Acasa Revista Presei Revista presei. Austeritate si in 2011

Revista presei. Austeritate si in 2011

scris de Ziua Veche
1 afisari

Masurile de austeritate bugetara ar trebui sa fie mentinute si in anul 2011. Este de notorietate declaratia facuta de catre consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, preluata, de exemplu, de catre Financiarul sau Jurnalul National.

Ceea ce ma amuza (a incetat sa ma intristeze de mult) este ca, la fiecare vadire a adevarului gol-golut ca treaba este groasa rau si ca masurile de austeritate aduc lucrurile la normal – nu sunt ceva temporar, sunt intampinate de presa ca si cum ar fi o jignire personala la adresa romanilor, injurati toti de mama, in grup national.

Cand s-au marit nesustenabil pensiile si salariile bugetarilor nu a mai strigat nimeni de oroare…

 

Si iata ce spune Mugur Isărescu, citata de Ziarul financiar: „Nu putem să plătim salariile din rezerva BNR”. Rezerva valutară a BNR este de aproape 32 de miliarde de euro, depăşind cu 4,6 miliarde de euro nivelul din luna octombrie a anului 2008, când criza financiară a debutat pe plan local.

Evenimentul zilei sustine ca Traian Basescu ii face deja lui Emil Boc structura pentru noul executiv remaniat. Astfel, UDMR ar da Cultura pe Agricultură, UNPR cere Munca, iar PDL ia în calcul comasarea Dezvoltării cu Transporturile şi Comunicaţiile.

Ca UDMR vrea sa plece de la Cultura ar fi o veste buna, dar eu il vad acolo pe Valeriu Steriu (asa cum il vedeam si inainte de nominalizarea primul Cabinet Boc), ca Marian Sarbu ar fi ministrul Muncii ar fi un lucru bun si nu sunt foarte incantat daca Dezvoltarea, Transporturile si Comunicatiile vor forma un singur portofoliu, condus de Udrea. Deja ar fi prea mult.

Curierul national il citeaza pe directorul de la Transelectrica, spunand ca Marea Neagra este unul dintre marile rezervoare de gaze din lume. Eu stiam numai ca pe malul vestic exista un mare rezervor de ticalosi. Vestea ar putea fi buna, daca stim sa o gestionam politic si economic. Dar, cu rezervorul acesta de ticalosi functional…

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult