Acasa Revista Presei Revista presei. Aplicaţia care avertizează dacă eşti aproape de o persoană cu COVID-19

Revista presei. Aplicaţia care avertizează dacă eşti aproape de o persoană cu COVID-19

scris de Z.V.
111 afisari

Iohannis anunţă noi măsuri economice: ratele se amână cu 9 luni; bani mai mulţi pentru sănătate şi pentru şomaj. Preşedintele Klaus Iohannis a avut o nouă şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. Şeful statului a anunţat că plata ratelor se amână cu 9 luni, iar la rectificarea bugetară pe care Guvernul Orban o va opera curând vor fi alocaţi mai mulţi bani pentru sănătate şi pentru şomaj, potrivit Adevărul.

Aplicaţia care avertizează dacă eşti aproape de o persoană infectată cu COVID-19. Ministerul Sănătăţii din România are şansa să pună în funcţiune o aplicaţie pentru telefonul mobil, ce are rolul de a avertiza atunci când o persoană se apropie de o alta care a contractat COVID-19. Soft-ul a fost realizat de echipele uniapply.io şi listle.io, iar Andrei Nicolae, Radu Mazilu, Alexandru Enache, Ştefan Tapescu, Mihai Baltac, Dragoş Ilie şi Paul Ionescu sunt cei şapte tineri care au lucrat la implementarea aplicaţiei, scrie Gândul.

Vosganian spune că Guvernul face discriminare între firme. Varujan Vosganian cere modificarea unei ordonanţe de urgenţă pentru ca firmele româneşti să beneficieze, în mod real, de susţinerea de care au nevoie. Purtătorul de cuvânt al ALDE este de părere că nu este momentul să „umblăm cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri şi să fie făcute doar ca să dea bine în faţa opiniei publice“, relatează Cotidianul.
Dacia şi Ford, repornite?! Propunere de criză pentru Guvern. Andreea Paul, preşedintele INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, afirmă că în cazul producătorilor auto Dacia-Renault şi Ford una dintre soluţii ar fi ca cele două firme să îşi adapteze liniile de producţie pentru a fabrica …ventilatoare de respiraţie. Marfa ar urma să fie vândută în Italia şi, evident, România, publică Evenimentul Zilei.

PMP cere Guvernului impozitarea pensiilor speciale şi tăierea cu 30% a indemnizaţiilor politicienilor. Vicepreşedintele PMP Cătălin Cristache propune diminuarea „obligatorie” a veniturilor politicienilor cu 30% până la trecerea crizei şi impozitarea pensiilor speciale. Cristache spune că este nevoie de măsuri speciale în condiţiile actuale, când România trece prin dificultăţi uriaşe, notează Hotnews.ro.

Băsescu: Preşedintele este cu mult în urma crizei. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, comentează ultimele decizii anunţate de preşedintele Klaus Iohannis, care a decis că vârstnicii de peste 65 de ani nu mai pot ieşi pe străzi. „Din păcate, preşedintele şi cei care gestionează această criză sunt cu mult în urma ei. Această strategie cu să luăm măsuri graduale a făcut rău şi a extins o epidemie care vom vedea că e prea mare. (…) Au venit 30, 40 de mii de români din Italia şi Spania şi nu le-a spus nimeni nimic”, a precizat Băsescu, transmite Jurnalul.ro.

În plină pandemie, Primăria Suceava cumpără ornamente pentru Paşte. Pe 18 martie, Primăria Suceava a atribuit, prin cumpărare directă, un contract în valoare de peste 130.000 de lei către o firmă din Cluj, pentru achiziţionarea unor ornamente luminoase pentru sărbătorile pascale. Conform anunţului publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Primăria Suceava a cumpărat figurine de montat pe stâlpi, în formă de lumânare, figurine luminoase de tip ou şi bannere luminoase în valoare de 130.498,00 lei, menţionează România Liberă.

Proiect USR: Pe perioada stării de urgenţă, toate cererile adresate statului să fie depuse pe email, copiile scanate să aibă valoare de original. USR arată că, deşi a fost interzisă circulaţia în alte scopuri decât cele absolut esenţiale, măsurile restrictive nu au fost dublate de unele de diminuare a birocraţiei, astfel că în continuare se formează cozi la ANAF, la medicii de familie, în farmacii şi în faţa Direcţiilor de sănătate publică din cauză că, încă, se solicită documente pe hârtie, potrivit Stiripesurse.ro.

Ciolacu: Am facut o conexiune între cele doua Camere pentru ca proiectele noastre sa fie votate în 10 zile. „Avem proiecte pregătite pentru fiecare etapa. Sperăm să fim mult mai funcţionali în Parlament din această săptămână. Împreună cu liderii de grup, cu Titus (Corlaţean – n.red.), cu Şerban (Nicolae – n.red.), am făcut un program şi o conexiune între cele două Camere ca proiectele noastre sa fie votate în maxim 10 zile şi trimise către promulgare”, a declarat Ciolacu în debutul sedinţei Comitetului Naţional Executiv al PSD, desfăşurat în sistem de videoconferinţă, scrie Ziare.com.

Top 5 decizii de business luate de companii de la începutul epidemiei coronavirus în România. Se împlineşte o lună de când România a intrat în lupta cu coronavirusul. Criza medicală a provocat rapid o criză economică. Majoritatea companiilor din România au fost afectate într-un fel sau altul de epidemie şi de măsurile impuse de autorităţi şi a trebuit să ia decizii de business de urgenţă şi de anvergură. Economica.net face un top al deciziilor de business luate de companii în această perioadă.

Hidroelectrica, perla statului din energie, şi-a bugetat pentru 2020 venituri de 3,9 miliarde de lei şi un profit net de 1,1 miliarde lei. Pentru achiziţia de participaţii, cel mai probabil de la CEZ, compania şi-a bugetat 3,8 miliarde de lei. În proiectul de buget supus votului acţionarilor pe 24 aprilie 2020, respectiv Ministerul Energiei (80%) şi Fondul Proprietatea (20%) nu se menţionează dacă indicatorii financiari sunt bugetaţi luând în calcul criza generată de răspândirea coronavirusului în România, anunţă Ziarul Financiar.

ANAT: Înţelege cineva măsurile Guvernului? Ne paşte falimentul! Industria turismului din România pune sub semnul întrebării măsurile luate de Guvern pentru a susţine economia. Şomajul tehnic este doar un paleativ pentru o industrie muribundă, susţine Nicolae Demetriade, preşedinte ANAT pentru QMagazine. Acesta este de părere că turismul riscă să intre în faliment şi mii de oameni să ajungă pe drumuri, dacă Guvernul nu intervine.

Gigi Becali, ţeapă cu Moruţan, Coman şi Man?! Avertisment direct de la Anamaria Prodan: „Vânzările nu vor mai fi la fel după coronavirus”. Impresarul Anamaria Prodan Reghecampf, care apropiată de Becali şi FCSB şi care-i are în portofoliu pe Dennis Man, Iulian Cristea, Ionuţ Panţâru, Darius Olaru sau Lucian Filip, a vorbit despre cum va fi piaţa transferurilor după pandemia de coronavirus şi crede că sumele vor scădea considerabil, scrie Gsp.ro.

Simona Halep se antrenează acasă în plină pandemie: „Am decis să fiu creativă”. Simona Halep a decis să se antreneze în casă, în plină pandemie de coronavirus şi a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care îi invită pe toţi românii să aibă grijă de sănătatea lor prin sport. „Cine a zis că o canapea e bună doar ca să stai pe ea? Am decis să fiu creativă şi să fac mişcare în orice colţ al casei”, este cel mai recent mesaj postat de Simona Halep, pe contul ei de pe Instagram, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult