Acasa Revista Presei Revista presei. Apocalipsa lui Dragnea

Revista presei. Apocalipsa lui Dragnea

scris de Z.V.
10 afisari

Anunțul PSD privind alianțele electorale pentru alegerile locale, aviul negativ dat de CSM în legătură cu abrogarea dispoziției legale care permite reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, declarația procurorului general Tiberiu Nițu despre scandalul deplasărilor cu coloane oficiale, ancheta declanșată de DNA în cazul Arenei Naționale, precum și concluziile prezentate de Comisia de Etică a Universității din București în privința uneia dintre cărțile scrise în închisoare de omul de afaceri George Copos, dar și sancțiunea aplicată Metrorex de către ANPC sunt principalele subiecte ale zilei de 29 ianuarie.

liviu-dragneaApocalipsa lui Dragnea: „Riscăm foarte mult să aruncăm țara în aer”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a calificat, joi, propunerea PNL privind organizarea alegerilor locale în două tururi, drept o „năstrușnicie”, avertizând că „riscăm foarte mult să aruncăm țara în aer”, scrie Cotidianul. „De asemenea, să discutăm despre poziția noastră față de această năstrușnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (…) Noi riscăm foarte mult să aruncăm țara în aer”, a spus Dragnea la Sinaia, la ședința grupului PSD din Camera Deputaților.

Dragnea: „Organizațiile PSD pot încheia alianțe electorale cu UNPR și ALDE”. PSD este dispus să facă alianțe electorale cu UNPR și ALDE, în funcție de șansele de câștig la nivel local, a anunțat astăzi Liviu Dragnea, acesta precizând că la Comitetul Executiv Național s-a decis ca social-democrații să nu semneze alianțe electorale cu nici un alt partid politic, transmite Bursa. „În ceea ce privește politica de alianțe a Partidului Social Democrat, am decis astăzi că vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizațiilor PSD și respectiv UNPR ca acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral și se măresc șansele de câștig în alegeri pot încheia alianțe electorale în condițiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al șanselor de câștig”, a declarat, liderul PSD, după ședința Comitetului Executiv care s-a desfășurat la Sinaia.

Dragnea: PSD nu participă la alegerile locale. Guvernul nu are de ce să devină instrumentul PNL. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Sinaia, că dacă prin mijloace „abuzive” se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri, transmite Q Magazine. Totodată, el a arătat că PSD va participa la discuțiile cu premierul Dacian Cioloș pe această temă. „Am înțeles că domnul premier Cioloș vrea să aibă o discuție cu partidele, o să răspundem la această invitație”, a mai declarat liderul PSD în conferința de presă.

Oprea și Tăriceanu amenință și ei că boicotează alegerile dacă se revine la două tururi. Potrivit unor surse politice, liderul UNPR, Gabriel Oprea, dar și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vor anunța că boicotează alegerile locale dacă premierul Dacian Cioloș modifică legea electorală prin ordonanță de urgență și se revine la votul în două tururi de scrutin, scrieAdevărul. Practic, cei doi lideir politici îl susțin pe Liviu Dragnea, cel care a anunțat primul că PSD va boicota alegerile dacă se schimbă legea.

Alina Gorghiu, reacție la amenințarea PSD că boicotează alegerile. Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că intenția PSD de a boicota alegerile locale era previzibilă și afirmă că social-democrații sunt specialiști ”în limitarea democrației și abuzuri electorale”, potrivit Jurnalului Național. „Intenția PSD de a boicota alegerile este o atitudine previzibilă. Social-democrații sunt specialiști în limitarea democrației și în abuzuri electorale”, a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.

Tăriceanu vrea să-l scoată pe președinte din procesul de numire a șefilor Înaltei Curți, DNA și Parchetului General. Președintele Senatului, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, azi, că a inițiat o propunere de lege „pentru a scoate actul de Justiție de sub influența politicului”, conform Evenimentului Zilei. „Vreau să schimbăm mecanismul prin care înainte interveneau președintele, ministrul Justiției — deci factori politici, scoatem de sub incidența factorului politic complet și lăsăm CSM, pentru procurori, și ÎCCJ, pentru judecătorii Înaltei Curți, să aleagă președintele, vicepreședintele și președinții de secții. Cred că este o propunere care să întărească încrederea în aceste instituții, să întărească sentimentul, percepția și realitatea de totală independență a Justiției”, a declarat Tăriceanu, la Parlament, într-o conferință de presă.

Dragnea și Predoiu, front comun împotriva lui Tăriceanu. Cine ar trebui să facă numirile în justiție. Liviu Dragnea susține că propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de numire a șefilor Parchetelor de către CSM seamănă cu intenția de a modifica legea electorală, el adăugând că are „mari rezerve” în ceea ce privește schimbarea unor proceduri înainte de noile numiri din fruntea unor instituții, scrie Gândul. „Încerc să mă abțin, dar vreau să fac un singur comentariu: seamănă foarte mult cu intenția de a modifica legea (electorală-n.r)”, a spus Dragnea, întrebat ce părere are despre propunerea președintelui Senatului.

Corpul de Control al premierului face verificări la Romsilva. Corpul de Control al primului-ministru a început o acțiune de control la Regia Națională a Pădurilor — Romsilva vizând activitatea din ultimii doi ani a instituției, a anunțat joi Guvernul, potrivit Q Magazine. ”Obiectivele controlului sunt: verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la organizarea și funcționarea entității controlate, verificarea respectării dispozițiilor legale și a reglementărilor interne cu privire la îndeplinirea atribuțiilor specifice, precum și alte aspecte relevante pentru acțiunea de control”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului remis joi Q Magazine.

Dragnea, despre cererea DNA în cazul lui Gabriel Oprea. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Sinaia, referindu-se la cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, că pesediștii nu se opun cererilor sistemului judiciar, transmite Cotidianul. „Punctul nostru de vedere comunicat de mine prima dată a fost foarte clar. Rămânem consecvenți în a nu ne opune solicitărilor care vin din partea sistemului judiciar”, a declarat Dragnea, răspunzând unei întrebări.

Iohannis: „Este nevoie ca Armata să beneficieze de o bună pregătire de luptă și de dotări corespunzătoare”. Armata trebuie să beneficieze de o bună pregătire de luptă și de dotări corespunzătoare, a afirmat președintele Klaus Iohannis în mesajul transmis, astăzi, cu prilejul plecării în misiune a Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, scrie Bursa. „Prezența dumneavoastră în Afganistan, precum și cea a colegilor dumneavoastră în Balcanii de Vest face parte dintre responsabilitățile ce decurg din statutul României de membru al comunității europene și euroatlantice. Țara noastră și-a asumat obligații pe care trebuie să le respecte”, spune Iohannis în mesajul citit de consilierul prezidențial Ion Oprișor la ceremonia de plecare în teatrul de operațiuni a militarilor.

Ministerul pentru Consultare Publică cere ca prefecturile și ministerele să publice din oficiu salariile angajaților. Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic va cere, în următoarea săptămână, ministerelor și prefecturilor să publice din oficiu un set suplimentar de date privind executarea contractelor de achiziții, aspecte privind salarizarea personalului, precum și numele celor care ocupă funcții de conducere, a anunțat, joi, ministrul Violeta Alexandru, potrivitEconomica.net. „În următoarea săptămână, vom cere ministerelor și prefecturilor să publicăm din oficiu un set suplimentar de date care nu sunt interzise de lege, dar care nu au fost până acum afișate pentru informarea societății civile, deși aceasta de nenumărate ori a făcut un apel la transparență vizavi de ele”, a afirmat Violeta Alexandru, la o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Predoiu: Ministerului Public nu poate funcționa decât în condiții de prezumție de integritate ireproșabile. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că procurorul general Tiberiu Nițu ar trebui să-și dea demisia din funcție și subliniază că Ministerului Public nu poate funcționa decât în condiții de integritate ireproșabile, transmite România Liberă. „Eu nu contest rezultatele din carieră, modul în care domnul Nițu și-a impus anumite standarde profesionale, nu despre asta e vorba. E o chestiune de credibilitate a unui lider, a unui șef al unui sistem foarte important, sistemul Ministerului Public, care nu poate funcționa decât în condiții de prezumție de integritate ireproșabile”, a declarat fostul ministru al Justiției, întrebat despre situația procurorului general și ce ar trebui să facă în situația în care se regăsește.

Liberalii susțin transformarea spațiului din jurul Parlamentului într-o mare grădină centrală a Capitalei. Liberalii Cătălin Predoiu, Ovidiu Raețchi, Theodor Paleologu și Teodor Baconschi au susținut, joi, într-o dezbatere organizată la Parlament, transformarea spațiului din jurul clădirii într-o mare grădină centrală a Capitalei, relatează Bursa. Deputatul Ovidiu Raețchi, inițiator al acestui demers, a anunțat că în luna aprilie proiectul va fi prezentat președintelui Camerei Deputaților.

Guvernul Cioloș, noi numiri de secretari de stat. Petre Guran și Adrian Bădilă au fost numiți secretari de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, potrivit deciziilor publicate joi în Monitorul Oficial, transmite Puterea. Petre Guran, 44 de ani, preia postul de secretar de stat în MAE, începând cu data de 28 ianuarie, el fiind în prezent cercetător științific la Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române.

Legea Securității Cibernetice a României, în dezbatere publică. Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, proiectul de lege privind Securitatea cibernetică a României, care ar urma să asigure protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în spațiul cibernetic, potrivit Ziarului Financiar. Proiectul a fost întocmit cu luarea în considerare a criticilor aduse prin Decizia 17/2015 a Curții Constituționale asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind securitatea cibernetică a României.

CSM, aviz negativ pentru abrogarea articolului privind „operele” pușcăriașilor. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ propunerii de abrogare a articolului de lege care permite reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, anunță Cotidianul. Avizul CSM este însă consultativ. Consiliul și-a însușit, joi, punctul de vedere al Direcției legislație, documentare și contencios referitoare la înăsprirea condițiilor de eliberare a deținuților care redactează lucrări științifice.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, despre reducerea pedepselor pentru lucrări științifice: Voi merge pe abrogare. Ministerul Justiției va continua demersurile pentru abrogarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, a anunțat ministrul Raluca Prună joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scrieJurnalul Național. „Ministerul Justiției are inițiativa, iar eu am să merg în continuare pe abrogare. (…) Voi merge mai departe cu ordonanța de urgență și o să o pun pe site, nu am obligația să fac o consultare, dar, pentru că subiectul e de interes, o să o pun în consultare vineri”, a spus Raluca Prună.

Procurorul general, Tiberiu Nițu, nu demisionează în urma scandalului coloanelor oficiale: Am beneficiat doar de măsurile de protecție legale. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a transmis o primă recție în urma scandalului privind folosirea coloanelor oficiale, notează Curierul Național. Nițu susține că a beneficiat de măsurile de protecție legale, a respectat legea și precizează că activitatea Parchetului nu este influențată de ancheta DNA, potrivit unui comunicat al Ministerului Public. În privința folosirii coloanelor oficiale, procurorul general invocă riscurile la care se expune prin faptul că ocupă această funcție.

Dosar penal pentru abuz în serviciu, dupa închiderea Arenei Naționale, din cauza acoperișului. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) s-au sesizat din oficiu, în urmă cu zece zile, în dosarul privind închiderea Arenei Naționale, și au deschis, joi, un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, anunță România Liberă. Astfel, procurorii transmit că la începutul lunii noiembrie a anului trecut, Primăria București a decis închiderea „Arenei Naționale” din cauza membranei acoperișului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.).

Un nou dosar penal pentru Crinuța Dumitrean în Mafia despăgubirilor. Fosta șefă ANRP, Crinuța Dumitrean, este urmărită penal într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu și luare de mită, scrie Q Magazine. Rețeta este aceeași: Horia Simu despăgubit, după ce a câștigat drepturile litigioase, pentru un teren supraevaluat. Acum, în Constanța. Deputatul PNL Cătălin Teodorescu s-a ales și el cu al treilea dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Ioan Neculaie, reținut după zece ore de audieri. Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie a fost reținut, joi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Brașov, după ce a fost audiat timp de aproape zece ore în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care au avut loc percheziții la clubul FC Brașov și la locuința lui Neculaie, anunță Gândul. Ioan Neculaie, care fusese adus în jurul orei 13.20 la Parchetul Tribunalului Brașov, a fost audiat până în jurul 23.00.

Șova, judecat sub control judiciar. Dan Șova ar putea scăpa de arestul la domiciliu, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au stabilit că poate fi judecat sub control judiciar, scrie Curierul Național. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată de procurorii anticorupție. Fostul ministru s-a prezentat ieri dimineață în fața instanței și a solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu o măsură mai blândă.

Percheziții la o clinică privată din București pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este colosal! Peste 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București au efectuat percheziții la mai multe puncte de lucru ale unei clinici private din București, relatează Libertatea. Ei au pus în aplicare 40 de mandate de percheziție și 20 de mandate de aducere, pentru acuzația de evaziune fiscală.

Mircea Chelaru, fost șef al Statului Major General, condamnat cu suspendare. Generalul Mircea Chelaru, fost șef al Statului Major General, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, anunță Libertatea. Sentința a fost dictată de judecătorii Curții de Apel București. Astfel, Curtea de Apel a menținut sentința inițială dictată de Tribunalul București. Dosarul în care a fost condamnat Chelaru a fost disjuns din cel al lui Corneliu Dobritoiu, fiind prima decizie definitiva din dosarul cel mare numit „Case pentru generali”.

Directorul Sucursalei Târgu Mureș a Romgaz și alte trei persoane din conducere, reținuți de DNA. Procurorii DNA Târgu Mureș au dispus ieri punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 ianuarie, a inculpaților Avram Pantelimon, directorul Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ștefan Ioan, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Emil Valentin Mincan, șeful Secției de Producție din cadrul SNGN Romgaz — Sucursala Târgu Mureș, Tiberiu Ioan Olaru, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, anunțăBursa.

Încă un primar, reținut de procurori pentru abuz în serviciu. Primarul localității constănțene Seimeni, Lucian Blaj, a fost reținut de procurori, joi, pentru mai multe infracțiuni printre care abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale, într-un dosar cu privire la concesionarea islazului comunal de către administrația locală, informează Puterea. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, magistrații Judecătoriei Medgidia urmează să se pronunțe cu privire la emiterea pe numele lui Lucian Blaj a unui mandat de arestare preventivă.

Universitatea București: George Copos”a plagiat subtil”. Profesorul coordonator ar putea rămâne fără titlul onorific. Comisia de Etică a Universității București a ajuns la concluzia că omul de afaceri Gheorghe Copos a plagiat „subtil”, fără să recurgă la metoda copy-paste, cartea sa scrisă în penitenciar, „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, folosind ca sursă de inspirație lucrarea de masterat a fostului jurnalist Cătălin Parfene, scrie Gândul. „Avem de a face cu un tip de plagiat subtil realizat prin copiere deghizată sau/și prin repovestire. Nu este vorba de un clasic copy-paste cu care suntem obișnuiți, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe ‘parafrazări inacceptabile’, cum sunt numite în literatura de specialitate”, a arătat Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității București.

Metrorex, somat de ANPC să închidă stația de metrou de la Piața Victoriei. Decizie fără precedent a Autorității pentru Protecția Consumatorului, notează Libertatea. ANPC a cerut Metrorex să închidă stația de metrou de la Piața Victoriei, după ce o femeie a semnalat faptul că și-a prins piciorul în spațiul dintre garnitură și peron. La această oră, stația Piața Victoriei este în continuare deschisă. Metrorex precizează, într-un comunicat, că în urma verificărilor pe camerele de supraveghere amplasate în stația de metrou Piața Victoriei, nu au fost identificate incidente de genul celor reclamate de femeia care a depus plângerea la ANPC.

Neculai Onțanu: Cineva, cred că de la PMB, dorește să acopere posibilele infracțiuni legate de construirea Arenei Naționale. Primarul Neculai Onțanu solicită edilului-șef interimar, Răzvan Sava, să precizeze dacă Primăria Municipiului București a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea autorizației de construcție pentru Arena Națională, potrivit Economica.net. „Cineva, cred că de la Primăria Municipiului București, mai mult ca sigur, dorește să-și acopere posibilele infracțiuni în legătură cu construirea Arenei Naționale încercând să arunce responsabilități iluzorii în alte direcții. Cu toate acestea Arena Națională există”, a scris Onțanu pe Facebook.

Anchetă internă la Jandarmeria Sibiu, după incidentul cu fotografierea casei lui Iohannis. Cinci jandarmi vor fi cercetați de o comisie internă, după ce, marți seara, au dus doi turiști la sediul Poliției Sibiu, pentru că ei au fotografiat casa președintelui Klaus Iohannis, informează România Liberă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, Alexandru Costea, a precizat că s-a demarat o cercetare internă la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Atentat grav la sănătatea românilor: Înțelegere secretă între demnitari și producători de tutun. Mai mulți demnitari din comitetul privind controlul consumului de tutun sunt anchetați de corpul de control al premierului sub acuzația că s-ar fi înțeles cu producătorii de tutun, potrivit Capital. Mai exact, demnitarii ar trebui să înainteze o propunere de act normativ Guvernului prin care să amâne cu șase luni aplicarea mai multor directive europene. Numai că acest lucru ar declanșa procedura de infringement împotriva României.

Prefectul județului Caraș-Severin demisionează! Nicolae Miu Ciobanu renunță la funcție începând cu 1 februarie. Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, precizează joi, printr-un comunicat de presă, că începând cu data de 1 februarie, „din respect față de Instituția Prefectului”, a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, aprobarea demisiei sale din funcție, conform Jurnalului Național. El a mai precizat că nu dorește ca prin poziția și funcția ocupată să se interpreteze că poate fi influențată ancheta penală desfășurată de către DIICOT.

Colegiul Medicilor București: „Trebuie să ne lămurim în ce măsură Sorin Oprescu a desfășurat sau nu activitate medicală în ultimii cinci ani”. După ce mai multe surse medicale au declarat că primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întors la Spitalul Universitar pentru a profesa, Colegiul Medicilor București (CMB) a precizat că urmează să se lămurească în ce măsură chirurgul a desfășurat sau nu activitate medicală în ultimii cinci ani, potrivit Adevărul. Până în prezent, nu s-a înregistrat nicio cerere în sensul reluării activității medicale, transmite biroul executiv al CMB.

40 de percheziții într-un dosar de evaziune. Prejudiciul este estimat la 1,4 milioane de lei. Peste 100 de polițiști de la Poliția Capitalei efectuează percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune în domeniul comerțului cu autoturisme cu un prejudiciu estimat la 1,4 milioane de lei, anunță Evenimentul Zilei. Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 40 de mandate de percheziție și 20 de mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală.

Studenții cer finanțarea facultăților în funcție de performanță. Universitățile le oferă programe de instruire expirate. Reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România cer ca din acest an universitățile să primească bani în funcție de anumite criterii de performanță, conform Evenimentului Zilei. Ei de declară dezamăgiți de decizia Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului superior de a da bani în funcție de ierarhia programelor de studii și susțin că această ierarhie a ecpirat de cel puțin un an.

Aproape 120 de migranți care se aflau pe o barcă gonflabilă în Marea Mediterană, salvați de la moarte sigură de Poliția română de Frontieră. Polițiștii români de Frontieră, aflați în misiune în Marea Mediterană, au salvat în urmă cu două zile 119 migranți, din care 34 minori, care se aflau pe o barca gonflabila de mici dimensiuni, informează Adevărul. Imigranții erau deshidratați și prezentau semne de hipotermie. Toți erau bărbați, dintre care 34 minori. Ei au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali și că intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

Investițiile lăsate pe ultima lună din 2015 au dus bugetul pe deficit. Cheltuielile cu investițiile din luna decembrie s-au ridicat la 15,1 miliarde de lei, din care aproape jumătate au reprezentant susținerea proiectelor cu finanțare europeană, așa încât România să poată ajunge la o rata de absorbție de circa 75% a fondurilor alocate pentru 2007-2013, scrie Capital. Acest lucru a făcut ca în ultima lună, România să treacă de pe excedent bugetar, înregistrat la finele lunii noiembrie, la un deficit de 1,47% din PIB, la 31 decembrie 2015, conform datelor anunțate de Ministerul Finanțelor Publice.

RAAN a intrat în faliment. Tribunalul Mehedinți a dispus ieri intrarea Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) în faliment, desemnând drept lichidator provizoriu societatea Euro Insol, reprezentată de Remus Borza, același care este și administrator judiciar al Hidroelectrica, anunță Curierul Național. Decizia nu este însă definitivă, sentința Tribunalului Mehedinți precizând că este „intermediară”, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 aprilie a.c.

Romsilva solicită constituirea de urgență a unui grup de lucru pentru stabilirea prețurilor pe nivelul minim de piață. Conducerea Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) — Romsilva solicită constituirea de urgență a unui grup de lucru pentru stabilirea prețurilor de vânzare a masei lemnoase pe nivelul minim de piață, conform Economica.net. „Trebuie constituit urgent Grupul de lucru cu participarea tuturor factorilor implicați, respectiv Consiliul Concurenței, Ministerul Mediului, chiar și cu Ministerul de Finanțe, care nu a vizat această Hotărâre de Guvern (HG 924/2015 n.r.) privind regulamentul de vânzare a masei lemnoase precum și cu Ministerul Justiției, pentru stabilirea prețurilor de vânzare pe nivelul minim de piață”, a declarat, joi, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu.

Fondul forestier proprietate publică a statului a scăzut cu 62.000 hectare în 2015. Fondul forestier proprietate publică a statului în administrarea Romsilva a scăzut anul trecut cu 62.356 hectare, astfel încât la 31 decembrie 2015 se ridica la 3,15 milioane hectare, a anunțat, joi, șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, potrivit Capital. „Odată cu aprobarea Codului Silvic, fostul ICAS București (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” — n.r.) a devenit unitate independentă și administrează 48.000 de hectare, iar diferența reprezintă suprafețele puse în posesie în urma unor hotărâri definitive și irevocabile în instanță”, a spus Crăciunescu.

Cel mai mare producător român de lactate se vinde gigantului francez Lactalis, într-o tranzacție șoc la începutul anului. Acționarii Albalact Alba Iulia, cea mai mare companie locală din industira laptelui, au încheiat un acord cu grupul francez Lactalis, în urma căruia producătorul din Alba Iulia va fi preluat de către grupul francez, anunță Ziarul Financiar. Este a doua mișcare importantă pe care o face Lactalis în România după ce grupul a cumpărat brandul LaDorna de la Jean Valvis în 2008.

Irina Begu: „Sunt accidentată, nu voi juca în FED Cup, contra Cehiei”. Irina Begu, convocată de căpitanul-nejucător Alina Tecșor pentru partida România — Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale FED Cup, de la Cluj, a anunțat pe contul oficial de Facebook, faptul că nu va putea juca, din cauza unei accidentări la genunchi, conform ProSport. A doua jucătoare de tenis a României în clasamentul mondial și-a explicat decizia: „Mi-aș fi dorit să vă dau o veste bună, însă problema de la genunchi încă nu a trecut și perioada mea de refacere va mai dura! Cu părere de rău, trebuie să vă anunț că nu voi putea fi prezentă la Cluj alături de fete”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult