Acasa Revista Presei Revista presei. Autoritățile se pregătesc de cutremur

Revista presei. Autoritățile se pregătesc de cutremur

scris de Z.V.
6 afisari

Respingerea de către Senat a cererii referitoare la reexaminarea legii prin care universitățile retrag doctorate, moțiunea simplă pe tema Justiției depusă de PSD, aprobarea de către comisiile Camerei Deputaților a proiectului de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni, informațiile legate de audierea deputatului Sebastian Ghiță la DIICOT în dosarul Black Cube, precum și redeschiderea circulației rutiere pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, între Săliște și Cunța, dar și refuzarea de către Guvern a ofertei canadienilor pentru ridicarea vizelor sunt principalele subiecte ale zilei de 11 octombrie.

seism bucurestiAutoritățile se pregătesc de cutremur cu ajutor de la japonezi. Spitalul Colțea din Capitală va face parte dintr-un proiect pilot prin care urmează să fie pregătit să rămână funcțional în urma unui posibil seism, cu ajutorul unor specialiști din Japonia, toată aparatura medicală urmând a fi fixată astfel încât să nu fie distrusă și să poată fi utilizată, relatează Puterea. Proiectul pilot presupune pregătirea Spitalului Colțea astfel încât aparatura medicală să nu poată fi distrusă în cazul unui cutremur, iar spitalul să rămână funcțional și să poată prelua răniți.

Senatorii i-au spus pas lui Iohannis: Retragerea doctoratelor se face de către universități. Acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi făcută de Senatul universităților. CNATDCU rămâne doar o instanță de recurs. Președintele a criticat votul senatorilor, scrie Evenimentul Zilei. Senatorii au respins, ieri, cu 90 voturi pentru, 12 împotrivă și șase abțineri cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe Legea de adoptare a Ordonanței de Urgență a Guvernului privind plagiatul. Dintre cei care au votat pentru au fost 56 de la PSD, 12 de la PNL, 10—LC și 7 de la UDMR. Printre liberali s-au numărat Teodor Athanasiu și Mariana Cîmpeanu.

Moțiunea împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, va fi dezbătută și votată marți. Moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, va fi dezbătută și votată marți, la mai puțin de 24 de ore de la depunerea de către PSD, a decis luni Biroul Permanent al Camerei Deputaților, conform România Liberă. În moțiunea, „Și minciuna poate să ucidă”, se cere demisia ministrului Justiției, Raluca Prună.

Tăriceanu, despre moțiunea PSD. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că nu a discutat cu social-democrații în privința moțiunii simple pe Justiție, dar că majoritatea parlamentarilor partidului vor susține acest demers, potrivit Cotidianul. „Nu vreau să credeți că suntem într-o competiție. Ieri (duminică ? n.r) am avut o discuție cu colega noastră Steluța Cătăniciu (…). Domnia sa a propus acest lucru. Am aflat că și PSD, de fapt președintele partidului, domnul Dragnea, a vorbit de posibilitatea unei moțiuni simple pe justiție”, a precizat Tăriceanu, la o conferință de presă, întrebat despre depunerea unei moțiuni simple pe Justiție

Dragnea a depus la Senat proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a depus luni, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017, anunță Jurnalul Național. Între taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Slovacia vrea sfaturi privind anticorupția din partea României. Președintele Klaus Iohannis: Mai avem multe de făcut. Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, a lăudat luni lupta anticorupție din România, în vreme ce președintele Klaus Iohannis a declarat că ”suntem pe calea cea bună, dar mai avem multe de făcut”, conform Ziarului Financiar. ”România ne arată că creșterea economică se poate lega și cu lupta anticorupție”, a declarat președintele Slovaciei în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

De lângă Iohannis, președintele Slovaciei vede în cotele obligatorii de refugiați „o temă politică moartă’. Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, a declarat luni la București că subiectul cotelor privind migranții este ”o temă politică moartă”, în vreme ce președintele Klaus Iohannis a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să caute soluții comune, nu care divizează, scrie Gândul. Întrebat ce măsură a discutat cu Klaus Iohannis despre posibilitatea ca cele două țări să construiască, eventual, un plan comun pentru a determina Uniunea Europeană să ia în considerare, mai degrabă, cotele voluntare de preluare a refugiaților, președintele Slovaciei a replicat: ”Cotele privind migranții au fost o propunere nefericită, o soluție nefericită și personal le consider o temă politică moartă”’.

România, sprijin total în privința aderării la Schengen. Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, aflat în vizită de stat în România, a declarat luni că țara sa sprijină România în privința aderării la zona Schengen, conform Cotidianul. „România are propriile sale ambiții de a deveni membru Schengen și are sprijinul nostru total și vom face tot ce este posibil să ajutăm România”, a spus Andrej Kiska la Palatul Cotroceni.

Dragnea anunță cum va vota PSD, în plen, Legea conversiei. Vești bune pentru datornicii în franci elvețieni. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni seara că PSD va respinge în plen marți amendamentul privind gradul de îndatorare propus de social-democrați în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților la legea conversiei creditelor din franci elvețieni în lei, transmite Gândul. Anunțul a fost făcut pe Facebook.

Guvernul refuză oferta canadienilor pentru ridicarea vizelor. Guvernul a refuzat prima ofertă a autorităților din Canada cu privire la ridicarea vizelor pentru cetățenii români care vor să călătorească în această țară, notează Q Magazine. Canadienii au transmis atât Executivului de la București, cât și celui de la Sofia, propunerea ca vizele să fie eliminate etapizat, cel mai târziu până în mai 2018. Spre deosebire de autoritățile bulgare, oficialii români nu au fost mulțumiți de termenul limită mai 2018.

Tăriceanu: Avem deficit în Educație și Sănătate, totalul interceptărilor a crescut cu 700%. Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că bugetele alocate serviciilor de informații au crescut permanent, iar România este în fruntea clasamentelor în privința interceptărilor, numărul acestora crescând cu 700% în ultimii 10 ani, relatează Cotidianul. „În ultimii ani, bugetele care au mers la servicii au crescut permanent. În ceea ce privește interceptările și serviciile, România pare să fie în frunte în clasamente, în domeniul învățământului suntem codași sau la Sănătate”, a afirmat, într-o conferință de presă, Călin Popescu-Tăriceanu.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Președintele Klaus Iohannis a transmis luni, cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că onorarea acestora este o datorie fundamentală a statului român, potrivit Puterea. „Dar, mai presus de toate, este un semn clar de normalitate care arată că România noastră a învățat din lecțiile secolului trecut. Faptul că România face parte din organisme internaționale în domeniu și, mai mult, că anul acesta a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului nu poate decât să accentueze succesele noastre pe acest plan”, se arată în mesajul transmis luni de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Gorghiu: PNL a depus la BEC 815.000 semnături pentru alegerile parlamentare. Președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat, luni, după BPN al PNL, că reprezentanții formațiunii au depus la Biroul Electoral Central 815.000 semnături din partea susținătorilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, conform Evenimentului Zilei. Ea a adăugat că listele candidaților liberali la alegerile parlamentare vor fi finalizate și validate pe 20 octombrie, la ședința BPN a PNL.

Dîncu: Proiectul pentru situațiile de dezastru va fi adoptat în mandatul acestui guvern. Proiectul de act normativ care va permite evacuarea în cazul unor situații de dezastru va fi adoptat înainte de terminarea mandatului acestui Guvern, a anunțat luni vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, informează Capital. Proiectul se află în lucru și la Ministerul Justiției și DSU. „Lucrăm împreună cu Ministerul Justiției, cu Departamentul pentru Situații de Urgență, luăm și exemple din alte țări să găsim o formulă legislativă care să permită evacuarea pe situații de dezastru, de pericol public”, a precizat Vasile Dîncu, răspunzând unei întrebări în contextul Seminarului privind izolarea seismică, care are loc la Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole — Universitatea Tehnică de Construcții București.

Ordonanța privind salarizarea bugetarilor, adoptată tacit de Senat. Senatul a adoptat tacit, luni, OUG nr. 20/2016 care modifică ordonanța privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 cu scopul de a reduce disfuncționalitățile existente în cadrul salarizării personalului bugetar, conformEconomica.net. Guvernul a motivat necesitatea adoptării ordonanței prin faptul că salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost, începând cu luna mai, majorat la 1.250 lei, „ceea ce a determinat o serie de inechități în materie de salarizare în raport de nivelul studiilor și al activității profesionale prestate”.

Jurnalistul Alexandru Căutiș va candida din partea PSD la alegerile parlamentare: „Nu mă detestați că mă pun la încercare astfel. Sper să nu-mi fie silă de mine’. Jurnalistul Alexandru Căutiș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că va candida pe lista PSD Constanța la alegerile parlamentare din 11 decembrie, relatează Adevărul. „Dragi prieteni de pe Facebook, așa cum poate ați aflat pe surse am ocazia să candidez la parlamentare la Constanța, din partea PSD. Eu m-am dus și am solicitat acest lucru lui Felix Stroe, nu invers’, a scris Alexandru Căutiș, pe pegina sa de Facebook.

Demisie în PNL. Lucia Varga renunță la funcție. Deputatul PNL Lucia Varga demisionează din funcția de copreședinte al organizației de femei a partidului, potrivit unor surse, scriePuterea.

Surpriză din partea DIICOT. Direcția de Investigare neagă faptul că l-a audiat pe deputatul Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) neagă faptul că deputatul Sebastian Ghiță a fost audiat în dosarul Balck Cube în legătură cu presupusa adresă de email pe care ar fi folosit-o procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, relatează România Liberă. „Domnul Ghiță nu a dat astăzi declarații, iar adresa de email pe care o invocă, până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru”, se arată într-un răspuns oficial al DIICOT.

Cei trei români din dosarul Sky News vor fi eliberați din arest preventiv. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins definitiv, luni, solicitarea procurorilor de prelungire a arestului preventiv în cazul celor trei români din dosarul „Sky News’, transmite Libertatea. Instanța a dispus, la data de 6 octombrie, ca Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics să fie plasați sub control judiciar, însă decizia nu este definitivă, putând fi contestată de DIICOT.

Percheziții DNA la Primăria Cluj, vizând finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, declară că procurorii DNA fac cercetări la Primărie în legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, în care ea a fost candidat la Primărie din partea UDMR, percheziții având loc și la UDMR, conform Gândul. Horvath Anna a declarat, luni, presei, că a fost invitată pentru audieri la DNA și va da curs acestei invitații. „Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, unde eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanțarea de campanie și activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate’, a spus Horvath.

Adrian Severin cere audierea lui Traian Băsescu și a lui George Maior în dosarul său de corupție. Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut, luni, la instanța supremă, prin avocatul său, audierea mai multor martori, în susținerea apelului împotriva deciziei prin care a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare pentru că, în perioada decembrie 2010 — martie 2011 ar fi acceptat promisiunea a doi jurnaliști de la „Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European și votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care cei doi pretindeau că o susțin, informează Bursa.

Fost primar, acuzat de conflict de interese! Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone este acuzat de conflict de interese, conform Q Magazine. Inspectorii de integritate au constatat că Piedone ar fi semnat între anii 2013 și 2015 șase acorduri de funcționare și ar fi dat două autorizații pentru trei societăți comerciale, despre care s-a descoperit ulterior că aparțin copiilor săi.

Arhiepiscopul Tomisului a dat explicații, ca martor, la Judecătoria Constanța, într-un dosar de șantaj cu presupuse imagini pornografice. Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a prezentat, luni dimineața, la Judecătoria Constanța, unde va fi audiat în dosarul în care un preot ar fi fost șantajat cu presupuse imagini pornografice, informează România Liberă. ÎPS Teodosie a fost audiat în calitate de superior al unui preot căruia i s-ar fi 15.000 de euro pentru a nu fi publicate o serie de imagini în care acesta apare în ipostaze intime alături de o femeie.

Dosarul Bogdan Gigină: Reacția IGPR la raportul Corpului de control. Un raport al Corpului de control al premierului arată că polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri, care anchetează dosarul Bogdan Gigină, motociclistul din coloana lui Gabriel Oprea, au fost suspuși unor controale și presiuni imense din partea superiorilor, scrie Libertatea. Resursele alocate pentru intimidarea polițiștilor nu au termen de comparație la alte controale similare. În replică, IGPR susține că activităâțile de control desfășurate la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei s-au realizat cu respectarea actelor normative în vigoare din aceea perioadă și nu au vizat vreun dosar penal.

Declarația ministrului Prună că a mințit la CEDO, motivată de Ministerul Justiției într-un comunicat: A fost făcută în contextul lipsei investițiilor pentru instanțe. Declarația Ralucăi Prună, care a recunoscut joi că a mințit în fata CEDO în ceea ce privește bugetul pentru penitenciare, a fost făcută „în contextul lipsei investițiilor pentru instanțe, nevoia de avea aceste investiții și necesitatea unei programări bugetare multianuale”, arată Ministerul Justiției într-un comunicat, potrivit Curierului Național. „Referitor la afirmația făcută de ministrul Justiției, Raluca Prună, în cadrul ședinței plenului CSM din data de 6 octombrie 2016, cu privire la lipsa fondurilor pentru penitenciare, Ministerul Justiției face următoarele precizări: Afirmația a fost făcută în contextul lipsei investițiilor pentru instanțe, nevoia de a avea aceste investiții, și necesitatea unei programări bugetare multianuale”, potrivit comunicatului de presa al MJ transmis luni.

MS: Remunerația primită de medici pentru gărzi a crescut cu până la 90%. De la 1 octombrie, remunerația medicilor pentru gărzile efectuate a crescut cu până la 90%, după ce Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență 20/2016, informează un comunicat al Ministerului Sănătății, scrie Curierul Național. Plata gărzilor suplimentare pentru medici se face acum prin raportarea la salariul de bază majorat de la 1 august 2016, iar plata majorată pentru aceste gărzi va fi primită începând cu data de 15 noiembrie.

Cardul de sănătate are din nou probleme tehnice. Sistemul este indisponibil. Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului, potrivit unei informări postate, luni, pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, transmite Jurnalul Național. „Astăzi, 10 octombrie, începând cu ora 10,00, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului”, a anunțat sursa citată.

Profesorii în stradă! Ministerul Educației, modificări de ultimă oră în concursurile de directori. Ne mai despart două zile până la proba scrisă din cadrul concursurilor pentru directorii de școală, notează Evenimentul Zilei. Tensiunea crește pe zi ce trece. Ieri, în fața Ministerului Educației, zeci de profesori au cerut demisia lui Mircea Dumitru, dar și amânarea probelor. Profesorii care au vrut să-și încarce online documentația pentru înscrierea în concurs au avut parte numai de probleme.

Profesorii se mai pot înscrie și luni la concursul pentru directori de școli, direct la Inspectoratele Școlare. Profesorii care nu au reușit să se înscrie la concursul pentru directori din cauza erorilor platformei online a Ministerului Educației pot depune dosarul complet, luni, direct la inspectoratele școlare, anunță Adevărul. Ministerul Educației a prelungit termenul, după ce mai mulți părinți și profesori au manifestat, luni dimineață, în fața instituției. Profesorii își pot depune și azi dosarele pentru concursul de director, dar direct la Inspectoratele Școlare.

RADET anunță că a început furnizarea căldurii în București. RADET anunță că luni, la ora 17.00, a început furnizarea agentului termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București, căldura urmând să fie resimțită treptat în apartamente, iar în cursul zilei de marți să atingă parametrii normali, potrivit Curierului Național. Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) anunță că, în ultimele zile, prin efectuarea probelor la cald, căldura s-a resimțit în sectoarele 2, 3, 4 și partial în sectoarele 1, 5 și 6.

Mii de oameni stau la coadă în toată țara pentru finanțările din cadrul programului Casa Verde. Cozi de sute de persoane s-au format în mai multe județe din țară în fața agențiilor de mediu încă de duminică sau chiar sâmbătă de către cei interesați să își depună dosarele pentru accesarea finanțării în programul Casa Verde, luni fiind deschiderea sesiunii de depunere pentru persoanele fizice, transmite Jurnalul Național.

Pelerinaj la Iași. Peste 10.000 de pelerini s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. A început cel mai mare pelerinaj din Moldova, notează Libertatea. Mii de oameni au venit din toată țara la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. În această dimineață, racla cu moaște a fost scoasă în curtea Mitropoliei și depusă în baldachinul cu flori amenajat. A fost un moment emoționant pentru credincioșii care au venit încă de azi noapte ca să închine rugăciuni fierbinți celei pe care o consideră protectoarea Moldovei.

Jurnalistul Vlad Mixich, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. Jurnalistul Vlad Mixich, care a realizat, în 2012, investigația despre rețeaua citosteticelor, publicată pe HotNews, a devenit vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook, transmiteAdevărul. Vlad Mixich a anunțat, luni seară, că, începând cu 11 octombrie, va fi vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, după ce tocmai s-a întors din Anglia, unde a fost plecat cu o bursă.

Conversia creditelor la curs istoric: la clienții cu rata de peste 50% din venit și împrumut de maximum 250.000 CHF — Comisii. Comisiile reunite juridică și de buget-finanțe, din Camera Deputaților, au aprobat luni în unanimitate, cu 22 de voturi pentru, un amendament în proiectul legii privind conversia creditelor ipotecare în franci elvețieni, potrivit căruia cursul de schimb la care se efectuează conversia este cursul de schimb al BNR valabil la data încheierii contractului, scrieEconomica.net. Doar persoanele fizice al căror grad de indatorare depășește 50% din venitul vor putea să facă conversia creditelor în franci la cursul istoric, potrivit unui amendament propus de deputatul PSD Viorel Ștefan și votat luni de 16 deputați din comisiile reunite juridică și de buget-finanțe, la dezbaterile privind proiectul legii privind conversia creditelor ipotecare în franci elvețieni. În plus, conversia nu se va aplica contractelor de credit a căror valoare depășește, separat sau cumulat, valoarea de 250.000 de franci elvețieni.

Astăzi, la ora 14.00, se deschide autostrada demolată Orăștie-Sibiu! După aproape 400 de zile de la demolarea celor aproximativ 200 m de autostradă, oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere împreună cu Poliția Rutieră au inspectat șantierul autostrăzii Orăștie-Sibiu, relateazăCapital. În urma inspecției, oficialii au decis ca astăzi, autostrada demolată Orăștie — Sibiu să fie redeschisă circulației. Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Humor, însoțit de peste 20 de specialiști și oficiali din cadrul Poliței Rutiere, au inspectat pe tronsonul închis al autostrăzii Sibiu — Orăștie, între nodurile rutiere Săliște și Cunța.

Proiectele europene nu vor mai ascunde cheltuieli în spatele clauzelor confidențiale — ordin MFE. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a semnat un ordin prin care contractul de finanțare este definit ca informație de interes public, informează, luni, ministerul de resort, conformEconomica.net. Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), ordinul definește contractul de finanțare, împreună cu anexele și documentele vizând executarea lui, ca fiind informații de interes public în condițiile Legii 544/2001.

Liviu Voinea, BNR: „În România nu este necesară o înăsprire a politicii monetare în viitorul apropiat”. În România, în acest moment, nu este necesară înăsprirea politicii monetare, deoarece economia trece prin „cea mai bună situație macroeconomică” de la căderea comunismului iar creșterea nu a devenit încă nesustenabilă, a declarat, la Washington, viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) Liviu Voinea, transmite Bursa. Economia bazată pe consum a României nu arată semne de supraîncălzire, deși asistăm la o creștere peste potențial, dar această situație este valabilă doar de două trimestre încoace, a afirmat Voinea. Acesta a adăugat că PIB-ul, care din 2010 înregistrează creștere în fiecare an, ar urma să urce cu 5% în 2016, conform estimărilor BNR.

ANAF: Persoanele care nu obțin venituri trebuie să achite contribuții de sănătate. ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a stabilit procedura de declarare și stabilire a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri, informează Capital. ANAF a anunțat că această contribuție urmează să fie aprobată prin Ordin al președintelui Agenției.

COTAR: Somăm ASF să facă publice prețurile RCA rezultate în urma calculelor efectuate. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) se declară îngrijorată de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară refuză să facă publice tarifele RCA, deși aceștia și-au asumat public că acestea vor fi transmise până în data de 5 octombrie 2016, potrivit unui comunicat al patronatului, scrie Bursa. Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, a declarat: „Îi amintim domnului Mișu Negrițoiu faptul că valoarea unui om este dată de valoarea cuvântului său! Somăm public ASF să transmită prețurile polițelor RCA rezultate în urma calculelor efectuate”.

Persoanele fizice pot depune dosare pentru Casa Verde. Persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului Casa Verde Clasic, începând cu data de 10 octombrie, în timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie, relatează Capital. Pentru acest an, bugetul programului ”Casa Verde” ajunge la 138 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei pentru populație. Potrivit Ghidului de finanțare al programului, publicat în Monitorul Oficial, populația poate începe pregătirea dosarelor de finanțare care vor fi depuse, la sediile agențiilor pentru protecția mediului din județele de reședință, în sesiunea programată între 10 și 24 octombrie.

Aeroportul Otopeni, în topul celor mai mari creșteri ale traficului de pasageri în UE. Aeroportul Henri Coandă ( Otopeni) a avut anul trecut una dintre cele mai mari creșteri ale traficului între aeroporturile din Uniunea Europeană (UE), avansul de 12% situându-l foarte aproape de terminale cu un număr mult mai mare de pasageri precum Londra — Stansted (12,9%) din nord-estul capitalei Marii Britanii, Budapesta (13%) sau Dublin (14,9%), arată datele Eurostat, scrie Ziarul Financiar.

Anunțul lui Daum: „Am în minte 8-9 jucători din primul „11”. Pe ceilalți 2-3 încă îi analizez”. Antrenamentul oficial, decisiv pentru stabilirea echipei de start. Christoph Daum a anunțat, la conferința de presă susținută luni, că este posibil ca echipa de start folosită în meciul cu Armenia să sufere câteva schimbări pentru partida cu Kazahstan, conform ProSport. Selecționerul României a recunoscut că el și jucătorii pe care-i pregătește se află în fața unei experiențe noi și a dezvăluit că, în mare parte, și-a creionat primul 11 cu care va ataca meciul de la Astana, urmând să ia ultimele decizii după antrenamentul oficial din această seară. „Este posibil să apară schimbări, dar nu forțate de situația medicală a jucătoriloir”, a spus Daum, la conferința de presă de dinaintea meciului cu Kazahstan.

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA ť Noutate importantă în Top 10 + care sunt româncele din Top 100. WTA a publicat clasamentul circuitului feminin, în fruntea căruia se află în continuare Angelique Kerber, care are 8.390 de puncte, anunță Gazeta Sporturilor. Simona Halep a urcat pe locul 4, având 5.097 de puncte, fiind la 1.048 de puncte în spatele polonezei Agnieszka Radwnaska, clasată pe locul 3.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult