Acasa Revista Presei Revista presei. Arsenie Boca va fi trecut în rândul sfinților

Revista presei. Arsenie Boca va fi trecut în rândul sfinților

scris de Z.V.
18 afisari

Promulgarea legii privind indemnizația pentru mame, faptul că Iohannis nu mai este proprietarul casei pentru care se judeca, depunerea jurământului de către noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, motivarea instanței pentru respingerea contestațiilor depuse față de candidatura lui Piedone la Primăria Sectorului 4, depunerea candidaturii lui Robert Negoiță pentru un nou mandat de primar la Sectorul 3, dar și discuția unei delegații a minerilor cu vicepremierul Costin Borc, protestele sindicatelor din învătământ, precum și decizia Tribunalului în cazul bărbaților cercetați pentru intimidarea lui Kovesi, aderarea României la Codul Vamal Unional și ancheta Consiliului Concurenței privind agențiile de turism, dar și reacțiile la ratarea calificării echipei de gimnastică feminină la Jocurile Olimpice de la Rio sunt principalele subiecte ale zilei de 19 aprilie.

arsenie_bocaArsenie Boca va fi trecut în rândul sfinților. Biserica ortodoxă a demarat acțiunile pentru declararea părintelui Arsenie Boca sfânt, scrie Libertatea. Astfel, la sediul Episcopiei Devei si Hunedoarei s-a desfășurat sâmbătă, 16 aprilie 2016, prima ședință de lucru a comisiei teologice mitropolitane speciale care cercetează viața și activitatea Părintelui Arsenie Boca. După ce se va studia viața părintelui dar și minunile făcute de acesta după ce a trecut la cele veșnice, mai marii Bisiericii vor hotărî dacă,’Sfântul Ardealului’ va fi canonizat sau nu.

Președintele Iohannis a promulgat legea privind indemnizația pentru mame. Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că a promulgat legea privind indemnizația pentru mame, scrie Jurnalul Național. „Chiar astăzi am semnat un decret de promulgare pentru o lege (…) privind concediul și indemnizația pentru mame”, a spus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru.

Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii, a depus jurământul.Iohannis: Există o așteptare pentru creșterea salariilor bugetarilor. Vă doresc să găsiți o soluție! Premierul Dacian Cioloș l-a propus pe Dragoș Pîslaru la șefia Ministerului Muncii, relatează Adevărul. Acesta este consilier pe politici economice la Cancelaria Primului-ministru. De altfel, președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de numire în funcție a lui Pîslaru care a depus juramântul de învestitură, la Palatul Cotroceni.

Averea noului ministru al Muncii: Dragoș Pîslaru este un om avut. Conform declarației sale de avere de la finele anului trecut, acesta are 9 conturi de economii, cumulând circa 500.000 ron, peste 9.000 euro și aproximativ 10.000 de dolari, notează Curierul Național.

Iohannis a fost RADIAT din Cartea Funciară. Nu mai este proprietarul casei pentru care se judecă. Președintele Klaus Iohannis nu mai este, începând de luni, proprietarul casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulți ani, întrucât a fost radiat din Cartea Funciară, anunță România Liberă. Totuși, Iohannis mai are două căi de contestație, a precizat Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu.

O dilemă care macină clasa politică românească. Băsescu a fi sau a nu fi primar? Tot mai multe surse politice susțin că fostul președinte Traian Băsescu se pregătește să-și anunțe, în ultimul moment, candidatura la Primaria Bucureștiului. PMP are candidați la toate sectoarele, dar nu și-a anunțat intențiile la Primăria Generală, informează Evenimentul zilei.

De ce poate candida Piedone la Primăria Sectorului 4. Motivarea instanței: Cetățenii cu drept de vot îl pot sancționa. Cristian Popescu-Piedone are dreptul sa candideze pentru un nou mandat de primar, deoarece nu este condamnat definitiv în instanță în dosarul Colectiv și doar comunitatea îl poate sancționa prin vot, susține un magistrat de la Judecătoria sectorului 4, scrie Evenimentul zilei. Judecătoria sectorului 4 a dat publicității motivele pentru care a respins contestațiile depuse de zece supraviețuitori si rude ale celor decedați în incendiul de la Colectiv — Victor Dobre, Gabriel Alexandru Popescu, Mariana Oprea, Zambra Iosipescu, Mircea Nicolae, Izabell Luminița Georgescu, Gabriel Sorin Lazăr, Cezar Mario Marin, Cezar Victor Năstase și Nicu Bogdan Domnitanu — împotriva candidaturii lui Piedone la funcția de primar.

Robert Negoiță si-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar la sectorul 3. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat luni că și-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat, anunță Jurnalul Național. „Vreau sa continuăm proiectele pe care le-am început în ultimii patru ani, pentru că împreună am reușit să progresăm mult, să formăm o comunitate activă și a cărei implicare este vizibilă. De ce trebuie să ducem lucrurile până la capăt? Pentru că iubim sectorul 3”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

Ce demonstrează controversele din jurul candidaților. Competiția pentru alegerile locale din 5 iunie scoate la iveala bagajul negativ al politicienilor și, în unele cazuri, chiar dacă nu ne place să o spunem, și pe cel al alegătorilor, informeazăRomânia Liberă. PNL l-a desemnat candidat la primăria Capitalei pe Marian Munteanu iar seninătatea cu care majoritatea liderilor liberali îl apără ridică semne de întrebare privind convingerile lor reale. Candidatul PNL vorbește despre ‘insurecție’ împotriva sistemului, deși liberalii pledează, de 26 de ani, pentru schimbări pe cale democratică. Munteanu vorbește pe șleau de ‘consilii civice’ care să dubleze consiliile locale.

Ce au obținut minerii după discuțiile cu Guvernul. După discuțiile cu o delegație a minerilor, vicepremierul Costin Borc a declarat, luni, că vor fi disponibilizări, dar nu se va închide Complexul Energetic Oltenia, urmând să aiba loc bilunar întâlniri între guvernanți și mineri, scrie ziarul Puterea. ‘Am un mare respect pentru manifestația dumneavoastră. Am discutat cu liderii de sindicat, nu se închide și nici nu s-a discutat vreodata să se închidă CEO, ca să fie clar. Am stabilit, împreună cu liderii de sindicat să ne întâlnim, fie la București, fie la Târgu Jiu, la fiecare două săptămâni, să punctam fiecare din lucrurile pe care le-am convenit în așa fel încât CEO sa devină societatea fanion a energiei românești, așa cum trebuie sș fie. Voi veni la Târgu Jiu’, le-a spus vicepremierul Costin Borc, minerilor care protestau în fața Guvernului.

Protest al sindicaliștilor din educație. Câteva sute de persoane din domeniul educației au protestat, luni dupa-amiază, în fața sediului Guvernului, titrează Q Magazine. Protestatarii vor printre altele majorarea salariilor, 6 % din PIB pentru Educație dar și măsuri împotriva violenței față de profesori, sindicaliștii depunând la Guvern si o listă de nemulțumiri.

Șeful ANAF: Cele mai importante schimbări ale Codului Vamal vizează informatizarea schimbului de informații. România aderă la Codul Vamal Unional, începând cu data de 1 mai 2016, ceea ce presupune informatizarea schimbului de informații între autoritățile vamale si operatorii economici, a prelucrării datelor și a comunicării între cele două părți, susține președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, anunță Economica.net.

AEP: Peste un milion de lei subvenții acordate partidelor în luna aprilie. Valoarea totală a subvențiilor virate de la bugetul de stat în contul partidelor politice în luna aprilie se ridică la 1.020.265,78 lei. Potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente (AEP), cea mai mare parte a subvenției rezultate în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale a fost acordată PNL — 532.453,43 lei, informeazăEvenimentul zilei.

Ce a decis Tribunalul în cazul bărbaților cercetați pentru intimidarea lui Kovesi. Tribunalul București a decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor doi israelieni acuzați că au încercat intimidarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, hotărârea nefiind definitivă, scrie Gândul.

Iohannis și Cioloș, chemați în judecată de Tokeș pentru retragerea Ordinului „Steaua României”. Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Ciolos au fost chemați în judecată de eurodeputatul Laszlo Tokes, în urma retragerii Ordinului ‘Steaua României’, acțiunea fiind depusă, luni, la Curtea de Apel București, scrie Adevărul. Avocatul Kincses Elod, care îl reprezintă pe Laszlo Tokes, a declarat, luni, că a depus prin poștă acțiunea la Secția contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București, având mai multe argumente care consideră că îi vor aduce câștig de cauză eurodeputatului.

„Guvernul nu a trimis Legea dării în plată la CCR și nu a discutat pe subiect”. Guvernul nu a trimis Legea dării în plată la Curtea Constițutională a României (CCR) și nici nu a discutat să facă acest lucru, a asigurat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului. Conform avocatului Gheorghe Piperea, care a redactat textul legislativ, luni a fost ultima zi în care Guvernul ar fi putut să conteste legea la CCR, potrivit ziarului Bursa.

Consiliul Concurenței, pe urmele cartelului din turism. Agențiile mari din piață sunt bănuite ca au fixat un preț minim al pachetelor turistice. După mulți ani de la precedenta anchetă în domeniu, Consiliul Concurenței lovește agențiile de turism, fix înaintea sezonului estival, cu o nouă investigație. Consiliul a demarat, în urma unei sesizări anonime, o investigație privind o posibilă incălcare a regulilor de concurență pe piața comercializării produselor turistice și a pachetelor de servicii turistice prin agenții de turism, scrie ziarul Puterea.

Orașul Ploiești, pe locul 3 în lume ca viteză a Internetului, după Singapore și Hong Kong. Orasul Ploiești se află pe locul al treilea în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, după Singapore si Hong-Kong, a declarat, luni, Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, prezentă la o conferință pe tema proprietății intelectuale în mediul digital, scrie ziarul Capital.

Cioloș: Administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferată la autoritatea locală. Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, ca administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferată de la Ministerul Transporturilor la autoritatea locala, notează Economica.net.

Consumul intern de vin din România a înregistrat anul trecut un recul de 17,3%. România a înregistrat în 2015, comparativ cu anul precedent, cea mai mare scădere procentuală a consumului intern de vin (minus 17,3%) dintre principalele țări consumatoare de vin, pâna la 3,9 milioane hectolitri de la 4,7 milioane hectolitri, potrivit raportului anual publicat luni de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), care subliniază însă ca în cazul României „este dificil de urmărit autoconsumul, care este responsabil pentru aproape 50% din piața internă”, informează ziarul Capital.

ZF Top Tranzacții 2016. Piata din România are active care ar putea fi tranzacționate cu sute de milioane de euro. ‘Pentru orice antreprenor român, prioritatea este să se consolideze în România și apoi să se aventureze în altă țară.’, titrează Ziarul financiar. Piața tranzacțiilor din România, care constituie un bun barometru pentru investiții, încearcă să-și revină, dar fondurile de investiții și investitorii strategici sunt aproape aceiași, respectiv cei regionali.

Proiect de lege pentru schimbarea statutului Băncii Naționale. Senatorul Cristiana Anghel: „BNR, un monstru care manâncă din suveranitatea poporului”. Ilie Năstase: „Isărescu nu bagă pe nimeni în seamă”. Conducerea BNR ar putea să fie obligată să răspundă în fața legii în cazul săvârsșirii unor fapte de natură civilă sau penală, în cazul în care proiectul de modificare a Statutului Băncii Naționale a României, inițiat de Senatorul ALDE, Cristiana Anghel, va fi aprobat, scrie ziarul Bursa.

Paradox: statul dator la stat cu 4 miliarde de lei. La sfârșitul anului trecut, restanțele la plata ale societăților unde statul sau administrațiile publice centrale și locale erau unici acționari sau majoritari contabilizau plăți restante care depășeau trei miliarde de euro, scrie Jurnalul Național. O sumă care reprezintă 1,85% din Produsul Intern Brut pe 2016 și cu mult peste ce au primit unele ministere prin Legea bugetului de stat.

Record de temperatură pentru ziua de 18 aprilie! 32 de grade la umbră. Temperaturile au depășit luni 32 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai călduroasă zi de 18 a acestei luni din ultimii 30 de ani, notează Libertatea. În sudul și sud-estul țării, termometrele au arătat chiar 32 de grade Celsius la umbră, aceasta fiind cea mai calduroasă zi de 18 aprilie din ultimele trei decenii. Desi multă lume a trecut la hainele de vară, meteorologii ne sfătuiesc să nu punem încă de-o parte hainele mai groase pentru că zilele viitoare vremea se răcește.

Ratarea calificării echipei de gimnastică la Rio naște un război uriaș! Bellu și Bitang sunt criticați dur: „Sa-și asume, chiar dacă sunt voluntari”, titrează Gazeta Sporturilor. Președintele COSR, Alin Petrache, îi atacă pe Octavian Bellu și Mariana Bitang, despre care spune că ar trebui să își asume mai mult unele obligații, chiar dacă au activat ca voluntari la lot.

Elisabeta Lipă a găsit „buba” din gimnastică: „Selecția este problema”. Ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janiero (Brazilia) de către lotul feminin de gimnastică i-a scos din amorțeală pe greii sportului românesc, informează Libertatea. Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a încercat să explice acest dezastru din sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice.

Antrenor-surpriză în locul lui Reghe — Vine din Liga 1 și a vorbit cu Becali: „Dacă nu erai căpos, deja antrenai Steaua!”. Steaua a pierdut cu Astra, scor 0-2, și giurgiuvenii sunt foarte aproape de primul titlu de campioană a României din istorie.
Atmosfera de la Steaua a început să fie tot mai tensionată, asta și din cauza faptului că Becali nu mai are încredere în Reghecampf, scrie Gazeta Sporturilor.

Hagi nu mai e antrenor la Viitorul. Două oferte din străinatate primite de „Rege”: „Sunt discuții foarte avansate!” Cine e noul „principal”. Rezultatele dezamăgitoare obținute de Viitorul în acest play-off par să-l fi detereminat pe Gheorghe Hagi să renunțe la banca tehnică a echipei sale, cel puțin până la finalul sezonului, anunță ProSport. Deși nu a făcut niciun anunț oficial în acest sens, decizia a fost confirmată de foaia de joc a meciului Viitorul — Pandurii, unde antrenor princpial al gazdelor a fost trecut Cătălin Anghel. În vârstă de 41 de ani, Catalin Anghel a fost antrenor principal la Viitorul în perioada 2009-2013, iar în prezent era secundul lui Hagi la echipa constănțeană.

Liga 1. FC Viitorul Constanta — Pandurii Târgu Jiu 0-2, în play-off. Pandurii Târgu Jiu a învins-o pe FC Viitorul Constanța cu scorul de 2-0 (0-0), luni seara, la Ovidiu, într-un meci din etapa a șaptea a fazei play-off a Ligii I de fotbal, aflăm din Jurnalul național. Gorjenii s-au impus prin golurile marcate de Ioan Hora (52) și Dan Nistor (66).

Anca Damian, premiu la Festivalul de Film de la Istanbul.Regizoarea Anca Damian a câștigat cu pelicula ‘The Magic Mountain’ premiul ‘Audentia’ al Festivalului Internațional de Film de la Istanbul, anunță România Liberă. Acordat pentru prima data la aceasta a 35-a ediție a Festivalului de Film de la Istanbul, ‘Audentia Award’ este finanțat de Eurimages, fondul de coproducție al Consiliului Europei, dedicat cinematografiei.

Volumul „Sinaia, Orasul Elitelor”, lansat și la Bucuresti.‘Sinaia, Orasul Elitelor’, una dintre cele mai cuprinzătoare carți care s-au scris vreodată despre Sinaia ș despre personalitățile ce i-au marcat evoluția în ultimii 150 de ani, și-a întâlnit publicul bucureștean. O carte despre ‘Micul Versailles’ s-a lansat în inima ‘Micului Paris’, la Muzeul Municipiului București, scrieCotidianul.

O româncă a dat în judecată autoritățile, din cauza drumurilor, iar acum primește bani zilnic de la primărie. Simona Niculescu a locuit 30 de ani în Franța, iar în 2007 s-a decis să se întoarcă în România. A ales satul Băiculești, unde a și construit o casă, însă nu și-a pus problema că drumul de acces va fi o problemă. „Când am rămas sinistrată, anul trecut, în decembrie, șeful ISU Băiculești, în glumă, mi-a zis să dau clima în judecată, să ma mut în California sau să-mi iau un 4×4”, povestește Simona Niculescu, potrivit Gândul. Femeia a urmat sfatul și a apelat la instanță, unde a avut câștig de cauză. Judecătoria Curtea de Argeă a decis că Primăria trebuie să asfalteze drumul, dar și să-i platească femeii 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei mașini de teren.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult