Acasa Revista Presei Revista presei. Anunţ-şoc în Parlament

Revista presei. Anunţ-şoc în Parlament

scris de Z.V.
194 Afisari

Semnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, reacţiile la această decizie, precum şi adoptarea legii offshore-ului în Camera Deputaţilor, dar şi revenirea Simonei Halep în ţară sunt printre principalele subiecte ale zilei de 10 iulie.

Anunţ-şoc în Parlament. Investitorii străini au anunțat că se retrag din România. Legea s-a votat. Reacția lui Dragnea. Dezbaterile din Parlament privitoare la Legea offshore i-a determinat pe investitorii care au concesionat platforme în Marea Neagră pentru exploatarea de petrol și gaze naturale să anunțe că se retrag din România. Oamenii de afaceri susțin că modificările aduse legii în Parlament nu respectă înțelegerile și acordurile inițiale încheiate cu Guvernul României, potrivit Evenimentului zilei.

Cum a ajuns Tăriceanu să conducă jocurile pentru şefia DNA. De câte ori poate refuza Iohannis noul procuror-şef propus de Tudorel Toader. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este şeful politic al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cel care va propune un nou procuror-şef la DNA, în locul Laurei Codruţa Kovesi. Tot de Tăriceanu depinde şi majoritatea parlamentară care ţine PSD la guvernare, iar relaţia dintre Dragnea şi Tăriceanu e tot mai tensionată. Cât despre procedura de numire a noului procuror-şef al DNA, Iohannis e din nou la mâna CCR, scrie Adevărul.

Codul administrativ, adoptat în Camera Deputaților. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul Codului administrativ, cu 175 de voturi „pentru”, 33 „împotrivă” şi 15 abţineri. Dezbaterile generale asupra acestui proiect s-au desfăşurat săptămâna trecută iar luni au avut loc dezbateri pe articole şi votul final. Camera Deputaţilor este for decizional pentru această iniţiativă care a fost adoptată deja de Senat, transmite Cotidianul.

A semnat! Laura Codruţa Kovesi, revocată de la conducerea DNA. În plină furtună politică în jurul deciziei de suspendare, preşedintele Klaus Iohannis lasă ameninţările Coaliţiei PSD-ALDE fără tema principală. În deschiderea vieţii politice a săptămânii, Iohannis îşi trimite purtătorul de cuvânt să anunţe că a semnat revocarea din funcţia de procuror şef DNA a Laurei Codruţa Koveşi. Reacţiile nu au întârziat să apară. Kovesi a declarat că „episodul de astăzi nu este o înfrângere”, relatează Gândul.

Raport activitate Kovesi: 37 de demnitari condamnaţi definitiv în perioada mai 2013 – iulie 2018. Un număr de 37 de demnitari, dintre care nouă miniştri şi foşti miniştri, 21 de deputaţi, şase senatori şi un membru al Parlamentului European, au fost condamnaţi definitiv în dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în perioada în care la şefia structurii s-a aflat Laura Codruţa Kovesi. ”Direcţia Naţională Anticorupţie a devenit în ultimii 5 ani o structură eficientă, pro activă şi care îşi îndeplineşte rolul instituţional de a investiga cauze de corupţie la nivel înalt şi mediu”, se arată în raportul privind exercitarea mandatului de procuror-şef, prezentat de Laura Codruţa Kovesi şi postat luni pe site-ul DNA, informează Hotnews.ro.

Dragnea: Suspendarea lui Iohannis, discutată în partid. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că discuţia despre suspendarea şefului statului Klaus Iohannis va continua în partid şi în coaliţie. ”Discuţia despre suspendare va continua în partid şi o să discutăm şi în coaliţie. (…) E un demers foarte serios. (…) Din păcate, preşedintele arată de mult că nu respectă Constituţia, atribuţiile, (…) să fie mediator între puterile statului”, a declarat Dragnea la Parlament, conform Jurnalului naţional.

Viorica Dăncilă la Bruxelles și dezinteresul european. Întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Jean-Claude Juncker în 10 iulie, prefațată de demiterea Laurei Codruța Kovesi, nu va avea impactul așteptat asupra combaterii corupției. Comisia Europeană vede aici doar oportunitatea de a menține MCV-ul și după 2019 fără a putea fi criticată. Viorica Dăncilă îi întâlnește în același timp pe Jean-Claude Juncker și pe Frans Timmermans cu care oficial discută despre Președinția româna a UE și despre cadrul financiar multi anual, anunţă Rfi.ro.

În interiorul PNL s-a întocmit o listă pentru demiterea lui Orban. În BPN al PNL de luni câţiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcţia în care se îndreaptă partidul, au spus surse politice. În replică, el le-a reproşat că nu vin cu soluţii şi în loc să facă opoziţie la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a partidului. Un număr de 16 liberali, printre care se află liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi preşedinţii filialelor de sector, au întocmit o listă prin care susţin demiterea lui Ludovic Orban de la şefia partidului, au explicat sursele, conform România liberă.

PNL a decis convocarea urgentă a Consiliului Naţional. Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal a fost convocat pentru data de 4 august. „Am convocat Consiliul Naţional. Încă nu am stabilit locul. La Alba Iulia sau la Bucureşti, urmează să stabilim cu domnul prim-vicepreşedinte Mircea Hava”, a anunţat luni preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, transmite Stiripesurse.ro.

PMP spune că şi PSD trebuie să respecte acum decizia CCR şi să reducă numărul de parlamentari la 300. Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat luni că PSD „încalcă de ani de zile” o hotărâre a Curtii Constituţionale, „sfidând în mod arogant” decizia majorităţii cetăţenilor de a reduce numărul de parlamentari la 300. Într-un mesaj publicat pe Facebook, Eugen Tomac a spus că PSD trebuie să respecte decizia CCR, potrivit Ziare.com.

Povești dramatice în spatele anunțurilor de la mica publicitate. Când ajungi să vinzi bucăți din tine pentru ”o baie și un pat mai mare”. Anul trecut, 33 de români de pe listele de aşteptare pentru un transplant renal au murit. Motivul este binecunoscut în ţara noastră: sunt mai mulţi bolnavi decât donatori.La finalul lui 2017, pe aceste liste de aşteptare erau aproape 5.000 de români, iar în cursul anului au fost efectuate mai puţin de 150 de operaţii, potrivit datelor Agenţiei de Transplant, scrie Libertatea.

Bucureştiul, capitala europeană cu a doua cea mai mare scumpire a energiei electrice. România părăseşte podiumul ţărilor ieftine. Bucureştiul înregistra, la finalul primului trimestru al anului 2018, a doua cea mai mare creştere procentuală a preţului la energia electrică pentru consumatorii casnici, potrivit ultimelor date ale Directoratului pentru Energie al Comisiei Europene – DG Energy, transmite Economica.net.

Cine sunt marii angajatori din România: doar 12 companii mai au peste 10.000 de angajaţi. În 10 ani, primele 5 companii au pierdut 40.000 de salariaţi. Economia românească a avut pentru prima dată în ultimul deceniu 12 companii care au raportat un număr mediu de 10.000 de angajaţi sau mai mult în 2017, arată datele de la Registrul Comerţului. În perioada 2014-2016 doar zece companii reuşeau să depăşescă acest prag, însă recrutările realizate în 2017 de reţeaua de magazine Profi şi de producătorul japonez de componente auto Yazaki au dus la 12 numărul firmelor cu cel puţin 10.000 de oameni, potrivit Ziarul financiar.

Simona Halep a revenit în ţară. “Nu poţi să le ai pe toate”. Liderul mondial în ierarhia WTA, Simona Halep, a revenit luni după-amiază în ţară. Chiar pe aeroportul internaţional Henri Coandă de la Otopeni Halep a încercat să explice de ce după succesul din turneul de Grand Slam de la Paris a făcut un Wimbledon sub aşteptări, relatează Fanatik.ro.

FCSB pierde în fața formației lui Răzvan Lucescu. FCSB a pierdut a treia partidă amicală disputată în Olanda, 1-2 contra lui PAOK Salonic, goluri marcate de Man ’48, respectiv Vieirinha ‘5 și El Kaddouri ’10.Dică a început meciul cu multe rezerve și PAOK s-a distrat în prima repriză. Românii au echilibrat disputa după ce au apărut titularii lor pe teren, conform Gazetei sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS