Acasa Revista Presei Revista presei. Apelurile la 112 vor putea fi localizate în câteva secunde

Revista presei. Apelurile la 112 vor putea fi localizate în câteva secunde

scris de Z.V.
16 afisari

Arestarea preventivă a celor trei bărbați care apar în reportajul Sky News precum și a fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, prezentarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, ultimele omagii aduse la catafalcul Reginei Ana, suspiciunile că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, creșterea economică înregistrată de România în trimestrul doi din 2016 comparativ cu precedentele trei luni, precum și alerta teroristă instaurată pe teritoriul Ucrainei dar și medaliile cucerite de sportivii români la Rio sunt principalele subiecte ale zilei de 13 august.

sts 112Apelurile la 112 vor putea fi localizate în câteva secunde, anunță România Liberă. Cei care apelează la 112 de pe un smartphone vor putea fi localizați prin GPS în maxim 20 de secunde, potrivit unui proiect al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Proiectul a fost pus în dezbatere publică până luna viitoare, după care ar trebui să intre în vigoare în iunie 2017.

CAB: Cei trei bărbați care apar în reportajul Sky News, arestați preventiv, potrivit Jurnalului Național. Cei trei bărbați români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News au fost arestați preventiv vineri, în urma deciziei Curții de Apel București. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Sky News, în centrul unui nou scandal. Un actor ar fi fost angajat să apară într-un reportaj cu mercenari trimiși în Siria de o companie rusă, relatează România Liberă. Postul de televiziune Sky News a generat un scandal în Rusia, după ce a difuzat un material realizat de jurnalistul John Sparks, în care se precizează că o companie militară secretă rusă recrutează și antrenează mercenari, pe care îi trimite să lupte alături de trupele loiale lui Bashar-al-Assad.

Un avocat cere test cu detectorul de minciuni pentru jurnalistul britanic Stuart Ramsay de la Sky News, transmite Jurnalul Național. Avocatul lui Attila Csaba Pantics, unul dintre bărbații reținuți de procurorii DIICOT, a declarat vineri că va cere autorităților judiciare române ca jurnalistul Stuart Ramsay de la postul britanic de televiziune Sky News să fie supus testului cu detectorul de minciuni, pentru a afla dacă acesta spune adevărul.

Raluca Prună: Statul român este obligat să reacționeze dacă elementele prezentate de Sky News nu sunt reale, citează Evenimentul Zilei. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri, că statul român este obligat să reacționeze dacă materialul difuzat de postul Sky News în care sunt prezentați un grup de așa-ziși traficanți români de arme, se dovedește a fi fals. Întrebată dacă statul român ar trebui să acționeze în instanță, la Londra, postul tv Sky News, Raluca Prună a răspuns: „Sigur, în măsura în care cele prezentate nu corespund realității, statul român este obligat să acționeze. Și în acest sens, de altfel, s-au făcut și niște prime demersuri”.

Polițiștii ridică acte de la COSR, într-un dosar ce vizează echipamentele sportivilor de la Rio, relatează Ziarul Financiar. Polițiștii ridică, vineri, documente de la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și fac percheziții la o firmă din Capitală, existând suspiciuni că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, au declarat surse judiciare. Polițiștii ridică documente vineri de la sediul COSR, au declarat surse judiciare, în dosar existând suspiciuni că articolele de îmbrăcăminte, ajunse la sportivii care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sunt contrafăcute.

Reacția COSR, despre echipamentele sportivilor români: Originale sau nu, materialul este bun, potrivit Gândul. Alexandru Epuran, șeful misiunii olimpice a României la Rio, a declarat că știe din presă că există suspiciuni că echipamentul este contrafăcut, susținând că, original sau nu, „materialul este bun”, precizările venind în contextul anchetei demarate de polițiști

După ce polițiștii au efectuat percheziții la sediul COSR Octavian Morariu, despre implicarea sa în ancheta privind echipamentele sportive, citim în Cotidianul. Fostul președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român, Octavian Morariu, a vorbit pentru B1TV despre ancheta privind echipamentele sportive și despre acuzațiile de implicare, având în vedere că a fondat firma care livrat produsele către lotul olimpic.

Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile, potrivitJurnalului Național. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv ca fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. ÎCCJ a admis o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.

Raluca Prună luptă pentru noua Strategie Națională Anticorupție, citează Q Magazine. Ministrul Justiției Raluca Prună a prezentat noua Strategie Naționale Anticorupție 2016 — 2020, adoptată recent de Executiv. Ministrul a arătat că noua strategie nu ține doar de aplicarea legii și forța coercitivă a statului, subliniind că lupta anticorupție ‘nu ține doar de stat, ci de fiecare dintre noi’.

USB, USR și Uniunea pentru Codlea devin Uniunea Salvați România, scrie România Liberă. Președintele USB Nicușor Dan a anunțat, vineri, la Alba Iulia, că Uniunea Salvați Bucureștiul, Uniunea Salvați România și Uniunea pentru Codlea vor fuziona în 21 august, când va fi organizat un congres național la București, iar noul partid se va numi Uniunea Salvați România.

Sondaj CIADO — Partidul lui Nicușor Dan poate fi marea surpriză a parlamentarelor, titrează Cotidianul. CIADO a dat publicității un nou sondaj de opinie în privința intenției de vot a românilor la alegerile parlamentare de la finalul anului. Sondajul arată o scădere a diferenței între primele două partide, PSD și PNL, și un procent important pentru partidul lui Nicușor Dan, USR, care la doar câteva luni de la fondare poate deveni al treilea pol politic al României.

Patru noi secretari de stat în Ministerul Muncii, potrivit Puterea. Ministerul Muncii are patru noi secretari de stat, respectiv Andra Croitoru care conduce Agenția Națională pentru Egalitatea de șanse între Femei și Bărbați, Oana Țoiu care coordonează asistența socială, Valentin Ionescu, responsabil cu domeniul asigurărilor sociale și Iolanda Stăniloiu care se ocupă de dialogul social.

Creșterea economiei României în T2 a consemnat cel mai rapid ritm din ultimii 8 ani, titrează Bursa. Economia României a înregistrat în trimestrul doi din acest an cel mai rapid ritm de creștere din 2008, peste estimările analiștilor, avansul fiind susținut de un boom al consumului, pe fondul reducerilor de taxe și al majorării salariilor, informează Bloomberg. PIB-ul României a crescut cu 6% în trimestrul doi din 2015, comparativ cu perioada similară din din 2015, potrivit estimărilor semnal publicate astăzi de Institutul Național de Statistică. Creșterea depășește cu mult estimările analiștilor, de 4,1%. În ritm trimestrial, economia a crescut cu 1,5% în perioada aprilie — iulie 2015.

România a avut cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul doi din 2016, notează Capital. Cu o creștere a PIB de 1,5% în trimestrul doi din 2016 comparativ cu precedentele trei luni, România a înregistrat cel mai mare avans economic dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform unei estimări publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Ministrul Finanțelor: Temerile legate de o posibilă revenire la perioada anterioară crizei nu sunt întemeiate, potrivitEconomica.net. Temerile legate de o posibilă revenire la perioada anterioară crizei nu sunt întemeiate, deoarece creșterea economică a României este una sustenabilă, fiind bazată și pe investiții, susține ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Investițiile străine directe au crescut cu 22,7%, la 2 miliarde euro, în primul semestru, informează Capital. Investițiile străine directe însumau peste 2 miliarde de euro în primul semestru din acest an, în creștere cu 22,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a României (BNR).

Cât va mai ține boomul imobiliar din vestul țării. Apartamentele din vestul țării au ajuns mai scumpe decât cele din București. ‘În Cluj este o bulă imobiliară”, relatează Ziarul Financiar. Distanța dintre București și vestul țării a început ușor-ușor să se reducă. Din punct de vedere economic, bineînțeles, iar sectorul care pare să reflecte cel mai bine acest lucru este cel imobiliar. În Cluj, spre exemplu, chiriile și prețurile apartamentelor le-au depășit ca valoare pe cele din capitală anul trecut, iar alte orașe în plină dezvoltare, precum Oradea, urmează aceeași direcție.

ALRO va furniza plăci de aluminiu pentru avioanele Airbus, transmite Bursa. Producătorul de aluminiu Alro a fost selectat ca furnizor de aluminiu de către Airbus, cel mai important producător de aeronave, în cadrul unui acord încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017, informează un comunicat al companiei.

SRI: SII Analytics nu amenință drepturile și libertățile cetățenești, nu ar fi fost eligibil pentru fonduri UE, scrie Jurnalul Național. Proiectul SII Analytics nu reprezintă o amenințare la adresa drepturilor și libertăților cetățenești, în caz contrar nu ar fi fost eligibil în accesarea de fonduri europene, precizează Serviciul Român de Informații (SRI). Potrivit acestei instituții, sistemul nu este conectat la internet și nu deține niciun fel de date clasificate sau pentru care ar fi nevoie de mandatul unui judecător.

Un nou spital de arși va fi construit de Ministerul Sănătății și Primăria Sectorului 1, potrivit Gândul. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și primarul Sectorului 1 din București, Dan Tudorache, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă comune că vor fi inițiate demersurile necesare pentru ca, în următorii ani, în Capitală să fie construit un nou spital de Arși. Hotărârea vine după o serie de afirmații contradictorii ale primarului Dan Tudorache, cel care, inițial, a declarat că nu i se pare normal să dea bani pentru reabilitarea Spitalului de Arși din bugetul sectorului, întrucât unitatea medicală este una de nivel național, așa că n-ar fi corect ca doar locuitorii din zonă să plătească pentru niște servicii pe care le-ar putea primi români din toate colțurile țării, iar ulterior s-a răzgândit de mai multe ori.

Vlad Voiculescu: În septembrie vom promova Legea vaccinării, transmite Economica.net. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, joi seară, că în septembrie va fi promovată în Parlament Legea vaccinării, aflată deocamdată în lucru la Ministerul Sănătății. Vlad Voiculescu a spus joi seară, la Realitatea TV, că Ministerul Sănătății lucrează la Legea vaccinării, care ar urma să fie promovată în Parlament în luna septembrie. Ministrul Sănătății s-a referit și la problemele existente în aprovizionarea cu vaccinuri.

Trafic rutier restricționat sâmbătă în centrul Capitalei, atenționează Puterea. Brigada Rutieră a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că traficul rutier se va restricționa sâmbătă, pe perioada unui concurs ciclist, pe Bd. Mircea Vodă, între Bd. Octavian Goga și Str. Sfânta Vineri ?i pe Bd. Unirii, între Bd. I.C. Brătianu și Str. Lucian Blaga, precum și pe străzile care acced în Bd. Unirii.

Alertă teroristă pentru toată Ucraina. Cât de gravă este situația în Crimeea, informează Gândul. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Ucraina că Serviciul de Securitate ucrainean a stabilit vineri noi grade de alertă teroristă pentru toate regiunile țării. Astfel, în regiunile Donețk, Lugansk și Peninsula Crimeea este nivel ”roșu” (amenințare reală), în regiunile Zaporijie, Nikolaev, Odesa, Sumî, Harkov, Herson, Cernigov, nivel ”galben” (amenințare probabilă, se stabilește la existența unei informații sigure/confirmate de pregătire a unor acte teroriste), iar în regiunile Dnepropetrovsk, Transcarpatia, Rivne, Hmelnițk, Cerkasî, Cernigov, Kiev (orașul și regiunea), nivel ”albastru” (amenințare potențială, se stabilește la existența unei informații, care necesită confirmarea, cu privire la pregătirea unor acte teroriste).

MAE: Un român a murit în accidentul produs joi în Italia și alți 10 sunt răniți, scrie Evenimentul Zilei. Un român a murit și alți zece sunt răniți în urma unui accident produs joi în apropierea localității San Severo, regiunea Puglia, Italia, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Consulatul României la Catania a fost notificat cu privire la producerea unui accident în care au fost implicați mai mulți cetățeni români, reprezentanții oficiului consular efectuând demersuri pe lângă autoritățile locale pentru identificarea victimelor și pentru a se informa cu privire la starea de sănătate a persoanelor rănite.

O mie de oameni lăsați afară pentru ca Tăriceanu să-și înnoiască permisul de conducere. Prefectul Capitalei anunță o anchetă, transmite România Liberă. Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, a declarat că urmează să fie declanșată o anchetă legată de modul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a preschimbat, joi, permisul de conducere intrând pe ușa din spate.

România are o navă de război unică în lume. Marile puteri ale lumii habar n-au de ea, relatează Evenimentul Zilei. Cine s-ar fi gândit că în apele teritoariale românești există o navă de război care este unică în lume? Și totuși, desi pare greu de crezut, este adevărat. Vedeta este nava fluvială „Republica”, care reprezintă una din ultimele mărturii ale sistemului de navigare cu zbaturi.

S-a terminat pentru Lucian Bute! și proba B este pozitivă! „Suplimentul alimentar a fost contaminat”, citim în Libertatea. Lucian Bute susține că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment alimentar contaminat, a reacționat vineri boxerul într-un comunicat, după ce contraexpertiza, analiza B a probei pugilistului român, a confirmat primul test antidoping pozitiv la ostarină după meciul cu Jack Badou pentru centura mondială WBC, disputat la Washington pe 30 aprilie.

Fantasticii băieți de argint cu suflet de aur! Mergea și Tecău sunt vicecampioni olimpici în proba de dublu după ce au pierdut în fața lui Nadal și Lopez, titrează Gazeta Sporturilor. Cuplul format din Horia Tecău și Florin Mergea a câștigat medalia de argint în proba de dublu după ce a pierdut finala în fața lui Rafael Nadal și Feliciano Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6.

JO RIO: România câștigă superb în fața Spaniei la Handbal, scrie Puterea. Naționala de handbal a României a câștigat fabulos în fața naționalei Spaniei cu scorul de 24-21. Ne păstrăm astfel șanse mari de a ne califica în sferturi de finală.

Gabriel Sîncrăian face un concurs perfect la haltere și cucerește medalia de bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme, anunță ProSport. El a ridicat 217 kg la ultima tentativă și cu un total de 390 kg este pe podiumul olimpic. Titlul i-a revenit iranianului Kianoush Rostami, cu un total de 396 kg, nou record mondial, în timp ce chinezul Tian Tao — 395 kg a ocupat locul secund. Toate cele șase tentative ale românului au fost reușite. Pentru delegația tricoloră este a treia medalie la Rio!

Fernando Boldrin e jucătorul Stelei: „Sunt fericit că am ajuns la un club mare din Europa”, transmite ProSport. Steaua a anunțat, pe contul oficial de facebook, că Boldrin e noul jucător al vicecampioanei. „Sunt fericit că am ajuns la Steaua, un club mare din Europa și consider că orice fotbalist care evoluează în Romania s-ar simți la fel ca mine să semneze cu această echipă, să se lupte pentru trofee și să evolueze în cupele europene. Sper să am evoluții bune și să nu dezamăgesc conducerea, antrenorii, noii colegi și suporterii Stelei”, au fost primele cuvinte ale mijlocașului care a semnat un contract pe patru ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS