Acasa Revista Presei Revista presei. Avem gaze şi petrol să vindem la toţi

Revista presei. Avem gaze şi petrol să vindem la toţi

scris de Florin BUDESCU
9 afisari

Informaţii tot mai complete asupra resurselor din platoul marin al Mării Negre: viitorul economic al României stă în gazele şi petrolul de aici. Ajutorul acesta natural a venit exact într-un moment foarte critic.

aur petrolBursaRoiss, OMV: „Resursele din Marea Neagră, cheia viitorului economiei României şi Europei” „Recentele descoperiri în urma explorărilor OMV-Petrom din blocul off-shore Neptun indică resurse importante de gaze şi petrol în platoul românesc al Mării Negre”

Cronica românăBăsescu, ironic cu guvernanţii la plecarea spre Bruxelles „Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la plecarea spre Bruxelles, că nu a primit mandatul de la Guvern pentru Consiliul European, precizând că acesta va veni, poate, pe fax, şi că el nu putea să nu meargă la lucrări, pentru că nu ar fi avut justificare să lipsească. În replică, senatorul PSD Dan Şova a susţinut că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu va respecta rezoluţia adoptată de Parlament privind poziţia României la Consiliul European şi nu va folosi dreptul de veto, aceasta acţiune a preşedintelui nu reprezintă motiv de suspendare”

România liberăUSL vrea să modifice Constituţia astfel încât o serie de instituţii importante să treacă în subordinea Legislativului. Prioritatea USL după alegeri: anihilarea Curţii Constituţionale „Pentru a ilustra cum va funcţiona „noua ordine constituţională“ în viziunea USL cel mai bun exemplu este cazul Mircea Diaconu: Curtea Constituţională a hotărât ieri că senatorul liberal nu mai face parte din Parlament ca urmare a faptului că a fost declarat incompatibil de o instanţă judecătorească”

EvZUdrea: USL tratează Legea Fundamentală ca şi cum ar fi vorba despre regulamentul unei asociaţii de proprietari „Aş vrea sa fiu foarte clar înţeleasă: cred că revizuirea Constituţiei este necesară. Dar acesta este un proces care nu trebuie făcut pe genunchi, rapid, ci urmare a unor etape de negocieri şi dezbateri, care să implice în mod obligatoriu societatea civilă şi la sfârşitul cărora, orice român să ştie ce articole din Constituţie vor fi modificate”

PutereaNoii directori de la Transporturi, numiţi de partid. Băşcălia managerilor privaţi „Pe holurile MTI se zvoneşte că pe funcţia de manager privat la CFR SA ar putea fi numit liberalul Cristian Ghibu, actualul director general al companiei, numit politic de PNL. De asemenea, doi dintre membrii CA la TAROM au fost desemnaţi de PNL, nu de firmele de recrutare angajate în acest scop”

eNaţionalLui Radu Mazare i s-a pus pata pe Mariana Campeanu „USL, USL, dar branza-i pe bani. Primarul constantean Radu Mazare a cerut demisia ministrului Mariana Campeanu, sustinand ca liberala nu este in stare sa rezolve problema ajutoarelor de incalzire”

GândulNăstase dezvăluie motivul pentru care s-a împuşcat. „Eu am vrut să ajung la morgă” „Adrian Năstase a declarat, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, că atunci când s-a împuşcat a vrut să ajungă la morgă şi nu a crezut că «într-o altă lume» va mai încerca să amâne executarea pedepsei la închisoare primită în dosarul „Trofeul calităţii””

CurentulANI a extins cercetările în cazul ministrului Hellvig. Acesta nu poate justifica averea „Inspectorii agenției au constatat că o parte a averii demnitarului nu poate fi justificată, au confirmat sursele  ziarului Curentul. Conform inspectorilor ANI, Hellvig nu poate justifica o bună parte din averea sa. În vizorul inspectorilor a intrat și soția ministrului, conform informațiilor noastre”

AdevărulScriitorul Matei Vişniec: „Limba română a fost stricată de politicieni şi de televiziuni“ „După lansarea volumului «Cabaretul cuvintelor», la târgul Gaudeamus, scriitorul Matei Vişniec a explicat de ce s-a degradat limba română în societatea contemporană
StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult