Acasa Revista Presei Revista presei. Banii Securităţii la Voiculescu

Revista presei. Banii Securităţii la Voiculescu

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Banii Securităţii ar fi ajuns la Dan Voiculescu şi astfel acesta a putut să ajungă ce este acum, chiar şi în puşcărie aflându-se. Dar banii Securităţii, aşa cum se vehicula în mediile de presă în ultimii 20 de ani până acum, ar mai fi ajuns şi la alţi potentaţi, precum fraţii Păunescu şi Viorel Cataramă, foşti ofiţeri de servicii externe. Despre acest lucru se vorbeşte mai puţin acum. Deocamdată, media e interesată de banii Securităţii ajunşi la Voiculescu şi acoliţii acestuia. Ceea ce, pe termen scurt, e destul de rezonabil.

Revista presei. Banii Securităţii la Voiculescu

Când a ajuns Dan Voiculescu stăpân absolut peste banii Securităţii “O procură datată în 1995, prin care Dan Voiculescu a fost mandatat cu puteri discreţionare şi irevocabile asupra companiei Crescent, arată cine patrona, de fapt, offshore-ul prin care Securitatea şi-a derulat operaţiunile de export în anii ’80″ (Adevărul)

Dezvăluiri despre politicienii şi milionarii care au arendat România “După 1989, una dintre cele mai avantajoase afaceri a fost concesionarea terenurilor Ministerului Agriculturii în schimbul unei arende simbolice. Pe noile proprietăți, moșierii primesc și subvenții” (EvZ)

Diaconescu, sabotat din interiorul PMP “Secretarul PMP: Diaconescu are un profil foarte bun de preşedinte, dar postul e de ales, nu de numit” (Curierul naţional)

Cum se vede din Parlament recesiunea tehnică. Senator PSD: „Datele sunt relative. Să nu ne speriem, să fim optimişti” “Cu datele Eurostat care arată că România a reintrat în recesiune tehnică şi cu avertismentul preşedintelui Traian Băsescu că reducerea CAS bagă ţara în criză, parlamentarii nu renunţă la legea care scade constribuţiile sociale cu cinci puncte procentuale. Ba mai mult, spun că micşorarea CAS va avea ca efect tocmai evitarea reintrării României în criză. Cât priveşte datele Eurostat, aleşii spun că acestea nu relevă sută la sută reintrarea în recesiune” (Gândul)

Mişu Negriţoiu este ameninţat cu procese penale de service-uri “Adus cu surle şi trâmbiţe la şefia ASF după ce Dan Radu Ruşanu a fost descălecat şi băgat la mititica de procurorii DNA, celebrul finanţist Mişu Negriţoiu se face că munceşte. Dar nu precum a robotit ani buni ca ofiţer SIE sau în fruntea ING de unde încasa lunar peste 30.000 de euro pe lună – după cum singur a devoalat” (Puterea)

Geoană: Moscova încearcă să influențeze deciziile care se iau în România “Vă așteptați să trimită mai mulți spioni în România? M.G.: Nu știu, dar este greu de crezut că Federația Rusă nu s-a reactivat în întreaga zonă. E greu de crezut că Moscova nu încearcă să influențeze deciziile care se iau în țări atât de importante pentru regiune cum sunt România și Polonia” (România liberă)

Iohannis, tandem cu Ponta până în 2016 “Klaus Iohannis este ferm convins că le-a făcut o favoare liberalilor şi democrat-liberalilor, atunci când a acceptat să-i reprezinte la alegerile din toamnă. Prin urmare, membrii marelui PNL au obligaţia să-l scoată preşedinte, fără să aştepte nimic în schimb. Pentru cei care şi-au pus speranţele în el, Iohannis a precizat, din capul locului, că nu va mişca un deget nici măcar pentru a-i aduce la guvernare, preferând să-l lase pe Ponta la locul lui” (Naţional)

Iohannis: Acţiunile Rusiei trebuie să înceteze “Consider că acțiunile ruse de destabilizare a Ucrainei trebuie să înceteze, pentru că transformarea estului Ucrainei într-o nouă Transnistrie ar afecta pe termen lung securitatea în regiune. Pentru a evita acest fapt, este necesar că Moscova să oprească transferul de echipament militar și consilieri. În plus, prelungirea și intensificarea conflictului sporește numărul victimelor civile și amplifică tragedia celor prinși în mijlocul luptelor” (Curentul)

NATO avertizează că “scenariul ucrainean de destabilizare” s-ar putea repeta “Generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO în Europa a avertizat ţările membre ale alianţei în legătură cu repetarea, de către Rusia, a scenariului ucrainean de destabilizare în alte ţări din Europa de Est, într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt” (Bursa)

StareaPresei.ro

76 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 08:26

@ …Distinsul autor (coautor) …a mai poblikat peacilea un ”paratraznet” de la gluga !
…parca ,totusi era mai diskreet !…Dehh , era hysteric ;
Da , hai sa te scot leakka din ceatza pe care crezi tu ca o ,,,EMITZI ;

,,Că rețeaua de agenți ai ICR, împotriva scopului pentru care a fost creată, a întinat, prin răspândirea de informații false, imaginea României spre a-l scăpa de la demitere pe Traian Băsescu, în 2012, este un fapt deopotrivă dovedit și condamnabil. Că aceeași rețea a fost utilizată spre a intoxica opinia publică românească cu privire la poziția așa-zisei „prese străine” asupra evenimentelor din România, este, de asemenea cert, arătând cum ICR s-a transformat dintr-un instrument național de politică externă într-un instrument partizan în lupta politică internă. Faptul este scandalos dar concluziile nu se pot opri aici’
Desigur , la ALT nivel distinse
PHlo…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 08:35

@ PHlo …. si altzii ca …el care au metastazat ZV :
În spatele perdelei de fum a unor evenimente culturale fără țintă politică, ICR a construit, prin intermediul ziariștilor și corespondenților de presă mai mult sau mai puțin străini, plătiți cu banii luați de la gura pensionarilor, a școlarilor și studenților, a bolnavilor dar și a armatei sau poliției române, imaginea unei Românii: 1. structural corupte; 2. incapabilă de autoguvernare; 3. străină de Occident din punct de vedere civilizațional; 4. incompatibilă cu Occidentul din punct de vedere cultural; 5. nesigură sau chiar duplicitară sub aspectul orientării geo-strategice; 6. decuplată de viața economică europeană; 7. neintegrată și neintegrabilă în structurile euro-atlantice. Toate acestea au fundamentat politica puterilor occidentale vizând izolarea și dominarea României, punerea ei în carantină și sub control extern, legitimând o astfel de politică în fața opiniei publice externe dar, culmea, și în fața opiniei publice românesti; cea din urma însăși adusă în situația de a crede în excepționalismul „corupției, nevolniciei și netrebniciei românești”.

…Asta asa sa nu crezi ca toata lumea depeacilea este …TROGLODITA !

UnUL 18-08-2014 - 22:36

Da, categoric ești troglodit. Nu știu de unde ai scos enormitățile astea imbecile (bănuiesc că de pe Antenele la fel de ticăloase și de tâmpite ca tine) dar ești total absurd, stupid și ridicol.

Ionel 18-08-2014 - 22:45

Asta e programul lojii lui Papatievici: aplicarea marxism-leninismului liberal linia Moscova-Tel Aviv-Singapore-Atlantida grad 33/85-28 integrat in absolut cu orientari legionare pentri Miscarea Popunara si Partidul Liberal Maoist Democrat.
PS: Muschiuletul de Kobe se consuma si in opozitie pentru ca noaptea puterea cu opozitia au aceeasi culoare.

UnUL 19-08-2014 - 01:26

Ionele, tu siguri și-ai făcut un consult psihiatric serios? Postarea ta este un șir de aberații: voi enumera câteva :
– „loja lui Patapievici” (Patapievici nu e mason, deși chiar dacă ar fi nu ar avea nicio importanță!!!)
– „marxiism-leninismul liberal” (Patapievici este un democrat care n-are nimic de-a face cu marixm- leninismul, dacă vrei să cauți marxiști în politica românească, caută-i la stânga roșie, PSD-istă; orice apropiere între liberalism și marxism e de o imbecilitate crasă, aceste doctrine fiind diametral opuse;
– „orientari legionare pentri Miscarea Popunara”. Altă aberație, între Partidul P o p u l a r și legionarism nu există și nu poate exista nici cea mai mică asemănare, și nici cu liberalii (despre care ar fi cazul să te hotărăști dacă sunt de stânga – marxisto-comuniști – sau de extremă dreapta, adică legionari!!!)

pathfinder 18-08-2014 - 10:59

Surpriză pentru românii care şi-au dat casele pentru Antena 3: Se confiscă şi alea!

Românii care s-au solidarizat cu Antena 3, donându-şi casele s-au trezit cu mascaţii, care le-au confiscat. Oamenii legii le-au explicat că în decizia instanţei se spune că se confiscă sediul Antenei 3, fără a se face vreo distincţie şi că din moment ce au donat casa, şi acolo e tot sediul Antenei 3. Mulţi români şi-au bătut nevestele, spunând că numai din cauza lor s-au solidarizat cu varanul şi că de fapt ei erau băsişti de mici, folosindu-se de aceste tertipuri pentru a scăpa de sechestru.

“Eu m-am solidarizat mai mult din prostie, ca să fiu sincer. Am donat un şopron şi azi-dimineaţă m-am pomenit cu executorii. Mi-au pus sechestru. La unii vecini e şi mai nasol, că au donat doar baia şi acum se cam c*acă pe ei”, spune Victor R, pensionar care a donat sediu pentru emisia Antenei 3

În total, statul a confiscat 8.000 de case şi anexe. Din păcate, valoarea acestora nu se ridică la mai mult de 3.000 de Euro, pentru că sunt în general case din lut, bordeie, sau simple gropi în pământ, în care se ştie că locuiesc troglodiţii care susţin Antena 3.

Sursa: timesnewroman.ro

urbos 18-08-2014 - 11:03

Labagiule, labagismele astea le-a frecat si labagiul ji dan „Mircea”. Mars la cacat putoare.

pathfinder 18-08-2014 - 11:23

DEX: COPROLALÍE s. f. tendință patologică de a folosi cuvinte și expresii obscene, scabroase; limbaj ordurier; scatologie. (< fr. coprolalie)

//——————————————————————————–

Coprolalia este o tulburare caracterizata prin folosirea involuntara a unui limbaj vulgar. Este un simptom rar, caracteristic sindromului Tourette.

Corpolalia afecteaza mai putin de 10% din pacientii cu sindrom Tourette, insa atrage mai mult atentia decat orice alt simptom.

In afara de sindromul Tourette, coprolalia mai poate fi intalnita in urmatoarele afectiuni:
sindrom Lesch-Nyhan
parkinsonism postencefalic
neuroacantocitoza
convulsii

Coprolalia poate fi:
verbala – caracterizata prin folosirea involuntara a unui vocabular obscen
mentala – caracterizata prin nevoia compulsiva de a gandi obscenitati

pathfinder 18-08-2014 - 12:43

Open your eyes!

Un fost angajat Antena 3 povesteşte cum i „se dicta“ să manipuleze la protestele din 2012: „Nu mai filma bannere împotriva USL-ului, pentru că nu putem da pe post“

Trimiterea lui Dan Voiculescu în spatele gratiilor, ca urmare a unei sentinţe definitive în dosarul „ICA”, a stârnit foarte multe reacţii în spaţiul public românesc. Vlad Ilaş, un fost cameraman al postului Antena 3, a publicat pe blogul său un mesaj către foştii colegi de televiziune prin care transmite că aceştia nu vor fi iertaţi niciodată pentru că au scindat ţara în două: în „băsişti“ şi în cei care sunt împotriva preşedintelui României.

Vlad Ilaş, un fost cameraman al postului Antena 3, a scris pe blogul său un mesaj adresat postului Antena 3 căruia îi transmite că nu va fi „niciodată iertat” pentru că a împărţit România în două. „Pentru că aţi introdus termenul de «băsist», iar toţi cei care sunt împotriva voastră sunt imediat catalogaţi astfel şi aruncaţi în oala cu lături. Pentru că instigaţi la ură şi violenţă în repetate rânduri. Pentru că sunteţi manipu.latori şi mincinoşi, pentru că prezentaţi adevăruri trunchiate şi lucruri scoase din context. Pentru că vă folosiţi de oameni bătrâni în urmărirea scopului vostru. Pentru că aţi împărţit ţara asta în două, n-o să fiţi iertaţi niciodată!”, se arată în mesajul postat de Ilaş pe blog. De asemenea, acesta a relatat pe blogul său o întâmplare de pe vremea când era angajat al postului de televiziune al lui Dan Voiculescu. Vlad a povestit cum îi era „dictat” ce să filmeze şi ce nu pentru a putea manipu.la publicul.

„Vă povestesc o întâmplare ce am trăit-o pe pielea mea, în perioada în care lucram ca operator la trustul Intact. Trei luni, atât a durat romanţa, suficient pentru mine cât să nu-mi doresc mai mult. Era în perioada protestelor din ianuarie 2012, când am fost trimis să filmez în Piaţa Universităţii, în mijlocul evenimentelor. Eu lucram în mod normal ca operator pe platou, însă din lipsă de oameni, am ajuns, vrând-nevrând, în Piaţă. Asta nu a fost o problemă pentru mine, ba chiar m-am bucurat de noua provocare de a mă infiltra printre protestatari, cu o cameră mare în spate şi cu un cablu lung după mine. Până când, în timp ce filmam eu un banner frumos pe care scria «PDL & USL aceeaşi mizerie», am primit mesajul în cască: «Nu mai filma bannere împotriva USL-ului, pentru că nu putem da aşa ceva pe post. Tocmai ni s-a transmis de la studio»”, se arată în mesajul acestuia. El a explicat că atunci protestul împotriva clasei politice a fost prezentat drept un protest împotriva lui Traian Băsescu.

Sursa: Adevarul

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 13:46

ADEVARUL …lui C . Burci cel care EXPORTA copii ? ! ?

ADEVARUL metamorfozat din MINCIUNILE bhasiste !

Buzerantovule … alta sursa!

pathfinder 18-08-2014 - 14:07

Bai tampitule, iarasi demonstrezi ca esti debil si idiot in acelasi timp.

Ce are sursa cu ce spune Ilas, bai imberbule?
Uita, de la el de pe blog, daca nu era clar, bai tampitul-tampitilor
http://blog.vladilas.ro/2014/08/12/antena-3-pentru-ca-ati-impartit-tara-asta-doua-n-o-sa-fiti-iertati-niciodata/

Inca, o data, cat de tampit esti, mai copil atomic?!?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 17:21

Buzerantovule ai si tu ceva tangentza cu
s a m s a r i de copii din Romania?
…sa nu auzim asa ceva !
…ori ! ? !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 19:13

Deocamdata tu …dovedesti !
prin postari …contrariul ,
curry/orelist !

UnUL 18-08-2014 - 20:23

Scrie dreaku românește dacă vrei să priceapă cineva!!!

pathfinder 18-08-2014 - 20:27

Iar a taiat halebarda aiurea.
Ia sa-i explic limbajul analfabetului de parapanta/
Bai halebarda, asta ma acuza ca as face trafic de copii.
Acu te-ai prins? 😉

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 20:34

…poate , pt. uz personal?!?De la
PEDERAST la PEDOFIL …distantza
mika !

UnUL 18-08-2014 - 20:36

Da la Parpanghel la imbecil patentat distanța e zero.

UnUL 19-08-2014 - 01:27

„De”

briel 18-08-2014 - 22:02

Cum adica ce are sursa ? Tocmai te-ai impuscat in picior; la comentariul meu cu pilotul roman de MIG-uri asta ai adus ca si contraargument.

pathfinder 18-08-2014 - 22:10

Tu nu intelegi lucruri simple.

„Expertul” ala lucreaza la RUVR domnule troll.
Asta inseamna ca nu poate fi in nici un fel luat in seama cand abereaza pe tema respectiva.

http://romanian.ruvr.ru/by_author/91994850/

Mai incearca, poate te faultezi de tot.

briel 18-08-2014 - 22:26

Expertul poate fi considerat fara ghilimele, pentru ca nu are pregatire de cofetareasa. E in domeniu. Fiind platit de RUVR poate fi acuzat de lipsa de impartialitate. Corect.

In aceeasi masura, ba chiar mai mult – fiind vorba de oficialitatile tarii, nu de un singur expert – sunt vinovate varfurile politicii ukr. care au facut disparuta inregistrarea controlului de trafic aerian. A trecut o luna si de-acum nici nu mai are valoare. Poti sa asimilezi asta ?

Vrea sa fac o clarificare intr-o propozitie scurta: nu sunt troll. Sunt un forumist vechi, roman si scriu aici din 2001. Tu de cand esti aici pe forum ?

pathfinder 18-08-2014 - 22:47

Bun.

Ne-am lamurit cu credibilitatea.

Urmeaza care o are mai lunga!
In 2001 nu exista ZV.
Nu sunt sigur nici de forumul Ziua.
Dar si acolo, tot de la inceputuri.

Troll-ul e subiectul zilei. 😉

urbos 18-08-2014 - 22:54

Sifiliticule, e vorba de forumul ZIUA, te-n mortii ma-tii de cacat uman.

briel 18-08-2014 - 23:36

Ei, na! Nu te recunosc, ti-ai schimbat nick-ul. Eu am fost si raman briel; n-am postat niciodata cu alt nume.

Ce vremuri … era unul akimote, sau dr.harakiri … care trageau in teapa pe fraieri.

pathfinder 19-08-2014 - 09:57

Folosesc acelasi nick de cel putin un deceniu pe Ziua, EVZ, RL, ZV si HotNews, fara a folosi altul.

Dar recunosc ca pe fosta Ziua nu intram in clinciuri cu tampitii (nu ma refer la tine). Si prin urmare eram probabil mai putin vizibil.

Tu, intr-adevar ramai briel.
Si asta spune totul! 🙂

pathfinder 18-08-2014 - 19:54

Exact asta spune si omu’.
Citeste-i blogul!

urbos 18-08-2014 - 20:04

Si sa nu uit, cat despre Voiculescu, macar nu facea parte din represiune, precum jigodii ca Macovei, iar dupa 89, a facut afaceri profitabile, nu ca haita basista de imputiti care au vandut fabrici la fier vechi. Asta a platit taxe si impozite totusi, din care, poate, si-au putut freaca plozii tai ordinari si ai laora ca tine, coatele pe bancile scolii. Spre deosebire de scursuri ca tine si ca cei ca tine, Closetescule, asta rezista cu afacerile pe piata libera, ceea ce voi, parazitilor, nu sinteti in stare. Daca nu va hraneste Kioru, muriti.
Moarte cat mai grabnica!

pathfinder 18-08-2014 - 20:17

Voiculescu e turnator si hot dovedit (hotarare judecatoreasca).
Tu il compari cu Macovei pe baza unor fantasmagorii anteniste.
Oare unde o fi adevarul?!?

UnUL 18-08-2014 - 20:22

În niciun caz în capul cretin al lui C u r Bubos.

urbos 18-08-2014 - 20:35

Labagiule intr-un regim ca al Kiorului, a fi condamnat devine o onoare. Nu mai guita taratura care scriai ode in caietel, daca habar n-ai, au fost pline inchisorile de vinovati politic. Nu te-au invatat animalele alea de partinti istorie, secatura necitita.
Auzi la el „dovedit” de „justitia Kiorului. Piei ma!
Iar Macovei, ma scursura, e procuror ceausist. Ce mortii ma-tii o dai cu Antena3? Citeste biografia canaliei.

Taratura rujata mai si guita p-aici la cate unu „obasedat de basescu”. Pai ma avortonule, ala conduce tara, gunoiul ala uman, e normal sa se faca referire la el. Semn de boala mintala e sa fii obsedat de Antena3. Intelegi ma bolnavule? Nu, ca doar esti bolnav.

pathfinder 18-08-2014 - 20:39

Apai fii si tu onorabil macar o data in viata ta!

UnUL 18-08-2014 - 20:44

Macovei a fost procuror pe vremea comunismului, dar nu poate fi calificată de „procuror ceaușist” decât în capul tău sec.
Cunosc foarte bine biografia doamnei Macovei (biografia adevărată, nu cea „îmbunătățită” de Antene.)
Și, măi boule, cum naiba să conducă dl Băsescu țara când de 2 ani toată puterea e în mâinile porcilor de la PSD cu mitomanul Copy-paste Tonta în frunte?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 20:57

In realitate Macobei a fost un procuror comunist care semna ordine de arestare in alb, iar sotul era ofiter de securitate .
Tu sti exact doar pe aya a metty!
Pothregaiule !

pathfinder 18-08-2014 - 21:03

Iar „in realitatea” (sic) aia e demonstrata la antene.

Pe de alta parte, sa vedem de ce suparaMonica Macovei trolii mancurti!
1. Macovei: Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei
2. Monica Macovei: Rusia a invadat Ucraina. România trebuie să rămână pe directia VEST
3. Monica Macovei: Apel către Președintele Franței: Opriți vânzarea navelor de război Mistral către Rusia

Acu’ e clar cum stam cu vorbitorii analfabeti de romana?

Sa moara Rusia!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 21:10

Ma repet ;
Cu adresa celor care au metastazat ZV :
În spatele perdelei de fum a unor evenimente culturale fără țintă politică, ICR a construit, prin intermediul ziariștilor și corespondenților de presă mai mult sau mai puțin străini, plătiți cu banii luați de la gura pensionarilor, a școlarilor și studenților, a bolnavilor dar și a armatei sau poliției române, imaginea unei Românii: 1. structural corupte; 2. incapabilă de autoguvernare; 3. străină de Occident din punct de vedere civilizațional; 4. incompatibilă cu Occidentul din punct de vedere cultural; 5. nesigură sau chiar duplicitară sub aspectul orientării geo-strategice; 6. decuplată de viața economică europeană; 7. neintegrată și neintegrabilă în structurile euro-atlantice. Toate acestea au fundamentat politica puterilor occidentale vizând izolarea și dominarea României, punerea ei în carantină și sub control extern, legitimând o astfel de politică în fața opiniei publice externe dar, culmea, și în fața opiniei publice românesti; cea din urma însăși adusă în situația de a crede în excepționalismul „corupției, nevolniciei și netrebniciei românești”.

UnUL 18-08-2014 - 21:41

În sfârșit o postare cu cap și coadă, Parpanghel, scrisă într-o limbă relativ normală. Să-ți ție Dumnezeu năravul.
În rest, ideile (dacă le putem numi așa) sunt la fel de aberante ca întotdeauna.
1. ICR n-are nicio legătură cu Monica Macovei, despre care vorbeam mai sus.
2. Banii ICR-ului (destul de puțini, de altfel) nu au nicio legătură și nu sunt în niciun caz luați de la pensionari, școlari și studenți, cum aberezi.
3. ICR n-are nicio legătură cu imaginea pe care o are occidentul despre România. (Nu a fost și nu e nici acum rolul lui să construiască o imagine a României, ci să difuzeze cultura română în lume.
4. Din păcate imaginea pe care Occidentul o are despre România (pe care nimeni nu i-a băgat-o în minte cu forța, Occidentul având suficente informații despre România – uneori mai multe și mai corecte decât cele de care dispun românii de rând – ca să-și formeze singur o imagine) este trist de adevărată: România e într-adevăr – mai ales sub guvernarea „ciumei roșii” – structural coruptă, nesigură sau chiar duplicitară sub aspectul orientării geo-strategice, decuplată de viața economică europeană. (Celelalte sunt mai puțin valabile și nu corespund decât în mică măsură cu viziunea Occidentului despre noi, cum am putea fi, de exemplu, „străină de Occident din punct de vedere civilizațional” sau „ neintegrată și neintegrabilă în structurile euro-atlantice” când ea este deja integrată – și integrată solid?)

UnUL 18-08-2014 - 21:45

A propos de Monica Macovei, uite ce scrie pe Hotnew:

Monica Macovei a fost acuzata public de Dan Voiculescu ca ar fi fost „un procuror feroce in timpul lui Ceausescu“, deoarece ar fi facut parte din „regimul represiv“ al fostului dictator.

In plus, liderii formatiunii politice a lui Voiculescu (Partidul Conservator) au recurs chiar, in vazul tuturor, la santaj: ei i-au cerut sa demisioneze din fruntea justitiei si sa renunte la potentialul post de comisar european, deoarece, in caz contrar, vor dezvalui asa-zise acte de politie politica, comise de aceasta pe vremea in care era procuror.

Deoarece ministrul Macovei n-a cedat santajului, Dan Voiculescu a prezentat pe 27 septembrie a.c., in cadrul unei conferinte de presa, o astfel de „proba“. Este vorba despre o autorizatie de perchezitie, stampilata in original si semnata in alb, a spus Voiculescu, chiar de catre Monica Macovei. Evident, indescifrabil.

Procuror la „Gara de Nord“. Biografia oficiala a Monicai Macovei are, poate in mod intentionat, foarte multe lacune cu privire la trecut, ea fiind, in schimb, intesata cu numeroase cursuri, distinctii si articole publicate in limba engleza. Vom incerca, mai jos, sa completam golurile din CV-ul doamnei ministru.

Monica Luisa Macovei (fosta Gherghescu) s-a nascut pe 4 februarie 1959 in Bucuresti, iar parintii sai sunt Vasile si Silvia Gherghescu. Este divortata si are in intretinere un copil minor, Remus Radu Macovei. Fostul sot al Monicai, Valentin Macovei, este procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 3.

Originar din Giurgiu, tatal Monicai a fost jurist si, la inceputul anilor ’70, locuia intr-un apartament din Piata Natiunilor Unite. In 1972, familia Gherghescu s-a mutat, printr-un schimb de locuinta, devenit azi celebru, intr-un imobil nationalizat din strada Intrarea Ioanid nr. 3.

Absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1982, Monica Macovei a fost repartizata ca procuror in cadrul Procuraturii Locale Giurgiu. La scurt timp dupa definitivat, procurorul Monica Macovei s-a transferat la Procuratura Sectorului 1 din Capitala, unde a functionat pana la inceputul anului 1990.

In perioada cat a fost procuror la Sectorul 1, Monica Macovei a instrumentat dosare din domeniul transporturilor. Surse din justitie afirma ca ea s-a implicat, in acea vreme, in celebrul dosar „Gara de Nord“, o cauza care i-a vizat pe comerciantii din zona.

Intr-un atac gazduit de un cotidian central, Ralu Filip, presedinte al CNA, a afirmat ca, dupa ce s-a transferat in Bucuresti, in conditiile in care „nu avea o cariera in spate“, Monica Macovei „a fost desemnata sa supravegheze Militia Transporturi“. Nu sunt cunoscute eventuale implicari ale procurorului Monica Macovei in dosare comandate politic de fostul regim.

In 1990, a devenit seful Biroului de supraveghere cercetari penale, din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti, iar, in 1993, este promovata in cadrul Parchetului General. Din anul 1992, Monica Macovei incepe sa-si completeze pregatirea profesionala prin urmarea unor cursuri de drept in strainatate.

Astfel, in perioada 1992-1994 isi pregateste masteratul la Universitatea Statului New York/Universitatea Central-Europeana (SUA/ Ungaria), de unde obtine titlul Master of Law (LLC) in drept institutional comparat. Tot in 1994, ea participa la un seminar de Drept international public la Salzburg si la un curs de Teoria si practica drepturilor omului de la Universitatea Birmingham.

Un an mai tarziu, urmeaza un curs pentru protectia internationala a drepturilor omului la Universitatea Abo, Finlanda. Este de inteles de ce Monica Macovei n-a mai fost interesata, in toata aceasta perioada, de meseria de procuror din care, in 1997, avea sa se retraga prin demisie.
Din 1994, ea devine profesor asociat la {coala Superioara de Jurnalism, iar din 1996 consultant la Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), precum si expert/consultant pentru Consiliul Europei, functii pe care le va ocupa pana in 2004.

Dupa demisia din functia de procuror in cadrul Parchetului General (1997), ea devine avocat si expert/consultant pentru Federatia Internationala Helsinki, OSI, Centrul European pentru Drepturile Rromilor, UNDP etc. In 2001, este aleasa presedinta a organizatiei APADOR-CH, functie la care renunta dupa ce este numita, la sfarsitul anului 2004, ministru al justitiei in cabinetul Tariceanu.

Macovei si Securitatea. Dupa numirea in functia de ministru al justitiei, atat tatal, cat si fostul sot al Monicai Macovei au fost acuzati, in presa, ca ar fi fost ofiteri de securitate. In primul caz, s-a declansat chiar un adevarat scandal in urma publicarii, intr-un cotidian central, a memoriului unei persoane cu grave probleme psihice, Enache Buleandra.

Pensionat pe caz de boala (psihica) la 41 de ani, Buleandra a reusit sa-si publice in presa acuzatiile la adresa lui Vasile Gherghescu, tatal Monicai Macovei, pe care l-ar fi identificat drept un „securist tortionar la Casa Poporului“ dupa 1981.

Conform bolnavului psihic, Buleandra, citat de presa, „ofiterul de securitate“ Vasile Gherghescu ar fi fost „la comanda trupelor de securitate“ de la Casa Poporului, unde ar fi instaurat un regim de teroare, cu asasinate si alte nazdravanii.

Imaginatia bolnava a lui Buleandra, folosita de cei pentru care Monica Macovei era un veritabil adversar, n-a avut succesul scontat, deoarece, asa cum s-a aflat ulterior, in perioada „asasinatelor securiste“ (1981-1984) Vasile Gherghescu fusese jurist la uzinele Semanatoarea, si nu seful trupelor de securitate de la Casa Poporului.

Referitor la Valentin Macovei, fostul sot al Monicai, in presa au aparut informatii, nedezmintite inca, despre faptul ca acesta ar fi fost ofiter de securitate pana in 1989. Conform unui cotidian central, numele procurorului Valentin Macovei, alaturi de cel al judecatorului Marin Carcel, ar fi aparut pe o lista cu 30 de magistrati care si-ar fi recunoscut apartenenta la fosta Securitate.
Deocamdata, avand in vedere ca Valentin Macovei este in continuare procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, este de presupus ca acesta nu a desfasurat activitati de politie politica.

pathfinder 18-08-2014 - 21:45

@UnUL
Nu-i pune analfabetului in gura ce nu-i apartine…

Sunt vorbele lui Adrian Severin.
http://adrianseverin.com/cui-servesc-de-fapt-agentii-lui-basescu-1/

pathfinder 18-08-2014 - 21:48

Care Adrian Severin e judecat intr-un dosar de coruptie la nivel european.

Sa-i uram si acestuia:
La multi ani!!!

urbos 18-08-2014 - 21:52

Vad ca o citezi pe dementa, crezand ca e in folosul tau. Hahaha! Pai ma cretinule, nu vezi ce enormitati gavareste cretina aia? Ineptii!

pathfinder 18-08-2014 - 22:00

Pe de alta parte, sa vedem de ce supara Monica Macovei trolii mancurti!

1. Macovei: Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei
2. Monica Macovei: Rusia a invadat Ucraina. România trebuie să rămână pe directia VEST
3. Monica Macovei: Apel către Președintele Franței: Opriți vânzarea navelor de război Mistral către Rusia

Sa moara Rusia!!!

urbos 18-08-2014 - 22:48

Da ma excretie, exact despre citatele alea ale tampei ,era vorba.

UnUL 18-08-2014 - 23:00

Citatele nu sunt tâmpe, tu ești tâmp, C u r Bubos.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2014 - 12:51

METODA perfect descrisa in postarea anterioara ;
Unul 21,45 ..18.08. 2014
….”Deocamdata, avand in vedere ca Valentin Macovei este in continuare procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, este de presupus ca acesta nu a desfasurat activitati de politie politica.”
===========================
pe baza de presupuneri deduse de UnUL atat de …IMPARTIAL ca tine in nici un caz nu se DEMONTEAZA un ADEVAR DOVEDIT cu acte oficiale !

Macovei a fost ofiter de SECURITATE ,
cum dealtminteri si procurorul Gherghescu a facut POLITIE POLITICA !
MACOBEI este o scursoare umana din tata in …fica , asemanator cu tine , existand doar exceptia care intareste …REGULA !
Tu esti un FIU de TURNATOR -DELATOR , care GARANTAT o sa o …gherlesti in curand !

UnUL 19-08-2014 - 13:18

Eu n-am făcut să citez de pe Hotnews, PARPANGHELAȘ TÂMPIȚEL. Dacă nu-ți convine, ceartă-te cu ei. Tu nu ai nici măcar argumente de nivelul ăsta ca să spui că ar fi fost securist. În cazul ei nu există nici cea mai mică suspiciune în acest sens (sau există doar în capetele cretine ca al tău!). Dar tu, ca fost securist, te pricepi la zvonuri, calomnii și dezinformări, canalie scârboasă.
Iar fiu de turnător ești tot tu, la mine nu se pune problema.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2014 - 13:34

Tu ca tac-tu din DELATIUNE in DELATIUNE !
din MINCIUNA in MINCIUNA !
Tu esti usor de demontat cu propriile postari (cum se zice …te bati singur ) voila din articolul citat ;
….,,Conform unui cotidian central, numele procurorului Valentin Macovei, alaturi de cel al judecatorului Marin Carcel, ar fi aparut pe o lista cu 30 de magistrati care si-ar fi recunoscut apartenenta la fosta Securitate.”….

Tu cu mintea ta rudimentar/primitiva
chiar nu ai proprietatea termenilor folositi ,fie citati !
Treci acum la ,,,analize gramaticale ,dascalas de scoala jenerala tip Marius Chicos Rostogan in EDITIE PRINCEPS
2014 .
MOARE BHASESCU !

Pribeagul 18-08-2014 - 22:01

Iote-te!
„Mihai Gâdea a arătat, în ediţia de duminică seară a emisiunii Sinteza Zilei, documente privind taxele care au fost plătite statului de către firmele ce aparţin familiei Voiculescu.

„În zece ani de zile, s-au plătit taxe şi impozite în valoare de 326 de milioane de euro”, a precizat Mihai Gâdea.”

Mai sa fie! Pai asta se pare c-a dat, nu c-a luat!

pathfinder 18-08-2014 - 22:04

DA!
ASA-I!
Da’ de ce o mai fi avut nevoie de un amarat de imprumut de patrujdemilioane de coco?!?
Asaaaa, la misto!!!

Pribeagul 18-08-2014 - 22:17

La ce sunt bune bancile?

Omu’ face afaceri, zeci de afaceri. Poate ca si cheltuie mult. 🙂

Altii iau, nu dau. Si sunt bine-mersi. Stapinii postului B1, care platesc din surse neclare o groaza de basisti rai de gura, au luat vre-o 200 mil de euro de la Bancorex, pe care au uitat sa-i dea indarat. I-au dat in schimb romanii, fiindu-le fixata in acest scop o taxa la benzina. Puneai 1 l de benzina de la pompa in rezervor, plateai 1 cent pentru banii datorati de paunesti si alti ca ei la Bancorex. Ca asa fac afaceri basistii! Ca doar nu-l avem degeaba la Cotroceni pe Basescu, Regele mafiotilor.

Pribeagul 18-08-2014 - 22:19

corect: altii

sa nu intre in boala unii! 🙂

urbos 18-08-2014 - 22:51

Rujatu si capitalismu, baba si mitraliera.
In plus, guitatorul gavareste ca ineptul dupa ce se adapa DOAR din cloaca basista. Cum vrei ba excrementule sa intelegi ceva?

pathfinder 19-08-2014 - 10:00

Eu nu ma adap din nici o cloaca, spre deosebire de alte animale de pe forum.

Am mai spus-o, la TV ma uit doar la filme si documentare despre stiinta.
Ultimul vazut, chiar aseara a fost cu si despre ideile lui Joao Magueijo.
Tinand cont de normalitatea omului e clar ca e basist.
N-are cum sa fie altfel.

Desi, inca nu ai definit termenul mai putoare umana…

urbos 19-08-2014 - 13:08

Dementule daca nu te uiti decat la filme, cum mortii ma-tii de vii p-aici sa guiti despre politica? Discuta in mortii ma-tii despre ce stii, povesteste filme ma cacatule.
Daca nu te informezi, animal prost, cum vrei sa stii? Iar daca nu stii, taci dreacu.
Eu urmaresc si presa ta basista ma sectantule, d-aia stiu de ce boala suferi.

PS Dar minti ca porcu.

pathfinder 19-08-2014 - 13:14

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

Tampila, tu faci diferenta intre „la ce te uiti” (A3) si ce citesti (nimic)?

Pribeagul 18-08-2014 - 22:05

Ce-i drept e drept. N-a traficat copii ca sa-l plateasca pe… Plesu. Are Plesu asta oa foame de bani ca nu se uita de unde-i ia. Mai ceva ca un varan! 🙂

UnUL 18-08-2014 - 22:09

Pribege, pari tot mai idiot pe zi ce tre3ce. Enormitatea asta cu Pleșu plătit cu bani din trafic de copii e paroxismul tâmpeniei.

UnUL 18-08-2014 - 22:09

Pribege, pari tot mai idiot pe zi ce trece. Enormitatea asta cu Pleșu plătit cu bani din trafic de copii e paroxismul tâmpeniei.

Pribeagul 18-08-2014 - 22:22

Vad ca esti oripilat de vestea pe care ti-am dat-o. Se pare ca Plesu si alti basisti de frunte nu-s oripilati deloc de sursele cu totul si cu totul dubioase din care-si procura banii.

UnUL 18-08-2014 - 22:30

Nu e veste, e calomnie ; și încă una murdară și scârboasă de tot.

Pribeagul 18-08-2014 - 22:42

Pai cum asa?

Sursa averii lui Burci nu este traficul de copii si devalizarea CFR?

Este Burci stapinul ziarului in caare-si publica Plesu minciunile? Ca nu pot sa zic Adevarul. 🙂

Nu aduce Burci, nu se stie de unde, bani cu geanta ca sa-i plateasca pe toti nehalitii aia de basisti cu gura mare?

Citi bani da la stat publicatiaAdevarul? Citi bani dau la stat Realitatea, B1, PROTV si toate mijloacele astea basiste de desiminare a minciunii. Se pare ca toate sunt in insolventa, spre marea disperare la lui Ponta, criticat pe buna dreptate de bassisti ca nu reuseste sa adune bani la buget. 🙂

Pribeagul 18-08-2014 - 22:46

corect: diseminare

sa nu intre in boala unii! 🙂

Ionel 18-08-2014 - 22:52

@Pribeagul: In realitatea trimiterea de candidati compromisi care in mod sigur vor pierde alegerile(traficanti de copii pentru organe) e o strategie a ambasadei americane pentru o schimbare de regim sub falsa idee a democratiei pentru esalonul doi-Udrea si nu e exclusa nici regia unei arestari. La final matrozul va fugi ca Sakasvili direct in USA lasand in urma un alt regim marioneta in care anti-americanii sunt de fapt agenti CIA .

UnUL 18-08-2014 - 22:55

Uite, spre deosebire de porcul de Felix, Burci (nu știu ce „bube în cap” are și urmează s-o dovedească justiția!) NU A INFLUENȚAT NICIODATĂ POLITICA EDITORIALĂ A POSTULUI DE TELEVIZIUNE SAU A ZIARULUI PE CARE ÎL PATRONEAZĂ. Și nu văd de ce ar trebui să răspundă dl. Pleșu pentru (eventualele ) delicte comise de patronul său.

UnUL 18-08-2014 - 22:57

De fapt nici nu e patronul său, ci al ziarului în care publică din când în când câte un articol (după cum mai publică și în Dilema veche, uneori în 22, etc.)

Ionel 18-08-2014 - 23:00

@UnUl: Nu a influentat? Esti cumva fan Star Treck? Ai idee cum recunosti un ziar basist? deschizi la mijloc si cand ai sa vezi mancatorie, mocirla , delatiune, calomnie atunci poti sa fii sigur ca e un ziar pedelistico-polar.

Ionel 18-08-2014 - 23:01

adica liberal.

UnUL 18-08-2014 - 23:02

NU există ziare băsiste, imbecilule; există numai ziare antibăsiste, adică felixiene.

UnUL 18-08-2014 - 23:03

… și toate aruncă rahat și lături asupra dreptei și îi susțin pe porcii tăi de PSDei.

Dinu 18-08-2014 - 23:29

@ziuaveche.ro- „Comportamentul consumatorilor de propaganda marca..”B1, Realitatea TV, Evenimentul Zilei, Gandul, Puterea etc,…..” nu este unic. După cum arată Olavo de Carvalho, decăderea înţelegerii şi automatizarea reacţiilor sunt caracteristici ale individul anulat de identitatea colectivă a grupului politic căruia i se alătură. Olavo de Carvalho a vizitat de mai multe ori ţara noastră, ultima dată în 2011, la invitaţia site-ului in liinie dreapta.net.” mi-am permis sa copiez si sa modific textul din preambulul articolului „Isterici II, modificat putin, pentru a fi mai aprope de realitate. Cata miselie sa folosesti un articol al altei personalitati, sa-l trimiti pe o adresa aiurea fara legatura faptica si reala. Mai mult,… nici nu permiti comentarii la acel articol! VAI DE VOI ! Asa ziaristica nici in Somalia nu cred ca apare! RUSINE!!!!

Dinu 18-08-2014 - 23:37

Stimati comentatori ale articolelor din aceasta aceasta jalnica foaie online! Va propun , asa cum cerea basescu acum doi ani legat de Antena 3, nu mai intrati in dialog cu bolnavelul NUL!!! Observati ca atunci cand nu mai are argumente , recurge la mahalagisme, amenintari, invective, etc.? Asta este stilul „basist”! Am zis!!!!!

UnUL 19-08-2014 - 00:12

Dinu cretinu, nu mai propune imbecilități, gunoiaș!
P.S, Argumente am eu întotdeauna, dar dobitocii ca tine rămân opacii la ele..

Dinu 19-08-2014 - 00:52

@ UnUL
19-08-2014 at 00:12

Dinu cretinu, nu mai propune imbecilități, gunoiaș!
P.S, Argumente am eu întotdeauna, dar dobitocii ca tine rămân opacii la ele..
„quod erat demonstrandum”! Multam pentru demonstratie. Am avut dreptate!!!!

UnUL 19-08-2014 - 01:11

Tu n-ai niciodată, dreptate, Dinuleț! ; ANIMALE NECUGETĂTOARE CA TINE nu pot avea dreptate

UnUL 19-08-2014 - 01:13

Aștept să vii cu argumente pe orice temă – nu să propui embargouri stupide pe forum – și îți voi răspunde cu argumente. Până atunci…
dacă vii doar cu axiome anteniste și cu atacuri la persoană, nu te aștepta la un dialog civilizat,!

Dinu 19-08-2014 - 23:04

@UnUL-e… Eu am intervenit de mai multe ori, solicitand un limbaj civilizat in comentariile de pe acest site.Am mai scris redactiei acestui ziar online sa prezinte echidistant datele si stirile, in special in “Revista presei” ( unde se dau extrase numai si numai din ziarele basiste), fapt de care nu s-a tinut cont absolut de loc……In privinta domniei voastre , trebuie sa remarc ca nu am folosit in nicio ocazie cuvinte jignitoare( de genul celor folosite cu o asa placere de catre dvs.) , in schimb de la domnia voastra am primit , mai mereu, numai astfel de replici!.
Deci ce dialog sa am cu dvs.? Am vazut in ce mod dialogati cu colegii dvs. , cum ajungeti imediat la expresii colorate si asta cand sunt epuizate argumentele…Citesc cu placere si interes majoritatea articolelor de pe acest ziar si evident comentariile, dar numai atat timp cat sunt civilizate si echidistante.
Astfel ca ma opresc aici si astept sa pot interveni, dar numai intr-un dialog cu argumente si expresii ce dovedesc educatie
si cunostinte despre subiectul in discutie.Altfel…????
Va asigur ca este ultima postare cu referire la domnia voastra!
In rest numai de bine si un dialog frumos civilizat!

UnUL 19-08-2014 - 23:31

Bine, domnule, Dinu, să încercăm atunci să dialogăm civilizat.
1. NU EXISTĂ ZIARE BĂSISTE, ci doar ziare felixiene, adică antibăsiste și pro-PSD-iste.
2. Nu știu când v-am adresat replici jignitoare (cu excepția ultimei când cereați scoaterea mea de pe forum). Dacă totuși am făcut-o – NEPROVOCAT – îmi cer scuze. În general încerc să dialoghez civilizat cu persoanele civilizate (chiar dacă au opinii diametral opuse față de ale mele) și devin mitocan și violent cu mârlanii și cei fără 7 ani de-acasă.
3. Ajung la un „limbaj colorat” doar pentru a răspunde la un limbaj de același gen, ba chiar mult mai vulgar. În rest recurg la argumente și nu cred că am rămas vreodată fără așa ceva.
P.S. Ce înțelegeți prin „articole echidistante”:? Sper că nu – după cum vă plasați politic – cele anti-Băsescu și pro-PSD.
Vă doresc noapte bună și sper să putem păstra acest ton – ceea ce este absolut imposibil cu alți forumiști precum Urbos; Salut, Cioxe, mircea, Digital, Parpanghel, etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult