Acasa Revista Presei Revista presei. Avantajele lui Ponta pentru Gazprom

Revista presei. Avantajele lui Ponta pentru Gazprom

scris de Z.V.
2 afisari

24 de ore de cod portocaliu de viscol și ninsoare, situația financiară a partidelor politice, precum și propunerea legislativă privind oficializarea cununiei civile de către preoți, dar și depresia de sărbători, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute luni, 29 decembrie.

Gazprom-LogoÎn ultima ședință a Guvernului Ponta 3 s-a adoptat în mare secret o hotărâre de guvern mai mult decât suspectă prin care executivul este posibil să fi acordat unele avantaje pentru Gazprom, companie pe care în declarații de presă o reneagă, notează Cotidianul.

Ninsorile și viscolul vor fi nelipsite în ultimele zile din 2014. Meteorologii au emis deja avertizări Cod portocaliu de vreme rea. ‘Un ciclon care vine din zona Italiei și un anticiclon dinspre Siberia se vor intersecta și vor genera temperaturile extreme’, explică specialiștii consultați de Adevărul.

Evenimentul Zilei a trecut în revistă care sunt firmele care fac deszăpeziri în județele afectate. Asta în condițiile în care costurile unui kilometru de drum deszăpezit în România sunt aproape duble față de costurile din nordul Europei.

Din cauza corupției și a slabei capacități a administrației, România a atras doar jumătate din fondurile structurale, de departe cea mai proastă situație din toată Uniunea Europeană, notează Economica.net. Mai are un an în care să încerce să absoarbă cât a atras în ultimii opt.

Partidele politice se află, după alegerile prezidențiale, în cea mai dificilă situație financiară a ultimilor ani, acumulând datorii istorice ca urmare a unor cheltuieli de campanie mult mai mari decât veniturile pe care le-ar fi putut obține, iar în acest moment optează pentru ‘rostogolirea’ lor, scrie Gândul.

Acțiunile recente ale Fiscului împotriva subdeclarării veniturilor țintesc transportatorii, agenții de muncă temporară, dar și profesiile libere. Din cauza disputelor cu asociațiile profesionale,Ministerul de Finanțe ia în calcul unificarea bazei de impozitare pentru CAS, respectiv eliminarea plafoanelor în cazul celor 400.000 de persoane cu profesii libere, au declarat surse din instituție pentru Capital.

Mai mulți deputați și senatori UDMR ar vrea ca preoții să poată oficia și cununia civilă, tot în biserică, înainte de slujba religioasă, informează Gândul. În aceste condiții, tinerii însurăței nu vor mai fi nevoiți să treacă pe la Primărie în ziua nunții. Potrivit inițiatorilor, Biserica Ortodoxă Română susține această lege.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Tatiana Niculescu Bran a scris, duminică, o postare pe Facebook, intitulată ‘Cotroceni — 25 de ani de ‘baronizare’, în care susține că este urgentă nevoia de schimbare a administrației de la Palatul Cotroceni, relatează România Liberă.

Bolnavii din România riscă să rămână fără medicamente din cauza unui fenomen pe care statul nu are cum să îl oprească, el fiind perfect legal și practicat și de alte state europene — comerțul paralel cu medicamente, scrie Adevărul.

2014, un an trist în Sănătate: nicio investiție de peste 50 mil. lei nu a fost pusă pe masă, titrează Ziarul Financiar. 2014 este anul în care nicio investiție de peste 50 mil. lei nu a fost realizată în sectorul privat de Sănătate, nici în piața de medicamente, nici în serviciile medicale. Singurele inițiative au fost unele proiecte răzlețe, de valoare mică, ori altele care se întind pe mai mulți ani.

Rudele pilotului Petre Cătuneanu (47 de ani) și ale copilotului Ginel Crăcănel, care și-au pierdut viața în accidentul de la Siutghiol, au fost amendate de funcționarii Primăriei Constanța pentru că au întârziat declararea decesului, transmite Evenimentul Zilei.

Laura Baritz, asistentul medical de la Turnu Severin căreia baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, a vrut să-i însceneze un flagrant pentru luare de mită, deranjat de postările acesteia de pe Facebook, apare în Calendarul ‘Eroii’ Erupție Anticorupție 2015 al Fundației SynergEtica. Tot din Mehedinți, mai apare în acest calendar și localitatea Eibenthal, ca satul unde nu se fură, informează Adevărul.

Investiții totale de peste 908 de milioane de lei au fost atrase de fondurile mutuale românești în noiembrie 2014, în vreme ce retragerile investitorilor au fost de 486 milioane de lei. Cele mai căutate sunt fondurile cu risc mic și plasamente în obligațiuni și în depozite bancare, pentru care administratorii au capacitatea de a negocia dobânzile. Economica.net spune mai departe în ce investesc cele mai atractive fonduri mutuale.

În România se poate schia pe 146 de kilometri de pârtie din 20 de județe ale țării după câteva investiții noi în domeniul schiabil realizate anul acesta, față de 136 de kilometri de pârtie anul trecut, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, pe baza datelor de la Autoritatea Națională de Turism (ANT), o instituție subordonată Ministerului Economiei.

Depresia de Crăciun a împins zeci de români să încerce să-și pună capăt zilelor. În doar 24 de ore, în București, numărul tentativelor de suicid a fost de patru ori mai ridicat decât într-o zi normală, scrie Adevărul. Specialiștii spun că singurătatea în preajma Sărbătorilor predispune la sinucidere.

Dumitru Șomlea este istorie vie pentru români, scrieLibertatea. A luptat aproape cinci ani în cel de-al Doilea Război Mondial și a ajutat la eliberarea țării lui, însă pentru el lupta nu s-a încheiat nici acum, la vârsta de 101 ani.

Maricica Puică (64 ani) a fost una dintre vedetele delegației României la Jocurile Olimpice din 1984. La Los Angeles, fosta atletă a câștigat medalia de aur în proba de 3.000 de metri și un bronz la 1.500 de metri. Toate amintirile sunt încă vii în memoria fostei mari atlete a României, indiferent că au lăsat urme de bucurie sau de tristețe, scrie Pro Sport. Indiferent de greutățile prin care a trecut Maricica Puică în anii dinainte de 1989, parcă nimic nu se compară cu tristețea ei de acum, cauzată de starea în care a ajuns sportul românesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult