Acasa Revista Presei Revista presei. Băncile şi-au bătut joc de Florin Cîţu

Revista presei. Băncile şi-au bătut joc de Florin Cîţu

scris de Z.V.
109 afisari

Cine este AUR, surpriza alegerilor parlamentare 2020. George Simion, fondatorul partidului, militează pentru unirea cu Republica Moldova. AUR mizează pe valori precum familia, patria, credinţa, libertatea, fiind susţinut de grupări neo-legionare, precum Frăţia Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de Biruinţă, condusă de D.C. Grăjdean, potrivit Adevărul.

Băncile şi-au bătut joc de Florin Cîţu: A vrut să împrumute 300 de milioane de lei, dar a primit ofertă de numai 66 de milioane de lei. Încă o dată, băncile îşi bat joc de Guvernul României! Florin Cîţu a vrut să împrumute 300 de milioane de lei, dar băncile nu s-au înghesuit să îl împrumute şi i-au oferit o sumă de aproape 5 ori mai mică, menţionează Stiripesurse.ro.

Vot anti-Iohannis. Fac pariu că preşedintele o să apară în faţa camerelor cu o falcă mai căzută şi cu cocoaşă mai ridicată. El pusese de o vizită la PNL, cu declaraţii pentru televiziuni, ba sunt gata să cred că aveau pregătită şi o şampanie. Şi pe drum spre PNL s-a întors din drum. A aflat rezultatele dezastruoase ale campaniei sale. I-a scos din groapă şi pe PSD – fără să-şi dea seama, înjurăturile sale stau la baza votului de redresare a PSD, menţionează Cotidianul.

Cum comentează presa internaţională alegerile din România. Surprize mari. Principalele agenţii de presă internaţionale au analizat rezultatele în urma alegerilor legislative desfăşurate duminică în România. Remarca principală a fost surpriza reprezentată de intrarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) în Parlament şi absenteismul record de la alegeri, arată Evenimentul Zilei.

O senatoare USR cere demisia conducerii: „Scor dezastruos. Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu, aroganţa şi nepotismul ne-au adus aici”. Într-un mesaj postat pe Facebook, Florina Presadă cere demisia conducerii USR-PLUS, spunând că alianţa a înregistrat un scor dezastruos la alegerile parlamentare de duminică. USR a reuşit să obţină doar 15,44% la alegerile parlamentare, unde PSD s-a situat pe primul loc cu 29,83%, iar PNL a venit pe locul doi cu 24,66%, potrivit Gândul.ro.

Criza gunoiului din Sectorulul 1: Poliţia Locală a demarat o campanie de informare şi sancţionare a celor care aruncă gunoi pe domeniul public, cu amenzi de până la 5.000 lei. Poliţia Locală a Sectorului 1 a demarat o campanie de informare şi sancţionare a celor care aruncă gunoi pe domeniul public. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, conform Hotnews.ro.

George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României. George Simion, co-preşedintele AUR, a reacţionat la afirmaţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor şi spune că Uniunea Maghiarilor nu îşi are locul în Parlamentul României. Mai mult, AUR vrea modificarea Constituţiei, astfel încât formaţiunile politice alese pe criterii etnice să nu mai intre în Legislativ, anunţă Jurnalul.ro.

Marcel Ciolacu: Sunt convins că vor avea discuţii politice cu George Simion. Marcel Ciolacu, liderul PSD, va purta discuţii cu privire la o posibilă colaborare politică în Parlament cu formaţiunea AUR, surpriza alegerilor parlamentare, abia după finalizarea numărării voturilor şi stabilirea mandatelor, arată România Liberă.

Klaus Iohannis, criticat aspru de misiunea OSCE după susţinerea pe faţă a PNL în campania pentru alegerile parlamentare. Membrii misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare in Europa (OSCE) care au monitorizat alegerile parlamentare din România au sancţionat implicarea lui Klaus Iohannis în campania electorala, susţinând că a fost mult prea evidentă poziţionarea lui de partea PNL, precizează Ziare.com.

Autostrada Transilvania: A fost scos la licitaţie şi ultimul lot, Suplacu de Barcău – Chiribiş, contract de jumătate de miliard de lei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului Suplacu de Barcău – Chiribiş din Autostrada Transilvania. Construcţia ultimului tronson de autostradă rămas de licitat între Tg Mureş şi graniţa cu Ungaria depăşeşte 500 de milioane de lei, potrivit Economica.net.

Strategia preşedintelui Iohannis de a arunca întreaga vină lumii pe PSD îi va transforma ultimii ani de mandat într-un iad. „Democraţie” vine din cuvântul grecesc compus „demos” şi „kratos” – adică „puterea poporului”. Nu putem fi democraţi doar atunci când ne convine rezultatul unui vot. Apoi nu suntem ultimii din lume. Germania a fost sub şoc în 2017 când „Alternativa pentru Germania”, partid naţionalist, a ajuns în parlament, cu un scor uluitor – 12,6%. Apoi nu putem uita şocul lumii întregi când Donald Trump a câştigat alegerile în SUA şi nici şocul votului pentru ieşirea Marii Britanii din UE, scrie Ziarul Financiar.

Ponta: Never give up! Pro România, partidul condus de Victor Ponta, nu a trecut pragul electoral pentru a intra în Parlamentul României. Vădit dezamăgit, Ponta a reacţionat pe Facebook în legătură cu această dureroasă înfrângere. El îşi ia la revedere de la viaţa politică dar, în acelaşi timp, nu renunţă, potrivit QMagazine.ro.

Teoria corectitudinii lui Lucescu, demontată în direct: „Înainte de meciurile cu Dinamo, ni se spunea cu cât să pierdem. Aveam primă la înfrângere”. Cum s-a ordonat un „4-4, ca la teatru”. Emil Ursu (56 de ani), fost jucător de la bază la Victoria Bucureşti în anii ’80, demontează declaraţiile lui Mircea Lucescu potrivit cărora Victoria nu ar fi fost satelitul lui Dinamo. Ursu a povestit mai multe episoade din meciurile aranjate între cele două echipe, menţionează Gsp.ro.
Laude pentru Olimpiu Moruţan, renăscut la FCSB: ”Ceva demn de campionatele de top ale Europei”. Moruţan a dat pasa decisivă la golul marcat de Florinel Coman în meciul cu UTA Arad, după ce a făcut o cursă impresionantă în banda dreaptă. Jucătorul de creaţie a fost cel mai bun şi în partida naţionalei U21 cu Danemarca, care a adus a doua calificare consecutivă a tricolori mici la un turneul final de Euro, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult