Acasa Revista Presei Revista presei. Atac la democraţie

Revista presei. Atac la democraţie

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

EvZ: Atac împotriva democraţiei! România, pericol de implozie. Traian Băsescu a dat piept cu parlamentarii USL

Traian Basescu

(foto: ghimpele.ro)

”Abuzurile noii Puteri aruncă ţara într-un haos generalizat. Reacţiile internaţionale au curs ieri toată ziua, inclusiv din partea familiei social-democrate a PSD, iar unii europarlamentari vorbesc despre retragerea votului României în Consiliul European. Economia se prăbuşeşte: investiţiile străine sunt ameninţate, salariul mediu a scăzut, cursul leului urcă spre 4,55. Astăzi se dezbate în Parlament suspendarea preşedintelui. Traian Băsescu va fi prezent şi va combate acuzaţiile”

Gandul: Legea referendumului, modificată de Guvern. Băsescu poate fi demis cu 50% plus 1 din numărul voturilor exprimate ”Guvernul a modificat prin ordonanţă de urgenţă Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor participanţi, afirmă surse oficiale”

Gandul: Care pe care ”Odată cu venirea preşedintelui Băsescu, ieri, înplenul Parlamentului, pentru a asculta„rechizitoriul” USL şi a da un prim răspunsacuzaţiilor, asaltul dat de actuala Putere pentrususpendarea şefului statului a intrat în faza finală”

Romania libera: Preşedintele vrea un referendum de modificare a Constituţiei o dată cu votul pentru demiterea sa. Preşedintele, din nou la judecata parlamentului. Marile puteri sar în apărarea lui Băsescu “Parlamentul votează astăzi pentru suspendarea preşedintelui, marcând una dintre cele mai importante crize politice care au avut loc în România după 1990″

Curentul: Victator Ponta sperie Europa “Încălcările grave ale Constituției României de către guvernul Ponta și majoritatea parlamentară a USL, prin deciziile ilegale luate în ultimele zile în scopul de a-l suspenda pe președintele Traian Băsescu și a prelua, astfel, controlul tuturor instituțiilor fundamentale ale statului român, sunt condamnate la scenă deschisă nu numai de adversarii mafiei Grivco, ci și de partenerii tradiționali ai familiei politice din care fac parte formațiunile conduse de Vict(at)or Ponta și Crin Antonescu”

Adevarul: Parchetul ICCJ a cerut MAE copiile corespondenţei referitoare la componenţa delegaţiei la Bruxelles ”Parchetul ICCJ a cerut ministrului de Externe Andrei Marga copii ale corespondenţei purtate cu instituţiile UE, cu Administraţia Prezidenţială şi cu premierul Victor Ponta cu privire la componenţa delegaţiei care a reprezentat România la lucrările Consiliului European”

Curierul national: Gitenstein: Slăbirea instituţiilor româneşti poate afecta parteneriatul SUA – România “Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat că o acţiune de suspendare a unui preşedinte este un act firesc, dacă se face fără manipulări”

Bursa: Euro, la un nou record ”Moneda europeană a atins, ieri, la cursul Băncii Naţionale a României (BNR) un nou maximum istoric, ajungând la 4,4796 lei/euro, cu 0,81 bani peste cotaţia anterioară, pe fondul tensiunilor politice privind propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu”

StareaPresei.ro

3 comentarii

Europeanuul 06-07-2012 - 10:48

EvZ – Bobby Paunescu (fiul cel mai mic a unuia din cei mai puternici oameni de afaceri din România de acum 15 ani,George Constantin Paunescu)

Adevaru Holding (Ziarul Adevarul)- Dinu Patriciu.

MediaFax Group (Mediafax, Gandul, Pro TV, ZF) – Actionarat (SC Alerria Management Company SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL, SC PubliMedia International SA , in spatele carora se pompeaza si Adriean Videanu).

Romania Libera – Dan Grigore Adamescu (firma Megaconstruct chiar construise in ultimii ani si pentru Hidroelectrica, pe bani multi).

Ce zicea ieri regina vamilor? Trebuie sa-l tinem neaparat pe Basescu la Cotroceni. “Gruparea Monaco“ vrea sa apere democratia ?

Ciu Huhu 07-07-2012 - 00:52

Moarte dictatotorului Basescu, moarte slugilor lui, huuuuooooo!!!!!!

tomi 07-07-2012 - 01:30

sa mori tu si legionarii tai colegi de cocina cu tine,lepra dreacului,mai tine-ti gura !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult