Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu a presărat puţin acid pe Ponta

Revista presei. Băsescu a presărat puţin acid pe Ponta

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

EvZ: Traian Băsescu a dat o lecție despre Uniunea Europeană: “De azi voi reveni în viața publică” “După o lungă perioadă în care a evitat o confruntare cu guvernul USL, şeful statului a susţinut, ieri, la Palatul Cotroceni, o declaraţie în care a spus că premierul Victor Ponta a oferit „cel mai penibil spectacol” în legătură cu funcţionarea Uniunii Europene şi s-a oferit să-i dea lecţii în legătură cu acest subiect”

ponta si basescu

foto: clon.ro

Gandul: Traian Basescu: nu sunt un preşedinte care se bagă sub birou ca să nu fie suspendat “Niciodată nu mă voi opune unui act juridic legal şi care a fost constatat de Curtea Constituţională a nu înfrânge Constituţia. Niciodată însă nu o să faceţi din mine unul care se bagă sub birou ca să nu fie suspendat. Aduceţi-vă aminte că mi-am câştigat mandatul jucând totul pe o singură carte, pe Constituţie”

Adevarul: Băsescu l-a atacat dur pe Ponta şi-l aşteaptă la Cotroceni să-i explice cum funcţionează UE şi ce spune Constituţia despre Preşedinţie şi Parlament ”Preşedintele Traian Băsescu a declarat că parte din clasa politică, în frunte cu Victor Ponta, a dat marţi «cel mai penibil spectacol» legat de cunoaşterea funcţionării Uniunii Europene”

Ponta spune că Băsescu s-a pripit: ”Partea conflictuală din firea domniei sale i-a luat-o înainte” ”Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu “s-a pripit” cu declaraţia din această seară, şeful Guvernului apreciind că partea conflictuală din firea şefului statului i-a luat-o înainte”

Puterea: Întărâtarea lui Băsescu ”Plenul Parlamentului a adoptat o declaraţie politicăprin care recomandă reprezentarea României decătre premierul Victor Ponta la Consiliul European din 28 iunie. Mutarea USL din Parlament este denatură să creeze un conflict cu preşedintele TraianBăsescu, iar în cazul în care preşedintele nu varespecta declaraţia Parlamentului se poate găsi unmotiv pentru suspendarea lui”

Romania libera: A început decontarea eşecului PDL – reformă sau implozie? ”Elena Udrea pleacă din fruntea organizaţiei Bucureşti după ce PDL a pierdut pe linie alegerile din Capitală pe seama blaturilor făcute de mai mulţi candidaţi democrat-liberali. Nu este însă singurul lider asupra căruia colegii pun, direct sau indirect, presiune după eşecul de la urne”

Curentul: Remember la 22 de ani: 13-15 iunie 1990, „oamenii cavernelor” au cucerit Bucureștiul la ordinele lui Ion Iliescu ”Pregătit în cele mai mici detalii, „Planul de evacuare a Pieței Universității” a fost o veritabilă „capodoperă” diversionistă, un scenariu în care procente infime de adevăr au fost amestecate cu munți de minciuni. Iar rezultatul a fost exact cel prevăzut: aruncată într-un haos criminal, Capitala a fost apoi cucerită de „oamenii cavernelor” care, scoși din străfundurile Pământului au fost asmuțiți asupra unei Capitale deja traumatizate și terorizate”

Bursa: Vreţi o piaţă “ca afară”? ”O părere este că ar fi de dorit să preluăm practicile de piaţă de la cei dezvoltaţi, în timp ce oponenţii consideră că acestea trebuie adaptate mediului local”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult