băsescu spune că are înregistrări cu Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea. Întrebat dacă a discutat cu Florian Coldea sau cu Laura Codruța Kovesi despre aceste acuzații, Iohannis a refuzat să răspundă.

După dezvăluirile lui Ghiță, Dragnea are o nelămurire. ‘Să se exprime ministrul Justiției’, titrează Gândul. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că nu exclude posibilitatea constituirii unei comisii de anchetă parlamentară pe tema afirmațiilor lui Sebastian Ghiță, el spunând că ministrul Justiției, Florin Iordache, trebuie să se ‘exprime’, deși acesta a făcut-o deja, invocând Regulamentul Camerei.

Grațierea da, amnistia așa și-așa: ce spun reprezentanții asociațiilor de magistrați și ce replică dă judecătorul Cristi Danileț, fost membru CSM, aflăm din Adevărul. Asociațiile magistraților sunt în favoarea unei legi a grațierii pedepselor, dar opiniile sunt împărțite în privința necesității unei legi a amnistiei. Așa a anunțat Constantin Sima, președintele Asociației Procurorilor din România după întâlnirea pe care reprezentanții asociațiilor de magistrați au avut-o cu ministrul Justiției. Judecătorul Cristi Danileț susține însă că membrii asociațiilor nu au fost consultați în această privință.

Curtea de Apel amână pronunțarea în procesul dintre Laura Kovesi și Antena 3. În dosar sunt implicați Mihai Gâdea, Radu Tudor și Mugur Ciuvică. Curtea de Apel Pitești a decis, miercuri, să amâne cu două săptămâni pronunțarea în procesul în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști, informeazăRomânia Liberă. Decizia de amânare a fost motivată prin faptul că trebuie să aștepte ca Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) să se pronunțe asupra unei cereri de strămutare a cauzei și să se ia o decizie în privința unei cereri de recuzare a completului de judecată.

Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul Mineriadei, anunțăEvenimentul Zilei. Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în dosarul Mineriadei din 1990 în care a fost inculpat pentru infracțiuni contra umanității. La finalul lunii decembrie 2016, Gelu Voican Voiculescu susținea că inculparea sa și a celorlalte nume din conducerea statului român din 1990 reprezintă ”o diversiune comandată pentru a-l scoate din impas pe președintele Klaus Iohannis”.

Nicușor Constantinescu vrea să scape de închisoare. ÎCCJ a rămas în pronunțare, citim în România Liberă. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a solicitat suspendarea executării pedepsei cu închisoare, pe motiv de boală. Miercuri, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au analizat cazul și au rămas în pronunțare.

Martor în dosarul lui Mazăre: Morgenstern m-a chemat la fostul primar acasă înainte de licitația pentru construirea cartierului ‘Henri Coandă’, scrie Adevărul. Un martor din dosarul fostului primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a declarat miercuri, la instanța supremă, că înainte de a se lansa licitația pentru construirea locuințelor din cartierul „Henri Coandă’, omul de afaceri Avraham Morgenstern l-a invitat acasă la Mazăre să discute detalii despre viitoarea construcție, el fiind proiectantul campusului social. Radu Briban a arătat, în declarația de martor dată în fața instanței, că firma sa a avut calitatea de proiectant și a fost subcontractant pentru firma Shapir deținută de Avraham Morgenstern. ‘Pe cel din urmă îl știu din 2010, iar pe Radu Mazăre din 2009. Participam la diverse comandamente și ședințe. Morgenstern m-a invitat la Mazăre acasă înainte de câștigarea licitației cu proiectul ŤHenri Coandăť. În prezența mea s-au discutat numai chestiunile tehnice ale cartierului. La data respectivă mai aveam alte trei proiecte cu Primăria Constanța și Shapir avea în execuție două blocuri’, a spus martorul.

Zeci de drumuri blocate în întreaga țară. Iarna paralizează traficul pe drumurile naționale și pe autostrăzi, scrie România Liberă. Zeci de drumuri blocate în România din cauza viscolului și zăpezii. Așa se prezintă situația la primele ore ale dimineții de 11 ianuarie. Astfel, zeci de drumuri naționale, precum și autostrăzile A2, A3 și A4 au fost închise.

Directorul Companiei de Drumuri, Cătălin Homor, revocat din funcție. Corpul de Control al ministrului Transporturilor, trimis la CNAIR, informează Curierul Național. Directorul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR), Cătăalin Homor, a fost revocat în urma unei decizii a Consiliului de Administrație, potrivit unor surse din Companie. În urma cu o săptămână, primul ministru Grindeanu a cerut noului ministru al Transporturilor, Alexandru Cucu, să-l demită pe Homor, reproșându-i modul in care a fost realizată deszăpezirea pe drumurile naționale și autostrăzi.

Amenzi usturătoare pentru administratorii de drumuri. Poliția română a sancționat și șoferii care nu aveau anvelope de iarnă, aflăm din România Liberă. Autoritățile au amendat, la nivel național, administratorii de drumuri cu peste 18.000 de lei, miercuri, între orele 6 și 14, interval în care au fost amendați și 14 șoferi care nu aveau anvelope de iarnă, informează Poliția Română. În decursul celor opt ore, polițiștii au dat și 14 amenzi șoferilor pentru lipsa anvelopelor de iarnă/dotărilor specifice.

CFR Călători: 131 de trenuri anulate. Întârzieri de 60-100 de minute la sosirea și plecarea garniturilor din gări, scrieEconomica.net. CFR Călători a anulat 131 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România și precizează că se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe, astfel încât să nu existe zone izolate pentru perioade mari de timp.

Peste 70 de persoane au fost salvate de pe stradă cu hipotermie. Cele mai multe cazuri sunt în Iași și București, potrivit ziarului România Liberă. Peste 70 de persoane au fost găsite în stradă cu hipotermie și au fost transportate la spitale pentru a primi asistență medicală, a informat miercuri Ministerul de Interne. Cele mai multe cazuri de acest tip s-au consemnat în Iași și în București. Serviciile de ambulanță au intervenit în aproape 9.800 de cazuri, iar echipajele SMURD în alte peste o mie de cazuri de urgență, dintre care 258 pentru gravide și 159 pentru persoane care necesită dializă.

Ce a declarat Raed Arafat despre operațiunile de salvare, citim în Evenimentul Zilei. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că, până miercuri la ora 6:00, au fost deblocate 409 mașini, fiind salvate 1.002 persoane de către echipajele de intervenție. „La aceste momente intervin aproximativ 17.500 de lucrători ai MAI. împreună cu alt personal. 1.002 persoane au fost salvate până la 6:00 dimineața, 409 mașini au fost deblocate. Cele mai multe mașini — 245 — au fost deblocate în județul Constanța, fiind salvate 816 persoane”, a precizat secretarul de stat.

Ninsoarea a dat peste cap circulația metroului, informeazăAdevărul. Vremea rea i-a determinat pe unii bucureșteni să lase mașinile în parcare și să meargă lalucru cu metroul. Metrorex nu a suplimentat numărul garniturilor, așa că în multe stații de metrou s-a creat aglomerație. Astfel, la nivelul unor stații de metrou a fost un număr ridicat de călători, aflați pe peron, în așteptarea trenurilor

Bucurestiul, paralizat de zăpezi. Străzile sunt blocate de nămeși, oamenii merg pe carosabil și așteaptă zeci de minute să urce în autobuze și metrouri, scrie România Liberă. Capitala s-a sufocat sub zăpada căzută în ultimele ore. Multe străzi sunt blocate în București din cauza zăpezii, arterele principale sunt sufocate de traficul greoi. Nici în subteran, situația nu stă mai bine, după ce mii de oameni au ales să meargă cu metroul. Tramvaiele au întâmpinat dificultăți foarte mari, după ce, pe linia lui 41, o garnitură a fost blocată mai multe zeci de minute. Și tramvaiul 32 a fost deviat, din cauza unei situații speciale apărute la Piața George Coșbuc. Condițiile meteo extreme precum viscolul și ninsoarea au dus la pertubarea traficului în Capitală și în mare parte din jumătatea de sud-est a României.

Sfatul pe care Băsescu i-l dă lui Firea după ce a văzut cum se face deszăpezirea în București. Președintele PMP Traian Băsescu a spus miercuri că primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să apeleze pentru deszăpezirea trotuarelor și a străzilor secundare la asistații social, „votanții cu sânge albaștru ai PSD”, nu la sportivi, jandarmi sau deținuți, potrivit ziarului Gândul.

Traficul poștal, afectat până în 22 ianuarie, aflăm din ziarulPuterea. Poșta Română avertizează că traficul trimiterilor poștale va fi afectat până pe 22 ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice extreme, ceea ce înseamnă că trimiterile vor ajunge cu întârziere la destinație.

Întârzieri în aprovizionarea supermarketurilor și magazinelor mici din zonele afectate de ninsori, anunță Q Magazine. Aprovizionarea supermarketurilor și magazinelor mici din zonele afectate de ninsori se desfășoară în această perioadă cu întârzieri, din cauza condițiilor meteorologice din ultimele zile. Potrivit unor surse din piață, retailerii au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește aprovizionarea. Sorin Minea, președintele Romalimenta, federație care grupează patronatele din industria alimentară, spune că cele mai mari probleme sunt la anumite magazine situate în zone greu accesibile.

11 proiecte din România, în valoare de 500 de milioane de euro, aprobate de CE, informează Gândul. Comisia Europeană a aprobat 11 proiecte din România, în valoare de 500 de milioane de euro. Acestea sunt proiecte din sectorul transporturilor, de alimentare cu apă și management integrat al deșeurilor, dar și pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Prognoză de început de an: Cum vede Banca Mondială creșterea economiei românești în 2017, citim în Cotidianul. Economia României va crește cu 3,7% în 2017, peste estimarea de 2,4% anticipată la nivelul Europei, cu 3,4% în 2018 și cu 3,2% în 2019, susține Banca Mondială în raportul privind Perspectivele Economiei Globale. Pentru 2016, instituția financiară internațională are o prognoză de creștere economică pentru România de 4,7%, în creștere cu 0,7 puncte procentuale față de estimarea din iunie anul trecut. În schimb, estimările pentru anii viitori au rămas neschimbate.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri lansează două programe noi pentru IMM, anunță Ziarul Financiar. Ministerul pentru Mediul de Afa­ceri va lansa două noi programe pentru mediul de afaceri: România start up nation și programul de export. ‘Cele mai importante două proiecte, pe lângă celelalte programe naționale, vor fi România start up nation, cu zece mii de granturi în valoare de 200.000 de lei per grant și programul de export. Însă nu știm bugetul. Programul de export va susține internaționalizarea IMM-urilor. Este un program prin care le dăm posibilitatea în mod direct să își construiască brandul, să facă cursuri privind internaționalizarea, să participe la un târg în nume propriu, la o misiune de afaceri’, a declarat Florin Jianu, ministrul pentru mediul de afaceri.

Protestele anti-Ciorbea au scos bucureștenii și clujenii în stradă, scrie ziarul Puterea. Circa 150 de persoane s-au adunat miercuri seară în Piața Universității din București, la fântâna de la Universitatea de Arhitectură, și au cerut demisia lui Victor Ciorbea din funcția de la Avocatul Poporului. Aproape o mie de persoane protestează, miercuri seara, și în centrul municipiului Cluj-Napoca, cerând demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, în urma demersului acestuia la CCR privind Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern.

Câți bani vor fi alocați pentru programele naționale curative în primul trimestru din 2017, aflăm din Adevărul. Pentru a asigura continuitatea tratamentelor curative prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate, autoritățile au decis să încheie acte adiționale la contractele încheiate în anii 2015 și 2016 între casele de asigurări de sănătate și unitățile de specialitate în care aceste programe se derulează. Concret, pentru programul național de oncologie, creditele de angajament aferente trimestrului I din 2017 se ridică la 553.000 de lei, aici fiind incluse subprogramul de tratament medicamentos pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice, cel de monitorizare a evoluției bolii la pacienții cu afecțiuni oncologice prin PET-CT, cel de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare, cel de diagnostic și monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute, cel de radioterapie pentru adulți și copii.

Situație incredibilă la Spitalului Floreasca. O targă pe care se afla un pacient de la urgențe a luat foc, citim în Gândul. O targă pe care se afla un pacient a luat foc, marți seara, în camera de primiri urgențe a Spitalului Floreasca din Capitală, bărbatul, care a suferit arsuri, primind îngrijiri de la medici, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Alarmă! Dr. Cătălin Apostolescu, Institutul ‘Matei Balș’: ‘Ne așteptăm din clipă în clipă să se declare epidemie de gripă!’scrie Evenimentul Zilei. În ultima săptămână, un copil a murit la Institutul de boli infecțioase ‘Matei Balș’ din Capitală, iar camerele de gardă au fost luate cu asalt de bolnavi. Cel mai probabil acesta este motivul real pentru care școlile și grădinițele sunt închise până pe 16 ianuarie. Situația alarmantă în România și mai ales în Capitală. Sunt zeci de mii de cazuri de gripă și viroze, ba chiar este oficial că în București există un focar, dar Ministerul Sănătății nu a luat, deocamdată, nicio măsură și nici n-a declarat epidemia. Potrivit ultimei raportări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor, realizată pe intervalul 26 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, ‘activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (municipiul București) și cu cazuri sporadice în unele județe.

Medicii de familie le cer asiguraților să nu supraaglomereze camerele de urgență și serviciile de ambulanță, citim înAdevărul. Medicii de familie fac un apel la asigurați să nu supraaglomereze serviciile de urgență și să nu solicite ambulanța decât dacă este necesar, în condițiile în care situația lor nu reprezintă o urgență reală. Apelul a fost făcut de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF). Concret, acestea le solicită pacienților cronici stabili care nu mai au medicație, să se reprogrameze telefonic, pentru a evita să iasă din case având în vedere condițiile meteorologice de afară. În cazul pacienților cu boli acute și urgențe minore, li se recomandă medicilor să ia legătura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultației.

Un perete al fostei fabrici de bere Rahova, prăbușit. Circulația tramvaielor și a unui autobuz, deviată, anunță Gândul. Un perete al fostei fabrici de bere Rahova s-a prăbușit, miercuri dimineață. Nu s-au înregistrat victime, însă circulația tramvaielor 23 și 32, precum și a autobuzului 117, a fost blocată, ulterior fiind deviată.

Universitatea București a decis suspendarea cursurilor până luni, informează Gândul. Universitatea București a anunțat suspendarea cursurilor pe 11, 12 și 13 ianuarie, acestea urmând să fie reluate luni, 16 ianuarie.

Gripa aviară din Prahova a fost confirmată, aflăm dinLibertatea. Focarul de gripă aviară din comuna prahoveană Tomșani, sat Loloiasca, a fost confirmat, miercuri, de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, iar autoritățile au dispus măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului.

Cristina Neagu își păstrează titlul cucerit anul trecut! A concurat împotriva unei handbaliste de la CSM București, scrieGazeta Sporturilor. Cristina Neagu a fost aleasă pentru al doilea an la rând cea mai bună handbalistă a lumii de ancheta site-ului de specialitate handball-planet.com. Distincția vine în urma voturilor acordate de 20 de jurnaliști și experți, dar și de fani pentru prestațiile interului stânga al României și al grupării muntenegrene Buducnost în anul 2016.

Uluitor. Un tenismen român, suspendat pe viață, după ce și-a recunoscut implicarea în trucarea meciurilor! Reacția președintelui FRT. Tenisul românesc a primit, astăzi, o lovitură grea, după ce Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU) a suspendat pe viață un jucător român pentru implicarea în trucarea meciurilor, anunță Evenimentul Zilei. Este vorba despre tenismenul Alexandru Carpen, în vârstă de 30 de ani, care, în trecut, a ocupat locul 1.088 ATP, cea mai bună clasare din carieră. Românul și-a recunoscut vina în acest sens, iar în urma unei investigații a Unității pentru Integritatea Tenisului (TIU) a fost ‘recompensat’ cu pedeapsa maximă: suspendare pe viață!

Hagi a refuzat o ofertă uriașă pentru Ianis Hagi. Una dintre cele mai bune echipe ale planetei l-a vrut, citim în Gazeta Sporturilor. Ianis Hagi a ajuns în vara anului de la Viitorul la Fiorentina în schimbul sumei de două milioane de euro, însă fiul „Regelui” putea ajunge la FC Barcelona. Informația a fost confirmată de Narcis Răducan, un apropiat al familiei Hagi, la TV Digi Sport: „Gică Hagi a avut ocazia să-l ducă pe Ianis la Barcelona, dar nu a făcut-o”. Fostul oficial al Pandurilor și al Stelei consideră că Hagi a luat o decizie bună în privința viitorului fiului său.

Astra negociază două transferuri foarte spectaculoase. Șumudică: „Unul joacă la echipă clasată în primele 3 din Turcia! Dacă îi aducem, o putem scoate pe Genk”, scrieProSport. Marius Șumudică susține că negocierile cu Lucian Sânmărtean au picat, dar spune că oricum nu și-l dorea prea mult. În schimb, antrenorul Astrei anunță discuții cu câțiva jucători foarte valoroși, care ar urma să vină sub formă de împrumut.

E oficial: S-a cerut excluderea Rusiei din toate competițiile sportive, inclusiv de la Campionatul Mondial din 2018! citim înAdevărul. La 9 decembrie, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicității un nou raport, conform căruia peste 1000 de sportivi ruși au beneficiat de un program de dopaj „sponsorizat de stat” timp de patru ani, începând din 2011. În noul raport sunt menționați și 4 medaliați de la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, și 5 de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Asociația Agențiilor Naționale Antidoping (NADO) vrea ca Rusia să fie exclusă din toate competițiile, inclusiv de la Cupa Mondială de fotbal care va fi găzduită chiar de ruși în 2018. NADO propune ca o astfel de sancțiune să fie valabilă până când Rusia va demonstra că a adoptat și implementat un sistem antidoping credibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult