Acasa Revista Presei Revista presei. Balena albastră – Zece elevi din Argeș au primit îngrijiri medicale

Revista presei. Balena albastră – Zece elevi din Argeș au primit îngrijiri medicale

scris de Z.V.
9 afisari

Prezentarea de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a concluziilor evaluării activității procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, vizita Prințul Charles în România, condamnarea torționarului Ioan Ficior la 20 de ani de închisoare, bilanțul activității Serviciului Român de Informații pe anul 2016, precum și ședința Consiliului General al Municipiului București, dar și schimbarea numelui echipei de fotbal Steaua sunt principalele subiecte ale zilei de 30 martie.

Zece elevi din Argeș au primit îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe, posibil pentru că jucau Balena Albastră. Zece copii de la două școli din Argeș au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe, scrieGândul. Polițiștii au deschis anchete miercuri și susțin că este vorba de teribilism, însă au demarat campanii de prevenire a efectelor jocului Balena Albastră. Reprezentanții Poliției Argeș au declarat miercuri că directorul școlii din localitatea Hârsești a sesizat Poliția după ce, luni, un elev în vârstă de 11 ani s-a prezentat la ore cu tăieturi pe braț. Băiatul le-a povestit anchetatorilor că s-ar fi jucat acasă cu o riglă și s-ar fi zgâriat.

Grindeanu, despre Brexit: Guvernul se va implica activ în protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români din Marea Britanie. Guvernul României a luat act de decizia Guvernului britanic de a activa în mod oficial articolul 50 al Tratatului de la Lisabona prin care se declanșează procesul de ieșire din Uniunea Europeană, se arată în comunicatul Executivului, potrivit Economica.net. „Regret faptul că Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord nu va mai fi partenerul nostru în interiorul structurilor și instituțiilor comunitare. Sperăm că negocierile se vor purta într-un spirit constructiv, privilegiind interesele pe termen lung ale ambelor părți, întrucât necesitatea unor legături cât mai strânse între Uniunea Europeană și Regatul Unit nu poate fi pusă la îndoială”, a declarat prim-ministrul României, Sorin Grindeanu.

Iohannis, prima reacție după decizia lui Toader: Mă aștept ca ministrul Justiției să-i sprijine pe procurorul general și procurorul-șef al DNA. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, faptul că i se pare un lucru bun faptul că ministrul Justiției a decis să nu-i revoce pe procurorul general și procurorul-șef al DNA, dar și faptul că așteaptă ca acest membru al Guvernului să sprijine demersurile Ministerului Public, scrieAdevărul. „Mi se pare un lucru foarte bun. Dacă citim cu atenție Constituția, citim acolo că Ministerul Public își desfășoară activitatea sub ochiul ministrului Justiției”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Grindeanu a cerut ministrului Justiției să fie informat constant privind rezultatele monitorizării activității procurorilor. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat act, miercuri, de decizia ministrului Justiției, în urma evaluării procurorului general, Augustin Lazăr, și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul deciziei CCR de miercuri și a cerut să fie informat constant în legătură cu rezultatele monitorizării continue asupra activității procurorilor, potrivitAdevărul. Grindeanu a subliniat că trebuie avut în vedere faptul că judecătorii CCR au arătat că o instituție a statului și-a arogat atribuții pe care nu le posedă.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Până la o poziție exprimată de Dragnea, continuăm să-l susținem pe Ministrul Justiției. Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al social-democraților, a anunțat că, până la o poziție exprimată de Liviu Dragnea, PSD va continua să-l susțină pe Tudoel Toader, după ce acesta a anunțat că nu se impune începerea procesului de revocare a lui Lazăr și Kovesi, conform Curierului Național. „Ne-am exprimat susținerea pentru ministrul Justiției indiferent de rezultatul raportului și de concluzii. Din punct de vedere politic, așa cum am enunțat și până la prezentarea acestui raport, indiferent de concluzia pe care ministrul Justiție a decis să o ia, îl susținem pentru că așa este firesc să fie”, a precizat Dobre.

Codrin Ștefănescu, acuzații grave la adresa lui Toader: „E o rușine”. Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD l-a desființat în direct la TV pe Tudorel Toader, după decizia ministrului Justiției de a nu propune demiterea lui Augustin Lazăr și a Laurei Codruța Kovesi, relatează Evenimentul Zilei. „Părerea mea e că este o rușine ce s-a întâmplat astăzi. Sunt dezamăgit total. Nu este vina noastră. E opinia ministrului Justiției. E o coincidență. Nu a avut nicio presiune. Astea sunt prostii. Am dat dovadă că suntem curajoși și că nu e vorba de vreo implicare externă”, a spus Ștefănescu la România TV.

Atitudinea neașteptată a lui Tăriceanu față de Toader. Modul în care a acționat Ministrul Justiției îmi dă încredere că funcționarea justiției va reveni la normele statului de drept, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Cotidianul. Acesta a insistat că, după părerea sa, urmare a deciziei Curții Constituționale, Lazăr și Kovesi ar fi trebuit să demisioneze. Președintele Senatului a lăudat raportul pe care Tudorel Toader l-a întocmit vizavi de activitatea lui Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, dar l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, pentru reacția sa la acest raport.

Gorghiu: Șefii de parchete rămân! Zi de doliu pentru Tăriceanu! Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că faptul că șefii de parchete rămân în funcții este „zi de doliu” pentru Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Jurnalului Național. „Șefii de parchete rămân! Zi de doliu pentru domnul Tăriceanu! Astăzi i-a murit speranța că domnul ministru al Justiției va fi factor activ în războiul lui personal cu șefii parchetelor. Probabil e tristețe fără margini la domnul Dragnea! Pentru mine e un demers cu final așteptat”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Traian Băsescu: E explicația unui marțafoi. Traian Băsescu l-a făcut „marțafoi” pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, imediat după ce acesta a anunță că nu este oportună declanșarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, notează Cotidianul. „E explicația unui marțafoi. Păcat că știe carte, că rămâne doar o slugă”, a spus Băsescu.

Toader i-a prezentat lui Grindeanu concluziile evaluării lui Lazăr și Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a prezentat premierului Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr și șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, conform unor surse guvernamentale, scrieCurierul Național. Potrivit surselor citate, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns și el la Palatul Victoria, în jurul orei 14.30, când Ministrul Justiției și premierul discutau pe marginea acestui subiect.

Tăriceanu s-a autodenunțat în direct: Am fost la sediul Guvernului să fac trafic de influență! Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în emisiunea Dosar de Politician, moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, că miercuri a mers la Palatul Victoria să facă trafic de influență, transmite Curierul Național. Președintele Senatului a venit cu o serie de precizări, după ce în media a apărut informația potrivit căreia acesta a fost la sediul Guvernului chiar în momentul în care Ministrul Justiției îi prezenta premierului concluziile evaluării lui Lazăr și Kovesi. „Am fost ca să fac trafic de influență. Am vorbit cu premierul Grindeanu. Mă denunț în direct! Am făcut trafic de influență pentru o țară, pentru Republica Moldova”, a declarat Tăriceanu.

Prințul Charles, în România. Moștenitorul Coroanei Britanice a fost decorat de președintele Klaus Iohannis. Prințul Charles, moștenitorul Coroanei Britanice, a început astăzi o vizită oficială în țara noastră, relatează Libertatea. Deși a fost de multe ori în România, aceasta este doar a doua vizită oficială. În prima zi a vizitei, Prințul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Anterior, Prinuțul Charles a mers la Mormântul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol, unde a depus o coroană de flori.

Hellvig, la bilanțul SRI: Am oprit 6.000 de intrări în România care constituiau o amenințare la adresa securității naționale.
Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, la prezentarea bilanțului activității instituției pe 2016, că strategia serviciului a fost de a ține departe de granițele țării amenințările la adresa securității naționale, fiind întreprinse, anul trecut, aproximativ „6.000 de măsuri de nepermitere sau interzicere a intrării în România”, scrie Gândul. Potrivit șefului SRI, măsurile de descurajare a oricăror acțiuni ilicite au fost întreprinse în domenii precum securitate cibernetică, contraspionaj, extremism și crimă organizată. În același timp, șeful SRI a subliniat faptul că este momentul unei ample dezbateri publice pentru un pachet modern de legislație de securitate națională și că, pe viitor, trebuie acordată atenție pericolului ce vine dinspre terorism, spionaj, trafic ilegal, atacuri cibernetice ori forme de agresiune hibridă și agresiuni informaționale. La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat, după participarea la prezentarea bilanțului activității SRI, că a cerut serviciului „echilibru și echidistanță necondiționată în desfășurarea activității”, dar și „aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă”.

Americanii au dat o „foaie de parcurs” Guvernului. Reprezentantul celor mai puternice 12 companii americane i-a înmânat, în public, premierului o foaie de parcurs și o listă cu prioritățile pe care trebuie să le aibă în vedere, transmite Bursa. A fost un gest fără precent al unei corporații dintr-o țară aliată să îi dea premierului un astfel de document. Oficialii americani i-au transmis lui Sorin Grindeanu că statul de drept, transparența și eficiența sunt esențiale în afaceri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Grindeanu a îmbrăcat haina de prim-ministru și ține bine în mâini frâiele guvernării. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că veștile bune din economie arată că Sorin Grindeanu a „îmbrăcat haina de premier” și „ține bine în mâini frâiele guvernării”, acestea confirmând că programul PSD poate aduce mai mulți bani românilor fără a afecta echilibrul macroeconomic, scrie Ziarul Financiar. „Veștile bune din economie confirmă faptul că programul de guvernare poate aduce mai mulți bani în buzunarele românilor, fără a afecta echilibrele macroeconomice. Mai mult, ne arată că Sorin Grindeanu a îmbrăcat haina de prim-ministru și ține bine în mâini frâiele guvernării!”, a scris Dragnea pe Facebook.

Adrian Dobre: Execuția bugetară din luna februarie arată că programul de guvernare este viabil. Execuția bugetară din luna februarie arată că programul de guvernare este viabil și începe să producă efecte pozitive în economie, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre, secretar de stat în Ministerul Muncii, conform Capital. „Datele economice înregistrate în luna februarie contrazic toate mesajele alarmiste ale celor care criticau creșterile de venituri și reducerile de taxe. Iată că economia nu funcționează după mentalitatea unui contabil, cum sugerau criticii programului PSD”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, într-un comunicat transmis presei.

Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan: Liberalii vor solicita sprijinirea investitorilor autohtoni prin simplificarea legislației și reducerea de impozite. Șefa interimară a Partidului Național Liberal a anunțat că liberalii solicită sprijinirea investitorilor autohtoni prin simplificarea legislației și reducerea de impozite, șanse egale pe piață și transparență, transmite România Liberă. „România merită mai mult de la clasa politică. România are nevoie de o justiție dreaptă, o școală de calitate, spitale moderne și drumuri durabile. În ultimele 3 luni de guvernare PSD, românii nu au văzut o strategie de țară pe aceste domenii”, a scris Turcan, miercuri, pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al USR, despre inițiativa de redefinire a familiei în Constituție: Este o temă care fracturează artificial societatea. PSD a băgat-o pe gâtul României și acum, cu ea fierbinte în brațe, se gândește în Parlament ce ar putea să facă cu ea. Uniunea Salvați România consideră că inițiativa cetățenească privind modificarea căsătoriei în Constituție ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie „fracturează artificial societatea”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, informează România Liberă. „Punctul de vedere al USR este că această temă este o temă care fracturează artificial societatea. Nu e o temă actuală. În momentul de față România nu este în situația de a decide pentru căsătoria persoanelor de același sex sau nu”, a declarat Dan Barna.

Kovesi și Lazăr rămân în funcții. Ministrul Justiției anunță însă monitorizarea activității procurorilor DNA, DIICOT și PICCJ. După două săptămâni de evaluare a șefilor DNA și Parchetului General, după scandalul OUG 13 transșat la CCR, ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță că nu va declanșa mecanismul de revocare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr, potrivit Gândul. Toader a anunțat însă că îi va monitoriza pe procurorii DNA, DIICOT și ai Parchetului general, „pentru identificarea modului în care pe viitor înțeleg să respecte limitele de competență”. De altfel, într-o sinteză a concluziilor de 19 pagini ale evaluării, ministrul Justiției a subliniat în repetate rânduri derapajele DNA în cazul OUG 13, precizând că aceastea au pus presiune și au intimidat membrii Guvernului care nu au făcut altceva, a spus el, decât să-și exercite comperența legislativă delegată.

Torționarul Ion Ficior, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității. Ion Ficior, comandantul închisorii comuniste de la Peroprava, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru moartea a 130 de deținuți politic, informează Jurnalul Național. Polițiștii l-au ridicat de acasă, miercuri, pe Ioan Ficior, după ce fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității. Ioan Ficior va fi dus la Poliția Capitalei, pentru întocmirea actelor, după care va fi transportat la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină.

Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Tribunalul Constanța s-a pronunțat cu privire la contestația DNA la decizia de eliberare condiționată dată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia în cazul lui Mircea Băsescu, care ispășește o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, scrie Bursa. Tribunalul Constanța a judecat, în 22 martie, contestația depusă de către procurorii DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, dată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia.

Petre Roman, audiat în dosarul Revoluției. Fostul premier Petre Roman a venit, miercuri, la Parchetul instanței supreme pentru a fi audiat în dosarul Revoluției, în care se fac cercetări pentru infracțiuni contra umanității, relatează Jurnalul Național. Petre Roman a mai fost audiat în 1 martie de procurorii militari, fostul premier fiind chemat atunci să dea declarații în calitate de martor, întrucât în dosarul Revoluției se fac în prezent cercetări față de fapte, nicio persoană nefiind pusă sub acuzare.

Pedepse maxime pentru Mazăre și Borcea în dosarul retrocedărilor de plaje. Procurorii DNA au cerut Curții de Apel București să dea pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din județul Constanța, scrie Evenimentul Zilei. În același timp ce pentru alți inculpați au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condițiile în care acest caz se judecă de aproape nouă ani.

Udrea a atacat condamnarea de șase ani de închisoare. După sentința primită marți în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a depus apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță Cotidianul. „Declar apel împotriva sentinței penale 181/28.03.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție secția penală pronunțată în dosarul penal nr. 1532 pe care o consider nelegală și netemeinică”, se arată într-o adresă care a fost trimisă prin fax.

Fostul director al Operei din București, condamnat la șase ani de închisoare. Răzvan Ioan Dincă a fost acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese. Fostul Director al Operei Naționale din București, Răzvan Ioan Dincă, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, după un proces în care a fost acuzat de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu și conflict de interese, potrivit Libertatea. De asemenea, lui Răzvan Ioan Dincă i s-a aplicat și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioada de cinci ani.

Anchetă de corupție la SJA Botoșani. Procurorii DNA ar fi ridicat mai multe documente. Anchetă de corupție la SJA Botoșani. Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au ridicat, miercuri, documente de la sediul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani, într-o anchetă de corupție, transmite Libertatea. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ancheta procurorilor are în vedere modul în care SJA a făcut angajări în perioada 2010—2016.

Ședință cu scandal la Primăria Capitalei. Înființarea celor zece firme propuse de PSD, aprobată de consilierii generali. Disputa se mută la tribunal. Majoritatea din Consiliul General al Capitalei a adoptat proiectele pentru înființarea a zece societăți comerciale controlate de municipalitate, în urma unei ședințe cu scântei, unde nu au lipsit jignirile, notează Adevărul. USR și PNL s-au opus înființării celor zece societăți comerciale și au anunțat că vor ataca în contencios deciziile luate miercuri.

Vești bune pentru Bucureșteni: A fost aprobat un proiect care prevede introducerea de noi linii RATB în zona București-Ilfov. Noi linii ale Regiei Autonome de Transport București (RATB) vor fi introduse în zona București-Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), transmite România Liberă. Astfel, vor fi puse la dispoziție între două și cinci mașini, în funcție de lungimea traseului, de zonă și de numărul curselor. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 37 de voturi ‘pentru’, șapte abțineri și niciun vot împotrivă.

Firea face un pas înapoi cu metroul. Cele două proiecte de hotărâre prin care consilierii generali urmau să solicite Guvernului transferul acțiunilor Metrorex în proprietatea privată a Municipiului București și trecerea Centurii Capitalei în domeniul public al Municipiului București au fost retrase, miercuri, de pe ordinea de zi a ședinței CGMB, anunțăEvenimentul Zilei. Primarul general Gabriela Firea a precizat că decizia este motivată de faptul că Municipalitatea poartă discuții cu reprezentanții Guvernului pe marginea acestor teme și se dorește prezentarea unor proiecte cât mai bine conturate.

Hossu: „Dorința este ca Parlamentul să poată să scoată Legea salarizării unitare la 1 iulie”. Bogdan Hossu a afirmat că premierul a garantat că se va întârzia înaintarea către Parlament a proiectului Legii salarizării unitare pentru a exista timp suficient „de discuție, dezbatere și sincronizare a disfuncționalităților pe care fiecare sector în parte le-a semnalat până acum”, precizând că în următoarea perioadă se va finaliza discuția cu administrația publică centrală și locală, după care se va face o discuție intersectorială, conform Bursa. Bogdan Hossu a declarat: „Dorința dânșilor este ca Parlamentul să poată să scoată această lege la 1 iulie, asta înseamnă că termenul maxim ar fi sfârșitul lui mai—începutul lui iunie (pentru dezbatere și adoptare — n.r.) pentru că în momentul în care este consensualizat cu partea sindicală, partenerii sociali, legea în Parlament ar trebui să meargă foarte repede pentru că nu vor mai fi obiecții sau observații”.

Sindicate: Dacă bugetele CFR SA și CFR Călători nu vor fi aprobate în 30 de zile, vom declanșa conflictul de muncă. Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial va declanșa conflictul de muncă, conform prevederilor legale, dacă în 30 de zile nu vor fi aprobate în Guvern bugetele companiilor CFR SA și CFR Călători, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele federației, Grigore Mare, scrie Economica.net. „Este un termen pe care l-am convenit cu Ministrul Transporturilor și am văzut că e om tânăr și deschis. Sperăm că va fi lăsat să își facă treaba, să nu fie remaniat în 2-3 săptămâni, pentru că nu ne ajută cu nimic dacă îl schimbă. Să îl lase să își facă treaba”, a spus Grigore Mare.

Fotografia unui român, folosită pe pachetele de țigări, fără acordul familiei. Familia vrea despăgubiri de milioane de euro.
Trei români care locuiesc în Anglia spun că au descoperit imaginea tatălui lor, care a decedat între timp, pe pachetele de țigări care se vând în mai multe țări din Uniunea Europeană, transmite Gândul. Avocatul din acest caz susține că despăgubirile morale ar putea fi de milioane de euro dacă se dovedește că imaginile sunt într-adevăr ale bărbatului și au fost folosite fără acordul familiei. Pe milioane de pachete de țigări apare o imagine despre care se spune că este a unui român care a murit acum doi ani.

Vicepreședintele Blocului Național Sindical, găsit spânzurat în casă. Moarte violentă pentru vicepreședintele Blocului Național Sindical. Ion Pisc Scrădeanu a fost găsit spânzurat în locuința sa din Sectorul 3 al Capitalei, scrie Puterea. Trupul neînsuflețit al liderului de sindicat ar fi fost descoperit de un apropiat. Decesul a fost constatat miercuri în jurul orei 11.00. Se pare că, liderul de sindicat a fost descoperit de un coleg din Oradea, care a mers acasă la el, întrucât Pisc Scrădeanu nu ajunsese de dimineață la serviciu.

Tragedie la Timișoara: un zid prăbușit a omorât doi oameni. Trei oameni au fost prinși sub dărâmături după ce zidul unei clădiri s-a prăbușit peste ei, transmite Puterea. Totul s-a întâmplat la Timișoara, miercuri după-amiaza. Unul dintre cei 3 a reușit să scape, însă ceilalți doi au murit. Este vorba despre un muncitor de 32 de ani si unul de 49, fiind striviți de zid.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: Am demarat procedurile de achiziție a două aeronave pentru Tarom. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri că la Tarom au fost demarate procedurile pentru achiziția a două aeronave în regim leasing, și s-a discutat deja în acest sens cu două dintre cele mai mari constructoare de avioane, conformZiarului Financiar. „Azi-dimineață am avut o întrunire cu cei de la compania americană Boeing și am abordat problema dotării cu aeronave a Tarom, unde trebuie înlocuite aeronavele scoase anul trecut din flotă. Până în prezent, au fost purtate discuții cu două dintre cele mai mari companii constructoare, urmează și a treia”, a spus ministrul Răzvan Cuc, la conferința „Transporturi și Infrastructură” organizată de revista Capital.

Șeful CNAIR: Anul acesta vom da în folosință 90 de kilometri de autostradă. Anul acesta vom da în folosință 90 de kilometri de autostradă, 45 de kilometri de variante de ocolire și vom recepționa 275 de kilometri de drumuri naționale pe care îi vom reabilita, a declarat, miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, potrivit Economica.net. „Consider că suntem mai pregătiți decât oricând pentru atragerea de fonduri și implementarea de proiecte. Ne-am propus ca, anul acesta, să dăm în folosință 90 de kilometri de autostradă și acest obiectiv este fezabil și va fi îndeplinit. Am început într-o notă bună cu cei 15 km de pe Lugoj-Deva, lotul 2”, a spus Ioniță, la o dezbatere de profil.

Centura Bucureștiului: un pas important pentru modernizarea sectorului DN2-A2. CNAIR SA a transmis spre validare ANAP documentația de atribuire aferentă contractului de lucrări „Modernizarea centurii rutiere a Municipiului București între A1 — DN 7 și DN 2 — A2, sector DN 2 (km 12+300) — A2 (km 23+750)”, anunță Economica.net. Modernizarea a 11,524 km din centura rutieră a Municipiului Bucure?ti: sector DN 2 (km 12+300) — A2 (km 23+750) constă, în principal, în sporirea capacității de circulație de la 2 la 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens, ?i în eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum și prin reabilitarea pasajelor și a podurilor existente pe aceste sectoare de drum național.

Proiect: Statul va lua dividende de la companiile naționale. Companiile și societățile naționale, precum și regiile autonome ar putea redistribui sub formă de dividende, respectiv vărsăminte la bugetul de stat sau local, profitul repartizat la alte rezerve în anii anteriori, ca sursă proprie de finanțare, și care nu a fost utilizat conform destinațiilor inițiale, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Finanțelor, scrieCapital. „Sumele repartizate, în anii anteriori, la alte rezerve în condițiile art.1 alin.(1) lit. g) din Ordonanța Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, existente la data intrării în vigoare a prezenței ordonanțe de urgență se pot redistribui sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome, odată cu aprobarea situațiilor financiare ale anului 2016”, se arată în textul actului normativ.

Ce gigant din domeniul auto a decis să investească 60 de milioane de euro în România. Unde este fabrica și câți oameni vor fi angajați. Grupul francez Michelin investește 60 de milioane de euro în uzina de cord metalic din Zalău, Michelin Zalău Cord, urmând să creeze 140 de locuri de muncă și să crească capacitatea de producție cu 50%, la 60.000 de tone de cord metalic pe an, până în 2019, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie, informează Puterea. Uzina Michelin Zalău Cord produce cabluri metalice pentru producția anvelopelor Michelin și are 350 de angajați.

Studiu GfK: Opt din zece manageri de resurse umane au probleme în găsirea forței de muncă potrivite, de aceea externalizează acest serviciu. Peste 80% dintre managerii de resurse umane au probleme în găsirea forței de muncă potrivite, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care companiile ales să externalizeze servicii, relevă un studiu realizat de GfK pentru TMF Group, conform Ziarului Financiar. Un alt motiv sunt schimbările legislative frecvente, arată studiul ‘Tendințe de externalizare a serviciilor în companii multinaționale’, care și-a propus să identifice principalele tendințe de externalizare a serviciilor în România, Polonia și Ungaria, în rândul companiilor multinaționale cu operațiuni în cele trei țări.

Bucureștiul rămâne fără echipă în semifinalele Cupei României! CSU Craiova se impune la penalty-uri în fața lui Dinamo, după ratările lui Patrick Petre și Spătaru. CSU Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a învins Dinamo la loviturile de departajare, scor 0-0 (6-5 după loviturile de departajare), transmite Gazeta Sporturilor. Astfel, Bucureștiul a rămas fără echipă în Cupa României. „Câinii” au început cu mai mult entuziasm și în minutul 11 Rivaldinho a reluat cu capul, pe colțul lung, dar balonul a trecut puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Calancea.

Ultima zi cu „Steaua”. Anunț-șoc făcut de Becali: „De mâine e gata”. Anunț important despre palmaresul echipei. Gigi Becali a anunțat în această dimineață că de joi echipa sa se va numi FCSB, conform Gazetei Sporturilor. Totuși, patronul este sigur că, în maximum un an, echipa va reveni la numele Steaua. „De joi, Steaua se va numi FCSB. Dar în maximum 1 ani va redeveni Steaua. Eu am schimbat numele ca să nu mai fie probleme și discuții. Judecătoarea încă nu a dat motivarea deciziei”, a spus Becali la TV Sport ro.

Steaua Armatei și-a prezentat antrenorul. Primele declarații făcute de Lăcătuș și comandantul CSA: „Ne înscriem în Liga a 4-a! Palmaresul e la noi”. Echipa de fotbal a CSA Steaua și-a prezentat astăzi noul antrenor, Ion Ion, într-o conferință de presă la care a mai participat Marius Lăcătuș, directorul tehnic al echipei, și Cristian Pretrea, comandatul Clubului Sportiv, relatează Gazeta Sporturilor.

Fetele de la CSM București și-au primit tricourile de campioane. Alin Petrache: „Vom mai aduce 1-2 jucătoare, dar le vom anunța între cele două meciuri din sferturi!”. Cine este campioana titlurilor în România din lotul CSMB. CSM București a învins CSM Bistrița cu 34-27 într-un meci din cadrul etapei a 23-a a Ligii Naționale de handbal feminin, cel mai important eveniment având însă loc după terminarea acestui joc, scrieProSport. Jucătoarele, staff-ul tehnic și conducerea au intrat în posesia trofeului, medaliilor și tricourilor cuvenite echipei campioane. CSM București a cucerit titlul cu patru etape mai devreme, fiind la al treilea trofeu de acest gen din istoria clubului. Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, a fost cel care a înmânat trofeul căpitanului echipei, Oana Manea.

Halep — Konta 6-3, 6-7, 2-6. S-a sfârșit visul american. Britanica o trimite pe Simona acasă, după o revenire spectaculoasă. Simona Halep părea într-o formă de zile mari la Miami, dar totul s-a năruit în al doilea set al partidei contra Johannei Konta, notează ProSport. Încurajată de antrenorul său care i-a spus că e primul turneu la care se prezintă la capacitate maximă, românca a dezamăgit din nou și a pierdut cu 7-6, 6-2, chiar dacă își adjudecase fără mari emoții primul set, scor 6-3. Lipsa de rezultate continuă pentru Simona, care mai are de muncit pentru a redeveni jucătoarea din zilele ei bune.

Se construiește o nouă bază sportivă în București. Anunțul a fost făcut azi după ce COSR a semnat un parteneriat cu Primăria Secorului 1. Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a semnat miercuri un parteneriat cu Primăria Sectorului 1 a Capitalei și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IȘMB), informează ProSport. Parteneriatul presupune în primă fază construcția unei baze sportive care va fi folosită de cinci dintre federațiile aflate în subordinea COSR. Baza va fi în Sectorul 1.
Președintele COSR, Mihai Covaliu a anunțat și ce federații vor beneficia de baza sportivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult