Acasa Revista Presei Revista presei. Basarabia: Negocieri pentru „voturile de aur”

Revista presei. Basarabia: Negocieri pentru „voturile de aur”

scris de Ziua Veche
5 afisari

Republica MoldovaAdevarul: Negocieri pentru „voturile de aur“ în Republica Moldova. „Liderii partidelor poartă de două zile discuţii aprinse pentru crearea unei alianţe. În timp ce comuniştii susţin că negociază cu PD, aceştia din urmă neagă şi spun că Voronin poartă discuţii cu PLDM. Bătaia se dă pe „voturile de aur“.”

 Romania libera: Mărieş: „Ion Iliescu să-şi recunoască crimele şi să ceară iertare poporului român” „Liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, se exprimă vehement la adresa fostului preşedinte Ion Iliescu, pe care îl învinovăţeşte „pentru cei peste 1.000 de morţi de după 22 decembrie 1989″”

Puterea: Prima telegramă publicată despre România. Monitorizarea alegerilor prezidenţiale în documentele de pe WikiLeaks. „Au început să apară mesajele secrete schimbate între diplomaţii americani care provin de la Ambasada SUA din Bucuresti pe site-ul WikiLeaks. Dintre cele 830 de telegrame, 368 sunt trecute la categoria Unclassified, 424 – Confidential, şi 38 – Secret.”

Curentul: Numărul magistraţilor acuzaţi de fapte de corupţie s-a triplat în 2010. „Numărul magistraţilor care sunt acuzaţi de DNA pentru fapte de corupţie s-a triplat anul acesta, în comparaţie cu anul 2009. Astfel că, dacă în 2009 – potrivit Consiliului Superior al Magistraturii – s-a cerut aviz pentru mandat de reţinere în cazul a trei magistraţi, respectiv un judecător şi doi procurori, în 2010, nu mai puţin de 9 magistraţi au fost acuzaţi de fapte de corupţie, majoritatea fiind chiar închişi preventiv.”

Ziarul financiar: Câţi bani aşteaptă Finanţele la buget din profiturile băncilor şi companiilor. „Băncile vor ajuta bugetul în următorii patru ani mai puţin decât au făcut-o până anul trecut, Finanţele estimând încasări anuale modice din impozitarea profiturilor instituţiilor de credit, de 80-100 mil. euro, comparabile cu cele din acest an, în timp ce de la companii sumele aşteptate sunt mai mari, ajungând până la 3 mld. euro.”

Gandul: Fabrica de făcut bani din Centrul Istoric. Oprescu promite că termină Lipscanii până de Crăciun. Harta celor şase străzi care vor fi finalizate. „De azi ar trebui să reînceapă lucrările pentru finalizarea a şase străzi din Centrul Vechi al Capitalei, începând cu Lipscanii. Ele vor fi gata până la Crăciun, spune primarul Oprescu”

Curierul national: Care mai sunt jucătorii din piaţa imobiliară? „Structura participanţilor din acest sector s-a schimbat radical faţă de perioada de boom. Proprietarii activi sunt: cei care doresc să vândă peste preţ, cei care merg în media de piaţă a preţurilor şi cei care negociază sub preţ. Clienţii prezenţi sunt cei care caută o locuinţă, cei care doar tatonează terenul şi speculatorii”

Bursa: Tabără: „Este necesară o bursă a produselor agro-alimentare”. „Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Valeriu Tabără, vorbeşte despre soluţiile care, în opinia sa, pot duce la rezolvarea problemelor sectorului agro-alimentar.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult