Acasa Revista Presei Revista presei. Avram Iancu, proclamat ‘Erou al Națiunii Române’

Revista presei. Avram Iancu, proclamat ‘Erou al Națiunii Române’

scris de Z.V.
21 afisari

Bilanțul la un an de guvernare prezentat de Executiv, declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis la Cluj-Napoca, concluziile Comisiei de Etică și Deontologie Profesională din cadrul Universității de Vest din Timișoara în legătură cu lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, perchezițiile care au avut loc la Radio România, precum și afirmațiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, despre centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, dar și decesul fostului internațional Daniel Prodan sunt principalele subiecte ale zilei de 18 noiembrie.

avram_iancuAvram Iancu, proclamat ‘Erou al Națiunii Române’. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii inițiate în 2014 prin care Avram Iancu este proclamat ‘Erou al Națiunii Române’, anunță Cotidianul. ‘Pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, cu merite excepționale în afirmarea identității și a drepturilor naționale pe teritoriul strămoșesc, fostul conducător al revoluției române din 1848-1849 din Transilvania este declarat ‘Erou al Națiunii Române”, prevede articolul unic al legii.

Un an de guvernare tehnocrată. Guvernul Cioloș și-a făcut bilanțul. Cabinetul Cioloș a prezentat astăzi, 17 noiembrie, bilanțul la un an de guvernare și a punctat principalele sale realizări, transmite Cotidianul. „Ne-am asumat o guvernare responsabilă: am pus accentul pe grija față de resursele publice, am decuplat clientela politică de la banul public și am început depolitizarea companiilor de stat. Am promovat transparența și deschiderea statului față de cetățeni, ca pârghii de combatere a corupției, am redus birocrația și am pus bazele unor proiecte de modernizare și digitalizare a serviciilor publice”.

Iohannis e mulțumit de activitatea lui Cioloș. Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este mulțumit de activitatea Guvernului Cioloș din ultimul an și a afirmat că obiectivele principale au fost atinse, conform Puterea. Întrebat la Cluj-Napoca, la finalul unei dezbateri la UBB, cum apreciază activitatea actualului Guvern, după ce premierul Dacian Cioloș a prezentat un bilanț al guvernării, Klaus Iohannis a spus că Executivul nu a avut un sprijin substanțial, doctrinar, din Parlament, ci unul mai degrabă conjunctural.

ALDE acuză Guvernul Cioloș: „Guvern laș”! Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin critică dur Guvernul Cioloș și afirmă că a încetinit creșterea economică a țării, potrivitEvenimentului Zilei. Copreședinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, afirmă că, la un an de guvernare tehnocrată, creșterea economică a țării a încetinit, iar investițiile sunt abia la jumătate din ținta propusă. „ALDE este singurul partid politic care a respins încă de la început soluția unei guvernări tehnocrate, chiar și cu un mandat limitat, așa cum a fost prezentată de către președintele Klaus Iohannis. (…) La un an de guvernare tehnocrată, România și-a încetinit creșterea economică, investițiile sunt la jumătate din ținta propusă și mult în urma celor realizate de guvernul din care ALDE a făcut parte”, susțin Tăriceanu și Constantin într-un comunicat.

Dacian Cioloș: Nu o să-mi vând conștiința pentru nimic în lume. Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la Europa FM, că nu s-a implicat în campania electorală, scrie Puterea. Prim-ministrul a ținut să precizeze că nu o să-și vândă conștiința pentru nimic în lume, cu atât mai puțin pentru a fi premier și după alegerile parlamentare. ‘Nu am fost în campanie electorală și am fost foarte atent să nu fiu prezent în perioada campaniei electorale la niciun miting. Sunt (pe afișe — n.r.) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru pentru mai târziu, la fel ca USR. Am acceptat de principiu acest lucru, dar am spus foarte clar că nu mă implic în campania electorală’, a afirmat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș, despre funcția de premier: Nu este visul vieții mele. Dacă sunt util și dacă se face apel la mine, pot să îmi asum acest lucru, în anumite condiții. Premierul Dacian Cioloș a afirmat, joi, că nu este „visul vieții sale’ să dețină funcția de premier al României ci, mai degrabă, își dorește să contribuie la dezvoltarea anumitor domenii, relatează România Liberă. Prezent într-o emisiune TVR, premierul a fost întrebat cât de mult își dorește să fie premier și după alegerile din 11 decembrie. Astfel, el a răspuns: ‘Nu îmi doresc, în sensul că nu este visul vieții mele. (…) Îmi doresc să pot să contribui la a face să progreseze anumite domenii și funcția de prim-minsitru este un instrument pentru asta, nu este un scop în sine. Este un instrument care poate să fie valorificat pentru a face anumite lucruri’.

Dacian Cioloș: Viitorul guvern trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice. Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că viitorul guvern, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice, transmite Puterea. „Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, are neapărat nevoie din punctul meu de vedere să treacă sau să înceapă cu un proces de reașezare, de reformare a administrației publice, măsuri clare de creștere a eficienței administrației publice”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș susține că reforma administrației publice nu a fost posibilă din cauza lipsei de susținere a Parlamentului și a partidelor. Premierul Dacian Cioloș susține că reforma administrație publice, pe care Guvernul a promis-o, nu a putut fi realizată din cauză că Parlamentul și partidele nu au susținut măsurile propuse de Executiv și nu au oferit un răspuns pozitiv, potrivit România Liberă. Șeful Executivului a afirmat, joi, la TVR, că nu îi consideră vinovați pe vicepremierul Vasile Dîncu și nici pe funcționarii din Ministerul Dezvoltării, de faptul că reforma administrației publice nu a putut fi înfăptuită. În schimb, Dacian Cioloș a precizat că s-a confruntat cu „rezistență din sistem’. Totodată, el a precizat că Parlamentul nu a reacționat la propunerile făcute în primăvară.

Vasile Dîncu: „Facem guvernări pompieristice, se guvernează în funcție de criză”. Guvernarea se face de foarte multe ori, în România, „cu fața la alegeri și mai puțin cu fața la cetățeni”, a declarat astăzi vicepremierul Vasile Dîncu, conformEvenimentului Zilei. „De foarte multe ori, la noi, guvernarea (…) se face cu gândul la alegeri și se face cu gândul la alegeri din primul an al celor patru ani de guvernare, nu în ultimul an. Facem guvernări pompieristice, se guvernează în funcție de criză și mai este un lucru care (…) este disfuncțional — guvernarea prin bugete, guvernarea prin ideea de finanțare (…)”, a declarat Dîncu, la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria.

Iohannis vrea schimbarea relațiilor româno-moldovenești: ‘Cetățenii trebuie să înțeleagă că România nu vrea să cucerească Moldova’. Președintele Klaus Iohannis a susținut că strategia trebuie schimbată în ceea ce privește relația României cu Republica Moldova, potrivit Adevărul. El a arătat că cetățenii din Basarabia trebuie să înțeleagă că România nu vrea să cucerească Moldova, ci să-i întindă o mână de ajutor. Președintele României, Klaus Johannis, a fost prezent la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre Uniunea Europeană și contribuția României la consolidarea construcției europene. Evenimentul a vut loc la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai și este organizat de Grupul de Reflecție CITADEL.

Iohannis despre zona euro: Nu avem un termen stabilit pentru aderare. România se află într-un non-stadiu. România nu are un termen stabilit în acest moment pentru aderarea la zona euro, iar acesta nu este un moment oportun, mai ales că țara ar trebui să renunțe la multe pârghii financiare care i-au fost de folos recent, a spus astăzi președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei vizite la Cluj, relatează Adevărul. „Chestiunea a fost cam repede și cam des politizată și trebuie îndeplinite și aici câteva criterii pentru a deveni în princupiu eligibili pentru zona euro. România în princpiu îndeplinește aceste principii, dar din exces de zel au fost politicieni care la un moment dat au propus ca România să devină parte a euro-zonei din 2019, ceea ce a fost nerealist și a fost atât de nerealist încât nici măcar nu s-au întrunit acele comisii tehnice”, a explicat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis consideră că după victoria lui Donald Trump, relațiile transatlantice vor suferi schimbări. „Asta nu înseamnă neapărat că vor fi mai proaste, pot fi mai bune’. Președintele României și-a manifestat convingerea ca relațiile transatlantice vor funcționa în continuare, inclusiv în ceea ce privește NATO, precizând că acestea s-ar putea schimba, dar că SUA își va păstra rolul de cel mai mare membru al alianței, transmite Ziarul Financiar. Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, cum vede evoluția relațiilor transatlantic și cum comentează declarațiile candidatului republican al SUA, Donald Trump, față de NATO, Klaus Iohannis a spus că în campania electorală politicienii fac afirmații pentru a se profila sau pentru a atrage atenția, dar după campanile acestea se mai nuanțează.

Iohannis: „Am primit asigurări că AEP își face în continuare treaba”. Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la Cluj, că în privința activității Autorității Electorale Permanente (AEP) a primit asigurări că instituția va continua în condiții foarte bune, în pofida faptului că șefa AEP, Ana Maria Pătru, a fost arestată preventiv, miercuri, pentru trafic de influență și spălare de bani, relatează Bursa. „Autoritatea Electorală Permanentă își va face treaba în continuare. Din păcate, mecanismul de numire al șefului acestei autorități este unul destul de complex și este nevoie de prezența Parlamentului, care acum este și el în campanie”, a declarat Klaus Iohannis.

Cioloș: Proiectul legii salarizării unitare poate să ajungă la începutul anului viitor în Parlament. Proiectul legii salarizării unitare ar putea să ajungă în Parlament la începutul anului viitor, a anunțat joi premierul Dacian Cioloș, conform Q Magazine. „La începutul anului viitor ar putea să ajungă în Parlament și apoi, sigur, depinde de cât vor dura discuțiile în Parlament’, a declarat prim-ministrul, într-o emisiune la TVR.

Dacian Cioloș, despre acuzațiile că a intervenit pentru ieftinirea gazelor: „Nu cred că un ministru al Agriculturii stabilește prețul la gaze”. Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi că nu ministrul Agriculturii este cel care stabilește prețul gazelor naturale și nici nu redactează acte normative referitoare la politicile industriale, reacționând, astfel, la acuzațiile că a intervenit pentru ieftinirea gazelor pe vremea când era ministru al Agriculturii, scrie Bursa. Premierul este acuzat că atunci când era ministrul Agriculturii ar fi înlesnit ieftinirea gazelor, fapt ce i-a folosit ulterior omului Ioan Niculae.

Klaus Iohannis: Foarte multe țări și-au redus bugetul pentru apărare, crezând că după ce Uniunea Sovietică a încetat să existe, lucrurile pe glob se liniștesc. Este o eroare. Președintele Klaus Iohannis susține că abordarea președintelui ales al Statelor Unite privind creșterea contribuției statelor membre NATO pentru apărare este similară cu poziția abordată de România, potrivit România Liberă. „Știu că există o preocupare pentru ceea ce vor face SUA în NATO. După părerea mea, SUA vor juca în continuare același rol pe care l-au jucat și până acum, rolul de cel mai mare membru al NATO și cu cea mai mare implicare în foarte multe zone, și conflictuale, și neconflictuale. știți bine că, în campania electorală, politicienii fac mai multe afirmații pentru a se profila sau pentru a atrage atenția”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Iohannis: UE e într-o situație complicată; ambiția mea e să găsesc cele mai bune soluții pentru România. Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că UE e într-o situație complicată și că preocuparea sa e să găsească cele mai bune soluții pentru țară, relatează Jurnalul Național. „În ultimii doi ani, chestiunile legate de UE au fost chestiuni asupra cărora m-am aplecat foarte mult. UE e într-o situație complicată și cu toți trebuie să găsim soluții. Ambiția mea e să găsesc pentru România cele mai bune soluții”, a menționat Klaus Iohannis.

Dragnea: Un viitor Guvern PSD va stabili un parteneriat corect cu administrația locală pentru rezolvarea problemelor Capitalei. Un viitor guvern PSD va stabili la nivelul Capitalei un parteneriat corect și eficient cu administrația locală, pentru a rezolva marile probleme cu care se confruntă Bucureștiul, a declarat joi președintele social-democraților, Liviu Dragnea, conform Jurnalului Național. „Vă asigur (…) că un viitor Guvern PSD va stabili un parteneriat cinstit, corect și eficient cu dumneavoastră pentru a munci împreună să rezolvăm marile probleme ale Bucureștiului”, a spus Liviu Dragnea, la un eveniment al candidaților PSD București, intitulat „Marile proiecte ale Capitalei și ale zonei metropolitane”.

Percheziții la Radio România. Surse: Mai multe contracte au fost date unor firme controlate de membri din Consiliul de Administrație al postului. Procurorii au descins joi dimineață la sediul Radio România, alături de ofițeri de poliție judiciară, într-o anchetă privind posibile fapte de abuz în serviciu, informeazăAdevărul. Cercetările în acest caz vizează încheierea unor contracte cu firme care ar fi controlate indirect de membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune. Prejudiciul produs în acest caz a fost estimat de anchetatori la 400.000 de lei. 11 persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune sunt cercetate în acest caz, potrivit Parchetului judecătoriei Sectorului 1.

Adrian Sanda a fost reținut. Fostul secretar de stat, cercetat în dosarul certificatelor de revoluționari. Adrian Sanda a fost reținut miercuri seară de procurorii Parchetului General, anunțăLibertatea. Fostul secretar de stat pentru problemele revoluționarilor este cercetat în dosarul certificatelor de revoluționari acordate ilegal. Alături de Adrian Sanda au mai fost reținute alte șase persoane. Premierul Dacian Cioloș a decis să îl demită pe Adrian Sanda pentru probleme de integritate. Acesta conducea Secretariatul de Stat pentru revoluționari, una din instituțiile care au atribuții în acordarea titlurilor de revoluționari.

Primarul Brașovului trimis în judecată într-un nou dosar. Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA într-un nou dosar, el fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată și participație improprie la această infracțiune, transmite Q Magazine. Potrivit unui comunicat emis, joi, de DNA, dosarul vizează achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale.

ÎPS Teodosie, la poliție cu 30 de preoți. După ce, săptămâna trecută, Arhiepiscopul Tomisului a dat cu subsemnatul la poliție flancat de 30 de preoți, astăzi, îl așteaptă mascații de la Acțiuni Speciale, notează Q Magazine. Măsura a fost luată de reprezentanții IPJ Constanța după ce mai mulți enoriași din toată țara au anunțat pe internet că vor veni la sediul poliției pentru a-l susține pe înaltul prelat. De altfel, și în această dimineață, ÎPS Teodosie a venit înconjurat de un alai de preoți la poliție.

Nicușor Constantinescu, audiat la DNA Constanța. Inculpat într-un nou dosar privind plăți ilegale pentru cadastru. Nicușor Constantinescu, audiat la DNA Constanța, unde a fost adus în urmă cu puțin timp, notează Libertatea. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța este cercetat într-un nou dosar privind cadastrul drumurilor județene și comunale.

Doctoratul lui Kovesi. Profesori de la Universitatea de Vest confirmă timid acuzația de plagiat. „564 de rânduri din teza de doctorat sunt similare cu alte surse’. Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) a făcut public, joi, un punct de vedere legat de analiza tezei „Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal’, susținută de Laura Codruța Kovesi pe 16 decembrie 2011, la Facultatea de Drept din Timișoara, scrie Evenimentul Zilei. Niciun profesor, conferențiar sau coordonator de doctorate în Drept penal nu a fost de acord să ajute UVT cu analiza de specialitate a tezei lui Kovesi. Prin urmare, Comisia de Etică (CEDP) a UVT a analizat „băbește’, în raport cu sesizarea, modul de redactare a tezei de doctorat a șefei DNA verificând fiecare paragraf din lucrare, și comparându-le cu sursele indicate de soft-ul anti-plagiat iThenticate. Mai exact, s-a făcut doar o analiză cantitativă.

Voiculescu: Există suspiciuni că centrul de transplant pulmonar de la „Sfânta Maria” a fost acreditat sub presiune politică. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi, într-o conferință de presă, că există suspiciuni serioase că centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a fost acreditat sub presiune politică și, prin urmare, a decis să nu se înceapă activitatea de transplant, transmite Jurnalul Național. „Corpul de control al ministrului a finalizat controlul pentru Agenția Națională de Transplant și elaborează raportul, care va fi gata în șapte zile de acum încolo”, a spus Voiculescu.

Institutul Cantacuzino se întoarce la fostul stăpân. Premierul Dacian Cioloș a anunțat la Europa FM că Executivul pregătește un act normativ prin care Institutul Cantacuzino se va întoarce din subordinea Ministerului Educației în cea a Ministerului Sănătății, potrivit Cotidianul. Cioloș a susținut că fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a vrut să scape de institut atunci când a decis să-l treacă în subordinea Educației.

Dragu, MFP: Creșterea economică se simte în buzunarul românilor. Veniturile gospodăriilor au crescut cu 12% la șase luni. Creșterea economică de 4,9% din primele nouă luni ale acestuia an se simte și în buzunarul românilor, având în vedere că se observă o creștere a veniturilor populației, dar și a economisirii, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, la conferința de bilanț la un an de guvernare, relateazăEconomica.net. „Creșterea economică de 4,9% din primele nouă luni ale anului este cea mai mare din Uniunea Europeană. Acest avans este important având în vedere procesul de convergență, de creștere a nivelului de trai, către țările Uniunii Europene. Această creștere s-a simțit și în buzunarul românilor, având în vedere creșterea veniturilor care a făcut loc avansului consumului cât și a economisirii”, a explicat Anca Dragu.

Dragu, MFP: Propunem menținerea redevențelor și deductibilităților pentru offshore. Proiectul de lege privind redevențele petroliere a fost finalizat de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și prevede menținerea nivelului actual al taxării în domeniu, concomitent cu acordarea unor deduceri pentru investițiile offshore, a anunțat joi ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în cadrul conferinței de bilanț la un an de guvernare, conform Bursa. „Proiectul este finalizat la MFP. Am avut discuții tehnice pe acest proiect, am colaborat și cu experții departamentului fiscal de la FMI. Acest an, 2016, este un an în care activitatea autorităților și a Parlamentului a fost mai scurtă, ne-a lăsat mai puțin timp la dispoziție pentru finalizarea acestui proiect, dar noul Guvern, noul Parlament vor putea prelua un proiect, din punctul nostru de vedere, finalizat”, a explicat Anca Dragu.

Dragu la un an de mandat: Măsurile adoptate în acest an au fost de simplificare. Nu am modificat taxele. Măsurile fiscale adoptate în ultimul an au reprezentat măsuri de natură reparatorie și pentru clarificarea legislației în vigoare, nu modificări de taxe și impozite, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în conferința de bilanț la un an de la preluarea mandatului, scrie Capital. „Am implementat noul Cod fiscal și am elaborat normele la Codul de procedură fiscală, astfel încât noul pachet să fie disponibil de la 1 ianuarie 2016. Modificările ulterioare au vizat introducerea de facilități fiscale, clarificări, îndreptări de inechități și nu modificări de taxe și impozite”, a explicat Anca Dragu.

Ministrul Finanțelor dă cea mai proastă veste românilor care vor să își cumpere locuință prin programul ‘Prima Casă’: Băncile ar putea crește dobânzile pentru locuințele vechi. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat joi că se va păstra avansul de 5% pentru programul Prima Casă, iar vechimea locuințelor va fi un element important în acordarea creditelor, relatează Ziarul Financiar. Băncile ar putea să majoreze dobânzile în cazul locuințelor vechi. „Vom păstra acest avans, fiindcă altfel se va crea o presiune pe bănci, dar și pe cei care doresc să obțină un astfel de credit. În ceea ce privește vechimea locuințelor, am considerat că limita de 5 ani va stimula construcția de locuințe noi’, a declarat ministrul Finanțelor.

Costin Borc: Avem nouă proiecte depuse pe Planul Juncker, totalizând 586,5 milioane euro. România are în prezent depuse nouă proiecte pe Planul de investiții pentru Europa — Planul Juncker—, valoarea totală a acestora ridicându-se la 586,5 milioane de euro, a declarat vicepremierul și ministru al Economiei, Costin Borc, informează Capital. „La un moment dat, era o mare problemă cu proiectele dintr-un motiv foarte simplu. S-a crezut, cred că dintr-o neînțelegere, că planul Juncker este un fel de suplimentare de fonduri structurale nerambursabile și că este o ocazie să fie propuse niște proiecte care nu fuseseră incluse în fonduri structurale. De aceea, România a trimis la un moment dat un sertar de proiecte, din care niciunul nu a fost aprobat, pentru că erau niște proiecte care nu aveau neapărat un profit economic”, a explicat Costin Borc.

Consilier prezidențial: România are o problemă din perspectiva execuției bugetare. România are o problemă din perspectiva execuției bugetare, o mare parte a cheltuielilor publice fiind împinse către finalul anului, ceea ce arată o „slabă” disciplină financiară, a declarat joi consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, relatează Ziarul Financiar. „Din păcate, în România post-decembristă, nu a existat o preocupare profundă, sistemică, de a supune administrația publică unei operațiuni de evaluare și redesenare, de sus până jos, după criterii clare, care să nu se modifice de la un ciclu electoral la altul. În calitate de consilier pe probleme economice al Președintelui României, evaluez cu atenție comportamentul administrației publice în materie de execuție bugetară”, a declarat consilierul prezidențial pentru domeniul economic, Cosmin Marinescu.

Ministrul Energiei: Proiectul cel mai important în următorii 15 ani este înlocuirea capacităților de producție care ies din uz. Cel mai important proiect în cadrul Strategiei Energetice este cel al înlocuirii capacităților de producție care ies din uz, o treime din cei 14.000 de megawați utili fiind în această situație în următorii 15 ani, a declarat, joi, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, conform Economica.net. „Proiectul cel mai important în următorii 15 ani este înlocuirea acestor megawați care ies din uz. Trebuie să înlocuim aproape o treime din parcul de capacități de producție, din parcul nostru de agregate, de centrale. Între 4.000 și 5.000 de MW vor ieși din uz din cei 14.000 MW utili, în următorii 15 ani”, a spus Victor Grigorescu, la sesiunea online ‘De vorbă cu ministrul tău’, inițiativă a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic care sprijină dialogul între demnitari și cetățeni.

Șefa Turismului îl trezește pe Dracula să ne promoveze țara în străinătate. După ani la rând în care cei care s-au perindat la conducerea turismului românesc l-au pomenit pe Dracula, dar nu au reușit să-l scoată în lume, Anca Pavel-Nedea președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT) spune că trebuie să ne asumăm mitul lui Dracula, „pe care alții ni-l fură”, noteazăEconomica.net. Unul dintre cele mai ecranizate personaje, Dracula, nu va mai dormi în sertarele cu proiecte și ne va promova în străinătate. Șefa ANT, Anca Pavel-Nedea, a vorbit la deschiderea Târgului de Turism despre strategia de dezvoltare și marketing pe care România o va adopta din 2017.

Mohammad Murad: Avem nevoie de oameni pragmatici, care știu foarte bine de ce altora le merge bine și nouă nu. Turismul nu se face de azi pe mâine, ci are nevoie de o viziune coerentă pe termen lung și un buget pentru promovare, care să le permită jucătorilor din piață să fie competitivi, consideră președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, potrivit Capital. ‘Nu mai găsim angajați, pentru că nu le dăm confortul de care aceștia au nevoie. Este necesară o adevărată strategie de promovare. Nu este normal ca bugetul de promovare să fie de două milioane euro, cât ar fi un buget pentru promovarea unui salam’, a declarat joi președintele FPTR la deschiderea Târgului de Turism, organizat la Romexpo.

Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care sculptura „Cumințenia pământului’ va fi cumpărată. Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care sculptura „Cumințenia pământului’ va fi cumpărată, deoarece oficialii au nevoie de mai mult timp pentru a modifica ordonanța prin care s-au strâns banii de la populație, a anunțat avocatul familiei care deține în prezent opera de artă, conform Libertatea. Actul normativ are un paragraf care prevede că în situația în care românii nu donează 6 milioane de euro, banii adunați vor fi restituiți. Cu toate acestea, Ministerul Culturii vrea să modifice ordonanța astfel încât să nu mai fie obligat să dea banii înapoi, ci să folosească suma de 1,2 milioane de euro pentru cumpărarea operei de artă.

Tragedia lui Prodan, descrisă de soția acestuia: „I s-a făcut rău, a avut spasme, apoi s-a învinețit brusc. Moartea a fost violentă. I-a explodat inima în piept”. Prima ambulanță ajunsă la pacient nu avea medic. Apar detalii zguduitoare despre tragedia petrecută miercuri seară, când fostului internațional Daniel Prodan i s-a făcut rău în locuința sa din Voluntari, fotbalistul decedând în ciuda încercărilor de a-l resuscita, relatează ProSport.

Momente de reculegere în România și Spania! Deciziile au fost luate de FRF și Liga Profesionistă din Spania. Federația Română de Fotbal a luat decizia ca la finalul acestei săptămâni, la începutul fiecărui meci de juniori și seniori care se va disputa sub egida FRF, să se țină un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan, potrivit ProSport. Atletico Madrid, fosta echipă a lui „Didi Prodan”, a ajuns la un acord cu șefii Ligii Profesioniste de Fotbal ca înainte de startul derby-ului cu Real Madrid de sâmbătă, 19 noiembrie, să se țină, de asemenea, un moment de reculegere.

Cluburile din Liga 1 au avut venituri totale de 56 de milioane de euro. Culmea — Pandurii și ASA, în TOP 3 bani încasați! Steaua, bătută de Dinamo la câștiguri din sponsorizări. Fotbalul profesionist din România a generat în 2015 venituri totale de aproximativ 56 milioane de euro, cu 10 milioane de euro mai puțin decât în anul precedent, potrivit datelor furnizate de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), scrie ProSport. Potrivit unui comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), structura veniturilor din fotbalul profesionist este reprezentată de: bilete de intrare — 3%, sponsorizări și publicitate — 19%, din care aproximativ 55% sunt venituri cu părți afiliate, drepturi de difuzare — 40%, venituri UEFA — 9%, venituri/subvenții de la autorități locale — 20%, alte venituri — 9%.

Calificare-șampanie. Dinamo a răpus Astra, 5-2, după un meci entuziasmant, capodopera sezonului! Bonus: Derby de România și-n semifinalele Cupei Ligii. Una dintre cele mai frumoase partide ale acestei ediții! Bine, duelurile dintre Dinamo și Astra sunt mereu peste media de spectaculozitate, de încrâncenare și de imprevizibil în campionatul nostru dulce-amar, notează Gazeta Sporturilor. Miza partidei de aseară, pe lângă câteva zeci de mii de euro bune, era confruntarea Crăciunului, cu Steaua, din semifinalele Cupei Ligii, meci ce se va desfășura în pragul Ajunului.

Dinamo s-a relansat în Liga Campionilor! Trupa din Ștefan cel Mare a câștigat cu Holstebro și mai speră la locul 2, calificabil în play-off. Urmează marele derby Steaua — Dinamo, programat în ‘Polivalentă’. Dinamo București a întrerupt o serie de trei înfrângeri în Grupa D a Ligii Campionilor, reușind să se impună cu 30-25 (12-12) într-o partidă susținută pe teren propriu cu Holstebro, notează ProSport. Acest succes menține campioana României în lupta pentru locul 2, care asigură calificarea în play-off.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult