Acasa Revista Presei Revista presei. Bancile, o prima batalie castigata

Revista presei. Bancile, o prima batalie castigata

scris de Ziua Veche
5 afisari

Adevarul: Băncile au câştigat o primă bătălie cu clienţii. „Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, ieri, cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei 50/2010 privind constratele de credit pentru consumatori. Astfel, deputaţii au ţinut cont de cinci dintre amendamentele aduse de Asociaţia Română a Băncilor”

 

Evenimentul zilei: Ordonanţa creditelor a fost modificată în favoarea băncilor. „Conform noilor modificări, clienţii pot să-şi ia adio de la marjele de 1% pe care visau să le obţină în negocierile cu băncile. Creditorii vor putea aplica în continuare marjele de dobândă pe care le-au propus clienţiilor, în luna septembrie, prin actele adiţionale la creditele vechi, conform OUG 50/2010.”

Curentul: Creditul ipotecar în euro – o bombă cu efect întârziat. „Creditul ipotecar acordat în euro reprezintă pentru România o bombă cu efect întârziat, pentru că „euroizarea“ creează condiţiile unui consiliu monetar şi pune banca centrală în imposibilitatea de a-şi aplica politica monetară, consideră directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.”

Curierul national: Începe vânătoarea de clienţi. „Gheţea: Băncile vor începe în perioada următoare goana pentru atragerea clienţilor de la concurenţă. Potrivit unui studiu BNR, aplicarea OUG 50 în forma actuală va avea un impact negativ asupra sistemului bancar de 600 mil. euro. ARB: Pentru a-şi diminua pierderile, instituţiile financiare vor creşte costurile creditelor, lovind astfel în populaţie şi economie”

Bursa: Senatorii aprobă un vis: reducerea cotei unice la 10%. „Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat a aprobat, ieri, scăderea cotei unice de la 16% la 10%, ne-a declarat senatorul PDL Iulian Urban, iniţiatorul acestei propuneri legislative pentru modificarea Legii 571/2010 privind codul Fiscal.”

Ziarul financiar: Pauză la falimente. Numărul insolvenţelor a început să scadă. „În ultimele luni nu a mai ieşit la suprafaţă niciun caz important al unei mari firme intrate în insolvenţă. La polul opus, şansele ca un jucător mare să se reorganizeze au crescut după ce Asesoft a preluat pachetul majoritar la Flanco.”

Gandul: Noul ministru de Interne le-a dat ordin poliţiştilor: Arestati dobanzile! „Traian Igaş, şeful Internelor, a dispus ca şefii inspectoratelor judeţene de poliţie să negocieze cu băncile condiţii mai faborabile pentru poliţiştii care au contractat credite. Ministrul şi-a însuşit propunerea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă „

Puterea: Plângere PSD împotriva Robertei Anastase. „Plângerea penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi a secretarului Camerei, Sever Voinescu, a fost înregistrată de procurorii instanţei supreme, cauza deschisă pe baza acesteia fiind în faza actelor premergătoare la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult