Acasa Revista Presei Revista Presei. Avertisment adresat de CSM politicienilor

Revista Presei. Avertisment adresat de CSM politicienilor

scris de Z.V.
0 afisari

CSM a decis să sesizeze Inspecția Judiciară privind declarațiile premierului Victor Ponta legate de dosarul Lukoil.

Revista Presei. Avertisment adresat de CSM politicienilor (foto:eurojust.ro)

Revista Presei. Avertisment adresat de CSM politicienilor (foto:eurojust.ro)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a verifica dacă declarațiile premierului Victor Ponta legate de dosarul Lukoil duc la o eventuală afectare a independenței procurorului de caz. De asemenea, Inspecția Judiciară va fi sesizată și cu privire la unele declarații ale lui Traian Băsescu și Varujan Vosganian, informează Adevărul.

Președintele Traian Băsescu a formulat, joi, către Curtea Constituțională, o sesizare de neconstituționalitate în legătură cu Legea pentru abrogarea articolului 276 din Legea 286/2009 privind Codul penal, prin care se elimină infracțiunea ‘presiuni asupra justiției’, transmite Q Magazine.

Președintele Traian Băsescu a catalogat inadmisibilă presiunea făcută de un lider de la Lukoil asupra procurorilor și Guvernului și a cerut Executivului să preia rafinăria în cazul în care compania nu va relua producția, relatează Adevărul.Șeful statului a mai afirmat că își menține declarația privind începerea urmăririi penale în cazul celor cinci foști miniștri implicați în dosarul Microsoft.

România riscă să returneze UE o parte din banii accesați de producătorii agricoli prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Peste 72% dintre contractele de finanțare încheiate deja cu beneficiarii sunt în pericol de a fi reziliate pentru că aceștia nu au bani de cofinanțare, informează Economica.net. În joc sunt cel puțin 3,8 miliarde de lei.

‘Radarul pădurilor’ și noul cod silvic răscolesc un business de 4 miliarde de euro, titrează Ziarul Financiar. Transportul și comercializarea lemnului se supun unor noi reglementări începând de ieri, de când se aplică o hotărâre de guvern, ce prevede reguli mult mai stricte referitoare la documentele ce însoțesc aceste transporturi.

Legea concurenței va fi schimbată, cel mai probabil, în primăvara viitoare. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat pentru Puterea că firmele care vor recunoaște că au încălcat Legea concurenței încă de la începutul anchetei vor primi în schimb ‘un discount’ la amenda ce urmau să o plătească. În plus, pot avea de câștigat și cei care ‘pârăsc’ la Concurență firma la care lucrează de faptul că aceasta încalcă legea.

După ce a beneficiat de numeroase facilități fiscale, Lukoil anunță că ar putea închide definitiv rafinăria Petrotel. Conducerea companiei este nemulțumită că se află în vizorul procurorilor și avertizează că închiderea rafinăriei va crește prețul carburanților, va scădea încasările la buget și va conduce la creșterea șomajului, informează România Liberă.

Precedentul care salvează tratamentul în străinătate, titrează Curierul Național. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat ieri o hotărâre în care spune că rambursarea cheltuielilor medicale efectuate în străinătate nu poate fi refuzată atunci când o lipsă a materialelor medicale de primă necesitate împiedică asiguratul să beneficieze de tratament spitalicesc în timp util în țara sa.

Medicii de familie vor fi obligați, în baza unui ordin, să cumpere cititoare pentru cardurile de sănătate, iar serviciile care nu vor fi validate prin card nu vor putea fi decontate, a declarat, joi, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, citat de cotidianul Gândul.

Acuzații de malpraxis pe bandă rulantă, titrează Evenimentul Zilei. Un copil de 4 ani a murit după o laringită, iar un bărbat plimbat între spitale de stat și private s-a stins înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD.

Economia centralizată de până în 1989 a făcut ca localități și chiar regiuni întregi să fie legate de o singură fabrică sau de o singură industrie. Noua economie nu pare să fi învățat mare lucru din experiențele ultimului sfert de secol, notează publicația Capital.

Sectorul vitivinicol din țara noastră beneficiază de o alocare bugetară de 47,7 milioane de euro anual, începând din 2014, cu un total de 238,5 milioane euro aferent perioadei 2014-2018, prin Programul Național de Sprijin al României, potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Aceștia au precizat că, în 2007-2013, a fost atrasă suma de 252,3 milioane de euro din fonduri FEGA, pentru domeniul vitivinicol, realizându-se o absorbție a fondurilor europene de 100%, relatează ziarul Bursa.

Sorana Cîrstea are șanse mari să acceadă în careul de ași la Tianjin: Jankovic, eliminată de o jucătoare slab cotată, titrează Pro Sport. Cîrstea a făcut deja un turneu bun la Tianjin, prin prisma a două succese categorice în tururile inaugurale, dar traseul ei în turneul asiatic poate fi unul cu adevărat important.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult