Acasa Revista Presei Revista presei. Au început înscrierile la votul prin corespondenţă

Revista presei. Au început înscrierile la votul prin corespondenţă

scris de Z.V.
12 afisari

Liviu Avram, după ce Codurile penale au fost respinse de CCR: PSD poate repara aceste legi, să nu ne trezim în raiul infracţional. Jurnalistul Liviu Avram a comentat decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de a respinge modificările la Codurile Penale propuse de PSD şi a explicat că doar „am câştigat ceva timp şi a subliniat că PSD poate repara legile folosindu-se de recomandările Comisiei de la Veneţia, GRECO sau MCV, relatează Adevărul.

Au început înscrierile la votul prin corespondenţă. Românii din diaspora pot să se înregistreze, începând de duminică, pentru votul prin corespondenţă sau pentru cel în secţii mai aproape de domiciliul sau reşedinţa lor, până pe 1 septembrie, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Alegerile prezidenţiale vor avea loc duminică, 10 noiembrie 2019, titrează Jurnalul.ro.

Recitiţi în Cotidianul 18 iulie 2012 – Porcăria STS. Scandalul generat de comutarea întregului sistem de legături guvernamentale speciale de la cabinetul preşedintelui suspendat la sediul de campanie al cetăţeanului Traian Băsescu nu pare a-l sensibiliza pe preşedintele interimar, de facto şi de jure, şi preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. (…) Printre abonaţii la contractele grase cu STS se află ori s-au aflat fruntaşul liberal Sebastian Vlădescu, fruntaşul pesedist Viorel Hrebenciuc, comentatorul Bogdan Chirieac… Puntea de legătură între Marcel Opriş şi beneficiarii contractelor de multe milioane de euro este… Elena Udrea! Asta e porcăria STS!, notează Cotidianul.

Tudorel Toader a găsit vinovaţii din subiectul zilei. Alertă de gradul zero în PSD. Tudorel Toader a reacţionat după decizia CCR prin care s-au respins modificările aduse Codurilor penale şi aruncă toată vina pe comisia specială constituită în Parlament, potrivit Evenimentului Zilei.

Eugen Tomac: Decizia CCR arată rodul muncii selective şi de rea credinţă a lui Iordache şi a lui Toader, avocaţii lui Liviu Dragnea. Eugen Tomac a declarat că Parlamentul trebuie să ia act de decizia CCR privind neconstituţionalitatea modificărilor aduse codurilor penale. Liderul PMP a adăugat că decizia CCR arată rodul muncii lui Tudorel Toader şi Florin Iordache, „avocaţii lui Liviu Dragnea”, titrează Gândul.

Klaus Iohannis cere PSD-ALDE să renunţe la modificarea Codurilor penale: Au avut un singur scop, protejarea infractorilor în detrimentul persoanelor vătămate. Preşedintele Klaus Iohannis cere coaliţiei PSD-ALDE să abandoneze încercarea de a modifica Codurile penale şi „să revină asupra schimbărilor toxice operate deja în legile justiţiei, care s-au dovedit adevărate atentate la adresa siguranţei cetăţeanului”, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt neconstituţionale, notează Hotnews.ro.
Inspecţia Judiciară a început verificările magistraţilor implicaţi în cazul Caracal. Inspecţia Judiciară anunţă că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind modul în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei de la Caracal. De asemenea, Inspecţia Judiciară verifică circumstanţele în care au fost date publicităţii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor, notează România Liberă.

Sistemul informatic folosit la numărarea voturilor la alegeri, ilegal?! Conducerea AEP a cerut Parlamentului acceptarea destituirii din funcţie a unui director din cadrul AEP, acuzat că nu a asigurat certificarea sistemului informatic folosit la numărarea voturilor la alegeri şi referendum. Surse politice spun că documentele semnate de şeful AEP arată că s-au constatat nereguli la nivelul Direcţiei generale sistemul informaţional electoral naţional, nereguli care au avut, Atenţie! , impact direct asupra funcţionării sistemului informatic, potrivit Ştiripesurse.ro.

Social-democraţii care au venit la CEx au fost întâmpinaţi de protestatari: „Criminalilor”, „Voi le-aţi ucis”. Social-democraţii care au venit la sedinţa Comitetului Executiv Naţional au fost întâmpinaţi de protestatari care le-au reproşat că sunt vinovaţi de crimele din Caracal. Câţiva tineri au adus un banner pe care scrie „Voi le-aţi ucis”, făcând referire la cele două tinere, Alexandra şi Luiza, ucise de Gheorghe Dincă, din Caracal, notează Ziare.com.

România ar putea construi singură cel puţin un reactor nou la Cernavodă, dacă negocierile cu chinezii nu se termină în acest an. Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că, în cazul în care negocierile cu investitorul chinez pentru construcţia  unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă nu se finalizează, Nuclearelectrica va construi singură cel puţin unul dintre reactoare. El s-a ferit, totuşi, să dea companiei chineze termenul de 31 decembrie ca un ultimatum, potrivit Economica.net.

Managerii estimează creşterea activităţii în construcţii şi comerţ în următoarele trei luni. Managerii companiilor estimează pentru perioada iulie-septembrie creşterea activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul şi o creştere moderată a preţurilor în industrie şi comerţ, potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). În acelaşi timp este preconizată o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie, publică Ziarul Financiar.

ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază. ALDE a anunţat în urma şedinţei coaliţiei de guvernare, că nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi cu reducerea sumelor de la ministere de bază-transporturi, educaţie sau sănătate, relatează QMagazine.ro.

Standard Liege insistă pentru Denis Drăguş. Sume comparabile cu transferul lui Răzvan Marin. Viitorul negociază cu belgienii de la Standard Liege cedarea internaţionalului Denis Drăguş (20 de ani). Preţul pus pe masa discuţiilor: 2 milioane de euro şi 30% la revânzare, notează Gsp.ro.

Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA! Simona Halep rămâne în continuare pe locul 4 WTA cu 5.933 puncte, lider fiind australianca Ashley Barty cu 6605 puncte. Urmează o perioadă în care sportiva din România va avea multe puncte de apărat, în condiţiile în care s-a impus anul trecut la Rogers Cup şi a ajuns în finală la Cincinnati, informează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult