Acasa Revista Presei Revista presei. Atenție șoferi! Noile aparate radar cu laser au ajuns în teritoriu

Revista presei. Atenție șoferi! Noile aparate radar cu laser au ajuns în teritoriu

scris de Z.V.
15 afisari

Ședința Colegiului Național al Mișcării Populare, proiectul de lege privind prevenția în sănătate inițiat de mai mulți deputați liberali, raportul preliminar referitor la incidentul aviatic de la Cluj care a fost prezentat de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), decizia ministrului Educației, Adrian Curaj, de a trimite o echipă de control la Colegiul Național „Tudor Vianu” din Capitală, precum și protestul locuitorilor din zona șoselei Iancului față de lipsa locurilor de parcare, dar și rezultatele primei zile a întâlnirii România-Cehia din Fed Cup sunt principalele subiecte ale zilei de 7 februarie.

Politistii pun radare de 1 MaiAtenție șoferi! Noile aparate radar cu laser au ajuns în teritoriu. 8 aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliției Române, anunță Capital. Modelele au camera video HD de înalta fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca mașinii, plăcuța de înmatriculare și chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Guvernul, în ședință informală la Vila Lac. Guvernul s-a reunit sâmbătă dimineață într-o ședință informală la Vila Lac, pentru a discuta pe marginea priorităților mai multor ministere, informează Bursa. Executivul discută prioritățile pe următoarea perioadă, chestiuni de organizare, potrivit unor surse oficiale.

Băsescu: Premierul Cioloș se va compromite până la urmă, stând alături de Tobă și Curaj. Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, că premierul Dacian Cioloș se va compromite, până la urmă, pentru că îi are alături în Guvern pe „plagiatorul” Petre Tobă și pe „academicianul Curaj” și nu ia o măsură în acest sens, conform Jurnalului Național. „Asta îl va compromite pe Cioloș până la urmă: stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta, în ședințele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Științele Securității în același Guvern și te faci că nu vezi că în jurul tău este o cangrenă care nu poate să facă decât rău societății românești”, a afirmat Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al MP.

Proiect de lege: Cei care refuză depistarea unei boli în stadiu incipient ar putea să piardă tratamentul gratuit. Cei care refuză depistarea unei boli au toate șansele să piardă tratamentul gratuit dacă un proiect de lege care reglementează funcționarea unui sistem național de prevenție în sănătate va fi adoptat, potrivit Curierului Național. De asta va avea grijă Agenția Națională de Prevenție în Sănătate care se va ocupa, potrivit inițiativei legislative, cu prevenirea și depistarea precoce a bolilor.

Nicolăescu: Proiectul privind prevenția solicită ca și cetățenii să învețe să fie responsabili față de propria sănătate. „De aceea, cetățenii pot refuza, potrivit prevederilor din proiectul de lege, în scris, serviciile de prevenție, însă în cunoștință de cauză, fiind avertizați că dacă se vor îmbolnăvi pentru că nu au participat la programe de prevenție vor suporta parțial sau total costurile tratamentelor, scrie România Liberă. Aceasta va fi opțiunea fiecărui cetățean în parte după ce a fost informat și el a decis cum este mai bine pentru el”, a explicat Eugen Nicolăescu, într-un comunicat remis presei.

Cioloș, dezbatere politică la Camera Deputaților. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, premierul Dacian Cioloș participă, luni, la Camera Deputaților, la Ora prim-ministrului, anunță Cotidianul. Grupul deputaților PNL a solicitat, la începutul săptămânii, ca luni să se organizeze o dezbatere politică cu tema „Legislația electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetățenilor”, cu prezența prim-ministrului, în temeiul articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților, care face referire la Ora premierului.

Băsescu, liderilor MP: Știu două cazuri de candidați pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă. Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă, scrie Jurnalul Național. „În ansamblu, lucrurile merg bine și cred că ne apropiem de obiectivul de a avea candidați în toate unitățile administrative. Va trebui însă să declanșăm deja foarte rapid campania de strângere de semnături pentru candidații care deja sunt nominalizați și asupra cărora organizațiile sunt definitiv hotărâte că îi lasă să candideze”, a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare.

Schimbare de plan în partidul lui Băsescu. După ce l-au anunțat pe Turcescu candidat la sectorul 5, i-au dat o altă misiune. Jurnalistul Robert Turcescu nu va candida la alegerile locale din partea Mișcării Populare, dar va ajuta partidul pe partea de comunicare, a precizat sâmbătă președintele executiv al formațiunii, Eugen Tomac, conform Gândul. „Robert Turcescu nu va candida din partea Mișcării Populare. Este adevărat că ne va ajuta pe partea de comunicare, dar atât”, a declarat Eugen Tomac.

Decizie inedită în PSD: fără familii în Parlament. Gata cu familiile în consilii locale sau în Parlamentul României, notează Puterea. PSD nu va mai susține, la alegerile din acest an, membri ai aceleiași familii pe liste la consiliile locale sau la alegerile parlamentare. De asemenea, nu vor mai avea susținere nici membri ai familiilor care activează la partide diferite, potrivit unei decizii adoptate într-o ședință județeană a PSD Buzau.

Vasile Dîncu: „Există un spirit centralist la toți funcționarii. Instituțiile sunt blocate de o supraierarhie”. Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri seara, că există un spirit centralist la toți funcționarii din administrația centrală, că foarte mulți gândesc în formule stereotipice, iar instituțiile sunt blocate de o supraierarhie, scrie Capital. „Astăzi mi-am cerut iertare, în gând, lui Dacian Cioloș care ne-a spus de câteva ori, și mi s-a părut că ne spune prea des acest lucru, că dacă ne lăsăm pe mâna funcționarilor, atunci nu vom face nimic. Ne-a spus: Eu știu asta pentru că vin din administrație. (…) Acum mi-am dat seama că există un spirit centralist la toți funcționarii din administrația centrală”, a afirmat Dâncu, la Realitatea Tv.

George Simion a intrat în greva foamei la vama Sculeni; premierul moldovean cere clarificări instituțiilor abilitate. Cetățeanul român George Simion a intrat în greva foamei la vama Sculeni în semn de protest pentru că i s-a interzis să intre în Republica Moldova, ceea ce el consideră a fi un abuz al autorităților moldovene împotriva sa, relatează Jurnalul Național. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el spune că va face greva foamei până când i se va permite să meargă acasă, în Basarabia.

CIAS a facut public raportul preliminar al aterizării ratate de la Cluj. Condițiile meteorologice din timpul aterizării reprezintă una din cauzele favorizante ale accidentului aviatic care a avut loc în 7 ianuarie pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj, când un avion al companiei Blue Air, la bordul căruia se aflau 116 persoane, a ieșit de pe pistă, potrivit CIAS, scrie Gândul. Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) arată, într-o „declarație provizorie” publicată sâmbătă, că, în cele 30 de zile trecute de la data producerii incidentului, au fost adunate date și informații, s-a discutat cu martorii și au fost descărcate înregistratoarele de zbor în laboratorul organismului de investigații Bureau d’Enquetes et d’Analyses (BEA) din Franța.

Ministrul Adrian Curaj a decis trimiterea unei echipe de control la Colegiul Național „Tudor Vianu” din Capitală. Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Adrian Curaj, a decis să dispună un control în regim de urgență la Colegiul Național „Tudor Vianu” din Capitală, pentru investigarea acuzațiilor care i se aduc unui cadru didactic din această unitate de învățământ, transmite Curierul Național. „Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să țină cont de trei aspecte: încălcarea demnității elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educației cu privire la perioada de susținere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil”, a declarat ministrul Adrian Curaj.

Cum să desființezi reputația unui om. Adevărul în cazul profesorului de la Vianu acuzat că ar fi pus un elev în genunchi pentru o notă. Elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu desființează presupusul abuz comis de profesorul de matematică Severius Moldoveanu, acuzat de un coleg de breaslă că și-ar fi umilit elevii la clasă, scrie Adevărul. Martorii la incident au povestit, pentru „Adevărul”, ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi. „Când am auzit aberațiile care se spun în presă, am început să plâng”, a mărturisit o elevă.

Protest în Capitală. Nu le trebuie tramvai, vor locuri de parcare! După o serie de lucrări de modernizare, sâmbătă dimineață, tramvaiul 46 a început să circule din nou pe Șoseaua Iancului, scrie Libertatea. Acest lucru nu e însă văzut cu ochi buni de locatarii posesori de mașini, care au ieșit în stradă, supărați că nu mai au unde să parcheze.
Circa 100 de persoane protestează la această oră în zona Iancului, ca urmare a interdicției impuse de Primaria Generală de a mai parca pe această arteră importantă din Capitală.

Imperiul clanului Corduneanu se clatină: 32 de ani de închisoare și 780.000 de euro confiscați în dosarul bandelor de hoți destructurate cu ajutorul FBI. Tribunalul Iași a decis, vineri, să condamne la 14, respectiv 18 ani de închisoare membrii clanului Corduneanu care coordonau în mod direct bandele de hoți din peste 30 de state europene, relatează Adevărul. E prima sentință dură care lovește în clanul Corduneanu. Doi dintre membrii clanului Corduneanu au primit pedepse de 14, respectiv 18 ani de închisoare în dosarul privind rețeaua de hoți din Europa a clanului interlop din Iași.

Miting de solidaritate cu familiile de români din Norvegia. Sute de persoane s-au adunat în Piața Sfatului din Brașov pentru a participa la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu, potrivit Cotidianul. Mitingul este organizat de Alianța Evanghelică din România prin intermediul bisericilor reprezentative din județul Brașov. „Prin acest miting de protest vrem să transmitem un mesaj opiniei publice din România și opiniei publice internaționale cu privire la faptul că în Norvegia, prin legislația care reglementează funcționarea Autorității de Protecție a Copilului ? Barnevernet, sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, în particular dreptul părinților de a crește copiii în acord cu propria credință, precum și dreptul copilului de a se bucura de căldura și protecția căminului părintesc”, este mesajul pe care Alianța Evanghelică din România l-a transmis.

Tren deraiat! Circulația feroviară este blocată între Jibou și Dej. O garnitură de tren marfar a deraiat în stația Lețca, circulația feroviară fiind blocată între Jibou și Dej, informeazăLibertatea. Zece vagoane ale unei garnituri de tren marfar încărcată cu sare au deraiat sâmbătă dimineață, în stația Lețca din județul Sălaj, nefiind înregistrate victime.

Preoții din Botoșani atrag atenția: „Sunt biserici unde nu se fac botezuri și cununii de câțiva ani”. Preoții din Botoșani atrag atenția asupra fenomenului îmbătrânirii populației și scăderii natalității, în special în mediul rural, potrivit Cotidianul. „Sunt sate în care nu s-a făcut niciun botez de ani de zile. După aceea, sunt sate în care nu s-a făcut nicio cununie. Este cazul satului Popeni ? George Enescu, unde de ani de zile nu s-a mai făcut o cununie. Mi-a spus părintele că a și uitat rânduiala”, a declarat protopopul de Darabani, preotul Stelian Ciurciun.

Cum arată bugetul pe 2016 al Primăriei Capitalei. Primaria Capitalei a postat in dezbatere publica, pe site, proiectul de buget pe anul 2016, scrie România Liberă. Din schița de buget reiese că primaria a alocat in 2016 pentru marile proiecte de infrastructura circa 400 milioane lei din bugetul de 4,1 miliarde lei. Fondurile sunt alocate pentru terminarea proiectelor aflate în lucru — Pasajul Ciurel, Pasajul Piața Sudului, Străpungerea Nicolae Grigorescu, Șos. Pantelimon etc. Și proiectele de lărgire a străzilor Fabrica de Glucoza și Prelungirea Ghencea primesc bani pentru începerea lucrărilor, însă în cele două cazuri lucrările trebuiau să înceapă încă de acum câțiva ani.

Metrorex a găsit o nouă soluție pentru a semnaliza distanța dintre tren și peron! Ne bagă însă și mai rău în ceață! După ce la finele lunii ianuarie ANPC cerea Metrorex închiderea stației Piața Victoriei, după ce ce o femeie a semnalat faptul că și-a prins piciorul în spațiul dintre garnitură și peron, reprezentanții companiei de transport au găsit o soluție pentru a atenționa călătorii, transmite Libertatea. Astfel, deși a doua zi după apariția scandalului legat de închiderea stației prin care trec zilnic zeci de mii de oameni au fost lipite benzi reflectorizante care să marcheze marginea peronului, sâmbătă s-a schimbat modul de atenționare al călătorilor.

Primul patriarh cu muzeu din istoria României. Casa natală a controversatului Teoctist a fost refăcută în satul copilăriei. În satul Tocileni din județul Botoșani, localnicii și autoritățile locale păstrează memoria unuia dintre cei mai controversați patriarhi ai României: Teoctist Arăpașu, notează Adevărul. I-au reconstruit din temelii casa copilăriei, au umplut-o cu obiecte care i-au aparținut patriarhului și au transformat-o în muzeu, dar și în popas de închinăciune. După anul zero al României postcomuniste, 1990, după o carieră ecleziastică încununată cu succes în anii comunismului, Patriarhul Teoctist a devenit un personaj controversat.

UDMR a organizat un nou concurs de tăiat porci, în Satu Mare. UDMR a organizat un nou concurs de tăiat porci, în Satu Mare, transmite România Liberă. „Nu este un concurs în sensul clasic al cuvântului, este practic prezentarea obiceiurilor tradiționale legate de pomana porcului și e un team building autentic, deschis pentru toată lumea”, a spus președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba. În total, 36 de porci au fost sacrificați, încă de dimineața, la concursul organizat în comuna Lazuri.

Se cer reduceri de salarii la companiile de stat. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, spune că directorii și consilierii acestora din companiile de stat aflate în insolvență sau care înregistrează pierderi foarte mari trebuie să își reducă salariile, conform Puterea. „În întreprinderile care trec prin perioade dificile (insolvență, pierderi financiare mari), primii care trebuie să-și reducă salariile, să renunțe la avantaje financiare, sunt directorii și consilierii acestora. Ne-am obișnuit să încărcăm schemele de conducere cu adjuncți și consilieri”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Noua Dacia Duster 2017. A doua generație Dacia Duster va fi lansată în 2017 și va fi un model complet nou, notează Capital. Iată detalii în exclusivitate despre noua Dacia Duster. Lansată în aprilie 2010, Dacia Duster este un mare succes pe toate piețele. În 2015, Duster a fost cel mai bine vândut model Dacia în lume și al doilea cel mai bine vândut model în Grupul Renault după Renault Clio 4.

Ministrul Culturii anunță pe 16 februarie o întâlnire a membrilor Guvernului pentru crearea unui plan de dezvoltare în Roșia Montană. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat sâmbătă că pe 16 februarie va avea loc o întâlnire a membrilor Guvernului pentru crearea unui plan de dezvoltare în Roșia Montană, societatea civilă fiind invitată să își desemneze reprezentanți la discuții până săptămâna viitoare, potrivitEvenimentului Zilei. Anunțul a fost făcut de ministru la deschiderea Zilelor Roșiei Montane, ce au loc sâmbătă și duminică la Muzeul Țăranului Român.

România — Cehia 1-1. Niculescu produce surpriza și readuce echipa în meci: 6-3, 6-4 cu Kvitova. Victoria carierei pentru Moni! Halep, învinsă de Pliskova. Naționala României se află la egalitate cu Cehia, scor 1-1 după prima zi, în meciul care contează pentru sferturile Grupei Mondiale din Fed Cup, relateazăProSport. Simona Halep (3 WTA) a pierdut duelul cu Karolina Pliskova (13 WTA) în prima partidă desfășurată în Sala Polivalentă din Cluj, scor 7-6(4), 4-6, 2-6. În al doilea meci al zilei, Monica Niculescu (37 WTA) a reușit o victorie de generic: 6-3, 6-4 cu Petra Kvitova (9 WTA).

Golgheterul Ligii 1 a adus victoria României în meciul cu Beroe Stara Zagora, 2-1. Reprezentativa divizionară a României a cîștigat ultimul meci amical din cantonamentul din Turcia, contra locului 3 din Bulgaria, Beroe Stara Zagora, scor 2-1 (goluri Alibec 35 si Hora 68), anunță Gazeta Sporturilor. Naționala noastră a început foarte bine și a condus din startul jocului, fiind în marea majoritate a timpului prezentă în jumătatea bulgarilor. Contrar cursului jocului, Delev a deschis scorul în minutul 30, reușind să-l culce pe Găman și marcînd din interiorul careului.

Victorie lejeră pentru „Stejari”. România a învins Portugalia, 39-14, în primul meci din Cupa Europeană a Națiunilor. Ceva mai mult de 1000 de clujeni au preferat rugby-ul în locul partidelor din Fed Cup și au asistat la primul meci al naționalei României, după turneul final din Anglia, scrie ProSport. „Stejarii” au întâlnit Portugalia, pe Cluj Arena, în Cupa Europeană a Națiunilor, într-un meci cu românii mari favoriți.

Steaua — AS Trencin 0-1. Formația roș-albastră pierde ultimul amical din Turcia. Steaua a pierdut ultimul amical din Turcia, 0-1 cu slovacii de la AS Trencin, transmite Gazeta Sporturilor. Partida a fost una echilibrată, dar Steaua nu a reușit să profite de ocaziile avute. Marica a ratat cele mai mari șanse pentru Steaua.

România — Ungaria 1-1 în Liga Campionilor la handbal feminin. CSM București a prins o zi slabă la Gyor și a pierdut fără drept de apel. CSM București a pierdut cu 28-22 partida jucată sâmbătă în deplasare cu Gyor, în cadrul etapei a 3-a a Ligii Campionilor (Grupa 2), informează ProSport. Echipa pregătită de Kim Rasmussen a prins o zi slabă, astfel că se întoarce acasă fără puncte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult