Acasa Revista Presei Revista presei. Basescu: Boc mintit din interiorul PDL

Revista presei. Basescu: Boc mintit din interiorul PDL

scris de Ziua Veche
5 afisari

Gandul afirma ca, la intalnirea dintre Traian Basescu si reprezentantii PDL, presedintele ar fi afirmat ca premierul Emil Boc a fost mintit de ministrii din partidul sau si ca aceia care provin din alte partide sunt mai corecti. PDL ar avea acum 48 de ore la dispozitie, sa se decida daca vrea sa fie la putere, ori in opozitie.

Evenimentul zilei confirma: da, Basescu le-ar fi spus PDListilor: „Aveţi 48 de ore: îl susţineţi pe Boc sau dau un nou guvern”. Fondul problemei ar fi ca Traian Băsescu a pus în paranteză toate nemulţumirile parlamentarilor PDL, care ameninţau că votează moţiunea de cenzură a Opoziţiei, le-a dat frisoane cu avertismentul că nu-i va mai ţine la putere şi, în final, le-a potolit setea de sânge, scuturându-i pe Radu Berceanu şi Mihai Şeitan, cu promisiunea că va reveni după asumare să facă ordine şi în partid.

Opozitia cauta parlamentari dispusi sa plece de la Putere odata cu Boc, sustine Financiarul. Publicatia lui Dan Voiculescu face calcule: pentru ca motiunea sa fie aprobata, cel putin 22 dintre parlamentarii puterii ar trebui sa fie contra Cabinetului Boc.

Adevarul a aflat ca in Portugalia, din cauza crizei, se inchid scoli, iar in Lituania dascalilor li s-a taiat 30% din salariu. Numai in Romania niste inteligenti, care vor cu orice pret puterea, striga ca ei au solutii alternative si vorbesc demagogic despre starpirea evaziunii fiscale. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajunga la putere!

Ce face sindicalistul când ajunge patron – explica Romania libera. Cazul concret este cel al deputatului Dumitru Chirita, lider al Federatiei Retele Electrice „Univers” de la Electrica. Impreuna cu un coleg, liderul de la Federatia Energia Mileniului III, si-au facut firma, SindServ, unde a preluat salariatii care fac citirea contoarelor.

De aceea nu mai sunt citite ca lumea. In plus, salariile angajatilor au inceput sa scada. Si uite-asa Mitica Chirita, pe care-l cunosc de 15 sau 16 ani si care a fost un dusman inversunat al privatizarii in domeniu, a devenit patron si actioneaza exact cum spunea ca vor actiona beneficiarii privatizarilor: oferind servicii mai proaste si mai scumpe.

Cei mai mari 50 de angajatori privati au dat afara 10% din oameni, arata Ziarul financiar. Faptul grav insa nu este acesta, ci ca aceia dati afara sunt salariatii cei mai competenti si fara pile. Din acest motiv, eficienta societatilor scade in plina criza, pentru ca aceia care lucreaza acolo sunt slabi profesional.

Efectul este ca criza economica se amplifica si din acest punct de vedere: oferi produse si servicii mai prost facute, vinzi mai putin, profitul scade si intri in criza si mai mult.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult